- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Arra gondolok, hogy itt mondjuk 1-2 éves gyakorlati OCAML tapasztalatról van szó? Vagy értesz hozzá (tudod is bizonyítani pl. gyakorlésként írt rendszerrel) de éles rendszert még nem fejlesztettél? Vagy 3-4 éves tapasztalat + 1-2 éve működő éles rendszer? A "Junior" rész mindegyiket lefedi attól függően, hogy ki hogy értelmezi.
-
Shrike7973
senior tag
Nem feltétlen UI-t akarok fejleszteni. Csak például az egy éves tapasztatom is csak CLI eszközök fejlesztéséről szólt, ezért gondoltam egy kicsit jobban elmélyülök UI fejlesztésben is, így adta magát a Qt. És hát eléggé megszerettem, nem is számítottam arra, hogy egy darab memóriamenedzsment sort nem kell írjak. Csak mostanában azon gondolkozom, hogy nem megyek mesterképzésre (legalábbis pár év munkatapasztalat szerzés erejére elhalasztom), és emiatt kevesebb időm van megtalálni a specifikus céljaimat, az identitásomat. Továbbá az jutott eszembe, hogy talán rossz úton járok, ha a saját ízlésemet akarom egy üzletben erőltetni. Szóval ezt akartam megbeszélni veletek, hogy mondjak le a saját igényeimről, vagy tartsak ki mellette? Mert ha így munkanélküli leszek, annak nincs sok értelme. Továbbá van-e létjogosultsága olyan gondolatnak, hogy esetleg a Qt/C++ fejlesztő értékes lehet a piacon, mert az átlag nem azzal foglalkozik. Mert én ezt is sokáig érvként használtam.
-
beleszólok
senior tag
Nem a szoftver a lényeg, csak tanulgatok. Próbálom pótolni az elmúlt húsz évet
Igazából csak "ötletelgetek", hogy hogyan is lenne érdemes összerakni egy olyan szoftvert, aminek a feldolgozó és UI része bármikor cserélhető.
Az eredetileg tervezett funkcionalitást egy kb ötven soros python szkriptbe sikerült belezsúfolni.(Nem "annyira", hanem egyáltalán nem vagyok tapasztalt. Valaha programozó voltam, de azt a munkát manapság code monkey-nek nevezik, tervezéssel sosem volt dolgom.)
Zeromq-t nézegettem, de az már az ágyúval verébre kategóriának tűnt. Majd megnézem újra.
-
beleszólok
senior tag
Amíg közös nyelvet használok, addig talán működik is - bár az alap eleve multiprocessz felépítésű.
De olyan elképzelésem volt, hogy az adatgyűjtést első menetben pythonban írom, de GUI-t esetleg javaban vagy PHP-ben. Emiatt kellene valami, ami nem csak adott nyelven működik, mint a python threading.Queue. -
beleszólok
senior tag
Mihez képest?
Processzor stackre úgy emlékszem, nem illik 100MB-okat pakolni, sűrű, tömött sorokban.
Igen, tudom, hogy nincs sok közük egymáshoz. Viszont valami halvány emlékem van a régmúltból, hogy az ipc csak apró üzenetek továbbítására való.És igen, egyelőre úgy tervezem, csak lokális processzeket szeretnék kiszolgálni.
Abból is csak egyet, nem akarok komplett szerver szoftvert gyártani. -
beleszólok
senior tag
OK, rosszul kérdeztem, kicsit szétszórt vagyok: az érdekelne valójában, hogy nagyobb adatmennyiség továbbítására illik-e használni (nagyobb alatt 10-100MB-okat értek) vagy ilyesmire nem szokták használni?
A másik, ehhez kapcsolódó dolog: mi van, ha egy platformfüggetlen alkalmazást akarok írni, aminek elvben ki kellene szolgálnia PHP, Java, Python stb. frontendeket is? Mit lehet erre használni, ami még nem ágyúval verébre kategória? (fel akarok dolgozni logfájlokat, de a megjelenítést szeretném teljes mértékben leválasztani a tényleges feldolgozásról)
A POSIX queue már eleve ott elvérzik, hogy egy alapkiépítésű windows-on (tudtommal) nincs ilyen - így a POSIX már csak érdekességképp jön szóba. -
KPepe
senior tag
Azt hiszem úgy csinálom, hogy template típusú lesz a vector, és egyszer inttel hívom meg, másodszor meg string-el. Fixen a programban lesz, szóval a típus nem véletlenszerű, szerintem elég ha mindkét típust elfogadja.
Köszi a segítségeket emvy, amargo, meglátom mit tudok kihozni belőle... -
HEBI
senior tag
4433
Első byte a miből, a második mennyi. Amíg el nem fogy a sor.
Kb. mindenki így kezdte, de speciális esetektől eltekintve ez kb 185% tömörítés lesz. Komolyan tanítottak valami hasonlót még szakközépbe. A jobbak úgy játszanak, hogy bittérképet használnak. Kb. annyit kell tárolni, hogy hol van az a valami. Ja és lehet variálni is az okosságokat azaz több tömörítési eljárást használni, csak aztán a végén bírd visszaalakítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest