Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
mh197
őstag
Hi!
Érdekes, elolvastam az 1622-t!
Nem tom, nekem simán megy, semmi probléma a lappal, amúgy kétlem, hogy nálad a lap nem bírná, mivel a p4p800 se ahogy láttam biosban 400-as fsb a max, ezért gondolom csak nem olyan hülyék asus-ék, hogy tegyenek bele ilyen nagy fsb-t, ha az hazavágja a lapot!
Szerintem inkább a memóriák a korlát. Olyat már hallottam, hogy a mem egy ideig ment bizonyos sebességen, és utánna fogta magát, és azt mondta, hogy tovább csak kisebb sebességen !
Ha fagy a lapod a magas fsb-n, próbáld aszinkronban, vagy más memmel, talán úgy megy. pl : nekem is 5:4 -re van állítva, 275 fsb, 2,4@3,3 , és így a mem 440-en megy
Ezzel így minden ok!
Ja, és elég sokat megy a gép, napi 8 órát mindig, bár még 1 hónapos a lap, úgyhogy nem tom mi lesz később! Dehát mire való a garancia -
I_Am
veterán
'' Dehát mire való a garancia ''
Túlhajtásra nincs gari. Ha nem megy a tuning és a lap miatt nem megy, akkor nincs.
Viszont kérdés: van 3:2-es osztó is a lapodon. Miért nem nézed megy, hogy valóban megy-e a procid 3.6-on?Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
mh197
őstag
Most tesztelve 3:2-vel és műxik (2,4@3,6)
Kössz a tippet! Bár nem hiszem, hogy így hagyom, mert így a mem csak 400-on megy
Kicsit durva, hogy ennyire aszinkronban legyenek nem?
Ja, 3,6 fölé szerintetek húzzam még, mert már nem nagyon merem! A hőmérséklet ok, terhelés alatt (Farcry) 42fok saját mérő szerint, asus szerint csak 40
De megölhetem-e a cuccot, ha 3,6 fölé megyek????? Eseteleg melegszik rajta vmi jobban, amit kívül nem lehet mérni??
Ja : nem teli kondis, csak sima northwood Ht-s
(Nincs nagy kedvem másikat venni ) -
Gazs
tag
Sikerült felnyomnom 2.8ghz-ig a 2.4ghz-es procim DE azt furcsálom, hogy a 400mhz samsung ramjaim csak 333mhz-en mennek alapon! Ez azóta van mióta elkezdtem tuningolni. Mit kell álítgatni? Most 2.8ghz-en mennek 400-zon! A 2:3, meg a 4:5 dolgokat hol kell álítgatni? Mert nem találtam Sajnos 3ghz-en már lefagy a gép Mitöl lehet ez? Mennyire álitsam a cpu és a mem feszültséget? Mert még azokat nem piszkáltam A pci, és a agp lefan eleve fixálva? NA ennyi kérdésem lenne A válaszokat elöre is köszönöm
-
Badb0y
addikt
Most raktam össze egy gépet 3ghz-s prescottal és a biosba a cpu temperatur alapba 62 fok. Nem sok ez??? Zalman cnps 7000b cu van rajta viszont a házba nincs venti.
Mit kell a biosba beállítani, ha csak egy sata vinyó van benn a gépben meg egy dvd writwer hogy be tudjak cd-ről bootolni ??? Gondolom a satánál kell vmit mert first boot az cd-romon van és azt irja ki hogy Loading the boot image failed. Hogy kell erre telepíteniMinőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan kezdjek neki a tuningnak?Van egy oylan procim valami 3Ghz ''EE'' ami alapfeszen viszi állítólag a 3,6ot 15x240. Nos én ehez nem értek és nem veszek rá mérget hogy tuti olyan de kiszeretném próbálni mit tud de nem is akarom kifüstölni a cput!Amit tudok valami D1 steppinges ez jó nekem
-
Mike 32
aktív tag
állits szépen 3.0 G és léptesd feljebb a CPU feszét a memoét ne piszkáld alapon nem ment gyorsabban csak a bootnál ki írja hogy 400 de nem futtatja csak 266on.A 4:5 re rakd a ramot az meg ott van rögtön a proci alatt állisd 533ra és eggyel lejjebb meg 4:5 re F10
Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71
-
kem
addikt
Valamit nem értek:
Van egy 2,8-as 533-as Prescottom. Eddig 2,95-re tudtam felhúzni, de akkor hip-hopp 73fokos lett, alapon csak 60-63 volt.
Mióta kivettem a Sapphire Radeon 9600XT-t, és betettem helyette egy S3 Triót, a proci felmegy akár 3,6-ig is, és csak 65-68 fokos, alapon csak 53körül van
Talán nem elég a 300W-os tápom? Mi lehetett a gond? Jah, amugy Zalman 7000b alcu-m van.Köszi!
-
Mike 32
aktív tag
meg nyugtatlak én is igy jártam csak forditva beleraktam a 9800 ast és vége lett a tuningnak ,egyébként a táp a hibás túl kicsi egy ilyen prescott 100watt felet zabál +a többi föleg ha van benne vagy 2 vinyo akkor meg örülj hogy elindul
Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71
-
kem
addikt
válasz Mike 32 #1665 üzenetére
De, ezt adtam el. Holnap jönnek érte.
A gépemben pedig a következő cuccok vannak:
2 vinyó
1 dvd író
1 cd író
1 SB Audigy
3 12v-os házhűtő
2,8 Prescott
Zalman CPU hűtő
most csak egy régi 1Mbos vidkari, de megint 9600xt-m lesz.
A tápom egy 300W-os Codegen. Mekkora táp kéne ezekhez a cuccokhoz?
[Szerkesztve]Köszi!
-
kem
addikt
Bővebben: link
Ehez mit szóltok?Köszi!
-
t-rac
senior tag
Lécci válaszoljatok 1646. hozzászólásomra
-
Mike 32
aktív tag
-
kem
addikt
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, ez lehet, hogy egy 3. típusú történet de esküszöm, igaz!
Tegnap késő éjjel munka és némi RB Rally után még benéztem az AIDA-ba (csak úgy) és ott megdöbbenve láttam, hogy a proc 1,6GHz-en megy (2.8c)!!!!!!!
Restart, Bios-setting, ahol jött a következő meglepi:
Az fsb szorzó állítható volt és ''8''-on állt. (asszem Ratio Actual Value)
Tehát ÁLLÍTHATÓ!!! 8 és 28 között. Nagyon fáradt voltam és rosszul számoltam ki a helyes értéket, 16-ra raktam és ezután ment 3200-on úgy, hogy a ram időzítéseit békén hagyta.
Ma bekapcsolás után viszont minden a régi. 2.8-on megy, ''Ratio Status: Locked.
Mi történt???? Itt járt egy tündér? Vagy egy egyszerű vírus?? ...de nem értem!!!
Látott már ilyet valaki?? -
perempe
addikt
225-ös fsb-t viszi csak a gép - P4 2,8C. Időzítések: 2,5/3/3/6. (2x256 ddr400-as memória - Samsung & PQI.) Abit Is7-e, Glacialtech Igloo 4360.
Melyik a leggyengébb láncszem szerintetek?
A memók közül melyik a jobb?
[Szerkesztve]* Brahms: 4. szimfónia *
-
ToBeY
nagyúr
Egy 3.0Ghz NW ''EE'' magos telekondis dolgot medig lehet húzni alapfeszen?
-
sz.j
nagyúr
Hogy mit meddig lehet húzni az sok mindentől függ.
Függhet a procitól, memóriáktól, alaplaptól, táptól, hűtéstől, stb.
Egy P4 C-nek elméletben illik kb. 3,6-3,8-ig menni alapfeszen, de ez pédányonként is változik.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
perempe
addikt
Azt elárulhatnátok, hogy a drága hűtővel mennyire lehet lehűteni a P4-et (2,8C/3.0C/3.2C-re gondolok). 200-as (alap) és 250-es FSB-n milyen hőmérsékleteket produkálnak?
Hidegebb időben könnyebb kísérletezgetni.* Brahms: 4. szimfónia *
-
addikt
válasz perempe #1693 üzenetére
az attól függ milyen a procid NW vagy Prescott magos.. jó hűtő alatt idle állapotban nw p4 kb 38-44 fok, prescott -ot le se merem írni .
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz perempe #1695 üzenetére
szerintem ez teljesen normális... főleg hogy az abit lapok többet mutatnak általában..
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz perempe #1697 üzenetére
ennek több okaq is lehet.. én nem tudom hogy pontosan eddig hogy próbálkoztál a tuninggal, mert még csak most kapcsolódtam be a beszélgetésbe.. de ez lehet a ram miatt is ha 1:1 ben tuningolod.. valamint lehet hogy ott a vége a procinak..
-
DarkFire
csendes tag
Üdv!
Nos nekem a tuningkonfigom lenne egy 2.8-as Prescott proci Zaalman hűtővel, ABIT IC7 lap és 2x512 400MHz-es Kingston memó, 420W-os Chieftech táppal. A prob a következő (kezdő tuningos vagyok, szal minden építő jellegű kritikát lehet rendesen gyömöszölni :
2.9 -re húztam a procit, nem volt gond, leteszteltem, mondom okés. Jött a 3.0 és mi történt, csak az indítóképernyő jött be (hogy proci 3ghz stb.), aztán se kép se hang (ezt term. alapfeszen csináltam). BIOS-t kisüttettem, most alapon van ismét, 2.8-on. Elég vicces lenne ha 2.8as proc nem bírná a 3ghz-et
FSBRAM ratio 1:1 értéken van, lehet h nem bírja szinkron tuninggal, ráadásul ilyen pici emeléssel??Sean Tyas & Dima Krasnik RuLeZ
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest