- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit? lehet az AP-je nem kezeli a vlan-okat, az én switchem sem tudja.
Alias-t kell létrehozni a DHCP tartományra
Firewall rules LAN,
action: block
quick pipa
interface LAN
direction in
ip v4 + v6
protocol any
source: ALIAS
destination: LAN
invert: pipa (így lesz nem a LAN a cél),Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Multibit
nagyúr
Milyen log beállításaid vannak a tűzfaladban?
-
azért ez extrém soknak tűnik. Milyen addonok vannak, milyen log beállítások? Sokmindent tud ramba pakolni, sok log kikapcsolható. De mindent bekapcsolva sem lehetne ennyi...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ezek a "jó" hibák, meg kell keresni, h meddig megy a delej. Valószínűleg vmi feszstab halt meg, [link] ilyesmiket keress a bemenetnél és mérj rá. Vagy a bekapcs jelző ledtől keress visszafelé.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Multibit
nagyúr
eléggé megcibálja a procit. 22% cpu kihasználtságot mértem közben
Ne a bitkolbászt nézd, az csak a pillanatnyi helyzetet mutatja. Fentebb a grafikonon látod a folyamatos terhelést. A linkelt képen már nem dolgoztam VPN-en, csak a szokásos napi helyzet látszik. -
fonok87
aktív tag
Jártam már itt korábban azzal, hogy terhelésre egyszerűen megáll a rendszerem. OPNSense, Fujitsu vékonykliens, Telekom optika. A Realtek chipes NIC-et Intelesre cseréltem, azóta stabil, de én sem mértem gigabitet Speedtesten, hanem kb annyit, mint Te. A processzorod viszont jóval erősebb, konkrétan egy szálon duplaanyi számítási teljesítményt tud. Speedtest közben 45-50% CPU terhelést látok.
Ez alapján nálam nem a CPU fogja vissza a sebességet, amiből következik, hogy Nálad biztosan nem. Ami azért megnyugtató, mert már agyaltam másik vason, vagy OpenWRT-re váltáson, merthogy nemhajcsakija gigabitet. Így viszont elvethetem ezt az ötletet; nem szeretnék megint hozzányúlni az éppen csak belakott rendszerhez, és ha jól tudom, wired router +tűzfal alkalmazási területen a *sense sokkal jobb, ezért is lenne jobb megtartani ezt az OS-t.
Valószínű, hogy inkább a Speedtest.net nem teljesen megbízható, vagy nem olyan szervert ad, ami a Telekom felé tud gigabitet szolgáltatni. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen a szolgáltató a nap legnagyobb részében ~700mbit környékére korlátozza a kapcsolatot. Ez még bőven a garantált sebesség felett van, mezei user nem vesz észre különbséget, viszont jelentősen csökkenti a terhelést a T infrastruktúráján, ha sokan használják egyszerre.Truss me, I'm an engineer.
-
Multibit
nagyúr
Nem kell folyton speedtest eredményt vizslatni. Sok minden befolyásolhatja. Nálam Telekom 1/1Gbps optikával most éppen ennyi: [kép]
HO-ban vagyok, VPN-en keresztül teszem a dolgom, a routert pedig terheli többek között egy Layer 7 tűzfal plugin DPI funkciókkal
Ez Digi szerverről: [link][ Szerkesztve ]
-
Nincs valami régi modemed/routered, amit be tudnál rakni elé?
-
kisskd
tag
Azzal számolj, hogy a PPPoE "izomból" elég számítási teljesítmény igényes (opnsense/pfsensenél 1 magon, "szokás szerint"), szóval, ha 1-2GBit/s-es a netcsomag, akkor szűk keresztmetszet lehet a "minipc", attól függően mit tartalmaz gyakorlatban.
-
szjoci
őstag
Megvolt a bekötés, a szerelők azt mondták hogy elméletileg igmp snoopingot tudó routerekkel, switchekkel működik a dolog, de úgy a tuti ha az ONT-hoz csatlakoznak a tv boxok (panaszkezelésnél kizáró ok lehet ha nem így van). Úgyhogy passthrought módba lett rakva az ONT, 2 tv + az opnsense minipc csatlakoztatva hozzá. Az opnsense-es minipcvel pedig be tudok tárcsázni PPPoE kapcsolattal, ahonnan meg megy a belső hálózat, internet, ahogy ezelőtt is.
#telekom #pppoe #android tv box -
Multibit
nagyúr
Nekem is Telekom optikán jön a net, viszont nincs tévé előfizetésem, tehát nem tapasztalatból írok. Gondolom, a switchbe lennének csatlakoztatva a tv boxok? Úgy tudom, hogy a switchnek IGMP snooping-képesnek kell lennie. Elvileg ennyi az elvárás. További info: Telekomos topik.
-
Multibit
nagyúr
-
scream
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26