Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #7572 üzenetére

Én egy éles szerverre felraktam a XAMPP-ot, és megfelelően konfiguráltam.

"Részben igen, részben pedig mert ezek fejlesztői gépre kitalált csomagok, ennek megfelelő biztonsági beállításokkal."
    Nem igazán értem, miért okozna több kínszenvedést ezeknek a kész csomagoknak az utólagos biztonsági beállítása, mint ha minden egyes összetevőt külön-külön raksz fel? Biztonsági szempontból szerintem pontosan ugyanannyi beállítást igényel mindkét megoldás. Csak annyi különbséggel, hogy ezekben a kész csomagokban ott van az összes általában szükséges dll (ami nincs benne, nyilván ritkábban kell, így külön erőfeszítés), nagy valószínűséggel azok a konfigfájlok is megvannak (legalább félkészen, vagy van benne egy minta), amiket alapvetően neked kéne megírni, beállítgatni egyenként - így meg ott van készen, csak módosítani kell, kevesebb az esély, hogy elcseszed. Ami meg neked nem kell az eredeti fájlokból, egyszerűen kommentezed, vagy törlöd.
    Példa: Apache HTTP Servert kellett összehoznom Tomcat szerverrel. Alapból a kettő összehozásához konfigfájlokban való pötyögésre van szükség, sok szerverújraindítgatásra, próbálgatásra, anyázásra (jó, ez igaz, hogy az első igazán jó beállításig tart, amíg már órák árán sikerül megtanulnod, korábban mit kúrtál el), míg ha felraksz egy újabb XAMPP-ot, ott eleve adott a Tomcat "add-on", a megfelelő beállításokkal, meg egy működő mintával, amit már csak saját szád ízére kell átalakítani.
    Szóval szerintem mindkét megoldásban oda kell figyelni a biztonsági résekre.
    Persze a kész csomagok néha több összetevőt is tartalmazhatnak, mint amire alapvetően szükséged van, ezért azokra az összetevőkre is oda kell figyelni, hogy megfelelően legyenek konfigurálva - vagy egyszerűen kiszedni őket, és kész.

Amúgy milyen grafikus felületről beszélünk? A XAMPP és az EasyPHP esetén is van egyetlen külön adminfelület-féleség, amin elindíthatod a service-eket, de ennyi. Meg hát a localhostos próbaoldal, amin csekkolhatod a beállításokat (és nem a default "It works!" felirat fogad), de az nem egy komoly grafikus felület.

Új hozzászólás Aktív témák