Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• concret_hp

addikt

válasz concret_hp #60365 üzenetére

szóval ez volt a 2. ilyen távú versenyem, több mint 1 órát javítottam az elsőhöz képest, de 1, ott a bringapálya sokkal nehezebb volt, 2, a futásra felfordult a gyomrom :C

edzésnaplóba ezeket írtam fel:

úszás 48:28

hát izé... 2 hete még nem győztük hűteni a lakást, most meg már nem volt olyan jó idő... gondolkodtam, hogy utolsó napokban veszek neoprént, de 1.-re versenyen kipróbálni nem tűnt feltétlen jó ötletnek, szóval anélkül nyomtam, végig mellben, az első 100 méteren a fejemet se tettem bele, olyan hideg votl a víz, de aztán a fordító után már egész jól ment, viszont az utolsó 2-300 méteren utolért az utánunk rajtoló hullám első nagyobb csoportja, az nem volt túl jó :D
    a depóban 152 volt az átlagpulzusom (és ugye már akkor raktam fel a pulzusmérőt, mire kifutottam, felvettem a zsákot, megtöröltem magam picit) szóval jó eséllyel elég magas pulzussal úsztam végig.

t1 08:55
    bringa 03:08:33

a bringa elején egyből kaptunk egy adag szembeszelet a rakparton + a pulzusom is elég nehezen ment le. a terv az volt, hogy 28-29 közti átlagot megyek, aztán ha nagyon érzem az erőt, majd a futáson még oda tudok lépni. a mozgásidőre 3:04:42-t ír a garmin, 1x megálltam slagolni + a felülés előtt közvetlenül nyomtam lap-et az is pár mp. a 2. kör jelentősen gyorsabb lett (a 3:04:42-t osztva kb. 1:35:30 az 1. kör) egyrészt a szél is csendesedett picit, másrészt nem egekben levő pulzussal kezdtem a kört, harmadszor pedig a várban picit bátrabban jöttem lefele, kevesebben is voltak már a pályán, meg ugye előtte 1.5 órával már elmentem ott. nem terveztem meg atom durván a frissítést, de egész jól sikerült, annyi volt a hiba, hogy az 1. kör végén a frissítőnél az előzetes tervek szerint vizes kulacsot akartam felvenni, de izosat sikerült, így a 3. frissítőnél izo helyett vizet vettem fel. kb. 75km-t mentem bekönyökölve, kb. a várba fel-le nem könyököve mentem, meg a frissítők előtt a táblától ill utána amíg elrendeztem a dolgokat, azon kívül csak ilyen 20-30 másodpercekre egyenesedtem ki, de a végén azért jól esett leszállni a bringáról. Kb. 70km-nél éreztem, hogy a jobb lábamon a belső vaskosizom jobban fárad a szokásosnál, bíztam benne, hoyg a futásnál nme lesz gond vele, szerencsére nem is lett. Valószínűleg abból eredhet, hogy a combhajlítóm nem volt teljesen jó állapotban és picit tán máshogy terheltem.

t2 07:43
    futás 02:09:31

Próbáltam nem erősen kezdeni, nehogy visszarúgjon, de így is 5:27 meg 5:34 km-el kezdtem, úgyhogy be is lassítottam szépen. igazából nem sok mindent tudok írni, a bringa vége felé számolgattam, hogy kb. 6:20as km-ket kell futni hogy meglegyen az 1 óra javítás Kaposvárhoz képest, de úgy voltam vele, hogy először meglátjuk hogy a fáradó izmaim mit szólnak ehhez :D szerencsére nem éreztem vészesnek, úgyhogy próbáltam 6p körüli km-ket futni, ami kijött kb. úgy, hogy futottam 5:20 körül és a frissítőkön végig sétáltam. a harmadik kör végén kezdtem érezni, hogy mind2 kislábujjamon megint ki fog dörzsölődni a bőr, de főleg a balon, de akkor már úgy volt, hogy 7 perces km-kkel is emgvan az 1 óra javítás + a fordítónál észrevettem, hogy az órámon 300m-el kevesebb van mérve, mint a táblára kiírt táv (gondolom az alagútnál hibásan mér a gps) így úgy voltam vele, hogy annyira nem tud elkezdeni fájni, hogy ne tudjak még 1 kört menni úgy, hogy fele futás fele séta. még 1 kör viszont már nem esett volna jól így. végül az óra által mért legrosszabb 1km 6:58 lett. A frissítés itt is egész jól ment, azt leszámítva, hogy vagy az 1. vagy a 2. kör közepén a szivaccsal picit jobban összevizeztem a pólóm, mint kellett volna és a vége felé kezdett kényelmetlen lenni az átvizesedett póló a folyamatos szélben (mondjuk nyilván izzadtam is :D)

Új hozzászólás Aktív témák