- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
oleslie #12380 üzenetére
"PDO vs MySQL hitvita"
Valamit nagyon rosszul tudsz, mivel itt PDO-val is a MySQL-hez csatlakoztam, ahogy a mysql_connect() is MySQL-hez csatlakozik... a PDO egy PHP-s osztály. A MySQL pedig egy adatbázis-kezelő szerver.http://php.net/manual/en/book.pdo.php
Itt utána tudsz olvasni, mi is ez.
Lényeg nagyon röviden:
- OOP
- adatbázis eléréséhez absztrakciós réteget nyújt, így könnyebbé teszi más adatbázisra való átállást (pl. SQLite-ról MySQL-re vagy fordítva, de ez most csak egy példa a sokból), nem kell mindenhol lecserélni a mysql_* előtagokat (persze nem úszod meg bizonyos query-k átírását az átálláskor, ha azt nem támogatja a másik adatbázis)
- prepared statementek, macerás mysql_real_escape_string() és ehhez hasonló ocsmány hívások elkerülése
- szebb kód (ez az előző pontból is következik)
- itt Tele von Zsinór még leírt pár dolgot
- kényelmesebb kód (mint például az előbbi pontban látható foreach-es bejárás, ami gyorsan átlátható kódot eredményez)
- ez a jelen/jövő, a régi mysql extension a múlt és deprecated: http://news.php.net/php.internals/53799Ha még magasabb szintű absztrakció kell, akkor persze egy komplett ORM-et kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest