Hirdetés
Aktív témák
-
mycso
veterán
Egy Glacial 4360-am van eladó 1.5k, ha érdekel valakit.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Donnie
őstag
Gorneck! Megvédtem a P4 becsületét Super-Pi-ben (nézd meg )
-
I_Am
veterán
válasz SzlobiG #2656 üzenetére
Kereső? Bővebben: link
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
killahdrums
senior tag
3,6-on a drága!
Bővebben: link
PCMark04 5434 pont Bővebben: linkThere is no God, just Technology...
-
SzlobiG
félisten
válasz killahdrums #2662 üzenetére
Az az olvasás elég furi, vagy ilyen jók a Kingstonok. Milyen beállítások értem ezen turbo mod vagy ilyesmi.?
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
válasz SzlobiG #2663 üzenetére
Igen, a BIOS-ban a Memory Acceleration Mode engedélyezve van és a Performance Mode Turbo-ra állítva.
Ezek a memóim: Bővebben: linkThere is no God, just Technology...
-
gerlaip
addikt
-
killahdrums
senior tag
válasz gerlaip #2666 üzenetére
Köx!
...gondolkodom, hogy lecserélem őket egy pár 512-es 600-as A-DATA-ra. Mert tervezem egy 3,4-es proci vásárlását, amin a szorzót 14-re fogom tudni állítani...
Egyébként sztem ez a P4P800-E Deluxe egy nagyon jó 865-ös lap, tuning és minden más téren. Legalábbis nekem bejön.There is no God, just Technology...
-
SzlobiG
félisten
válasz killahdrums #2665 üzenetére
Jah akkor érthető. Gratula.
-
I_Am
veterán
válasz killahdrums #2667 üzenetére
ES-es procit nem hiszem, hogy tudsz majd venni.
-
killahdrums
senior tag
Nem kell ES. Ebben az ASUS lapban és pár másikban is, elég ha ''loadline A (FMB1.5)''-ös a proci. Vadásznom kell majd S-Spec szám alapján, de elég sokban ilyen van. Bővebben: link
Vagyis ha az előbb említett funkció benne van a proccban, akkor a lap engedi a szorzó 14-re állítását. De csak 14-re.
Valakinek van is ilyen combo-ja itt a PH!-án... Valami 775-ös ASUS lapja van és olyan procija amivel müxik ez a dolog. Talán a RAM-os totyikban kérdezgetett valamit...There is no God, just Technology...
-
I_Am
veterán
válasz killahdrums #2670 üzenetére
És lapot is cserélsz? Mert Asus P4P800-ban nem hiszem, hogy tudod majd állítani a szorzót.
-
Fercsa
senior tag
a legujabb bios mar tamogatja a P4P800-E Dlx-ban is
Add CPU LockFree function.
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx
amugy Killa szerintem Donnie-ra gondolsz neki van 775-os lap+proci komboja
es neki muxik is a dolog[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
killahdrums
senior tag
Nem rég még fenn volt egy oldal a neten ahol fel voltak sorolva ezek a lapok és abban P4P800-tól felfelé már működik ez. De sajnos már nincs mióta új oldala van az asus-nak... vagy még nem találtam rá újra.
Vagyis elméletileg működni fog a lapomban.There is no God, just Technology...
-
I_Am
veterán
válasz killahdrums #2673 üzenetére
Reméljük a legjobbakat. Jó keresgélést.
-
SzlobiG
félisten
válasz killahdrums #2673 üzenetére
Egy olyan procinak örülnék én is, a PH-mindég olyat kap most a hűtős tesztbe is olyan volt.
-
Adolfka
csendes tag
Sziasztok harcosok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek sokat látott és tapasztalt, öreg motorosoktól.
A helyzet a következő: Van nekem egy Gigabyte GA-8IK1100 v2.0 lapom, benne egy 2,4 D Celeron. A proci remekül suhan alapfeszen 3.6Ghz-en. Tette ezt egészen addig, amíg bele nem raktam 1Gb (2*512) RAMot, amit ugyebár Dualba hajt.. Az előzményről annyit, hogy most vásároltam igen drága pénzért 2*512 Mb Kingmax Hardcore PC4000 ramot (előtte 3*256 volt benn). Mindezt tettem azért, hogy ezzel a jófajta rammal majd sikerül 3.8 urambocsá! 4Ghz-en járatni a procimat.
ehelyett a legjobb beállítás amit -stabil rendszer mellett- sikerült elérnem az (új RAMokkal) a 18*198MHz (3564Mhz) a RAM időzítések pedig 2,5-2-3-5. Ez azért furcsa, mert korábban minden vacakolás nélkül tökéletesen ment 3.6-on is (a régi ramokkal több nem ment). De most, ha kiveszem az egyik 512-est Kingmaxot, akkor működik 3.8-on, sőt 18*220-on (3960Mhz) is elindul, mondjuk az XP-ig nem jut el, de ezt nem is próbálgattam tovább... 1giga rammal 3.6Ghz-en vagy felette, ha el is indul a gép, a hibajelenség mindig előjön és ugyanaz: megszakad a program, kék képernyő és elkezdi ''leszámolni a memóriát'' mintha az hibázott volna...
A nagy és megválaszolatlan kérdés számomra az, hogy mi nem bírja a dolgot? Miért tunningolható máshogy-és kevésbé a gép ha 1giga RAM van benn, mintha kevesebb? A túlhajtott processzor már dualba nem bírja lekezelni a ramot? 2*256 dual-lal nem csinálta ezt... Vagy az alaplap lenne a ludas? Mit gondolnak erről a bölcs, és tapasztalt harcosok?
ui: A melegedéssel nincs gond, alapfszen megy a proci a max 45fok volt.
és előre is köszönöm!Ob's stürmt oder schneit...
-
Adolfka
csendes tag
Szerintem a Ram ebben az esetben nem lehetne probléma, mivel itt egy Kingmax Hardcore DDR500 tuning-ramról van szó. Ennek simán vinnie kellene a 250-es fsb-t. Ami azt jelentené, hogy a proci 18*250 (4500MHZ) Mhz-en működne. Pillanatnyilag 198Mhz az FSB, ami ennek a ramnak alulhajtás. Nemde?
Ob's stürmt oder schneit...
-
Viktor77
titán
válasz Adolfka #2679 üzenetére
Elöször nézd meg lazább időzítéseken, aztán nézd meg Memtest-tel, hogy tuti hibatlanok-e a ramok. Ezt mindenképp külön-külön nézd meg.
Aztán marad az, hogy egyszerűen a lapod nem szereti ezeket a memókat, így ha van rá lehetőséged nézd meg valakinél, akinek van 250-es fsb-je.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Adolfka
csendes tag
Rendben, kipróbálom. Milyen időzítéseket javasolnál, mondjuk egy 210*18 értéknél??
Jah, de ezt találtam itt a PH!-n a ramjaimról:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=364&p=2
jelenleg 2,5-2-3-5 amin futnak. Még egy kérdés, hogy boldogítsalak: Ha sikerül is gyengébb időzítésen, mondjuk 3.8-on üzemeltetni, nem lesz-e lassabb a masina mint kissebb fsb-n, de jobb időzítésekkel?Ob's stürmt oder schneit...
-
Viktor77
titán
válasz Adolfka #2681 üzenetére
Kezdd a leglazábbakkal, és ha megy, úgy csökkentsd az értékeket.
Az fsb vagy időzítést meg próbáld ki, hogy látod gyorsabbnak. A SuperPi-ben például sokat számít az időzítés, Metabenchben viszont jobb a magas prociórajel.
Én azon a frekin járatnám a procit a rammal szinkronban, ahol még nem kell feszt emelni (gyanítom, azért a 3.8-4 gigához már kell), és a legjobbak a memóidőzítések.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Adolfka
csendes tag
Köszönöm a segítséget, kipróbálom, így talán a választ is megkapom, hogy mi nem bírja a túlhajtást. Egy utolsó kérdésem mára: mi az a Performance mód -amit a cpu-z kiír a memory fülnél. Tehát így: channels: Dual (ez világos), alatta Performance mode: disabled (mi ez, és hol lehet állítani??)
Ob's stürmt oder schneit...
-
Viktor77
titán
válasz Adolfka #2683 üzenetére
A Performance Mode a PAT-ot (memóriagyorsító funkció (írás, olvasás)) jelenti, hogy be van-e kapcsolva, vagy nincs. Állítani a biosban tudod, sajna a Giga lapok biosához nem konyítok, de a leírásában biztos van róla szó.
MOD: Érdemes bekapcsolni, ha bírja a ramod, nagyon meg tudja dobni az írást, olvasást.
[Szerkesztve]Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Badb0y
addikt
válasz killahdrums #2670 üzenetére
IC7ről nem tudsz vmi ilyesmit ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Public Enemy
csendes tag
Sziasztok!
Ha felhúzom az FSB órajelét, akkor az AGP és a PCI órajele is automatikusan nő?
(tudomásom szerint AGP=FSB/2, PCI=FSB/4) Ha lefixálom az AGP és a PCI adatait akkor mi igaz az előbbi osztók érvényesek vagy a lefixált érték?
Celedon D 2.66 (133x20) meddig húzható hűtés csere nélkűl? 150-ig elmehetek? A feszültsége alapból 1.35-ön van ez kevés ugyi. (úgytom 1.5 a jó) Lehetséges h az alaplapra integrált Realtek LAN vezérlő a kis fesz miatt nem megy? (már a BIOS sem ismeri fel a LAN vezérlőt és kéne)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nicky1982
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy kb. meddig húzhatom a gépemet biztonságosan?
-
nicky1982
csendes tag
IC7-MAX3 / Pentium IV. 3.0 Ghz (Prescott), 2*256 MB Infeneon, Abit Ati Radeon 9600XT Vio
-
nicky1982
csendes tag
?
-
gLes
őstag
Új helyzet: P4 2.0GHz Northwood, most 2.2-n járatom, mert ezt alapból felkínálja a BIOS, így 36°C terheletlenül, ki mit hozzott ki ilyesmiből?
-
gLes
őstag
Most néztem Super PI-vel ''terheléstesztet'', ha a ventit fölviszem 2100 RPM köré, akkor 45°-os lesz. Ez jó, nem?
És az rendben van, hogy (az Everest szerint) 1.46 V a magfesz? -
Loretto
veterán
válasz Public Enemy #2689 üzenetére
A fix agp/pci 66/33
gles: sajna ez van nekem a biosba 1.55 van beállítva de jó ha 1.525-öt kapok, alapon. Terhelten meg...
[Szerkesztve]Soirée...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest