Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló rsf!
"de a folyamatosan fennálló hibát eddig mindig a diag bufferben látható közeli időpontból láttam."
Utána néztem a dolognak.
Az SF LED viselkedése CPU és FW függő.
Pl. a PLCSIM-ben egy prog. error bekapcsolja az SF LED-et és úgy is marad akkor is, ha több progr error már nem történik. Az SF LED a program újraindításáig (stop->start) világítani fog, jelezve hogy volt hiba.
A programming error ugyanis (ahogy korábban írtam) olyan amihez csak incoming event tartozik, outgoing nem. Tehát csak keletkezik, de nem szűnik meg (synchronous error).
Míg pl. a dp station error meg asynchronous error és van outgoing eventje, ami szépen kikapcsolja a LED-et (ha másik hiba nem aktív mellette).
Ez így működik néhány (talán régebbi) CPU-nál is.Kipróbákltam egy CPU 314C-2DP-n (314-6CG03-0AB0 FW V2.6.6). Ennél ha a CPU nem fut rá több programming error-ra, akkor az SF LED magától kialszik kb 2 mp után.
A Siemens álláspontja ezzel kapcsolatban az, hogy nem a hibajelző LED kioltásával kell foglalkozni, hanem megfelelő hibakezeléssel meg kell akadályozni hogy a hiba bekövetkezzen.
Az álláspont szerint tehát a LED azért világít, mert a programmal probléma van, amit ki kell javítani. -
Szirty
őstag
Helló rsf!
"Valamint abból, hogyha rányomok az update gombra akkor frissül a hiba ideje."
No várj. A diag buffer bejegyzéseinek időbélyegzője a bejegyzés keletkezésének időpontját mutatja. Ezért az utólag nem változhat meg.
Az Update gomb arra való, hogy a megnyomásakor a Step7 újraolvassa a PLC-ből a buffer tartalmat, hogy az eközben keletkezett olyan bejegyzések is megjelenjenek a listában amik közben érkeztek és amik nbem okoztak üzemmód váltást a CPU-ban.
A diag buffer ablak tartalma automatikusan frissül ha a CPU (vagy CP) üzemmódot vált az új bejegyzés miatt.
Ha nem vált üzemmódot (pl. fut tovább) akkor nem frissül magától, na ilyenkor jön jól az update gomb.Az SF LED "úgymaradásával" kapcsolatban még futnom kell egy kört, úgy fest hülyeséget írtam, pl. area length error-nál ha van OB121, nem teljesen úgy viselkedik mint írtam. Úgy néz ki CPU mód váltásig úgy marad és jelzi hogy hiba volt.
"De majd valamikor értekezhetnénk a normális hibakezelésről, nem csak üres OB-k."
Örülök, hogy nem bántottalak meg ezzel a hibakezelés dologgal, nem is volt ilyen szándékom.
Annyit tudok "enyhíteni" rajta, hogy 100%-os hibakezelés is nagyon ritka. :-)
Ennek két oka van: Egyik, hogy soha nincs rá elég idő. A program érdemi részének korrekt kidolgozására sincs, nem hogy a hibakezelésre.
A másik, hogy a hibakezeléssel nem lehet azonnali látványos eredményeket elérni. Az inkább hosszú távú befektetés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- eBay
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- További aktív témák...
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- Eladó LG OLED G4 55'' (OLED55G48LW) 3 ÉV GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest