Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chello

tag

Jó hát akkor ott meg is van, hogy a lapod 1x-es pci-e tud lenni. (250 MB/s)

Egyébként ha rákeresel asszem 8x-os ig nem múlja felül az AGP-t.
    Mert a 4x PCI-e 2000 MB/s míg a 8x AGP 2133 MB/s.

AGP
    http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

PCI-e
    http://hu.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

• Chello

tag

pl. ez is fura bár ez még nem lap.

"4,5 nem elég? :D Én ha felrakom a 3 gigásomat 3,1-re már hibákat produkál... Bár nekem S478 Prescott-om van"

Viszont a 2.66-os története az lap lesz, mert amennyire emlékszem nem indul el semi, ha a lap az adott magot nem támogatja.

Meg általában nem egy overlock szemszögü ez a topic :) Hanem olyan bekérdezős fajta. Nekem mégis tetszik, hogy egyáltalán van.
    Én pl. a retro overclockereket bírom nagyon. Akkoriban még nem sok tuningra kihegyezett lap volt.:)

Meg ott volt az a link igazából fogadni mernék rá, hogy elsütötte az egyik magot azért került kizárásra, de nem vagyok látnok úgyhogy nem tudhatom mik voltak ezek.

A HT-t meg van vmi szoftveres hiba ami húzza. Nem tisztán emlékszem, de van vmi bővítmény asszem az egyik böngészőhöz ami fullrahúzza és van hozzá patch is ami ezt javolja.

Nekem anno amikor erre rákerestem nem 90% fölötti volt a bajom és megoldódva emlékszem egészen más valami miatt tolongott 70% fölé.

Egyébként itt egy tök érdekes info lehet hülyén hangzik, de sokkal zajosabb a proci HT-vel mint anélkül.

• Chello

tag

Amennyire tudom ez a kezdetekben volt a pci-e hibája.
    Ha nem mondok hülyeséget driver ütközések miatt áll vissza olyankor 1x-es sebességre, de ha eszmbe jutna hol olvastam retro dolgok kifejtései között majd írok linket.

Az enyim pl. kiadásakor 2.8 ig tudott hitelesnek lenni, ment csak fura vmit csinált

(Nemtom má mit meg az egész kb. egytlen egyszer fordult elő és már mentem is floppy meghajtót venni. Akkor járt utoljára floppy a gépemben ehez meg nincs újabb BIOS)

szal feltettem a legújabb (egyetlen) BIOS-t és hogy hogynem elvitte a 3-as HT-t 10 évig. (2002-2012?asszem)

Lehet ennyi a bajod a 3.4-el.

• Chello

tag

Én nemtom mé szólják le annyian a kis penyákat.
    Nekem amíg az volt bizonnyal érezhettem, hogy elég sok mindenre elegendő. Voltaképpen amiatt tán még most sem váltottam volna csak kellett egy erősebb videokari. Életemben először érdekelt ez a rész, mert Trine 1, 2-t meg Sonic Generationst akartam játszani és a Trine 1-et már nem vitte a gef6600.

Valószínű, hogy 3.4-es peny 4 Ghz-en jó időzitésekkel meg egy maxos 2 procis agp karival el is vinné az említett játékokat.

Prescott-ok legalábbis a 3 gigásak legtöbbjének a kupakolása szar.
    Felülteti a sarkain.
    Azért melegedik annyira indokolatlanul.
    Polír után látszanak a sakoknál a kopások L alakúak és esik a fok 10-15-el.

Aztán meg ott van az is, ha nagyon behaltok, hogy a hidat chipsetet és a proc környéket mennyire hűtitek le.
    (mondanám, hogy feszelni kell, de az BIOS függő)

Volt itt néhány írás amiknél szerintem a lap nem bírt valamit.

Legjobbak a Rézmagba sajtolt közvetlen hőcsöves alu felületű hűtők.
    Tapasztalat szerint minél nagyobb felülettel és 1 vag 2 darab 12cm-es ventivel.
    A légáthúzás nem hatásos. Nyilván sokat számít a lamellák sajtolási illesztése és a lamellafelület megszakítottsága is.

Néha a réztalp bevonatos, hogy ne oxidálódjon ez nálam nem hozott megemelkedett hőmérsékletet.

Aztán, ha mindez megvan akkor még lehet nyerni ram időzítésekkel, de ott nekm használnom kellett az adatcsatorna késleltetést is. Azzal lehetett szépen kihegyezni, hogy még stabil is maradt.

És igen van ebben a dologban valami, hogy a kevesebb kiírt bench érték gyakorlati használatnál néha gyorsabbnak érződik.

Kimondottan örülnék, ha sikerülne megtanulnom hogyan lehet a rendszer többi részét a videomegjelenítéssel szépen összeidőzíteni.
    Csomó lag nem a hardver teljesítmény miatt alakul ki.
    Remek példa erre a részletesebb videobeállításokkal nyerhető hatalmas grafikai teljesítmény nyereség.

Új hozzászólás Aktív témák