- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
janati (#122): EasyStream IV? Sux. Olvasd el a PH! két P4-es hűtőtesztjét, és látni fogod, hogy nem egy nagy dobás.
zsolt501 (#125): elhiszek én neked mindent, bár a linkelt topicot nem olvastam még végig. A polírozással kapcsolatban az a baj, hogy csak az ügyesen, mérnökien kivitelezett munka eredményez javulás, tehát a ''tükörsimaság'' mellett a sík felület elérése már nem olyan könnyű. Na meg az oxidáció. A pasztázás megint egy nagyon izgalmas téma. De ez nem tartozik ebbe a topicba.
SylverBullet (#126): ha jól értem, akkor te most egy EasyStream IV-gyel nyomod. Előtte milyen hűtőd volt? Mert ha szerinted ez ''nagyon yoo'', akkor te még nem láttál rendes P4-es hűtőt! Nagyon lowcost cuccról van szó! -
zsolt501
nagyúr
válasz
SylverBullet #132 üzenetére
Gratula és úgy nem hangos a turbulencia miatt :F
-
SylverBullet
tag
Ha valaki még használ ilyen hűtőt az jöjjön segítsen, mert nem bírok s sok hititlenkedővel!!! :t :DD
-
válasz
SylverBullet #134 üzenetére
pejce :DD
-
a kis telhetetlen :D
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SylverBullet #130 üzenetére
A ventivel vigyázz neki elkezdett zörögni utána meg leált most másik van rajta azzal jobb.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SylverBullet #128 üzenetére
Az egyik haveromnak van de nincs tölle elájúlva gyorsan szétment bene aventi már cserélni kellett ez a tapasztalat rolla
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SylverBullet #126 üzenetére
Szerintem sem valami nagy szám hűtő alapszintű hűtő és ennyi.
-
janati
őstag
válasz
SylverBullet #123 üzenetére
Ez tapasztalat?
Szvsz az amd-s Whisperrock IV-en is ez a venti van, és az egy elég jó hűtő... -
janati
őstag
Ez mit tudhat?
[L]http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=138 [/L] -
Esmein
nagyúr
válasz
SylverBullet #104 üzenetére
Nem nagy baj ha aláírást cserélek ?:)
-
kiktől hozattad?
-
SylverBullet
tag
De akármennyiért is vettem, megérte, mert qrva yoo!!!
-
SylverBullet
tag
Hmm... valóban.... nemtom én nem ennyiért vettem :(
-
válasz
SylverBullet #113 üzenetére
hmmm érdekes.[L]http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=21_105&termek_szam=1775[/L] itt mintha lenne rajta venti...
[Szerkesztve] -
SylverBullet
tag
Egy bolton keresztül rendeltem
-
Savanya
addikt
válasz
Hol vetted a CM NPH-t ?
-
janati
őstag
válasz
SylverBullet #107 üzenetére
ááá
12-t én nem adnék semmilyen hűtőért. Max. a felét. -
janati
őstag
válasz
Mennyibe kerül egy ilyen Coolink COOL NPH-1??
-
erdoke
titán
Nekem egy 4350 volt a tartalékhűtőm a 3,2-es P4-hez, és egyszer fel is tettem. Leszabályozva is megbirkózott vele. A legfontosabb különbség – a pár fok maxon kívül – az volt a Zalman CNPS7000-Cu-hoz képest, hogy lassaban ment vele vissza alaphőmérsékletre a proci.
Nálam nagyon bejön a 800 Ft-os CD-mentes változat az újságból.:C -
SylverBullet
tag
Nem tudom szükséged van-e még rá, kicsit elkéstem, de tudom ajánlani a Coolink COOL NPH-1 -et (folyadékkeringetésű) !!! Nagyon csendes, fa ventillátor dualban is mehet, úgy is nagyon csendes, és nagyon yool hűt!!!
-
benjamin
tag
HI
Tudna valaki mondani cooler márkákat hogy nézelődhessek, mely lesz számomra a megfelelő -
moonman
titán
Nekem ugyan Al-Cu de teljesen sima volt. Lehet, hogy jót fogtam ki? :U
-
zsolt501
nagyúr
én a síma fúl réz zalmanra szavazok és ha azt még felpolírozod mármint az alját akkor teljes a siker
-
bullseye
addikt
nemtom Intellel hogy műxik, nekem XP-vel a CPUidle Pro csodákat tett!
-
andorpapa
őstag
A borda természetesen ugyanaz, ezért 4360 mindegyik, csak az egyik natúr, a másik meg Light. A 100 Watt meg 100 Watt, az mindegy, hogy mivel csinálták. Talán Prescottal, mivel az alapfeszen is fűt, mint az állat. De Northwooddal sem nehéz háromszámjegyű hőleadást kreálni.
-
zzzzzz
csendes tag
Nekem DELL van. 3.06 -l. Hütön nincs borda de felette van egy zöld könyök aminek a végén a ház falán van egy db hütő. Ez kiszivja a meleget és mive kevés a hütök száma, csendes is. Kiprobáltam a bordával is és elég az is neki.
Amúgy most vettem 25 ért az aproneten...,
[Szerkesztve] -
andorpapa
őstag
Korább tesztjeink szerint a 4350 Light kicsit jobb és halkabb volt a T1B-nél, tehát a 4360 Light még rátesz erre egy lapáttal, így ha választani kellene, akkor biztosan a 4360 Light-ot mondanám, nem pedig a T1B-t. Ja, és szerintem elviszi a 3 GHz-et is, persze csak rendes szellőzés mellett.
-
andorpapa
őstag
A 4360-as szériát még nem próbáltam, de az fix, hogy a sima 4350-es képes lehűteni a 2.8 GHz-es Prescottot, ami ugye közel 20 Wattal többet ad le, mint a Northwood magos 2.8-as P4. Ebből gondolom azt, hogy a 4360 és a 4360 Light is képes elboldogulni egy 2800 MHz-es Norbival. Ja, és még anno a 4350 Light képes volt rendesen hűteni a 2.53 GHz-es Northwoodot, ami pedig csak kb. 10 Wattal ad le kevesebbet, mint a 2.8-as Northwood.
Szóval az eddigi mérésekre hagyatkozva én biztos vagyok abban, hogy a 4360 Light elég lesz egy tuningolatlan 2.8-as P4-re. -
Szevasztok!
Nekem IC-7em van és 3Ghzes procival. egy AeroCool HT-101 hüti nekem a prockot.teljes réz az egész, marha jol néz ki.9300Ftos ár körül van.
semmi terhelés mellett 50%on (1600RPM) 42fok.ha játszom akkor se megy 55fok fölé.100%on 2400RPMet produkál.
én teljesen meg vagyok elégedve ezzel a coolerrel.irtam rola egy cikket is
[L]http://szamtechfaq.uw.hu/aerocool_ht_101.html[/L] amit itt olvashattok
Béke
[Szerkesztve] -
Neo.
csendes tag
''Pár eladó cucc'' néven a hardverpiacban folytatódik... :B
-
andorpapa
őstag
Emberek! Ne offoljátok szét RAM biznisszel a topicot! Aki el akar adni, az menjen a Hardver piac részlegre.
-
Neo.
csendes tag
Na akkor azon kívül, hogy up, ezek vannak eladók:
320W P4 táp, Coolink Armor P4 hűtő, 256 MB Kingston RAM (PC2700) -
Neo.
csendes tag
válasz
andorpapa #57 üzenetére
Szerencsére pont nem érint. :t
Tényleg nem nagy szám ez a Fan Mate 1. Beletörik a körmöm :F
Nem is kötöttem be, mert megnéztem, a BIOS-om támogatja a szoftveres fordulatszám-szabályozást. (ASUS Q-Fan)
Nagyon kell fülelni, amikor reboot-nál visszaáll max fordulatra, szinte semmi hangja. :U
Ha kell valakinek a Coolink, csak szóljon bátran! Nem biztos, hogy ötezer lesz a vége :P
[Szerkesztve] -
andorpapa
őstag
Valóban jó cooler, prémium kategória, de azért az erős, hogy tökéletes. Láttad már az inkompatibilitási lista hosszúságát? Persze akit ez nem érint, annak ez nem fontos, de aki meg próbálta már a Coolink potmétert, az sírni fog a Zalman sajátjának használata közben. A Zalman kontroller egyszerűen botrányos, egy ilyen hűtőhöz nem illik az a szar. Ami a zajszintet és a hűtést illeti, nincs vele semmi baj. És még matrica is jár hozzá!
-
Neo.
csendes tag
Húhúúú apám!!! :DD
Na kb ez volt a reakcióm, miután feltettem a Zalmant és bekapcsoltam a gépet.
Először is, a paszta (a tesztben leírtakkal ellentétben) sűrű, jól kenhető. Nem is lettem fülig fehér, mire kész lett. :B
A felszerelése gyerekjáték, semmi nincs útban, a csavarokkal szépen fokozatosan lehet rászorítani, ütközésig. (ami szemre még mindig nem görbíti az alaplapot :C (jut eszembe kézbefogva érezhetően könnyebb, mint az Armor)
Bekapcsolás után jött a totális elégedettség. Hang, mint olyan nincs :U A bios először nem akarta elindítani a szekeret, mert túl alacsonynak találta a fordulatszámot. Most fut egy rakat taszk, tömörítek, zenélek estébé és még mindig nem akar 52 fok fölé menni. :C
Föltekertem ''maximumra'' (2500), így 48 fok. Röhejes, hogy ezt nevezik maximumnak. Nem tudom, mit csináltak a tervezők, de szerintem így csak a légszállítás nő meg, mert hangja még mindig nincs. Megy ez egyáltalán...? :D
Egyszóval: tökéletes hűtőt alkottak a Zalman-os fiúk. Le a kalappal!
:C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C
[Szerkesztve] -
Neo.
csendes tag
No, akkor az Armor-t megveszi tőlem valaki? Ócsóé megszámítom! :D
-
Bazsesz
őstag
DuálHuzat + nagy bazi szobába tervezett légkavaró. ;]
De ha tényleg valami jó hűtőt akarsz, akkor érdemes Zalmant venni. Jó választás AlCu, nagyon jó hűt, meg minden.Mégjobb a tisztaréz, de az valamivel drágább, és max 3-5 fok az eltérés. És ezek 1350-es fordulaton pörögnek minimum, ha jól tudom - ergó halk. :))
De ha csendes, jól hűtő hűtőt akarsz, akkor az alábbiak vannak
vízhűtés: király nagyon, és is tervezek egyet lehet.
folyékony nitrogén hűtés: A legjobb hűtés, -140 Cfok körül van a proci sz@rráhúzott állapotban. Hátránya: Mindig után kell tölteni, és ha magadra öntöd a nitrogént, akkor jön a legcikibb helyzet: Amikor a temetésen mindenki áll, csak te fexel. Najó, attól függ, hova öntöd. :))
Szal ha nem akarsz vízhűtést, akkor Zalman CNPS7000AlCu a te barátod (Meg a gugli, meg a kereső. :)) )
Üdv: Balu -
Neo.
csendes tag
Van hozzá ez a Fan Mate. Ezt muszály bekötni? Valahogy nem akarom én kézzel állítgatni a fordulatszámot...
-
Neo.
csendes tag
A Zalmanhoz adnak pasztát vagy kérjek külön?
-
Cruz
aktív tag
Szia!
Nem hajlik a nyák! Nekem 7000Cu van az ic7 max 3-on és még csak meg sem mozdítja a lapot (7xx gramm ide vagy oda). A gyári p4 hűtők felfogatórendszerét ismerem, de nem kell, hogy ennyire erős legyen. A zalman-é pont jó. Erősen fogja, de nem görbít meg semmit.
A 7000 Alcu jó választás. -
Neo.
csendes tag
Ablak nyitva, de így sem akar 23 fok alá hűlni a szoba. Jó idő van. Ki is megyek a szigetre... :DD
''üresjáratban'': 44°C
NFS6 + mp3 jó félórán át: max 58°C
Mindezt minimális hűtő-fordulatszámnál. (~2350) -
Neo.
csendes tag
Asszem most kinyitom az ablakot... :D
-
Neo.
csendes tag
Naszóval. Minimum fordulatú hűtővel: raroltam 800 megát, közben antivirus tekert, plusz NFS6-tal mentem két kört :) 58°C volt a max. Most visszament 48-ra. Ez így jó?
-
Neo.
csendes tag
Letekertem minimumra. Most nézem (ASUS Probe szerint) a minimum fordulat: 2280-2295. Tényleg csendes (most), de kicsit leterhelem és nézem a hőmérőt...
-
Neo.
csendes tag
válasz
andorpapa #16 üzenetére
Akkor egyezzünk ki az olcsó(bb) és csendesben :B A hatásfok talán nem is olyan fontos (már hogy ne lenne az :) ) mert elég hűvöset tudok csinálni a gépnek. Ha leszabályozom, akkor furcsa ciripelő hangokat ad. És hűt az minimumon is rendesen?
OK, a hajlás miatt no para :U -
andorpapa
őstag
A NYÁK-ról el sem tudjátok képzelni, hogy milyen erős! Aki már látott PC-romboló Showt, az tudja, hogy a versenyzők mindig a NYÁK-okkal szenvednek a legtöbbet. Bivalyerős találmány, így attól nem kell félni, hogy nyomvadt 700 gramm (tehát nincs 1 kiló sem!!!) kárt tesz benne.
-
andorpapa
őstag
Kicsit nagyon az igényeid! Csendes, könnyű, olcsó és hatékony legyen? Alice csodaországban! Persze van megoldás. A Zalman CNPS7000A-AlCu jó neked.
- Halk, eszméletlenül csendes...
- ...mégis erősen hűt.
- Csak 445 gramm, tehát nem nehezebb a Coolink cuccodnál...
- ...ami miatt nem kellene aggódnod, 800-900 grammig a P4-es rögzítőkeret bármit simán elbír, 600-700 gramm alatt pedig még szállítani is lehet, tehát ezért, és az alaplap hajlásáért felesleges parázni, így természetes.
Az ára már más kérdés, de ilyen nagy igény esetében bizony már perkálni kell. Amúgy meg a 44 fok nagyon korrekt érték, nem is értem, hogy mi bajod van az Armorral. Fogod a potméterét, leszabályozod tökig, és máris csendes hűtéshez jutottál. Azért 1800-on már a Coolink ventije sem csap nagy zajt. -
Neo.
csendes tag
Én úgy vettem észre, hogy ezek a lapok elég rugalmasak. Láttam már ASUS-t kegyetlenül meghajlítgatva. Hűtő tépte fölfele a proci-foglalatot, ráadásul hülyén volt beszerelve, csak 3 csavar tartotta, plusz bivaly-hűtővel szerelt GeForce volt rajta... Na az hajlott össze-vissza, de ment. :C
A tápra vonatkozó kérdésem inkább a teljesítményre irányult. Elég ennek a 400W? Azért kösz a tippet, ha jön még kis lé a házhoz, beruházok valami megbízható(bb)ra. Amúgy miből gondolod, hogy ez instabil feszt ad? -
-=Ghost=-
őstag
lehet hogy behajlik mert a zalman amit ajánlottak úgy 700gramm körül mozog :DDD
-
Neo.
csendes tag
Ez alatt ugye nem hajlik be 45 fokban az alaplap? :D Szerintem nem tesz jót szerencsétlennek, amit most a Coolink alatt kell viselnie. Éléről nézve látszik egy kis hajlás. :F
-
Neo.
csendes tag
Mennyi különbség van az alu-réz és a tiszta réz között?
-
Calogero
addikt
meg egy szavazat a Zalman AlCu-ra :))
-
Neo.
csendes tag
P4 3.06-os HT procira keresnék valami nagyon hatékony és főleg nagyon halk hűtőt. Jelenleg egy Coolink COOL A2VSB hűti. Közepes terhelésnél 44°C-on. Valami halkabbat keresek és nem kell fordulatszám-szabályzós sem. Szeretném, ha az eredeti Intel hűtőhöz hasonlóan a BIOS szabályozná a sebességet. De megfizethető legyen ám! :B
Előre is kösz a tippeket!
Másik: erre a konfigra elég egy Codegen 400W táp?
ASUS P4G8X Deluxe
P4 3.06 HT
2x512 Samsung PC333 CL2
ATI Radeon 9500 Pro
LG GSA-4081B DVD-RAM/DVD-RW
Maxtor 120 GB SATA
Maxtor 120 GB ATA133
Maxtor 80 GB ATA133
1,44 MB floppy :D
Na, ez így mind menne egyszerre. Szóval? :U
Aktív témák
- Mobil flották
- Autós topik
- Wuthering Waves
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Windows 11
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális be quiet! System Power 10 650W 80 PLUS Bronze
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest