Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Malák

aktív tag

válasz Busterftw #18 üzenetére

Ja és azért is vegyük ki az Apple-t, mert az már CSAK ARM cuccokat gyárt, azt a csatát az intel rég elvesztette, de Win/Linux esetén még van miről beszélni.

• Malák

aktív tag

válasz Busterftw #18 üzenetére

Szerintem eléggé el van különítve, hogy PC/MAC.
    A legtöbb ember böngészési szokásaira mindegy lenne, de az imac/mac mini, tökmindegy belépő ára arra elég komoly az itthoni pénztárcának, relatíve kevés előnyért cserébe.

Tök jó termékek, de szerintem az az izgalmasabb kérdés, hogy 2év múlva lesz-e ~100ezerért HASZNÁLHATÓ sebességű és minőségű tök vékony, keveset fogyasztó, hosszú üzemidejű ARM-os de windowst natívan futtató laptop/tablet/akár asztali. Mert az igazából nem kérdés, hogy drágábban lesz jó, ami addigra már tényleg jó.

Ahogyan itt előttem is, én is használtam Surface Pro X-et (meg X2-t, samsung galaxy book Go-t, meg talán itt a fórumon a legtöbb mobil eszközt különféle hardverrel/rendszerrel).
    Azok teljesen okés eszközök, de számomra mindig vannak problémák velük, ami miatt nem tudom 100%-os egyedüli megoldásnak használni, de abszolút úgy gondolom, hogy csomó mindenkinek oda merném adni, mert már az is "elég jó". De azért a kraft hiányzik belőlük mind, ha jobban megizzasztod, ésvagy nem natív ARM64-et futtatsz. Ha ennek végre vége, akkor áldásom adom rájuk igazából, emiatt is gondolom, hogy pár év múlva nagyon sok ilyen eszköz lesz a piacon.
    Viszont szerintem ti azt felejtitek el, hogy hiába jó a termék, mire átmegy az emberek fejébe, hogy laptop!=intel, mert az armos cucc is alternatíva, az minimum évek. Nem olyan rég játszódott le ez a ryzennel és eléggé lekövettem azt, hogy milyen ütembe megy át a "hozzáértőbb" (hisz aprón vásárló, nem fogalmatlan bemegy a media marktba és vesz valamit 150ért kategóriájú) embereknek a fejébe az, hogy szabad (sőt) AMD-t venni.

Szóval összegezve szerintem az imac az INDULÓ (8/256) 650.000Ft-os árával Magyarországon semmilyen piacon nem versenyzik, de értsd úgy, ahogy mondani akarom, szerintem veszettül jó termék, de az árát nem éri meg/nem mindenki tudja megfizetni. A Mac mini már tényleg kompetitív, de hidd el, ha valaki 15éve "okés" a PC-kel, akkor még akkor sem fog venni egy alap minit, ha pontosan ugyanannyiért venne asztali PC-t. Nem, még akkor se, ha a mini gyorsabb. (megszokta, jó neki, minek váltson? A kérdés, hogy ugyanúgy wines környezetben váltana-e ARM-ra. Aminek laptopban sok értelme van, asztaliban meg kevesebb, de nyugi, én is értem, hogy itt hordozható és nem hordozható eszközökről beszélünk, de ott végképp más a matek, amikor ~250-300e-ért tök jó wies laptopot kapni, M1/M2 macbook airt pedig majd másfél-2x-3x annyiért.)

Új hozzászólás Aktív témák