Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ispy

nagyúr

válasz bandi0000 #12780 üzenetére

Én spec az esetek 95%-ban a saját magunk által megírt keretrendszert használom, ami teljesen lebutítja a programozói feladatokat, hiszen nem az a célja, hogy az ember zseniális és hatalmas kódhalmazokat írjon, hanem az, hogy ha kell, akkor 3 óra alatt összerakjon egy formot adatbázis kapcsolattal, formázva stb., tehát hatékony eszköz legyen.

Ez azzal jár, hogy ha mondjuk 1 évig hozzá sem kell nyúlnom xml fájlokhoz, akkor igen, utána kell olvasnom, hogy hogy is kell xml fájlokat kezelni, gugli.

Sokszor eszembe jut a régi könyvtárak kartoték rendszere, nem azt tudom, hogy mi van a könyvekben, azt tudom melyik könyvet hogyan tudom a leghatékonyabban megtalálni, sokszor csak arra emlékszem, hogy az adott dolgot melyik cégnél melyik projekben használtam, ilyenkor bevallom újrahasznosítom a kódokat.

Aztán ha egy kódot 3x is újra előveszek, akkor inkább kanyarítok belőle egy újabb lebutított classt és mehet a polcra a többi mellé, és megint nem fogok rá emlékezni fél év múlva hogyan és mit is csinál belül pontosan.

#mybad :DDD

Új hozzászólás Aktív témák