- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok , segítséget kérnék.
Vásároltam ( volna ) egy árúcikket egy webáruházból.
Gondoltam nem regisztrálok, nem teszem be a kosárba, hanem az “Express checkout” opcióval PayPal-lal fizetve oldom meg a fizetést, mondván a PayPal úgyis elküldi a címemet.
Így is lett, jött is az SMS , hogy
“220908 08:47 Kàrtyàs foglalàs: -49,99 USD; PAYPAL *WWWNORMCORE, HK 13423723803 PAYPAL *WWWNORMCORE; Kàrtyaszàm: .……..; Egyenleg: …………..HUF - OTPdirekt”
viszont a PayPal-tól nem jött a szokásos e-mail a vásárlásról és azóta sem látszik a PayPal fiókomban ez a vásárlás.
A webáruházzal már leveleztem, azt mondják, hogy ők nem látják a megrendelésemet, vegyem fel a kapcsolatot a bankommal vagy a PayPallal.
Kérdésem, hogy vajon mi lehet a hiba, érdemes-e írnom a PayPal-nak, vagy az OTP-vel vegyem fel a kapcsolatot? -
Van kicsomagolási videó, mindig készítek.
Én szoktam ezt felajánlani - ha magánszemélytől vásárolok - (mert mindig erőltetik, hogy “family & friends”) , hogy inkább fizetek egy kicsivel többet , de nekem fontos a vásárlóvédelem.
És csupán azért kérdeztem ezt, mert annyira az eladóval sem akarok kibabrálni, mert ő jól becsomagolta szerintem. De akkor írok neki, hogy első körben próbálja intézni a futár céggel az ő általa készített becsomagolási fényképek ( mert ilyen is van) és kicsomagolási video alapján. -
Spanyol hirdetési oldalról magánszemélytől vásároltam egy terméket, mely megsérült szállítás közben. Kívülről nem látszott semmi, csomagoláson belül mégis törött volt a műanyag burkolat. Odab@szták… Paypallal fizettem “Termékek és szolgáltatások” opcióval, hogy legyen vásárló védelem és 5 €-val több pénzt küldtem, ami kb. fedezte a PayPal jutalékot. Ha dispute-ot indítok és kérek 30 € kártérítést akkor azt behajtják az eladón, ha jogosnak ítélik, vagy a PayPal csengeti ki?
-
Sziasztok!
A spanyol Wallapop hirdetési oldalról vásároltam egy retro kávéfőzőt.
mivel az oldal saját fizetési És csomagküldési rendszere nem működik külföldre, ezért én PayPallal fizettem „termékek és szolgáltatások” opcióval és küldtem is neki pluszban 5 €-t ami fedezi A PayPal jutalékot. Ő a Seur/ DPD -vel elküldte nekem. Felhívtam a figyelmét, hogy nagyon biztonságosan csomagolja be a kávéfőzőt mert sérülékeny. Leírtam neki hogy sokszor tekerje körbe buborék fóliával, dupla kemény karton dobozba tegye és tömje tele kitöltő anyaggal. Ő írta, hogy persze, megoldja és kért 6 €-t arra hogy vegyen biztonságos csomagoló anyagot. Tegnap megérkezett a csomag, látszott rajta hogy közel sem így van csomagolva, ezért videót készítettem a kicsomagolásról. Egy vékony vacak karton dobozban volt, szinte nulla kitöltő anyaggal, és egyszeresen volt körbetekerve csak buborék fóliával. Természetesen a pótolhatatlan és javíthatatlan műanyag burkolat törött volt.
A leveleimre eddig nem válaszol. Kérdésem hogy van-e esély arra hogy a PayPal bármit is visszatérítsen szerintetek?Bocsánat, nem válaszként szántam.
-
Valóban zavaros san írhattam. A lényeg: eddig három terméket megvettem “goods or services” fizetéssel, ezekre akkor gondolom él ( élt ) a vásárlói védelem?! Az tiszta sor, hogyha a barát vagy családtag küldést választom, arra nem jár. Végülis az első kérdésem arra vonatkozott igazából, hogy vajon mi a francért nem akarják az áru fizetési módot elfogadni ezek a németek, ha én kifizetném mondjuk a jutalék összegét, de már megválaszoltad, köszönöm szépen .
-
Értem.... akkor hanyagolom az ottvásárlást. Eddig 3 terméket vettem ott ( Goods or Services opcióval fizetve ), abból 2 gond nélkül megjött, a harmadik 9 nap “tétlenség” után visszakerült a feladóhoz, elvileg most küldte újra.
De erre miért nem érvényes a vásárlói védelem?! -
Az normál hogy az eBay-Kleinanzeigen oldalon szinte senki nem engedi, hogy a “Goods or Services” opcióval fizessek, mondván hogy neki csak a “Friends & family” jó, mert magánszemélyként árulja a terméket?! Persze így nem vásárolok tőle, csak nem értem a dolgot... ha az a baja, hogy jutalékot kell így fizetnie, akkor miért nem kér annyival többet? Vagy van a jutalékon kívül más is?
-
Sziasztok!
Remélem nem válik be a gyanúm, de azért tájékozódni szeretnék.
Az ebay-kleinanzeigen.de oldalon vásároltam egy eladótól. Letárgyaltam vele, hogy fizetem a postaköltséget és elküldi Mo.-ra a terméket, illetve azt is, hogy tudok paypallal fizetni.
25.-én megírta a paypal-os email címét, én elküldtem neki a vételárat+az előre egyeztetett postaköltséget a Pay for goods or Services módon, hogy legyen vevő védelem. Megjegyzésbe beírtam a hirdetésszámot és a termék tipusát. Namármost azóta naponta írok neki, kérdezve, hogy elküldte-e már a terméket és hogy írja meg a tracking numbert, de nem válaszol. Nyílván még bármi lehet, de kezdek aggódni
A kérdésem csak annyi, hogy ha továbbra sem válaszol akkor mennyit várjak, mikor indítsam el a Dispute-t? -
Sziasztok! Abszolút láma vagyok még PayPal felhasználás terén, fizettem már vele párszor eBayen meg egyéb helyeken de most más a helyzet, ezért kérdeznék. Ugyebár ha weboldalakon vagy eBayen vásárolok akkor egyszerűen csak rányomok a PayPal os fizetésre, az oldal átirányít erre a felületre, megtörténik a tranzakció és kész. Most viszont szeretnék német apró hirdetési portálokon vásárolni, és ezt PayPalon keresztül kifizetni az illetőnek. Ez lehetséges valahogy? Olyat láttam hogy pénz küldési opció, de gondolom akkor nincs semmilyen fajta védelmem?! Továbbá még egy olyan dolog is lenne ami nem tudom lehetséges e PayPal os fizetésnél, hogy nem az én címemre, hanem egy ismerősöm németországi címére kéne hogy Postázzák a termékeket. Előre is köszönöm a válaszokat és a hozzám való türelmeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest