- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Hali!
Megvettem a gázsprét!
1800FT volt.
pepperes
Menő fekete sárga szine van.
oldalt van neki kis műanyag pöcök amivel nadrágra élehet akasztani,
így kényelmes viselni, nem feltünő, de azonnal kézre esik.
''ez elsütőbillentűje'' biztosítva van táskában sem nyomódik le véletlenül.
Az egész nagyon jól készreáll vakon is azonnal megfelelően lehet fogni,
vakon is.
pont beleillik a markomba, nyogodtan tudok ütni vele ha kell.
(alul kilóg a kemény műanyagból készült sarka) -
pweisz
senior tag
Ezek sima egykezesek, nem rugós. Kézi erővel nyillik, de ha elég lazára állítod a nyitást akkor gyorsan nyitható ez is. Csak akkor lötyög a penge, legalábbis nekem csak úgy sikerült beálítanom, így inkább kicsit erősebbre huzom a pengének a rögzítését, igaz így nem túl alkalmas önvédelemre, viszont normálisan lehet vágni vele. Esetleg max megkérem a támadót hogy várjon egy picit, mert nehezen nyílik
-
Nimrod
addikt
Akkor ezek szabadon tarthatók/hordhatók köztéren is?
Bővebben: link
Találtam egy remek önvédelmi fegyvert. Integrának tetszene.
Bővebben: link -
e.vid
senior tag
Veszel egy új gp-t, ha ez C. I. P tagországból származik akkor nem kell bevizsgáltatni (pl. Német, Olasz), így nincs más költség csak a 2000Ft ügyintézési díj a rendőrségnek. (Ha használtan veszed és már nem él rá a garancia, akkor is be kell vizsgáltatni származási helytől függetlenül.)
Gáz-riasztó fegyver viselési engedély megszerzése:
1, veszel egy új gázpisztolyt
2, a pisztollyal és a hozzá adott garancia levéllel elmész a helyileg illetékes rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályára
3, ig.renden elmondod a terved, ott adnak egy 2000ft-os csekket, amit postán befizetsz
4, csekket mellékeled az innen letöltött és kitöltött kérelemhez Bővebben: link és leadod az ig.renden
5, elméletileg 30 nap áll a rendelkezésükre, de kb. két hét múlva postán megküldik az engedélyt.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
válasz
Varga Csaba #489 üzenetére
Ez ugyanígy áll a gáz-riasztóra is? Mmint ilyen szigorú a dolog?
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
-conrad- #485 üzenetére
Szvsz:
Menj be az illetékes kapitányság igrendjének fegyverengedélyezésügyi osztályára és érdeklődd meg tőlük, hogy milyen indokkal kérelmezve, NEM utasítják el a megszerzési kérelmedet...
De az esetek többségében 100 kérelemből 1-2 kap ténylegesen ha nem tartozik a privilegizált körbe és betonkemény indokai vannak a kérelemre...
De sok jóra ne számíts....
Pl ha rendőrségi jegyzőkönyvekkel bizonyítod azt hogy az életed veszélyben forog, mert már több esetben voltál gyilkossági kísérlet szenvedő alanya, talán lesz némi sanszod...
De az hogy sok pénzzel közlekedsz az nem fog senkit sem meghatni... -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
válasz
Varga Csaba #482 üzenetére
Ezen pont nem látszik, de oldalt van egy nyomógomb, amire oldalról előreugrik a penge, szóval egykézzel simán nyitható.
Hopp, találtam egy jobb képet, bár ezt stilletónak kategorizálják úgy tűnik.
[Szerkesztve] -
net84
őstag
Tud valaki valami hivatalos honlapot, hogy hol tudom meg pontosan, hogy mennyibe fáj nekem egy fegyverviselési (gáz-riasztóra) engedély minden járulékos költséggel együtt??? (bevizsgálás, illeték stb, ha van) Ja és hova/kihez is kellene mennem pontosan?
-
-conrad-
addikt
válasz
Varga Csaba #484 üzenetére
Azért kérdeztem tapasztalatot, mert kiváncsi vagyok mi az amire már rábólintanak, hogy ok, tarthatsz fegyvert.( Nagy pénzekkel dolgozol? Stb.)
Pl. menyasszonyoméknál az ex-polgármesternek van, a védőnőnek van, és nem csak gáz...... (neki minek fegyver?/mivel igazolja a szükségességét?)
Valaki írta itt a gázra is, hogy kapott engedélyt közterületen való viselésre, annak mik a feltételei? Gyakorlatban persze, mert a törvényt olvashatom én(és olvastam is, vizsgám is van minden lőfegyverre, még lövészetvezető is lehetnék), ha elhajtanak. -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
-conrad- #481 üzenetére
Ha visszaolvasol a topikban sztem találsz némi magyarázatot a sprére ill. gázpisztolyra.
Az önvédelmi maroklőfegyvert pedig nyugodtan elfelejtheted. Simán megszerezni annyi esélyed van, mint egy falónak az epsomi deby-n.
Persze pénzzel sokmindent el lehet egyengetni.
Az engedélyszerzés témakörében, ajánlom szíves figyelmedbe a korábban belinkelt fegyvertörvényt ill bm rendeletet. (ha nem itt akkor a fegyvertopikban megtalálod.)
Ja és mire kellene neked egy maroklőfegyver????
MIért lenne rá szükséged?
Ez a legfontosabb kérdés amivel szembesülsz az igrenden... -
Varga Csaba
aktív tag
Háát,
Ait a képen láttam az nem volt igazán meggyőző.
Nem igazán jó a kép és nem elég részletgazdag.
Az általad belinkelt kép egy egykezes bicska is lehet.
Szerintem ilyet láthatsz az embereknél, mert ez legális.
Bár kinyitni majdnem olyan gyorsan lehet akár egykézzel is, mint a rugóskést.. -
-conrad-
addikt
sziasztok,
tudtok valami linket a gáz/riasztó fegyverek működési elvéről? Nem találtam semmi használhatót. Ez mennyire jobb/rosszabb, mint a spray? Valakinek van tapasztalata az éles lőfegyverhez(pisztoly) való engedélyszerzésről? Nyugi nem vagyok egy kovboj, csak érdeklődök. -
Nimrod
addikt
válasz
Varga Csaba #474 üzenetére
Nem a tipikus előre ugró rúgós késre illetve a pillangóra gondoltam, hanem az oldalra nyíló rugós késekről, mert azokat elég sok ember övén látom úton-útfélen.
Pl. ilyenre gondoltam:
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
joysefke #476 üzenetére
EMBER!!!!
Te konkrétumnak veszel egy humorosnak szánt esszét??
Hol van a józan eszed?
Maradj meg a pepper tartalmú gázsprénél (ami jó) és ne áhitozz másra!!!
A harci gázokat pedig maximum papíron tanulmányoz és foglalkozz vele!!!
Ne akarj annak a rengeteg szerencsétlen kurd és etióp kisgyereknek a sorsára jutni akikkel szemben egy idióta megalomán, és egy fasiszta diktátor alkalmazta!!
Ezeket az anyagokat komoly vegyészeti tapasztalattal rendelkező szakemberek, megfelelő biztonsági berendezések védelme mellett gyártják (de minek?), te csak a saját és mások életét tennéd kockára, ha megpróbálnál legyártani egy neten fellelt receptet!!
Az már más kérdés, hogy ezekre az anyagokra a VILÁGNAK SEMMI SZÜKSÉGE!!
Ezeknek egyetlen feladata a gyilkolás, miért akarsz te (ön)gyilkos lenni???
Ha pedig esetleg túléled, te is szeretnél ''kis éji zenét'' játszani a ''Varázsfuvolán''??? (az idézet Vladimirnek ajánlva)
FELEJTSD EL A MUSTÁRGÁZ ÉS EGYEBEKET! -
joysefke
veterán
válasz
vagy hol lehet megvenni a mustárgázosat?
-
joysefke
veterán
válasz
Kiürült gázsprébe lehet utántölteni mustárgázt?
hol csinálnak ilyet? -
Varga Csaba
aktív tag
Még illegális... miért?
Ugyanazon okból ami miatt katana, wakizashi, tanto se lehet az övedben...
Szerinted a rugóskést illetve a pillangókést milyen célra alkották?
Mi volt a kifejlesztésüknél az elsődleges cél?
A fegyver (mert ez az) minél előbbi harckésszé tétele, ez szerinted mennyire fér bele a békés polgári célú használatba?
Belemagyarázhatod persze, hogy pillangóval is lehet vajaskenyeret kenni de ez azért vajmi kevéssé hihető felhasználási cél.
Ilyesmire semmi szükséged nem lehet az utcán, ha önvédekezni akarsz akkor ott vannak a legális eszközök, ha mint gyűjtő érdekelnek ezek a kések, akkor meg otthon kedvedre gyönyörködhetsz bennük.
Ha a rendőr úgy ítéli meg, hogy a ruházatátvizsgálásnál előkerült eszköz pengehossza meghaladja az engedélyezett méretet akkor elkobozza az eszközt és feljelent, odabent meg majd lesz centi is...
Szvsz nem igazán milimétereznek, de egy félméteres halef láttán az övedben (és nem a táskád mélyén) biztos számíthatsz az intézkedésre...
''Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni...'' -
Nimrod
addikt
válasz
Varga Csaba #428 üzenetére
Rég olvastam ezzel kapcsolatban a jogot, de... mi a helyzet a rugós késsel köztéren? Még illegális?
Egyébként a rendőröknél van centi is hogy megmérjék, hány centi is a penge, vagy ezt hogy érvényesítik? -
OddMan
őstag
Múltkor kicsit kajásak voltunk és bementünk egy krimóba, ahova most már tudom nem kellett volna. Szal bementünk rendeltünk egy hambit aztán leültünk megenni. A köv. pillanatban egy 2m-es 120Kg-os szekrény egy kisebbségi csávót kezdett el ütni a tánctéren és a roma csávó a mi asztalunkon landolt. Úgy be voltunk szarva a haverokkal, hogy lehetett volna nálam egy RPG is, azt sem mertem volna elővenni. Hála istennek a kocsmáros gyerek le tudta állítani az egészet miközben mi is léptünk kifele a kocsmából amilyen gyorsan csak lehetett.
Ebből számomra a tanulság, hogy az önvédelmet is tanulni kell, mert a vészhelyzetben vagy lemerevedsz, vagy rossz döntéseket hozol, aminek később ki tudja mi lesz a következménye. Azért lehet, hogy ezek után egy gázsprayt én is beszerzek
[Szerkesztve] -
Gallaxis
tag
Fegyver lehet minden olyan eszköz amit nem rendeltetésszerűen használnak!
Egy nagy csavarhúzó amelyel nem csavaroznak....,
Egy konyhakés amelyel nem hagymát vágnak...,
Egy féltégla amit nem építenek be a falba...stb!
Ezek szerint rengeteg ''fegyver'' van amit CSAK önvédelemre használhatsz de azt is csak okosan és módjával! -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
sycorax182 #459 üzenetére
Csak otthon tarthatod.
Viselni pedig, engedély birtokában a gázpisztolyt viselheted. -
Integra
titán
válasz
Varga Csaba #457 üzenetére
nem is rossz mottó
én nekem meg ez: ''...ez a dolgok rendje...'' -
Integra
titán
válasz
Varga Csaba #457 üzenetére
fegyver topicban most linkeltem épp airsofotot amit venni szeretnék
ezek azért már csípnek keményen, 30 méteren pontosak, igazi replikák, teljes fém alkatrészekkel. de ezt a másik topicban -
e.vid
senior tag
válasz
#444 hsz.
-
BOOSTER
aktív tag
válasz
Kár bármiféle önvédelmi eszközt viselned az utcán mert esetleg azzal gyepálnak el ha nem értesz hozzá...
Pesze szerintem pl.: egy vascső vagy egy kerékkulcs autóban az ülés alatt soha sem árt... -
BOOSTER
aktív tag
Ha otthon valahogy ártalmatlanná teszel egy betörőt akko a legjobb ha szólsz egy rendőr ismerősnek (ha van) az a legjobb megoldás...(hallotam hasonló esetről és ilyenkor a csibész még a rendőrtől is megkapta a magáét és nem lett belőle ügy csak éppen a elment a kedve a betöréstől)
-
Varga Csaba
aktív tag
airsoft?
Ez nekem egy kicsit homályos....
Nekem volt annó 92F airsoft berettám ami 6 mm-es festékbogyókat lőtt ki magából.
A csőtorkolati energiája messze a 7,5J alatt maradt, kb. 5-6 méterre repültek el a bogyók egyenesen, utána meg mentek mindenfelé...
Ennek a megítélése: játékpisztoly
Ha a paintballban honos nagyobb festékbogyókat kilövő ''fegyverutánzatra'' gondolsz, az megítélés alapján a paintballmarkerekkel egy kalap alá esik.
Ugyan azok a szabályok érvényesek arra is.
Testi erő, verekedés:
Nem becsülöm le a fizikumot, és nekem is volt pár ''csinnes'' esetem, de azt vallom, hogy ha csinnbe kell menni mert nem tudtam !MEGELŐZNI! a szituációt akkor már régen rossz.
''A problémát nem megoldani kell, hanem megelőzni!''
mottóm: szégyen a futás... aki meg utólér az magára vessen...
És nem lesz gondom azzal, hogy bizonyítsam a jogos védelmi helyzet meglétét...
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Fegyvernek minősülő izéket szerintem hülyeség hordani. Helyes, ha tiltják, nem kell ide Amerika. Könnyű vele visszaélni, ráadásul igazuk van azoknak, akik azt mondják, hiába van nálad ''legálisan'', önvédelem esetére, egy estleges elborulásod után te is támadhatsz velük. Nem is szólva arról, hogy mi van, ha elveszik, és azzal gyepálnak el.
Teljesen jogos, ha az emberi életre veszélyes tárgyakat tiltják, szabályozzák.
Nekem azzal van gondom, hogy a jogalkotók a fegyvermentes verekedést láthatóan jó messziről, könyvekből szemlélve szabályozták.
Olyankor semmi olyanra nincs lehetőség, amelyeket a törvény felsorol. Már maga a mérlegelés szó is közröhej, mert sokszor még azt sem tudod mérlegelni, hogy elfuss vagy sem.
Az a gebasz, hogy totál értelmetlen szabályozást alkottak erre, ami ténylegesen az elkövetőnek kedvez.
Sipi -
Zenty
őstag
Ez ilyen diktafon topic
!
Lassan már 1000 hsz lesz és ugyan az ismétlődik ...
1.Én védekezek ahogy tudok 2. Nem lehet mert a törvény nem engedi!
3 de akkor is védekezek ,mert jogom van az önvédelemre akárhogy is! 4 csak néha van joga is igy tovább balabalab!
Ezek kih lettek már tárgyavla ,de nem baj legaláb magojuk a sok idiota törvényt!
Nah szoval aki illegális kis eszközöket használ önvédelemre pl( sokkoló)
És az utcán megtámadják le is kezeli az elkövetőt ,már nem azért,de nem kell megvárni a zsarukat sőt ki sem kell hivni őket! Mert nem iagzán ajálatos ,ha már egyszer illegál önvédelmi eszközt használsz ne a jogban bizz( sőt soha ) !
Otthon más a tészta! Mivel ha kinyirod vagy leütöd az illetőt akkor lakásodba marad! Bár ha ügyeskedsz kidobhatod a lépcsőházba vagy az utcára otthon meg feltakaritod a nyomokat azt jovan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest