- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3058 üzenetére
lezso6, cucka, Tele von Zsinór: nagyon köszönöm mindannyiotok hozzászólását, sokat segítettetek!
Végül is maradtam a Tele von Zsinór által ajánlott getimagesize () függvénynél, ez bizonyult a lehető legegyszerűbb megoldásnak, mivel a lehető legtöbb képtípust támogatja.
Ha esetleg több olyan képtípus is felmerül, amit nem szeretnék, hogy feltöltsenek, akkor a lezso6 által ajánlott if (in_array(...) ) megoldást fogom választani, az is nagyon kézenfekvő.
cucka, abban pedig tökéletesen igazad van, hogy inkább azt engedjem, amit feltölthetnek, ne azt tiltsam, amiből többszáz típus van, először nem is tudom, ezt hogy gondoltam...
Ezt viszont már több helyen is olvastam, amit írtál, de nem értem az okát:
"Harmadrészt a mime típust a kliens küldi, tehát megbízhatatlan."
Miért olvas ki a fájlból esetlegesen rossz információt?___________________
Végül egyébként sikerült megoldani azt is, hogy ha létezik a fájl, akkor tegye mögé az alsóvonás utáni számot, attól függően, hogy hányszor létezik hasonló nevű fájl, tehát az volt a végső megoldás, hogy közvetlenül a move_uploaded_file függvény elé tettem egy ellenőrzést:
$target_dir = "upload/";
$target = $target_dir . basename( $_FILES['uploaded']['name']);
$fajlnev = $_FILES['uploaded']['name'];
// bla-bla... utána:
//Létezik már azonos nevű?
if (file_exists($target))
{
$file = $target;
$name = substr($file, 0, strrpos($file, '.')); // kiterjesztés levágása
$i = 1;
while(file_exists($file))
{
$i++;
$file = $name . '_' . $i . '.' .$path_parts['extension'];
}
echo 'A fájl neve korábban már szerepelt! Összerakott fájl neve: '.$file.'<br /><br />';
$target = $file; //hogy ne az eredeti elérési út maradjon, hanem az új névvel mentse el a fájlt a move_uploaded_file fv.-ben is
$fajlnev = substr($target, (strrpos($target, '/')+1));
// hogy utóbbi változók is az új célhelyre mutassanak a move_uploaded_file fv.-ben
}
//eddig tart az ellenőrzés;
if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
{
// bla-bla...
}_________________________________
Itt (Google Cache által elmentve) pedig találtam egy tömböt, melyben a legtöbb, a böngésző vagy a szerver által kérdésesen támogatott vagy megjeleníthető ékezetes vagy egyéb karakter megtalálható - ez alapján szeretném kicserélni a feltöltendő fájl nevében szereplő esetleges hasonló karaktereket, na meg a szóközt!
Ilyesmi módon oldjam meg, ahogy itt látható, vagy a preg_replace() függvénnyel, vagy utóbbinak ehhez semmi köze?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Steam Deck LCD 512GB + Kiegészítők
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged