Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
Aktív témák
-
Hát ez a topic még él? Azóta visszavettem a procimat 1666-ra (alap), és mot már a táp ezeket a cuccokat hajtja gond nélkül:
2x HDD, 1x CD író, 1xCDROM, 1x Paló, 1x Igloo 2320, 1x Titan HDD venti, 3x 8 centis tápventi és egy kék hidegkatódcsöves neon:DD:DD:DD
Szóval bírja. a Proci 48 és 54 fok közötti -
Ahogy a hozzászólásokat olvastam, az 50 fok nem is annyira sok, illetve különös.
Mivel a határ nálam ahogy néztem kb. 1730 MHz, így az 55 fokomnál nagyon nem megy feljebb már, és akkor mivel ez még mindíg 35 fokkal van a halál alatt, akkor nincs miért küszködnöm az alacsonyabb hőfokért. -
Na? Nagyon túl van terhelve a tápom? Terhelhető még?
-
bocs, pontosítok, mert elírtam az új hőmérséklet 48/56 fok. És betettem vissza a biztosnágból kivett 3. tápventit, ami a videókarit hűtötte. Szóval 3 tápventi van benne. A voltok: +12 =>12,128
+5 =>4,8
+3,3=>3,152
VCore=>1,808
Az ASUS Probe +-10 %-nál szól tehát 12 voltnál 10,8 és 13,2 volton kívül, 5: 4,5 és 5,5, 3,3: 2,97 és 3,63-nál. Tehát szerintem még nem vészes. És már nem hiszem, hogy tennék bele többet, esetleg lecserélem majd őket 12centisre.
Fedőnév: Hang nem számít, úgyis Winamp megy 5+1 hangfalon
[Szerkesztve] -
Megvan az új hűtés. Maradt az Igloo 2320, de most vki van segítve 2 tápventivel. Az első az Igloo ventije felett van, és pont ráfújja a levegőt, ezzel növelve a 2320-as nagyon kicsi 13.3 CFM-es légszállítását. A második 8-as az elsőhöz van rögzítve, de ferdén lejjebb tőle, ezáltal a levegőjét egyenesen az Igloo bordájára, ill. a KT333-as bordájára fújja. Eddig csak az egyes számú 8-as venti volt bent, ezzel Idle 56, terhelt 64 fok volt. Most a kettes venti beszerelésével Idle 46, terhelt 54 fok. Ezért mondtam, hogy 4-5 fokért nem veszek 5000 Ft-os prociventit, mert egy régi rossz tápből kiszedett jó 8-as ingyen levitte 10 fokkal, ráadásul sokkal de sokkal hamarabb áll vissza terheltről idle hőmérsékletűre.(kb 1-1,5 perc).
Új kérdésem lenne: Egy Acorp 300W-os tápra mennyi cuccost lehet aggatni? Most van rajta egy 2000+-os paló, LiteOn CDÍró, 10-es Maxtor egy Rack-ben, 2 tápventi, egy neon, egy vinyóhűtő venti. -
Lehet, hogy ez nem tuning felfogás, de nekem nem ér meg 3000 Ft-ot 5 fok minusz. Akkor már hétvégén beépítem a 8 centis tápventit, hogy hűtse a 2320-as bordáját, és leveszem egy kicsit a feszkót. Szerintem azzal is meglenne az 5 fok. Ui: Egy szoftveres procihűtő progival mi a helyzet? Pl. CPU Cool 9. Annak a teljesítményszívásával el is veszteném a tuning előnyeit? Milyen elven működnek ezek a progik?
-
Ha én is visszavenném a proci feszkóját, nem lenne annyira meleg?
Bár úgy tudom, ez a 1,75 volt kell a tuninghoz. Egyébként kb. meddig hajthatom? -
A 2000+-os palomino bírná a 166MHz-et? A ramok 333-asok. Új proci szóba se jöhet, le vagyok égve anyagilag. A tápventis ötlet nem is rossz.
-
Lenne egy kérdésem. A minap rámjött a tuning feeling (megint), és elkeztem a videókari után a procit is húzni, miután észrevettem, hogy hogyan lehet állítani MHz-nként(odase neki, hisz alig egy éve van meg az alaplapom). Szóval az alaplap egy ASUS A7V333-X, a proci egy Palomino 2000+@1666. Nem tudom, hogy hibás-e az alaplapi mérés, de a procira alapból is rendre 50°C-ot ír bootolás után, egy-egy izmosabb game után (3h Unreal 2 maxon) 60-62°C. Szerintem ez irreálisan sok. Mondták a szerelők, hogy csak pontatlanul mér, hisz a haverom 2000+-os Toughbred-je A7V8X-ban alig 40 fok, 2500+-os barton A7N8X-ben 42-fok. Mindenesetre egy Igloo 2320 hűti (aluminium, papíron 2600+-ig+25dB). Elkezdtem húzni, de megálltam 1700MHz-nél. Egy tápventi küldi a hűvös levegőt a kicsi légforgalmú Igloo-ra, egy másik 8 centis a videókarit hűti, egy Titan HD-1 pedig a vinyót. Most be akarok tenni egy másik 8 centist, ami az Igloo bordáját hűtené. Kérdésem, meddig húzhatom biztonságosan? Van C.O.P.-m, attól leéghet, ha túlhajtom? 75 foknál lőné le elvileg (durvának találtam az alap 90 fokot). Volt már rá példa régen, mikor a tápventik még nem voltak meg+35 fok volt kint, hogy 70 fokra volt állítva a lekapcsolás, és lekapcsolta. Tehát a C.O.P.-m műkszik. Milyen jó és nagyon olcsó venti lehetne még, ha esetleg nem lenne jó tuninghoz a 2320-as?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest