Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zka67

őstag

válasz Sk8erPeter #5339 üzenetére

Én kérek elnézést, félreértettelek. Nem célom a kötekedés, nem is annak szántam.

Én továbbra sem értek veled egyet, hiszen a $_GET és $_POST tömbök megváltoztatása semmilyen hatással nincs a külvilág számára. Ugyanolyan változók mint a többi. Ha valamiért nem lehetne megváltoztatni őket, akkor a PHP fordítónak illene szólnia érte.

Mondok egy egyszerű példát:

[1] - [2] - [3] - ... - [20], ezek az oldalszámok, amikre kattintva ?page=n értéket küld get-el.
    Ugyanezen a lapon hozzáadhatsz újat vagy módosíthatod a lista elemeit, ekkor post-al küldöd el a page értéket, hogy ugyanazon a lapon maradj. Azért, hogy a kód egyszerű legyen, miért ne használhatnám az alábbit?

if (isset($_POST['page'])) $_GET['page'] = $_POST['page'];

Tudom, meg lehetne oldani egy plusz változóval és két if-fel és semmi különbséget nem vennék észre a sebességben, csak ezért tart lassan ott manapság a programozás, hogy egy egyszerű szorzótábla kiírásához is 128 magos 50 THz-es processzor kell 64 PB rammal, mert a programozók nem törődnek ilyen apróságokkal, "vegyen bele a tulaj ramot"-al elintézik a dolgot.

Jó, lehet ez nem a legjobb példa rá, de ez van, tudod miről beszélek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés