Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Afene... Megelőztél
Ki próbálta már? Én most tettem fel. Első benyomások:
+ gyors (de ez nem újdonság... )
+ beállítások részt átalakították (nem jelentősen, csak itt-ott 1-2 dolgot)
+ számos beállítás oldalanként állítható
+ opera:config némiképp megváltozott (külsőre biztosan, ezt a részt korábban nem nézegettem olyan sokat)
+ Bittorrent támogatás
+ widgetek támogatása (egyelőre 6 darab van, köztük analóg/digitális óra és egy számológép)
+ Qiuck Preferences (F12) kiegészült egy Site preferences... ponttal
+ Gmail-t jobban jeleníti meg (a settings résznél látszik a különbség)
+ lehetőség van egyes oldalak blokkolására (pl. ad-blockingra jó lehet)
+ lehetőség van alapszinten állítani a keresőmotorokat (nincs hozzá varázsló, de már definiálható új is)
+ bár egy másik könyvtárba telepítettem, magától megtalálta és használja a 8.51-es Opera bookmark-jait
+ a History több szempont szerint rendezhető (például hagyományos módon; Firefox módra: today, yesterday, last week...; oldalanként lebontva)
+ jópár részt/menüpontot átdesignoltak (pl. Info panelt)
+ honlaponkénti beállításoknál Identify as... mellett lehet választani a Mask as... módokat is a Browser identificationnál
+ a tabokon tartva a kurzort, előnézeti képet kaphatunk a tabról
+ oldalkompatibilitási gondom eddig nem volt (kopp-kopp)
- még mindig meghülyülnek (felgyorsulnak) néha a smiley-k
Egyelőre ennyi a tapasztalat, de csak most kezdtem. Szerintem minden Opera rajongónak kötelező kipróbálni. Ha valaki még felfedezett valami újat, az ne tartsa magában.
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Azért nem telepítettem az előző verzióra, mert ez nem végleges változat, és a leveleimet meg a beállításaimat féltem . Egyelőre csak ismerkedek az új verzióval, de eddig nagyon tetszik .
Widgetek: kis programocskák, amiket kitehetsz az asztalra. Mindig előtérben vannak. Akkor is láthatók, ha nem az Opera van legfölül. Linkelek egy képet, a kép jobb oldalát kell nézni [link]
Még egy újdonság. Megváltoztatták a hibaüzeneteket (pl. ha elgépelted az oldal címét), most hasonló a legújabb Firefoxéhoz...
A widgetekre kattintva különböző színsémák is elérhetők, például az analóg óra esetében biztosan .
-
cousin333
addikt
Az nálam másmilyen ablakot jelent (legalábbis 8.54-ben).
Mikor csinálja? 5 percenként mindig? Vagy csak ha netezel? És ha békén hagyod 10 percig?
Egyébként próbáld meg (mivel még csak bétáról van szó) az alábbiakat:
- pipáld ki > save > szedd ki a pipát > save
- indítsd újra az operát / gépet
- kombináld a fenti két műveletet
- a fentebb belinkelt oldalról szedd le, és tedd fel a legfrissebb build-et
Egyelőre ennyi ötlet, majd ha újra Opera elé kerülök, akkor talán még lesz valami..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Szerintem nem lassabb, vagy legalábbis nem érzek jelentős különbséget. Egyes honlapokon még mindig láthatatlan a vízszintes görgetősáv, és a smiley-k is túl gyorsak néha.
Állítólag jövő héten jön az új béta. Remélem a végleges verzióban minden a helyére kerül, és az összes említett probléma orvosolva lesz..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
A link helyesen: [link]
Magyarul: [link]
Nosztalgia ON:
Milyen régen volt már a 9.00 (annak idején viszont túl korán)... Azóta sok minden változott, javult. A 7-es változatnál a 7.23 volt nagyon masszív és hosszantűrő (aztán meg a 7.54u2 ), reméljük ez lesz a 9-es esetében is.
-
cousin333
addikt
Ez egy weekly, ez van...
Hogy érted azt, hogy nincs egy darab kereső sem? Én legalábbis nem hiányolok egyet sem. Ami a könyvjelzőket illeti, nálam így szemre ABC rendben van, de nagyon nem érdekel, mert a keresőt szoktam használni, ez egyszerűbb..."We spared no expense"
-
-
cousin333
addikt
Köszi!
Desktop team honlapján én is most láttam a fórumban, de már megjelent a bejegyés is. Jó hosszú...
Első észrevételek: b9594. Az origo honlapja megint jó vele.
ui: ezek szerint a Vista alatt még mindig nem frankó...
ui2: Fordításra fel![ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Sorry, még én sem ülök mindig a gép előtt, pedig...
Amint tudtam, supportáltam...[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Mostanában csak szakaszosan vagyok elérhető, és keveset is tudok írni. Csak most vettem észre az új bejegyzést is. Azért akként települ, mert a b9500-re (Alpha) épül, és ennek megfelelően a mostani verziótól függetlenül kezelendő!
birno: Ctrl+F12, Haladó, Fülek, Megnyitott fül újrahasznosítása mellett van pipa? Mert ha igen, vedd ki. Ha nincs, akkor passz...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Igen, elolvashattad egy Opera használó vágyálmait
Esetleg tervezzek neked egy spéci 9777-es buildet?
Egyébként ez a jövő péntek - ma van.
Mondjuk jött is új build, de azért sokkal szerényebb, a legnagyobb újítás a MathML támogatás implementálása.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Három nap is eltelt ám . (Amúgy nyilván nem csak a két megjelenés közötti termést mutatják be, hanem azt, ami addigra éppen kiadható állapotban van. Mondjuk ez éppen nem olyan build...)
Amúgy jellemző, hogy a legfőbb változás az Extended Validation Certificate minősítés (és így a címsorbeli jelölés) enyhébb elbírálása, hogy jobban alkalmazkodjon a többi böngészőhöz... (a régi szigor visszakapcsolható itt: opera:config#SecurityPrefs|StrictEVMode)
Frissült a Dragonfly is, pontosabban abból is kijött egy előzetes . Ha automatikusan a legfrissebb weekly-ket szeretnétek használni, akkor itt:
opera:config#DeveloperTools|DeveloperToolsURL
írjatok a végére egy "/weekly"-t, majd Mentés.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest