Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz sztanozs #20515 üzenetére
Nálam saját domain név van Cloudflare alatt +DDNS, de ez a kombó működhet Duckdnsel illetve alternatívái is.
(De mégegyszer a Wireguard(ok) van egy szerver amiről beszélünk, illetve egy kliens(Surfshark) így az összes "kimenő" forgalom is VPN alatt van, az Adguard,
a DDNS stb.stb. nekem Opnsense alatt van megoldva, de nem látom akadáját hogy dockerben fusson)Tisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
nagyharcos
csendes tag
-
hunaqua
addikt
válasz sztanozs #20365 üzenetére
6TB megy seed-be. Először lát mindent,de gyanűs mert már a feltöltést nem számolja. Azután 20-30 perc után eltünik az oldalról.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
kutga
nagyúr
válasz sztanozs #19642 üzenetére
HP ProDesk 400 G2 Mini PC, innen az apróról. Úgy látom, ebben egy sata és egy m2 csatlakozó van.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #19252 üzenetére
Hi, persze ez működhet és működik is, mert ezek az SBC-k vagy Single board-ok már elég fejlettek a mai világban pl: Amlogic box, Rpi, Rock5B, stb.
Nekem max a táp és usb-s csatlakozás, ami nem tudom mennyire jó hosszútávon, a napi 24/7-es használat miatt, mert ha az ember fontos családi fiókat/videokat vagy egyéb dokumentumokat nem tárol, akkor működőképes a modell, sőt olcsóbb mint egy NAS jóval.
Ugye rre hoztam fel az ellenpéldát is amit OFF-ba tettem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
LZoli74
csendes újonc
válasz sztanozs #18997 üzenetére
Köszönöm szépen! A szerver fix ip-n van. A routerben összerendeltem már a IP-MAC párost. Ennek ellenére nem igazán akar elindulni.
De találtam egy igen érdekes leírást ami ezzel foglalkozik:
https://www.howtogeek.com/121241/how-to-make-your-linux-pc-wake-from-sleep-automatically/
Ezzel majd eljátszadozom. Viszonylag egyszerűnek tűnik és pont azt csinálja amit szeretnék elérni.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18918 üzenetére
#18918sztanozs:
Köszi az infót, szabad helyet megnéztem( [kép] ), van még azért bőven, picit nyugtalanító most nekem a /var/lib/dockeres mappa, mert abból most valami nem stimmel, de majd helyreteszem.A megadott helyen kb 20-30 file volt amit kellett törölnöm, NAS-t még nem indítottam újra, majd holnap, mert ma örülök, hogy megy
18919agent_k:
Tavalyi 2022-es logok voltak, vagy nem tudom mik ezek a fájlok de töröltem.Rendszernek egy régebbi 120-as Intel 530-as SSD-t használok, most ahogy nézem a szabad helyeket, majd amég a logokat kell picit szanálnom.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18496 üzenetére
Hi, mi a gond a feliratokkal?
Én évekig használtam Emby-t, igaz DLNA-t nem, hanem a Server-t,de nekem mindig ment minden felirat, akár webes felületen is, Tv-n is és lejátszóban is.
Feliratot azonos néven teszed bele az alábbi támogaott fűjlnevekkel?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Patice
nagyúr
válasz sztanozs #18478 üzenetére
Én más irányból közelíteném meg:
Felraknék egy OSMC-t a Raspi-ra, mert az Debian alapú és erre raknám fel pluszban az OMV-t.
Sose próbáltam és az OMV fejjlesztőitől is azt olvastam régebben, hogy a natív telepítéssel összeakadhat a két rendszer, mert vannak olyan könyvtárak, amit mindekktő használ.
Egy próbát sztem megér.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18480 üzenetére
Hi, hát nemtudom, amit most te akarsz az inkább HTPC mint NAS, igaz sok QNAP nason látok HDMI csatlakozóz és eröltetik ezt a 2 az 1-ben megoldást.
Te tudod, ha így akarod segítek ebben:Telepítés Deiabra kb 3-4 kattintás : Link
De neten van egy csomó egy csomó leírás hogy kell telepíteni.
Neked az is kellene, hogy NAS restart esetén automatikusan induljon gondolom.(ezt passzolom hogy kell)Rpi 4 esetén (4GB-ot akartál írni gondolom), de az lejátsza a H264/H265-ös kódolást, viszont a mostani CPU-d nem biztos, ezt kéne tudni mi az.
Fenntartásaim:
- Kodi esetén mi a Max amit akarsz lejászani? 4k DB remux, 1080p?
- lapon milyen HDMI csatlakozód van? Mivel kötöd össze a TV-t?
- Ha 1 HDD-t asználsz amire töltesz és filmezel egyidejűleg az akadhat.Más véleményét is hallgasd meg, én ezt a ,,projektet" nagyon nem ajánlom, de te tudod.
miniDlna elég buta, helyette Dockerben pakold fel az emby-t ott is tudsz DLNA-ni az okosabb, de ott ugye nincs borítod csak majd Sorozat/filmnevek.
Én úgy csináltam, ha leírhatom, hogy a NAS-ra tettem egy Plex-et. Van 2 TV-m 2 lejátszóm (Amlogic box - Khadas VIM3L) amin Correlec fut (Kodi). Erre egy PlexkodiConnext addon telepítve, így a NAS-ról csak az adatbázist olvassa be, így mindkét helységben ahol megállítom, onnan tudom folytatni.
Amlogix S905x3-as boxot ami 1Gbites LAN-al szerelt kb 15-20k-ból van most meg - a frankó forint miatt - és ott a Dolby Vision-ön kívül mindent lejátszik és emgeszik (H265-öt is)
Itt ha rendesen be vagy kábelezve és nem wifin nyomod akkor a 4K DB remux (50-60GB-os fájlok) sem akadály.Ezt nem megbántásként írtam, vagy épp cinukusan fogalmaztam, csak a NAS-nak ilyen jellegű feladatota én nem adnék.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18478 üzenetére
Hi, bocs hülye kérdés,de mit akarsz elérni headless Kodival?
Nekem ez nem tiszta:
"Nem headless-t szeretnék, mert HDMI-n rá tudom kötni a gépre "Van több szobában Kodis lejátszód , ahova akarsz egy adatbázist?
Mert akkor Plex-et felteszed, Kodi-s eszközökre meg a PkexKodiConnect addon és már meg is vagy.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18407 üzenetére
#18407sztanozs:
Mikor OMV5-ről tiszta telepítéssel OMV6-ra átálltam nem is figyeltem a swap részt mekkorát hoz létre, szerencsétlanségemre 1GB-ot.
Utólag módosítani nem akartam, szpeti40 leírta a lépéseket, így egy 4GB-os swapfile-t hoztam létre.
Erre csak már akkor jöttem rá, mikor a rendszer már kész volt(telepítés + konfig + Docker) így már csak valami egyszerű megoldást kerestem.
swap partíciót még nem hoztam létre, de gondolom az sem bonyolult, de már az SSD-t nem akarom formázgatni, igaz overkill mert 120GB-os#18406Oldman2 :
Köszi, az infót valami angol fórumban már olvastam + szpeti40 is megírta ha jól emlékszem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
-
Tim82
félisten
válasz sztanozs #18346 üzenetére
Ez be van állítva (valószínűleg nem fogalmaztam egyértelműen), ennek ellenére mégis ezt a hibát tapasztalom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lovi27
addikt
válasz sztanozs #16425 üzenetére
Én azt nem értem, hogy ha minden megfelelően, jól működik, majd telepítünk egy új, ismeretlen alkalmazást és mivel az nem 100%-os, ezért bombázzuk szét a régi beállításokat. Én inkább a FF dicséretének tartom, hogy erre is figyel. Lehet a Chrome is tudja ezt, csak ott az alapbeállításban ez a figyelmeztetés tiltott, mert végülis nagy gondot nem okoz.
De ha valaki mégis szeretné kizárni a FF-t, akkor inkább érdemes a FF profil menedzserrel egy új felhasználót létrehozni és azzal indítani a FF-t, ami ekkor mindentől mentes, vadonatúj, a régi beállítások pedig érintetlenek maradnak.Amúgy szinte mindenki a kliens appot használja ahol ez nem látszik és nem is érti mi a gond.
-
lovi27
addikt
válasz sztanozs #16423 üzenetére
Írtam, ha a mobilon nézem, akkor a címsorban a lakat át van húzva, azaz nem titkosítva mennek az üzenetek - szerinte.
A PC-n ott a lakat, de van benne egy kicsi felkiáltójel. Amit megtaláltam és azt jelenti csak az oldal bizonyos részei - pl. képek - mennek titkosítatlanul.Most már hajlok arra - hiába mondja a kolléga, hogy nála nincs ilyen - a GUI oldalon lévő logó képeket küldheti http-vel https helyett a seafile és ezt kifogásolja a Firefox. A Chrome meg nem csinál ügyet belőle, mert a lényeg, a jelszavak és a tartalom titkosítva közlekednek.
-
Kronk
őstag
válasz sztanozs #15940 üzenetére
Nem cserélem, csak újratelepitem a rendszert, gondolom eléggé összef@sná magát, ha csak lecserélem a hardware-t és az oprendszerhez nem nyúlok, bár ez lenne a legjobb, de alaplap cpu ram csere is lesz, szóval gondolom több mint erősen ajánlott.
http://totesz.myminicity.com/
-
lovi27
addikt
válasz sztanozs #15938 üzenetére
Azért nem ennyire egyszerű a helyzet.
Alap esetben az OMV a /var/lib/docker mappába menti a docker elérési útvonalakat. Ha ezek nincsenek elmentve honnan tudhatná újratelepítés után a docker az elérési útvonalakat.De még jobb megoldás, ha erre előre gondolunk és a docker telepítése előtt egy új, védett helyet jelölünk ki ennek a mappa számára például a rendszertől független partíción.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz sztanozs #15661 üzenetére
Sejtettem, hogy nem egy argument lesz. Erre mondtam nehézkes és elemezni kell.
Találtam egy megoldást, de az 5 perc ebben is erős túlzás. -
Balerik
aktív tag
válasz sztanozs #15315 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget. Kitöröltem a config fájlt, újraindítottam és elvileg engedné is a bejelentkezést, de nem fogadja el a jelszót (kipróbáltam azokat amire emlékszem, de egyik sem jó) Nem lehetne valahogy vissza állítani a "adminadmin" alap jelszóra?Elmúlik.
-
válasz sztanozs #15281 üzenetére
http log? Az merre van?
Valószerűtlen, hogy a memóriában van csak meg, mivel az átviteli naplóért panaszkodik, hogy nem találja:
Failed to open the log file (filename=/var/log/proftpd/xferlog).Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz sztanozs #15275 üzenetére
Ott van:
-rw-r----- 1 root adm 0 Feb 7 00:00 /var/log/proftpd/proftpd.logNem tudom kinek a nevében fut, de a fail2ban napló nem panaszkodik. Ha külön telepíteném, még megérteném, de ezeknek nem instant kellene működni?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Kris87
aktív tag
válasz sztanozs #15006 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket, próbálgatom sorban. Eddig azzal próbálkoztam, hogy Portainerben a transmission Duplicate/edit menün belül, mielőtt rámentem a Deploy the container gombra, az Env lapfülön a PUID / PGID értéket átírtam 0 / 0-ra, így root-ként fut, most megy, de gondoltam, hogy nem ez a helyes megoldás.
-
-
addikt
válasz sztanozs #14607 üzenetére
Hát nem nagyon akar sikerülni
Szóval van egy docker felhasználó (PUID=1001, GUID=100), ezt adtam meg a Nextcloudnak is.
Próbáltam ezt a 2 parancsot, de így sem tudok sajnos írni Nextcloud-on keresztül az adott mappába.
Ez az egyik külső tároló Nextcloudban:
ls -l
drwxrwsr-x+ 3 root users 4096 nov 15 15:24 NextcloudEz a 2 parancs utáni kimenet, a 100-as GUID az a users csoport.
id docker
uid=1001(docker) gid=100(users) csoportok=100(users),996(docker)Pedig a könyvtár jogaiban benne van a users csoport.
-
addikt
válasz sztanozs #14203 üzenetére
Nekem nem jön be semmilyen reklám.
Mit kellene beállítani pihole-ban?
Nálam 4500000 db blokkolt domain van, szóval még több blocklist
De óvatosan, mert olyat is tilthatsz amit nem akartál!!
Pl nálam volt olyan, hogy messengeren nem tudtam képet küldeni, mert az a domain is blokkolva lett és még sorolhatnám.Az az 1 nekem is ott van.
[ Szerkesztve ]
-
Chris Kiki
senior tag
válasz sztanozs #14185 üzenetére
Uazze, ott a pont (szó szerint is), ez lesz a hiba. Köszi!
Érdekességképp, a Win valahogy mégis felveszi a hidden flagot, ha átmásolom Win alatti NTFS partícióra, csak akkor el lehet tüntetni.
[ Szerkesztve ]
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
-
addikt
válasz sztanozs #14111 üzenetére
Ezért van a routerben is, hogy 2db DNS kiszolgálót tudsz megadni (komplexebb DHCP szervereken többet is), ahogy írtam, első a pi-hole, a 2. a router, a routeren belül meg akár google vagy cloudflare dns megadva.
És az eszköz csak akkor használja a 2.-at ha az első nem elérhető[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz sztanozs #13697 üzenetére
itunes úgy tudom apple és én androidon szeretném lejátszani.
Erre nem is gondoltam, hogy minidlna-val játszam le, pedig ez a legkézenfekvőbb hiszen amúgy is használom a TV-re streameléshez. Google-ben rákeresve ezt ajánlották: [link] Első pár zene/videó tesztelés alatt jónak tűnik. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz sztanozs #13630 üzenetére
Meg most nézem putty-ba mindenképp kell portot írni szóval a NAS IP-t kellene csak helyettesítenem domainnel.
Egy built-in terminalt rakhattak volna az OMV5-be, nem értem ez miért nem alap dolog...
Stigma: Hát igen, nyilván a biztonság az első.
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #13621 üzenetére
Hi, én is próbálkoztam tegnap, igaz nem épp volt seed áradat, így szenvedtem picit.
Annyit találtam - de neked már gondolom késő - , hogy a Tranmission alatt betöltött 95 torrent értékeimet, megtaláltam hova kellene másolnom a Qbittorent-be, ezt meló után olyan 5-6 fele megnézem és teszek egy próbát, hogy hátha sikerült szenvedésmentesen átállnom.
Legrosszabb esetbe én is betallózom őket, és este majd lejön mind vagy lefut a check.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
meridaharcos
senior tag
válasz sztanozs #13563 üzenetére
Halihó !
A95X Max S905X2 boxon futtatok Armbian alatt OMV 5-öt, szerintem nincs nagy baj az USB 3.0 <-> Sata sebességgel.
Ezen a boxon 3 darab USB 3.0 található és egy sata csati is van.
Armbian-on fut az OMV5, mindezt 2 giga rammal zökkenőmentesen.
Qbittorrent, JDownloader, NFS+FTP megosztások és még pár apróság."Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #13564 üzenetére
Hi remélem találok valamit, mert igaz csak a Filmek és Sorozatok könyvtáram van, Sorozatokban több almappával is de ~100 torrent fájlt szar lenne egyesével újra betenni.
Nekem letöltési könyvtár nem változbna, csak ugye az elérési utakat meg kell tanítani a Qbittortenttel.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest