Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Aktív témák
-
DreamWalker
csendes tag
Iptv volt korábban a crtvel és természetesen semmi gondunk nem volt a 72 centin a minőséggel. Mivel hűségidős, így hoznom kellett a kertes házba is, ahol most az 50"-on már kijönnek a hibák.
A kényelmi extrák miatt szerettük meg, mint az egyszerű felvétel, visszatekerhető adás stb. Nézegettem az alternatívákat, de a felvételre is képes médialejátszók egy nagyobb vinyóval már alulról karcolták a 100-at, így nem vágtam neki, hogy átalakítsam a dolgot. (épp elég bajom volt a költözéssel, felújítással)Tányérost akkor vennék, ha nem zavarna a ködben,eső-,hóesésben megjelenő minőségcsökkenés vagy adáskiesés. Egy szolgáltatás álljon rendelkezésemre amikor használni akarom, ne csak akkor amikor a légköri viszonyok olyanok.
-
törölt tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Persze, ezzel egyetértek. De mikor a TX-P50VT20 "tesztelésére" kerül sor, akkor nálam az említett BD kerül először a kezembe, és nem a színhelyesség miatt. Tehát tesztre alkalmatlannak, fotómontázsnak stb nevezni badarság. Egyértelműen az 5 kiadvány között szerepel, melyekkel hozzáfognék a tesztnek. Egy LED-es LCD-n már nem biztos, hogy ezzel kezdenék.
-
DM-Fan
nagyúr
Többnyire célszerű a gyártói specifikációkra, illetve az online is letölthető kezelési útmutatókra hagyatkozni a tájékozódás során és nem harmadik felek által közzétett infókat alapul venni.
"Nem értem miért kellett egy vacak 200ft-os alkatrészt kihagyni belőle."
Ezt a kérdést talán az LG mérnökeinek lenne ildomos szegezni. Érthetetlen amúgy.
-
szp1
addikt
válasz
üzenetére
Hát teszteknek ezeket én nem nevezném, maximum recenzióknak.
Technikailag valóban lenyűgöző, tipikusan BD-re optimalizált "film" ( beleértve a 3D-t is ), amelynek természetesen helye van minden gyűjteményben. Ezt nem vitatta senki. ( Bár én személy szerint korántsem tarom akkora durranásnak, főleg a "mesterséges" volta miatt ).
Azonban, hogy TV-k megalapozott tesztelésére alkalmas lenne, azt erősen kétlem a korábbi hsz.-ekben felsoroltak okán.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
üzenetére
Ettől függetlenül a természetes kép illetve a színhűség tesztelésére tökéletesen alkalmatlan. Az egy dolog, hogy a kiadvány képe milyen. Azzal tényleg nincs baj, magam is beszereztem már a 3 lemezes BD-kiadványt, amíg még lehet kapni, de eszembe nem jutna ezzel szemléltetni a TV színhelyességét. A tömény CG-orgia erre nem alkalmas. Ilyen célra a legjobbak a természetfilmek, vagy a minimális filtereket alkalmazó drámák, egyes vígjátékok.
Cameron filmjei a legkevésbé sem, ugyanis imádja a kék filtert, meg lehet nézni a filmjeit: A mélység titka, Terminátor 2, Titanic, Avatar - mind mind hemzsegnek a kékes szűrőktől. -
törölt tag
:-))
HDreport : referencia minőség
High Def News : referncia minőség
High-Def Digest : 6 csillag (5-ből)
Természetesen nem a filmről, hanem a képről beszélünk. És ugye még erősítő tesztekben sem olvastál róla. :-)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Számtalanszor láttam a Shooter-t HiFi-expokon futni a Pioneer Kuro-kon, mint tesztanyagot. Tényleg jó képe van. Én emellett az Apocalypto BD-t szoktam még ajánlani tesztanyagnak. Tűéles képe van és naturálisak a színei, elég jól lehet vele ellenőrizni a beállítások helyességét.
-
madgie
titán
válasz
janos666
üzenetére
Majd less rá egyszer a Shooter BD-re is. Igazi old school film látványilag, látszik, hogy filmre rögzítették, de mindemellett szvsz kutyajól masterelték, mély árnyékok, szép színek (de van zaj, ami szerintem jól is van így). Emlékszem, ez volt annak idején az első 720p anyag, amit láttam, leesett az állam. Pár hete megnéztem BD-n, megint csak leesett

-
janos666
nagyúr
válasz
DreamWalker
üzenetére
A műszeres kalibrálás inkább csak "videophil"-eknek kell.
Az viszont bárkinek belefér, hogy egy egyszerű gradiens tesztábrát (linkeltem már ide is képet és videót is ; az újabb fejlemények nyomán javaslom inkább a videót...) nézve beállítsa úgy a kontrasztot és fényerőt, hogy a lehető legtöbb árnyalat maradjon meg a forrásból. Csak szem kell hozzá, és egy kis pöcögtetés. -
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem sokkal jobb a Resident Evil 4 DB.
Gyakorlatilag az is zajmentes, és gyönyörűen finom árnyalatok vannak benne mind a CGI, mint a flimre rögzített képelemeken.
Ugyanakkor még mindig sokkal valóságközelibb a világa, mint az Avatar-é, így könnyebb olyasmikre figyelni, mint a természetes bőrszínek (na persze nem a zombikon
), vagy akár a jó öreg vasbeton gerendák és a rozsdás acélbetéteik, stb, amiket nap mint nap láthatsz kint a valóságban is... -
zippofcy
senior tag
Digitális adók témájában nem vagyok otthon.
Az 50C7000-be lehet valamilyen decrypter kártyát dugni a kódolt füldfelszíni digitális adások vételéhez? Gondolom van olyan, nem ?
(amennyit én TVzek
)
Vmi ilyesmire gondoltam [link]Amúgy a Dreamboxom (műholdas beltéri) egész élvezhető képet ad a TVn (kb mint a kábeles UPC) de azon csak a VH1et "nézem" (inkább háttérhallgatom). HDsat meg nem tervezek venni belőle mert drága és nem használnám ki úgyse.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
DreamWalker
üzenetére
IPTV jellemzően az egyik leggyatrább képet nyújtja sajnos.
-
DreamWalker
csendes tag
Hogy is van ez a kalibrálás dolog? Visszaolvasva az utolsó 100 hozzászólást amiben kalibrálásról volt szó nem vagyok okosabb.
Ajánlott, kötelező, csak így ér valamit a cucc vagy a videofil felhasználóknak elengedetlen?
A google hiába barátom, nem igazán van tele hirdetésekkel a net plazmakalibrálást illetően, így nem tudom hova tenni a szolgáltatást.A ma hazahozott C7790 gyönyörű darab, HD forrással nagyon szép képet ad.
Érdemes viszont megemlíteni, hogy a T-s iptv agyontömörített csatornái közül néhány borzalmasan néz ki, holott koaxon ugyanaz a csatorna elfogadható minőségben jön. A visszatekerhető adásnak megvan az ára. Ha valaki ilyesmin morfondírozik, számoljon ezzel a lehetőséggel. Ha összebarátkozunk a 7790-es felvevőjével, lehet, hogy megszabadulok az iptvtől és marad csak a digitális kábel. -
-
szp1
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Akkor így : azzal a filmmel még a legvacakabb TN-es panelt is el lehet adni röhögve...kb.barpi: nincs rajta, és a manualjában sem szerepel. A felsőbb osztályban is csak bt-os csatlakozás van. Kb 3 hete volt róla szó.
-
barpi
csendes tag
Sziasztok! A napokban vásároltam egy Lg 50pk350 TV-t. A technikai leírások alapján, amikkel a net-en találkoztam, van benne/rajta fejhallgató csatlakozó. A valóságban viszont nincs.
Eddig minden LCD és Plazma tv-men egy 3,5-ös Jack aljzat volt. Ezen a TV-n sehol sem találom.
Valaki elárulná, hogy akkor most van, vagy nincs gyárilag rajta?
Előre is köszönöm. -
Ijk
nagyúr
Ja erre a smart-tv dologra jobb ha felkészültök, mert a 2011-es modelleket ezzel marketingolja a samsung, úgyhogy majd a csapból is ez folyik idén. Jön a tv-n internet, jönnek az alkalmazások milliói, és az on-demand videótéka szolgáltatás. Ez a jövő ugyanis.
A gyártók kezdenek rájönni, hogy a képminőség csinosítgatásából nem igazán lehet keresni. Ellenben a beépített filléres ficsőrökkel, online szolgáltatásokkal lehet nagy pénzt kaszálni. Hiába 2 dolláros az alkalmazás, ha több milliót eladnak mindegyikből.
És ugye ezzel is a "LED" tv-ket akarják méginkább nyomni. Bemegy majd a vásárló az áruházba, meglátja a pengevékony, már-már káva nélküli, agyondizájnolt készüléket és már a külsejébe beleszeret. Aztán ugyebár ezek a ledtv-k "üzlet módban" működnek, agyonhúzott kontraszttal és szaturációval, amire valamiért úgy harapnak az emberek mint a rovar az érett gyümölcsre. Persze hazaviszi és ilyen beállításokkal otthoni körülmények között (sötét szobában) elhányja magát.A parasztvakítás évről-évre egyre súlyosabb lesz.
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik a téma de mást nem nagyon találtam.
Ha van valakinek asus hdp-r3 as médialejátszója,megtudná mondani hogy tudom wifivel összehangolni?Előre is köszi! -
DreamWalker
csendes tag
válasz
zsoltika29
üzenetére
Gyorsan hozz döntést, mert hamarosan elfogy ezért az árért. Van, ahol már csak papíron érhető el...
-
zsoltika29
tag
válasz
zippofcy
üzenetére
Hali!! Én várom a tapasztalatokat,mert én is a c7000-t néztem ki.
A Corában már tesztelgettem egy kicsit. Vittem 3d-s anyagot ott nem volt. Sammy 3d, Imax 3d Under the see, Avatar igaz csak 2d-ben így is nagyon tetszett a képe.
A színek fantasztikusak. Az edigitalban is van csak neten rizikós a vétel. -
kpal
nagyúr
válasz
zippofcy
üzenetére
Én arra lennék kíváncsi hogy vajon hányan vettek itt plazma TV-t topikban boltból és netröl az elmúlt 2évben .

Az tuti ha boltról van szó az Elektro Outlet -ben soha nem vennék semmit a TV-k hátulján a a gyári matrica leven kaparva vagy kivan vágva a gyári szám valami nagyon gyanús ott .
-
cekkk
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én azt sem értem, hogy a Xboxon minek

Arra ott van a számítógép, meg max teló, bár anélkül is ki lehet bírni. Youtube meg majd lesz rajta 320*240
De furcsa világot élünk, ahol azért veszik meg a tévét, mert lehet böngészni, és nem a képminősége miatt. Bár tény szoftvert olcsóbb kifejleszteni rá, mint a panelt fejleszteni

-
cekkk
veterán
http://www.hwsw.hu/hirek/46514/samsung-smarttv-smarthub-okos-teve-dlna-allshare.html
Érdekes a cikk, és érdekes, hogy egy tévében ezekre szükség van-e, vagy nem, hogy miért nem a képminőséget javítják inkább

-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
zippofcy
üzenetére
grat a tv-hez

én a GT20-asomon eddig semmiféle rángatózást nem tapasztaltam, ott valami beállítási probléma lesz. 3D módban azok a "zöld pöttyök" a felerősödött plazmazaj, de ez szemüvegben, megfelelő nézési távolságnál nem látszik.
mindenképpen jó vétel volt ennyiért a C7000, ha nincs is olyan képminősége mint a panáknak a mérete biztos kárpótol majd.
-
zippofcy
senior tag
Még két gondolat:
1. Most hogy egy hónapig az 1995-ös 55centis Sony CRTmet néztem újra, rájöttem hogy TV adás azon a legszebb. Se a 100hzes CRTk, se plazma, LCD meg pláne nem tudja visszaadni annak a minőségét. (valszeg a feketéje is mélyebb mint a G20asnak
)
Vibrál, ja. Na és? Nem kell órákig bámulni.
Azon SZÉP a TV adás. Igaz, mozizásra nem alkalmas.2. Az Avatar BDt megnézve az új TVmen: a mozi sajnos az abszolút gagyi műanyag hatású kép felé halad. Úgy néz ki az egész "film" mint egy számítógépjáték. Semmi fény-árnyék hatás ... mintha tök egyenletes gammával lenne kirenderelve a kép. Borzalmas. És ez a film korunk "Mátrix"-a, ezt hozzák példának a legtöbben. (10 éve a Mátrixot hozták csak ott nem technikailag hanem történetre, hiába mondtam hogy egy sima popcorn movie, a 12 majom pl. sokkal eredetibb történetre de megvalósításra is)
Azt hiszem a mozi technikailag az ezredfordulón volt a toppon. Az akkori kamerákkal FILMRE forgatott filmeket egy rendes filmvetítőn lejátszva olyan képet kapunk amire napjaink agyondigitalizált CGIzett filmjei még évtizedek múlva se lesznek képesek.
De asszem ez olyan mint a hanglemez - CD vita. Minek olyan zenét analóg módon rögzíteni ami hangszert sose látott? De annak CD se kell, elég az MP3. Bele is döglött a zeneipar![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(gyk: aki megfizette volna a MINŐSÉGET annak nem adtak semmit, a gagyira meg amit csinálnak ennyi a kereslet
) -
zippofcy
senior tag
Itt vagyok újra, minek utána edigital nem volt hajlandó új, bontatlan dobozos C490-et küldeni 3 napos csereként (akit bővebben érdekel keressen rá már leírtam itt egyszer) elálltam a vásárlástól és visszautalták a TV árát.
Pana GT20-al szemeztem egy ideig de 3Ds BD film közben zöld pöttyök vibráltak a képernyőn ... foszfornak foszfor volt de nem trail, vagy lag, vagyis nem utánhúzás hanem mintha túl erősen hajtotta volna a panelt és olyan zaj lett volna mint az erősítőn ami van ha nagyon feltekerjük a hangerőt, csak itt képben. Nem tudom jobban elmagyarázni, elég borzalmas volt.
2Dben nem csinálta, ott viszont a 3Dben tökéletesen sima mozgás rángatózóvá vált (ugyanazzal a BD filmmel és lejátszóval, csak 3D helyett a BD menüben 2D lejátszást választottunk).
Lehet ez utóbbit vmi beállítás megjavította volna de avforumon is írtak vmit a panák 50hz alatti mozgás megjelenítés hibájáról. Szóval emiatt nem vettem végül meg pedig lett volna bontatlan dobozos 280 ezerért. Meg csak 42-es volt.Végül Samu 50C7000 mellett döntöttem, Metró akciós újságban volt 289-ért, a Corában meg 299-ért, de itt két szemüveggel.
A dobozában az olcsóbbik, elemes volt (de ez is mérföldekkel jobb a Panáénál, azt kézzel kellett fognom míg a GT20at teszteltük vmi borzalmas volt a TY-EW3D10E típusú) a Cora meg a 2200-as tölthetőt adta hozzá, szvsz ez a legjobb 3Ds szemüveg most.
Nem a 3D miatt vettem a TVt de már így is itt figyel vmi 15db 3Ds film, nem akartam olyat venni amin meg se tudom őket nézni.2Dben azt írják szép képe van, bár a feketéje állítólag 60hz-en hajtva mélyebb mint 50hz-en (avforum) meg a cinema smoothot is ki kell kapcsolni, de ez utóbbi nem újdonság

Fogalmam sincs lesz-e olyan mély feketéje mint a G20-asnak, mert az összes plazma közül amiket megnéztem, a G20as volt az egyetlen amin egyből láttam hogy szebb a képe mint a régi PV8 (nem 80, 8 !) -asomnak volt, még az MMben meg egyéb helyeken is nagyon jól látszott.
De 2011ben már nem akartam 3D "képtelen" TVt venni, meg nem is volt itt Debreceben G20-as bontatlan max 300ért, neten meg én már nem veszek többet TVt (meggyőződésemmé vált hogy a boltokba visszavitteket adják el neten, aztán csereként küldenek egy másik szart vagy ugyanazt lecserélt hátlappal, aztán esetleg 3., 4. csereként egy jót, már amelyik bolt hajlandó rá egyáltalán. Legalábbis hogy a régi TV dobozába rakják bele az újat
ez számomra nagyon gyanús. Lehet paranoiás vagyok, de tény hogy 2 db TVt vettem eddig úgy hogy boltban, bontatlant és egyiknek se volt semmi baja. Neten 1x rendeltem és rögtön kaptam egy hibás példányt, amit nem is voltak hajlandóak bontatlan dobozosra cserélni. Inkább visszautalták az árát. Szal neten én TVt többet nem veszek az fix)Majd leírom a C7000-es tapasztalataimat, külsőre nagyon bejön, nem fényes lakk a kávája hanem matt. Körülötte kb 1 centi széles plexi díszítés, a talpa meg masszív ezüstszínű fém.
Ha a Samu felirat igényesebb lenne rajta, simán rámondanám hogy exkluzív.
A távirányítója fém előlapos, "érintőgombos" (kicsit azért le kell nyomni, csak úgy néz ki, mintha) bekapcsolható háttérvilágításos.
Szvsz jobban megérte mint 200-ért a C490, amit szintén tudtam volna bontatlant venni Euronicsból de ahhoz +2 szemüveg és már majdnem 250 a végösszeg.Jah van rajta game mód is, igaz idióta módon menüből eldugva kell bekapcsolni. Ez a konzolok miatt fontos nekem, avforum 20ms-es input lagot tesztelt rajta.
THX képprofil nincs, ez jól jönne mert nincs kalibrátorom. Majd lehet bekalibráltatom idővel.
3Ds filmeket iszonyat egyszerű rajta nézni, akár KMplayer akár BS player lejátssza őket úgy hogy egymás mellett a két kép. A TVn kiválasztom a 3D menüből az egymás melletti opciót és máris helyesen jeleníti meg. Nem kell kínlódni különböző lejátszó programokkal, stb.
Ha vmi nem tetszik rajta megírom majd mert nem az a típus vagyok akinek attól tökéletes vmi hogy neki olyan van

Annak mindenesetre örülök hogy Kurót sose láttam, és G20-at is csak pár percig![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy amit én láttam az alapján a 3Ds TVk mind szenvednek a fenti GT20 "betegségben", de ez kiderül hamarosan.
Jah és ennél többet semmiképp nem szántam TVre. Pénzben sem, de időben meg pláne. -
-
FordFair
tag
-
janos666
nagyúr
Közben a linkelt cikk írója is reagált.
Remélem akkor most az összes fórumozó bevéste valahova a szemhélyája mögé, hogy Panasonic plazmát csakis YCbCr 4:2:2 szignállal etetünk, ugyanis a belső elektronika így is, úgy is visszakonvertálja ebbe a formátumba az RGB (vagy akár YCC 4:4:4) jelet, akármit állítasz akárhova a menüben.
Sőt, még a Samsungok is csak akkor emésztik meg az RGB jelet, ha be van állítva nekik, hogy "PC"-ből jön a jel.
(-> Szerinte ezt még az első HSZ-be is illene beírni!)Egy efféle belső oda-vissza konvertálás bőven alkalmas arra, hogy előállítsa azokat a hibákat, amiket én látni véltem a G20-asakon, mikor PC-ről küldtem rájuk RGB jelet.
Szóval mostantól elhiszem, hogy aki YCC-vel eteti, az normális képminőséget kap, de ha valaki még mindig váltig állítja, hogy neki RGB-vel is jó a kép panán is, az kb... na jó, én nem leszek olyan gyerekes, hogy megmondom mit csinálhat és mit nem..., az ő baja...Rejtélyek megoldva (kiegészítve a Johnny által feszegetett apróságokkal szerintem mindennek meglett a "hogyanhoz" a "miértje"), részemről vásárlás elhalasztva, és a Pana tabu, míg ezt nem javítják.
Felbukkantak viszont közben magyar boltokban is a Samsung PN51D550-ak, és kb. annyiba fájnak, mint a 42"-os G30
Szóval, ha valaki vesz egy ilyet, akkor vendégem egy spektométeres kalibrálásra (amennyiben megvizslathatom közben egyéb oldalairól is, hogy mit tud).
Kár, hogy nem fér be a mostani gépszobámba az 51", de majd alkotok valamit, ha megéri.
-
gyerekek, itt vagyok egy barátomnál, a 40c6500-as lcd-je előtt, és annyira gagyi képe és hangja van, amihez képest az 50S20 maga az óriás szélesvásznú moziélmény hifi-hangzással...

-
Biomokus
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hoppá! A digitalko nem hitalos Samu jótállási jegyet adna a TV-hez?
-
Biomokus
tag
Helló!
Hónapok óta TV vásárláson töröm a fejem. Akkoriban teljesen le voltam még ragadva az LCD-nél. A kinézett típus a Samsung 46C650 volt. Csupán kíváncsiságból bekukkantottam ide, a plazma topicba. Itt pedig olyan hasznos dolgokat olvastam, amik hatására rájöttem, nekem plazma lesz a nyerő. Kb 2,5 m-ről néznénk, főleg filmeket. Tervben van egy PS3 is, a közeljövőben.
Köszönöm, hogy segítettetek a döntésben! Meglehetősen kiműveltetek plazma fronton.
A kiszemeltem egy Samsung 50C7000 lenne. A "digitalko"-nál 272 ezer Ft. A kérdésem az lenne, hogy van valakinek tapasztalata a céget illetően? Akár jó, akár rossz.
@ FordFair: Ismerősömék pár hete vettek tőlük egy 42U30-at, 154 ezer Ft-ért. Ami fontos, hogy a szervizelést ők intézik, nincs gyári garancia a náluk kapható Pana TV-kre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Biomokus
-
dezz
nagyúr
-
metron
tag
Meg nem fizikailag, de lerendeztem. CSak vmikor vissza kell vigyem es adnak egy ujat.
Meg elnezest kertek, blabla.. Szamomra hihetetlen, hogy itt is megjatszak ezt a trukkot. De az is lehet, hogy tenyleg siman hu... volt a raktaros. De azert leteszteltem tegnap, bar csak analog Tv adasunk van egyelore, az nem egy huha. Filmekkel tetszett, de majd tesztelem. Majd irok velemenyt ha mar elmulik a kezdeti lelkesedes
Meg vegul is eleg jo ara volt, olyan kb. 185e volt forintositva, bruttositva nemi duhrommal tegnap
-
metron
tag
válasz
janos666
üzenetére
"Jó'van'na! Felfogtam az elsőző 5-ből, hogy ki vagyok innen utálva.
Isten ments, hogy miattam ne legyen "boldog a leki szegények világa". "Oszinten szolva, mint kezdo ezen a forumon es epp most TVt vasarlo en szivesen olvastam a te es Johnny "beszolasait" es a valoban szakmai reagalasokat. Ugyan nem tul sokat ertettem belole es nem is akarok a melyere asni, de mint mernok (bar teljesen tok vagyok a TV es videotechnikahoz) szivesen latom azt, ha valamit le lehet forditani "szamma" v. vmi egzakt osszehasonlithato dologga, azt meg is teszik(tek). Az osszes tobbi jaj de jo nekem tetszik, meg soha tobbet ra se birok az lcd-re nezni, az szerintem semmi mas csak hype. Meg nyilvan a kognitiv disszonancia..
Jo par cuccot megneztem, es az en szemszogembol, szigoruan szubjektiven nezve egyaltalan nem igaz az az allitas, hogy altalaban a plazma a szofisztikalt es az lcd meg tele bugokkal. Meg az sem, hogy egy plazma arabol joval rosszabb lcd-t lehet venni stb.. Bazi nagy atfedes van a TVk kozott, ember legyen a talpan aki muszakilag el akarja donteni, hogy mit akar.
Ha meg valaki muszakilag vmi tokeleteset akar es ezt kozel "labor" szinten vizslatja, az az o dolga. De ha ezt nem lehet kitargyalni itt a prohardver muszaki forumon, akkor hol mashol?? Ha ezek a hibak egy atlag felhasznalo szamara meg nem zavaroak, az is szepen le lett irva. Engem mint friss vasarlot nem tantoritott el a sok hiba kitargyalasa. Sokat en is lattam. Es majdnem lcd-t vettem.
Igazabol amiatt dontottem a GW20 mellett, mert sokkal termeszetesebbnek lattam a kepet, mint ebben az arban az lcd-ket.Hozzateve meg azt az uzletpolitikat amit az lcd gyartok folytatnak a panel switchinggel, egyertelmu volt a plazma. Az arany igazsag viszont mindig az a muszaki fogyasztasi termekek piacan, hogy soha a budos eletben nem fognak "tokeleteset" gyartani, mert nem lehet kiadni az uj modelleket kulonben. Ugyis mindig tele lesznek bugokkal es az elektronika minden teruleten elhangzik, hogy "it is not a bug, it is a feature
Tehat eldonthettem en is, hogy veszek most kifuto modellt vagy varok eveket.Ennyi. -
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék akinek LG 50pk350 készüléke van, h a beépített médialejátszó mennyire használható, lejátszik e 4 gb-nál nagyobb mkv-t kezeli e a külső vinyókat?
-
janos666
nagyúr
válasz
formax
üzenetére
Jó'van'na! Felfogtam az elsőző 5-ből, hogy ki vagyok innen utálva.

Isten ments, hogy miattam ne legyen "boldog a leki szegények világa".![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már csak egy dolgot segítsetek nekem megfelyteni, és ha az jön ki a feladványból, amit elsőre tippelek, akkor le is falcoltam innen minmum addig, míg új szériák jönnek.

Nos, linkelték már ezt a tesztet itt korábban: [link]
Volt benne egy táblázat, amiben kiszúrtam ezt:
Full 4:4:4 reproduction (PC) No, 4:4:4 input subsampled
És rá is kérdeztem az ottani hozzászólásokban, hogy még is mit akar ez jelenteni, de még mindig nem igazodok ki a válaszon:
@Toth F Janos:
In this case it was RGB. But we’ve never seen a TV which reproduces full chroma resolution in Y/Cb/Cr but not RGB. This is not the same as Video vs PC Levels.
The TV does not show full chroma resolution from a 4:4:4 source – few TVs do. Ones that do fairly consistently are Samsung’s displays, when the input is labeled as “PC”.Azt mondja, hogy RGB volt a forrás, aztán pedig azt, hogy a TV nem mutatja meg a teljes chroma felbontást (és nyomatékosítja, hogy nem az RGB dynamic range-ről beszél...).
Ez így abszolút zagyvaság. RGB-ben nem is értelmezhető olyan, hogy chroma, az csak yxY / Lab / YCbCr és hasonló színterekben van értelmezve.
Na de ha RGB a bemenet, akkor csakis úgy lehet csökkenteni pusztán a chroma resolution-t, ha előbb átkonvertálja a korábban felsorolt színterek egyikébe (praktikusan YCC-be), újramintázza a chroma térképet, majd mivel itt is RGB pixelekből építkezik a panel, vissza konvertálja RGB-be.
Na de ennek egyszerűen nincs értelme...
Esetleg arra tudok gondolni, hogy a TV színszámítása és képkorrekciós algoritmusai mind YCC 4:2:2 formátumra vannak kitalálva, ezért az RGB bemenetet is visszaalakítja YCC-be, számol vele, aztán kirakja a RGB pixelekre.
Ez végül is passzol a TV adásokhoz és BD lejátszókhoz is (ha YCC-t küldesz ki belőlük), de nekem PC-hez ez elfogadhatatlan, mert ott Full Range RGB a natív formátum (minden más csak szarozás). -
salapp
addikt
Hát igen!
Van, aki a csillogó piros almájának sem tud örülni, csak a kukacot lesi benne.
És van, akit a fakóbb színű, kisebb almáját is jó étvággyal fogyasztja, és ha véletlenül kukac is került bele, hát örülni tud annak is, hogy húsos almát eszik.
Én visszatekintettem és 5-6 évente cseréltünk tévét.
A következő modellek voltak:
51cm-es GoldStar CRT (később ebből lett az LG), két éve lehelte ki a lelkét egy havernál, akinek továbbajándékoztuk, tizenévesen
72 cm-es Sony Trinitron CRT (ezt megtartottam volna, ha nem lett volna olyan mély, batár, ma is tökéletesen működik, ahogy hallom)
82 cm-es Samu LCD akkor még rohadt drágán, de úgy is kicsit több, mint féláron német szürkeimportból és áfavisszaigényléssel (nehéz volt átszokni a használatára, és végülis le is szoktatott a tévézésről, csak hd filmeket tudtam rajta nézni, ott is zavart a behúzás és egyebek, meg picinek is tűnt már)
Ha a 106 cm-es Pana plazmára gondolok, ha 5 évet kibír nekem, elégedett leszek, mert nem toltam bele negyedmillát vagy többet.
A következő megjelenítőm már valami lézertévé lesz legalább 165 cm-es képátlóval vagy korrekt projektor+vászon, de ahhoz az egyik szobát át kell alakítanom.Addig viszont igyekszem szimplán örülni az x20-nak
-
formax
tag
válasz
salapp
üzenetére
Hát igen, a tegnapi és mai napi bejegyzések elgondolkoztattak: nem hoztam-e rossz döntést, és egyáltalán, nem kellene-e változtatni a tv-zési szokásaimon: filmek helyett tesztábrákat, tesztvideókat nézni, nagyítóval keresni a foszforlagot, shutterlagot, barackmagot, jitterelést, artifactolást, gammát mérni, kalibrálni, de legfőképpen aggódni, aggódni, aggódni - mert úgy látszik mégis ez a plazma tv-zés igazi szépsége.
De sajnos, úgy érzem, nem tudok most már változtatni, nekem már csak ez maradt: ha jó film van: nézem, élvezem, aztán meg kikapcsolom, és alszom egy jót, vagy a családdal vagyok, vagy bármi más - és lemaradok az igazi műélvezetről (lásd fentebb).

-
salapp
addikt
válasz
formax
üzenetére
formax kolléga!
A lényeg, hogy mindketten elégedettek vagyunk, és mindketten pana hdready-t vettünk

és a fórum egyik küldetése, hogy elmondjuk a személyes tapasztalatokat.
így segítjük a tanakodókat.A tükröződés valóban egy probléma, ha nagyon világos a szoba, ill. ha ablak van a tévével szemben. Mi két szép sötétbarna rolóval válaszoltunk a dologra.
-
WiZARD
veterán
elég közelről nézem, most kb 2-2.5 méterről, nyáron költözök új lakásba, oda szántam, de még nem tudom, hogy ott hol lesz jó helye, ott se akarom túl messze rakni.
720p sorozatokat nézek, tv-t (ami elég szar), ritkán 1-1 fullhd film (bár ezt még épp csak kipróbáltam, 1 hete van meg, és filmet projin nézem inkább).
még nem égett be semmi, bár eléggé figyelek, hogy megelőzzem, ghostot nem is nagyon látom.tetszik, hogy nagyon sok beállítási lehetőség van, ha lesz időm bekalibrálom rendesen, még épp csak nyomkodtam, de első pár órában úgysincs értelme sokkal többnek. thx mód is van, bár szerintem baromság, de átlagnak aki nem kalibrál jó lehet.
van usb-s médialejátszó, ami ugyan elég korlátozott, de pont sorozatokhoz jól jön. -
válasz
WiZARD
üzenetére
Ez az, "hálószobába".
Vagyis milyen messziről nézed (mennyire jön ki a full hd? habár ha nem mozizásra használod, akkor nem nagyon, kivéve 1-2 tv adás)? És mennyit (ghost, beégés hajlam)?
Meg ezért is írtam, van aki így döntene, van aki úgy, ezt a lehetőséget is meg kell fontolni.
Én is azt mondom, ha nincs keret, de full hd-t akar, akkor inkább nagyobbat és LG-t mint kisebb Panát, vagy a másik, amit én tennék, az hogy nem full hd lesz, csak ready, de Pana, mert a távolság miatt úgy sem látszik a full hd. -
WiZARD
veterán
én vettem inkább 50" fullhd LG-t, mint HD-ready Panát, eddig nem bántam meg.
boltban nézegettem egymás mellett (nyivlán szar körülmények) kettőt, nem tűnt annyival jobbnak a pana képe.
erre van 3 év gari, panára lett volna 2.
(hálószobába tökéletes, mozizásra ott a projektor...) -
-
-
formax
tag
válasz
FordFair
üzenetére
Leginkább az X25-öt javaslom, a tükröződésmentesítő bevonat miatt; én is szerettem volna olyat, de nem találtam, így lett 42CX3.
Ez is teljesen rendben van: tegnap is olyan jót tévéztünk a gyerekekkel (Gru - közönséges, másolt dvd-ről), hogy ihaj - szinte moziban éreztük magunkat.
-
válasz
FordFair
üzenetére
X25 - elvileg - a bevonat miatt inkább, kérdés hogy mennyivel többért.
Én néztem anno az S20-at meg az U20-at, semmit nem láttam a bevonatból a fényes MM-ben, így (meg az ár miatt) U20 lett.
C3 viszont 600 Hz-es már. De ez nem tévesztendő össze az alap 100 Hz-es frissítéssel, másra vonatkozik (subfield drive meg mindenféle neve van a gyártóknál). -
FordFair
tag
gban és salapp köszi!!
akkor bővült a kör a tervezésre...

azt hiszem a 2db hd-ready 50 colos irányában gondolkodom tovább, aztán megnézem valahol a választékot...
Ahogy nézem egyébként az árakat (pl. interhifi), a az X20 és X25 5-15ezerrel drágább,mint a C3, pedig a C3 gondolom az újabb...
egyébként ezek közül kellene választani (X20, X25 és C3), akkor X25 inkább?
-
formax
tag
válasz
DreamWalker
üzenetére
"Ami nem kínai az hamisítvány!" - ezt tegnap mondta az egyik kolléganőm...

-
salapp
addikt
válasz
FordFair
üzenetére
Hi!
Szerintem vadássz le egy - vagyis kettő - 50x20e-t, ha még mindig van bontatlan a fukarban. Imádni fogja mindenki. Sajna a budaörsi madarasból már biztos kiszórták őket, pedig piszok jó utsó árakon voltak
Ha már nincs, akkor drágábban az 50c3 sem rossz (csak nem ér többet, és kevesebb rajta a hdmi is eggyel, viszont van rajta "szappanoperásító" - az a 600Hz fícsör)
Ma itthon vagyok, épp a háttérben megy a Bourne Ultimátum 720p-s de viszonylag normális ripből. Eszméletlen jók, folyamatosak a pörgős jelenetek, az árnyékos helyeken is látod, mi történik.
Vegyél hozzá egy Technisat kártyaolvasót meg egy éves mindigtv extra előfizut, esetleg egy erősítős antennát, és látni fogod, mennyivel jobbak az adások még sd-ben is, mint egy lcd-n, pláne mint egy Digi vagy más tányéros hulladék forrásból, de akár kábelesen is (alapvetően úgy tudom, azok is műholdról jönnek le, de javítsatok, ha baromság) -
válasz
FordFair
üzenetére
1. jobb a képe, de ha látod is, max. ha egymás mellett van a kettő. A másik, hogy ilyen távolságra tökmindegy, nem látod hogy full hd vagy csak hd ready, meg azt sem hogy mennyivel jobb más téren a kép megjelenítése
2. nézd meg és döntsd el hogy te mit látsz
3. nem jársz jól ha most fektetsz be olyanra, ami 2-3 év múlva fog kelleni, és addig minden fejlődik, lehet, akkor 3D-t akarsz, mert kijön hasonló korrekt árban a szemüveg nélküli, és a rtl is 3D-s logot tesz majd ki és úgy akarod látni a valóvilág 42 alatt a logot, igaz, az adás még 4:3 lesz és SD. Szóval ne tekints ennyire előre, nem tudod, és mi sem, mi lesz 2-3 év múlva. Lehet hogy újat akarsz, lehet hogy meghal addigra, bármi lehet, ne fektess be azért amit most feltételezel hogy 2-3 év múlva majd kell, és lehet, sosem használod ki. De ebben is a végső döntés a tied.
4. Megnézni mindenképpen érdemes mindhárom plazma-gyártó termékeit, és mindenképp ez után szabad csak dönteni, meg a kapott infók alapján.
5. Ilyen távolságokra (de kisebbre is) mindenképp az első a méret legyen, megkockáztatom, talán még a márka, minőség rovására is, ha nagyon fix a keret, és csak úgy jönne ki a nagyobb méret,
Én minimum 50-est vennék mindkét helyre, ilyen távolságokra. Akár full hd, akár nem.
Én inkább vennék 50-es Panát hd ready-ben, mint 50-es LG-t full hd-ben, de ezt is úgy döntsd el, hogy láttad a kínálatot, ne csak leírás alapján! -
FordFair
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Köszi a választ!!
Akkor gondolkozunk HD-ready-ben is.
Elnézést érte, de egy-két kérdésem még lenne:
1. az U20-asoknak mennyivel jobb a képe mint a HD-ready szériáknak?
2. ha már HD-ready, akkor érdemes a C3-at nézegetni inkább?
3. a 1024x768 felbontás nem kevés, illetve nem lehet az 2-3 év múlva?
4. érdemes más márkát nézni ezzel a kerettel (kb 360eFt két tv-re)?
5. vagy esetleg más méretet, pl. 2db 50C3? jó lehet ez HD-ready-ként 3 méterről is?Köszönöm előre is a segítséget!!!
-
salapp
addikt
Érdekes kérdést feszegettek. Nevezetesen a felhasználói attitűdöt. Amely lehet elszállt is.
De szerintem létezik ésszerű audiofil és videofil felhasználó is.
Magamat ésszerű audiofilnek tartom pl.
Meghallgattam egy full hangszigetelt, káros visszaverődésektől mentes pincében egy olyan hangrendszert, amelynél csak az interconnect kábelek darabja 3 milla volt.
Beülsz a hallgatási pontba és amikor elindul egy arra érdemes, vagyis profin bemikrofonozott és értő hangmérnökök által kezelt anyag, akkor az énekes vagy zenekar tényleg jelen van.
Fantasztikus élmény. Igaz.
De nem leszek se drogbáró se adócsaló, pláne nem házasodok be nagykutyák családjába azért, hogy ilyenem lehessen.
Ezért keresgéltem és a magam által értelmesnek ítélt határok között raktam össze az én audiofil rendszeremet, használt, különleges elemekből. Ha jól elhelyezed, kábelezed, megfelelően eteted, úgy szól, mint egy többmilliós szett, és a végére 2006-os áron 150ben állt meg.
És a lényeg: a mai napig elégedett vagyok vele. Viszont kezdettől tudtam, hogy külön rendszert építek sztereóra és mozihoz, mert még a Denon házimozi-zászlóshajója sem adja nekem azt sztereóban (meghallgattam), mint az erre kihegyezett rendszer.
Szerintem legtöbbünk egyszerűen nem tud megállni, elveszti az eszét, és közben folyamatosan olyan tökéletességre törekszik, amit viszont nem tud megfizetni.
Vagyis létezik az a tökéletesség is, amit keres, de ahhoz nem egy GT20 kell például, hanem egy fullos SIM2 proji, profi vászon, moziszoba, maszkoló vásznak.
Tehát Uraim:
Igénymeghatározás-Rászánt költségkeret-Igények szűkítése, ha szükséges-megfelelő megjelenítő kiválasztása
És akkor egy x20 is nagyon nagy örömet tud okozni, mint nekem.Ijk: egy érdekesség: nekem WD TV-ről akkor szaggatásmentes a lejátszás a tévén, ha a kimenetet 720p 60Hz-re állítom, ha 24p-t próbálok 1080-nal, akkor valahogy néha bizonyos részleteiben blurosodik a kép és ha egyszerre több függőleges vagy vízszintes egyenes mozog, akkor már receg is. Amolyan szenvedős a végeredmény.
Jövő héten haver áthoz egy ASUS Oplay-t, a belső vinyós 2010 szeptemberi modellt, asszem, és azzal is teszteljük. Majd megosztom, hátha valakit érdekel. -
admin1221
csendes tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Szerintem az kellene már észrevenni, hogy nem a TV készülékekel van a baj, hanem a sugárzott adás minőségével. Az valahogy megragadt a '90-es években, de a technika már 2011-es. Birom mikor a mai LCD/Plazmákat a crt tévékkel vetik össze. Nyilván, hogy a 90-es évek adássugárzási technikája a crt-kre lett "írva". Ha egy kicsit a műsorszórásra tennék végre a hansúlyt, a szkeptikusok is észrevennék mit tud a mai tecnika (zárójelben jegyzem meg a mostani T-s digikábeles sugárzással -ami jelenleg nálunk van- az 50"-os g20-amon- 3m-es nézési távolságból tökéletesen meg vagyok elégedve (mármint a képminőséggel). És ez még nem az a tecnika, ami a TV képességeit teljesen ki tudná aknázni. Ha majd olyan lesz a TV-adás, mint amilyen egy blu-ray film, na akkor értük utol adássugárzásban egy mai plasma/LCD képességeit és ha akkor valami nem tetszik, lehet kritizálni.)
-
szp1
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Én annak idején, még amikor fotózgattam ( SLR-el ), a mozgásos felvételeknél 1/250 alá sohasem mentem - inkább az ISO-val és a blendével játszogattam. Persze ez megint kompromisszum, hiszen egy 200-as film ( ! ) soha nem ad igazi szép képet és ha kell a mélységélesség, akkor a blende is korlátozott lehetőségeket enged. Mivel itt a mélységélesség nem játszik, mert adott a céltárgy távolsága és ugye teljesen kitölti a képet, meg merném kockáztatni, hogy 1/500 lenne az alsó záridő. Nyilván normális, nagy fényerejű objektívet feltételezve.
Szóval nehéz ügy..... -
madgie
titán
Az a baj, hogy ilyen záridőknél már előjönnek ezek a rendellenességek. Biztos van különbség típus és típus között, de alapvetően gyors mozgásokat szerintem szinte lehetetlen jól lefotózni ilyen megjelenítőn (már eleve bajos pillanatképet is kifogni, ha mozgásról van szó)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
FordFair
üzenetére
A kinézett U20 abszolút belépő szintű fullHD készülék, korrekt ár/érték aránnyal. Semmi extrát nem kell tőle várni sem képminőség, sem más szolgáltatás terén, nincs USB-csatlakozója sem, ennélfogva az amúgy sem túl erős beépített médialejátszója sem igazán használható. Ezzel szemben egy olcsónak mondható korrekt képtulajdonságokkal bíró megjelenítő.
Viszont 5-6 méterre teljesen fölösleges fullHD-re áldozni a pénzt ilyen méretben, pláne ha zömmel UPC-t néznek. Akkor már inkább megfontolandó egy 50"-os HD-Ready, például egy 50C2, vagy egy 50X20.
A csatornalogók problémát fognak okozni a plazmánál, erre fel kell készülni. Tehát vagy megszokják, hogy zoom-olva nézik az adókat, vagy azt, hogy odafigyelnek és bizonyos időközönként csatornát váltanak. Ha ezt nem tudják felvállalni, akkor bele kell törődni, hogy egyes csatornák logója halványan beéghet.
Az LCD-t nem merném javasolni SD-adásra, sokkal jobb választás egy plazma ilyen felhasználási körre, csak meg kell tudni tanulni odafigyelni rá, szóval nem kompromisszummentes a döntés.
-
FordFair
tag
Sziasztok, szeretnénk segítséget kérni TV vásárláshoz.
(eddig csak CRT. ill. projektoros volt a családban)
1-2 napja nézegetem a neten a véleményeket/tapasztalatokat...A családban merült fel 2 tv vétele,
az egyiket 5-6 méterről néznék,
a másikat 3-5 méterről.TV/ film nézésre használnák, és így kezdenek meggyőzni a vélemények a plazma irányába.
Amitől félek az a ghost/besülés... szüleim néznék, valószínűleg ritkább csatornaváltással... (UPC - felvételről a reklámot áttekerik). Akár meggyőzhető vagyok az LCD irányába is...ami a keretbe beleférne a két tv-re az kb. 360k, ezek alapján néztem ki a köv két TV-t:
1. pana 42U20 -- 146eFt
2. pana 50U20 -- 219eFtSemmilyen tapasztalatom nincs, a TV-ket a jövő hétig kellene megvenni, bármilyen tapasztalatot, segítséget szívesen fogadnék,
köszi!! -
szp1
addikt
válasz
DreamWalker
üzenetére
Ne légy csalódott, lassan már az a gyanús ami nem Kínában készül....

-
metron
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Koszi, igy lesz. Holnap balhezok cseppet.
-
PpenoO
őstag
Gergőke88, szp1, DM-Fan:
Köszi a javaslatokat, nem volt netem, ezért a késői reagálás.
-
madgie
titán
Egy kis szörnyülködni való, hogy valóban nem mindegy, milyen záridővel fotózunk plazmát.
Csináljak LCD-t is?

-
Ijk
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Látod itt jön ki kettőnk között a különbség. Amilyen zavaró képhibákat te a csúcsszériás plazmákban látsz, azt én a belépő, 130k-s x20-asomban sem látom. Még a foszfor-lagot is csak youtube videókból ismerem, ditherelést pedig nem tudom hogy kellene pontosan kinéznie.
Valószínűleg ha egy komolyabb hifist beültetnék a 100k-s rendszerem elé, elhányná magát, miközben nekem tökéletesen megfelel. -
DreamWalker
csendes tag
Ha már ma az elégedetlenség napja van ...

Körbenéztem a neten, elolvastam ajánlásokat, majd a feltámadó patriotizmustól is vezérelve megrendeltem egy Harmantrade P12-t, a PS50C7790-hez, ami holnap érkezik.
Azonban otthon kivéve a csomagtartóból figyelmes lettem a cimkére a doboz oldalán amin a Made in China felirat állt
Jobban végignézve a Harmantrade oldalát sehol nem állítják, hogy ők gyártják a cuccot, mégis a cégnév mint márkanév és talán korábbi fórumos utalás is azt hitette el velem, hogy a vásárlásom itthoni gyártót támogat.Mivel még nem fúrtam fel, ennek megfelelően a Samu se esett még le róla, elvileg nem lehetek elégedetlen, mégis átverve érzem magam egy kicsit.
Ha más is hasonló érzésektől is vezérelve venne fali konzolt, bátran zárja ki a gondolatai közül a Harmantrade termékeket

-
janos666
nagyúr
Olyan meg a büdös életben nem lesz, hogy egy készülékre azt mondják, hogy abban nincs hiba.
Erre egy-két példa:
- Az, mikor egy fél millás, frissen hardware kalibrált EIZO CG243W-nek sem elég mély a feketéje, hogy sötétben is feketének lásd, az belátható technológiai korlát. (Cserébe pöpecek a nem túl sötét színek.)
- Az, mikor az LG ontja magából az eredetileg prémium és high-end kategóriába való IPS paneleket úgy, hogy digitális homogenitás kiegyenlítés nélkül (amit viszont tényleg csak a high-end monitorok tudnak, és náluk is kntrasztcsökkenéssel jár, holott nincsenes eleresztve kontraszttal az IPS-ek...) némelyik rosszabbul néz ki, mint egy TN, az hiba.- Az, hogy mai Neo-PDP paneleknél szükség van ditherelésre, az belátható korlát.
- Az, hogy ezt a ditherelést olyan algoritmusokkal valósítják meg, ami az ember számára is látható, sőt, zavaró képhibákat generál (miközben van élő példa belépő szintű LCD-knél is jó ditherelési megoldásokra ; és persze LCD-kből is vannak, amik "sakktáblákkal" ditherelének, de az mind ultraolcsó TN, ahol azért érthető...) az hiba. (Sőt, ogyakorlatilag software-es hiba, semmit sem kéne változtatni a panelgyártáson, csak a képfeldolgozó elektronika programozásán - esetleg kicsit gyorsabb processzor is kéne az algoritmus alá, de semmi űrtechnika...)- Az, mikor látványosabb a foszfor lag, mint az utánhúzás (vagy típustól függően fordítva), az csak adottság. De mikor az egyiknél 6ms válaszidőt tűntetnek fel, a másiknál 0.001ms-t, az már kicsit síkos terület.
- Ugyan így, mikor ráírják a plazmára, hogy deepcolor, de én még standard 8-bitet sem néztem ki belőle, az kicsit necces. (-> Ennek az ügynek van egy kis folyománya, hogy talán miért.)
(A "százcsilliárd az egyhez NATÍV kontrasztarány" (zárójelben megmagyarázva, hogy azért natív, mert mindenki a dinamikust tűnteti fel...), az már egyenesen khmmm....
Aktív témák
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- iKing.Hu - Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel, 6 hónap
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pl.:
), vagy akár a jó öreg vasbeton gerendák és a rozsdás acélbetéteik, stb, amiket nap mint nap láthatsz kint a valóságban is...
(amennyit én TVzek
)