Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- talmida: My Art II.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Mennyire igaz pl. az, hogy magánfelhasználás esetén, pl. feltöltök youtubera egy családi videót, ami alatt megy egy beatles szám, nem kell jogdíjat fizetni? Vagy csak más szabályozás vonatkozik rá?
-
marcias
őstag
Régi topic, de talán jár erre még valaki:
Ismer valaki jogdíjak terén jártas embert (jogászt), aki egy-két egyszerű infóval ingyen szolgálna? Olyanra gondolok, hogy mennyibe fáj nekem, ha youtube-ra feltolt videóm alá szeretnék 1-2 jogdíjas zenét. Végigbújtam egyébként a neten a megfelelő szervek oldalait, de jellemző módon azokat nem homo sapiens számára érthető módon fogalmazzák meg.Köszi
-
passatgt
aktív tag
Igen, én akarom közzétenni online ezeket.
Jelenleg is megvan a szükséges hardware/software/weblap, amivel már most is tudnék/tudnánk egy ilyen rendszert összehozni, csak ugye egy nemrégi perrel fenyegetési ügy miatt, (ami sokkal kissebb lélegzetű dolog volt mint ez) kétszer is meggondolom mit lépjek

-
passatgt
aktív tag
Youtube féle valami, csak a boltban kapható dvd-k, sorozatok, filmek online nézhetővé tételére gondolok.
Egy kb ár kellene, hogy egyáltalán érdemes e foglalkozni vele, megfizethető e egy mezei usernek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csináltál egy filmet és online akarod terjeszteni ?

-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Egy film online nézhetővé tételére hogyan számolható ki jogdíj?
Próbáltam keresni Artisjus-nál, végül találtam egy képletet, de azzal nem mentem sokra:„A példányonkénti, fogyasztói (ÁFÁ-t magába foglaló) ár 8%-a, vagy a felvételkiadó nettó (ÁFA nélküli) átadási árának (terjesztők számára közzétett katalógusár, PPD) 11%-a, szorozva a megjelenés példányszámával, szorozva a hordozón felhasznált szerzői jogi védelem alatt álló filmalkotás (filmalkotások) elfoglalt helyének arányával (a hordozó teljes, használt kapacitásához viszonyítva). Az így kiszámított jogdíj egy műpercre eső összegének minimuma 2,20 Ft.”
Véleményem szerint lehetne csökkenteni a jogdíjat a rosszabb minőség és az elvben lemásolhatatlan tartalom miatt.
Előre is köszönöm a segítséget!
U.i.: Remélem jó helyre nyitottam a topikot

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro Retina 16" M5 Pro 18CPU / 20C GPU / 24GB / 1TB - 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Flip 7 256 Gb
- Steam Deck 512 Oled (100%os akku)
- Apple MacBook Pro 14 M5 PRO 15C CPU/16C GPU / 24GB / 1TB SSD (MGDR4MG/A) Space Black
- APPLE MACBOOK PRO 14 M5 MAX 18C CPU/32C GPU/36GB/2TB SSD (MGDU4MG/A) SPACE BLACK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 217 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i7-14700HX, RTX 4060
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest