- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
OK. De az ASUS RT-AC1200GU routerre csak akkor tudsz bármit telepíteni, ha rá van csatlakoztatva egy USB háttértár, ugyanis a 16MB flashbe a firmware mellé már nem fér el semmi, vagyis ez a leírás is tárgytalan, mert abban a routerben nincs ubi rwfs partíció.
-
OK, akkor próbáld ezeket:
/sbin/rwfs2ubi.sh
Ezután indítsd újra a routert, majd...
mkdir -p /media/mtd_rwfs/opt
Majd megint egy újraindítás, és mehet a...
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/installer/generic.sh
chmod +x /tmp/generic.sh
/tmp/generic.shHa ezek hibátlanul megvannak, akkor fent van egy alap entware, amire pedig már azt telepítesz amit akarsz, az...
opkg install csomagneve
paranccsal.
-
-
woodworm
veterán
Ne haragudj meg, de a hozzászólásaid szinte értelmezhetetlenek. Egy csomó ideszórt szó központozás nélkül.
Linkelték neked a leírásomat. Ahhoz nem kell külön indítani a generic.sh-t, mert a start után lefuttatandó utasítások közé bekerülő opkg.sh script indulása során lefuttatásra kerül. Belenéztem a legújabb buildekbe is, nem változott a tartalma.Nem tudom ellenőrízni a leírásom, mert nem használom állandó jelleggel azt a routert és nem is akarom ezért nulláról újrakezdeni a beállítását. De biztosan jól értelmezted és hajtottad végre? Minden lépése tiszta és értelmezhető?
- Az RWFS partíció lekérdezése. Az első lépés annak kiderítése, hogy a routereden a fennmaradt üres partíció hová került, mivel az annak idején működö különböző fejlesztő csapatok más helyre tették. A példámban ez az mtd11, ezt kell behelyettesíteni a következő utasításba.
- Formázás. A lekérdezett RWFS partíció számát behelyettesítve formázni kell azt. Nem tettem a leírásba parancskimenetet, de ha hibára fut, akkor ide bemásolva azt tudnak/tudunk segíteni, hogy mi lehet a gond.
- Induláskor lefutó script. Szerintem ez sem változott. Az adminfelület megfelelő helyére másolva ezt a scriptet, minden induláskor lefut az utasítás sorozat. Az opkg.sh ellenőrzi, hogy telepítve van-e az optware/entware és ha nincs telepíti.
- A csomagok telepítését ssh-n kell végezni, ez nem egy végrehajthatatlan feladat kezdőnek sem. Mindannyian jártunk ebben a cipőben.A bemásolt parancskimeneted alapján szerintem az olvasható partíción meglévő eredeti /opt könyvtárba próbált települni az entware. Ennek az az oka, hogy nincs csatolva írható/olvasható partíció a helyére.
-
woodworm
veterán
Elvégezted a linkelt leírásomat? Régen csináltam már, de nem véletlenü nem kell indítani a generic.sh-t, mivel az opkg.sh elvégzi.
Szerintem nincs mountolva az RWFS meghajtó és az eredeti /opt könyvtárat használná.Nagyon türelmetlen vagy. Valamit nem értesz vagy nem megy elsőre és már rakod is át másik oprendszerre. Valami előbb-utóbb félremegy.
-
-
attires
tag
(Ránéztem egy mobilinternetre csatlakoztatott laptopon, majd töröltem az egész partíciót)
A kínai virtualhere "megoldás" amit "találtál" ugyanaz amit én linkeltem hivatalos forrásból.
Egyedüli különbség hogy a kínai verzió fel van törve. Én személy szerint biztosan nem merném használni.
Szerintem érdemes lenne rászánnod 10 percet az entware telepítésére/megismerésére mert utána egy "opkg install /path/to/your/package.ipk" parancsal tudsz mindent telepíteni (ami a routered op rendszeréhez íródott).
Mondjuk a hivatalos USBHERE-t csak be kell másolni egy tetszőleges könyvtárba és elindítani ahogy leírtam, de ha te megbízol a kínai feltört verzióban akkor használd azt.
P.S.
Padavanban van már beépített ingyenes USB IP megoldás is. -
-
Ne a Windows-hoz hasonlítsd, mert aki nem boldogul Linux alatt parancssorban, az valószínűleg elakadna DOS-ban is. Windows parancssorban tudsz mappát létrehozni, másolni, törölni, ugyanezt file-okkal, vagy épp batch file-okat írni, stb.? Asztali gépre, laptopra természetesen van grafikus felülettel rendelkező Linux, ami legalább olyan egyszerű mint a Windows, de ez egy router.
Van valami háttértár a routeren, vagy a flashbe szeretnéd telepíteni ezt virtuahere-t?
-
-
attires
tag
Szia!
Példa hogy én hogyan csináltam (ez egy lehetséges megoldás):
A MIR3G routeremen (távoli router) van egy USB eszköz amit megosztok USBHERE-n keresztül, hogy lássa az otthoni Raspberry pi. (Licence kulcs kell hozzá. A régebbi verziók még engedtek 1 eszközt trial mode-ban licence kulcs nélkül használni)
A MIR3G-re telepítettem Entware telepítése a kihasználatlan RWFS partícióra (MI-R3G).
Majd letöltöttem az usbhere szervert [link] és bemásoltam a router opt/usbhere mappájába, és létrehoztam még úgyanebben a mappában egy config.ini filet.
A customization - scripts - custom user scripts - run after router started-hez meg a következőt írtam:
sleep 5
./opt/usbhere/vhusbdmipsel1004Kc -b -c /opt/usbhere/config.iniA config.ini file tartalma kb. így néz ki:
License=A virtualusbhere licence kulcsaA raspberry pi -re letöltöttem az usbhere klienst [link] (pl. root mappa)
Beírtam a crontab -e parancsot majd beillesztettem a következőt:
@reboot sleep 30 && sudo /root/vhclientarm64 -a -e -nA kliens konfigurációjáról itt olvashatsz: [link]
létrejön egy .vhui file amit tudsz szerkeszteni
valahogy így néz ki:[General]
AutoFind=0
ReverseLookup=0
SSLReverseLookup=0
[Settings]
ManualHubs=IP CIM : PORT
[Transport]
EasyFindId=AAABBBGGFFEE
EasyFindPin=77hzui
[AutoShare]
All=1Remélem segít...
Még annyi hogy én a két hálózatot VPN-en keresztül kapcsoltam össze, de nem kötelező...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Linux kezdőknek
- Apple Watch
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egér probléma
- Milyen asztali médialejátszót?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3324
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest