Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pacman_123

tag

"Ez mondjuk MDF-re pont adja de mi van a bútorlappal, ahová 60m/s kellene ajánlás szerint legalább is? De ha én laminált bútorlappal dolgozok (márpedig csak olyannal) akkor a 40-60m/s a mérvadó? "

:Y

Jézusmária ... :U Ezt már kezded kicsit nagyon túlgondolni. Ennyire nem kéne ...

Én már azért nem akartam hozzászólni, mert oldalakat, regényeket írtam neked, többek között a fűrészlapokról is.

Hogy a GTS10 meg a Maki SP6000 merülő lassú lenne bármilyen anyaghoz ... hmmm?? Én nem tapasztaltam. Hidd el, te sem fogod. Ne agyalj már ezen ennyit plíz. A végén még jönnek majd a brit tudósos cikkek is, és kiderül, minden anyaghoz külön fűrészt kell majd venni :U

~3 éve csináltam magamnak meg a másik fórumnak egy tesztet. "Puha" és kemény (melamin) laminálású bútorlapokat vagdaltam, különböző fűrészlapokkal. Lehet neked is hasznos lesz.

Röviden: bútorlapot bútorlapvágóval lehet szépen vágni. Trapéz-egyenes fogalak, negatív fogszög, csókolom. Ilyet már linkeltél te is, jó lesz az. Ugyanaz fogja neked a rétegeltet és az MDF-et is vágni (utóbbit sosem próbáltam, nem volt dolgom vele).

Laminált parkettát folyamatosan emlegeted, de még mindig nem írod (pedig kérdeztük :) ) vmi spéci felhasználása lesz (tehát a vágásvonal látható lesz?), vagy padlóburkolat. Utóbbinál akár baltával vagy láncfűrésszel is vághatnád, ezt már tisztáztuk korábban. Arra írtam hogy NE a drága Freud lapjaidat használd hanem vmi legolcsóbb szirsz*rt. Linkeltem is neked egy példát.

Írtad hogy deszkát is vágnál. Hosszban, keresztben, milyen vastagot, mi az elvárás a vágási képpel kapcsolatban? A bútorlapvágó a sűrű fogazása okán pl hosszvágáskor nem túl optimális, arra a ritka fogazású. Ilyenre is adtam már példát. Amit itt írtam lapot, azt most is tartom hogy "mindenre" jó, amit vágni szeretnél, kivéve a laminltra. Illetve ha nem bánod hogy kimegy az éle, akkor arra is.

Kérdezted a Ultimax lapot. Nekem nincs tapasztalatom velük, biztos jól vágják a fémet, fát, gondolom a lamináltat is. De hogy egy univerzális lap hogy tud szépen vágni minden anyagban ... azt nem tudom. Néha érdemes a fórumkeresőt is használni. Másnak van tapasztalata. Írj neki privátot, azt lehet hamarabb észreveszi.

Új hozzászólás Aktív témák