Hirdetés

Aktív témák

• Sihto_

tag

SZiasztok, én is allergiás vagyok kb. 4 éve, minden évben egyre rosszab lett, eddig probáltam mindenféle gyógyszert, az orvos mindig megkérdezte, hogy hatott-e, én meg ránéztem vérvörös szemmel és irta a következőt, a zyrtec jött be a legjobban, de idén csak természetes módon védekezek: azaz sportolok, amikor csak tudok. A lényege az allergiának a tulzott immunválasz, a gyógyszerek hatása pedig nyugtatni a szervezetet illetve gyengiteni az imunrendszert. Tavaly észrevettem, hogy amikor elmegyek edzeni megszünnek a tünetek, ezért most már 3szor edzek egy nap. Így gyakorlatilag tünetmenetes lettem, de azért néha megdörzsölöm a szemem és reggelente ki kell fujnom az orromat, de viszonylag elviselhető. Amúgy meg kezdenek jelentkezni a tuledzés jelei, de még birom.
    Szerintem az lehet az egészben a megoldás, hogy a mozgás stresszeli a szervezetet és utánna a fellépő fáradtság nem hagy teret a megfelelő védekező-mechanizmusoknak.
    A másik pillanatnyi hatású kezelés, amikor már be van durranva az orrom, visszatartom a lélegzetemet, ameddig csak birom és egyből kitisztul - gondolom ez valami evoluciós dolog lehet.
    A másik jó módzser, hogy elmész nyaralni a hegyekbe vagy valamilyen nedves párás helyre mész. Régebben el mentem nyaralni oda, ahol a Túr folyik bele a Tiszába és ott van egy mesterséges vizesés, ott sátoroztunk, és ott sem volt allergiám és ilyenkor mintha egy kicsit később jött volna ki az egész tünetegyüttes.
    Remélem tudtam valakinek segíteni.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák