Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Siriusb #6886 üzenetére

"ha valamikor bővíteni kell az oldal funkcionalitását, csak jobban jársz..."
    Mire gondolsz konkrétan? Csak azért kérdezem, mert elvileg a Joomla is könnyen bővíthető, és számtalan modult készítettek hozzá, ráadásul úgy tudom, az egyes template-ek és modulok sok esetben visszafelé is kompatibilisek (ezt saját tapasztalatból nem tudom se cáfolni, se alátámasztani, csak hallottam olyantól, aki használ Joomlát egy ideje), míg ez Drupalról eddigi tapasztalataim alapján nem elmondható.
    Sok fórum olvasgatása során mondjuk arra jutottam én is, hogy a Drupal jópár szempontból "profibb", a kódja szebb, letisztultabb, ráadásul brutálhosszú dokumentáció van hozzá. Másik szempont mondjuk, hogy a Joomlához meg esetleg épp a nagyobb népszerűsége miatt lehet több helyen segítséget találni gyors keresés után.

"Részemről örülök, hogy már belevágtál ilyen projektbe, én is a Te tudásodból élek : :DDD"
    :DDD Na, ne túlozz. :D

A menüs linkeket köszi, bár asszem már találkoztam velük, de most jobban áttanulmányozom. :R
    Ja tényleg, azt elfelejtettem mondani, hogy amennyiben valamelyik részre az "Elsődleges hivatkozások" nevü menürészt bepakolom, ott tök jól látszik a menühierarchia, tehát azt elvileg simán tudnám felülbírálni CSS-sel és/vagy JavaScripttel, hogy hogyan jelenjen meg, nekem csak az volt a fura, hogy elvileg az alapmenürendszernek kapásból kéne tudnia ezt a lenyíló menüs dolgot. :F

(#6888) PazsitZ :
    "a drupal vezet globális használatban"
    Tényleg? Csak mert eddig úgy tudtam, még mindig a Joomla a népszerűbb, ezért is van, hogy sokkal több template és modul található meg hozzá, mint Drupalhoz...
    Mondjuk én csak abból indulok ki, amiket fórumokon és egyéb helyeken olvastam, de az nagyjából mindenhol egybecsengett, hogy a Joomla épp amiatt jóval népszerűbb (állítólagos statisztikák alapján, én ilyeneket mondjuk nem nézegettem), mert kattintgatós módszerrel szinte még a hülye is össze tud vele dobni egy egyszerűbb oldalt. Drupal meg mondjuk állítólag nehézkesebb ilyen szempontból. Őszintén szólva utóbbit sem értem, miért, legalábbis a 7-es változatnál, mert ott egy nagyon fasza AJAX-os felületen full egyszerű cikkeket írogatni, menüket hozzáadni, meg a többi dolgot megvalósítani, ilyen szempontból nem találtam nehezebbnek a Joomla-nál. DE kipróbáltam a Drupal 6-ost is, az még tényleg nem ennyire kézenfekvő, szerintem a 7-es felülete sokat egyszerűsödött.

"Viszont ezzel szemben sokkal többre képes, mint a joomla."
    Milyen szempontból? Úgy tudom, jogosultságok és SEO terén pl. a Drupal erős, de Joomlához meg szinte nincs olyan modul, ami ne lenne megtalálható neten.

Ja tényleg, még egy szempont, ami engem még inkább a Drupal felé lök: nálam fejlesztés közben a php.ini-ben a hibajelentéssel kapcsolatos alapbeállítás az E_ALL | E_STRICT, hogy a legszigorúbb hibaellenőrzés legyen bekapcsolva, így elkerülve a későbbi bakikat, és a Joomlánál ezen beállítás esetén szinte nincs olyan menüpont, amelyikbe belelépve ne kapnék valami PHP-hibát (az E_STRICT beállítás tényleg elég szigorú). Ez számomra nagyon zavaró. Ahogy észrevettem, Drupalnál ezzel szemben erre is odafigyeltek, mert a Drupal menüpontjainak böngészgetése közben egyáltalán nem látok PHP-s hibát.
    Sokan mondják, hogy ezek a hibajelentések figyelmen kívül hagyhatók, és felesleges foglalkozni velük, de ezzel nem értek egyet. Fejlesztés közben legyen bekapcsolva, így lehet megtanulni elkerülni nemtörődömségből, igénytelenségből vagy épp kisebb tudáshiányból eredő bakikat (én is rengeteget tanultam ezekből). Főleg egy keretrendszernél nem mindegy, mennyire figyelnek oda az alapvető programozástechnikai hibákra, még ha azok kisebb hibák is, amik összességében nem okoznak nagy galibát.

Új hozzászólás Aktív témák