Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
flugi
tag
válasz
kisfurko
üzenetére

no akkor kicsit más szemszögből: a kód biztonságának egyik kulcsa, hogy észreveszed a hibát a kódban. Sokan (köztük én is) i nevű ciklusváltozót szeretünk használni. Ha van egy programom, amiben van egymás után két ciklus, akkor mindkettőben az i nevű változót használom, de egymáshoz nincs semmi közük. Amikor elírok valamit, és az értékadásban a ciklusaim után véletlenül az i változót akarom használni, akkor hibaüzenetet fogok kapni. Ami persze nagyon jó, mert annak ott tényleg semmi értelme nincs. (ha nem tudnám hol áll meg a ciklus, akkor while-t használok)
A C++ alapkönyvben (Stroustrup) a legelső alapelv a C programozóknak akik C++-ban akarnak programozni, hogy deklaráljuk a változókat ott, ahol szükség van rájuk, úgy, hogy csak addig éljenek, amíg kellenek. A legelső példák egyike a for ciklus fejlécében deklarált ciklusváltozó.
A hatékonyság pedig nem változik meg, kipróbáltam ezt a két kódot:
for (int j=0;j<1000000000;j++) {
int i;
for (i=0;i<10;i++)
{
}
}
meg:
for (int j=0;j<1000000000;j++) {
for (int i=0;i<10;i++)
{
}
}
és nem volt észrevehető különbség, holott eléggé felnagyítottam volna
(G++ DevC++ IDE-ben)
kompaktabb kód, biztonságosabb kód, hatékonysági áldozat nélkül. Tiszta nyereség.
flugi -
Miracle
senior tag
válasz
kisfurko
üzenetére
na akkor most leirom azt amit az elobb is leirtam:

van 2 lehetoseg:
szukebb lathatosag : ekkor nem szemeteled tele a nevtereket feleslegesen valtozonevekkel, amik novelik a kod erthetoseget, a kodolast, es konnyitik a debuggolast. Ha megis kell neked a valtozo erteke a cikluson kivul is, akkor elotte 1 sorral deklaralod, szoval GYAKORLATILAG 0 MUNKAVAL MEG LEHET OLDANI.
tagabb lathatosag: bizonyos esetekben szukseg van a ciklusvaltozo ertekere a cikluson kivul is, de ilyenkor nem _illik_ for-ciklust hasznalni, es ezzel tobb szuksegtelen valtozo is bele kerulhet a tagabb nevterbe, ami kis problemat jelenthet, ha mondjuk 1 blokkban 6 ciklus kellene egymas utan. tehat _neha_ sporolhatnal ezzel egy sort, es _mindig_ teleszemeteled a nevtered, ezzel nehezitve a debugolast.
ezt nem kivanom tovabb magyarazni, szerintem ebbol siman ertheto, hogy miert az elso valtozat kerult szabvanyba. (azert mert a tapasztalat szerint _is_ az a hatekonyabb megoldas es jobban illeszkedik a c++ filozofiahoz) -
Miracle
senior tag
válasz
kisfurko
üzenetére
valojaban az a jobb, ha csak a ciklusban lathato, mert igy tisztabbak maradnak a nevterek. ha meg neked megis kivul is kell akkor elotte deklaralod es kesz. szoval jobb a szabvanyos megoldas. (eheh sajnos valamely ceget a szabvanyok nem erdeklik, sztem amikor SOAP melle allt a pici & puha mar akkor is fejek hullottak erte
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Napelem
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- iPhone 16 PRO 256GB 3 hetes!! fehér titán MEDIAMARKT számla! 2028 október 24-ig Apple garancia!
- iPhone 14 PRO 128GB Vadonatúj gyári Apple 100% os akkumlátor! Gyönyörű! Fulldoboz!
- HP Thunderbolt 4 kábel
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)