Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszek2121
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hálózatom, ami áll Router1-ből (gyári firmware) és Router2-ből (dd-wrt). A R2-vel client bridge módban csatlakozok R1-hez, eltérő SSID-vel egyező beállításokkal, DHCP kikapcsolva (megvan a teljes sávszélesség). Szeretnék egy R3-at csatlakoztatni R2-höz, hogy legyen Wi-fi is! Ennek az R3-nak a beállításában szeretnék tanácsot kérni!
1. Milyen módban kell csatlakozni?
2. SSID illetve csatorna beállítások?
3. Ip-t honnan fog kapni, mivel R2-őn a DHCP ki van kapcsolva? illetve az R3-ra csatlakozott eszközök kitől kapjak az IP-t?
4. R1,R2 Tp-link wr841n, R3-nak tp-link wr743nd-t szeretnék tenni, ez probléma-e?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
gyuszek2121
csendes tag
válasz Gubek-Einste #20383 üzenetére
Köszönöm eddigi válaszodat!
Még nem tiszta egy-két dolog. R2-ből R3-ba kábellel csatlakoznék, mert R3 nagyon gyenge jelet fogna Wi-fi-n R1-től, ahová szándékozom tenni. Akkor R1 SSID-jével kell egyezzen R3? Mikor beállítottam először R1-re és R2-re azonos SSID-t tettem, de ez összezavarta az R1-t, ezért meg kellett változtatnom.
Illetve a beállításokban R3-nál a DHCP-t ki kell-e kapcsolnom? R1 fogja tudni osztani az IP-t az R2 és R3-ra illetve a rájuk csatlakozott eszközökre?743nd-nél ezek a beállítások vannak melyikre lenne nekem jó állítani, hogy Wi-fi illetve kábel csatlakozás is legyen (nem baj a sávszélesség feleződés)
1 Client router
2 router
3 repeater
4 bridge
5 ClientElőre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest