Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz EQMontoya #60015 üzenetére

Mi is kb. ilyenkor voltunk ott, Eleve Bosznia-Montenegro-Horvátország körútra mentünk, ebből az első éjszaka Szarajevo után a hegyekben volt, csendes kis útszéli hegyi motelben, másnap Mostar volt a program, meg út le egész Budvába, ahová a hivatalos városzárás előtt érkeztünk (0:45-kor) és mivel 01:00-kor bezárt minden, elég macera volt szállást keríteni a teljesen megtelt városban, meg még enni is valamit :)
    Másnap meg Budva-Sveti Stefan, át a hegyen Virpazar, csónakázás, aztán vissza a hegyi utakon Bar-Ulcinj, strand. Aztán a városban sétálgatás tényleg a heringezés, és nem mindenki volt jóarcú. Életemben először vettem a hasamra a hátizsákot. A mosdót ne is mondd, életem legdurvább élményeiben előkelő helyen van az Ulcinj sziklája melletti "toilette". 6 fülkéből 3-on van ajtó, ebből csak 1 zárható, a papírt a bódé előtt kell "bérelni", x összegért, ami olyan irányár féle. Kapsz egy mások által már többször visszahozott nem feltétlenül száraz papírtekercset, amivel bemész a bódéba, kinézed az 5., egyben egyetlen zárható ajtajú fülkét, és szandálban belegázolsz a 10 centis konstans folyadékba, ami nem tudod miből áll, mert amúgy 1 db 60 wattos izzó van az egész bódéban. Kapaszkodni nincs mibe, papírt tenni nincs hova, izzadsz mint k.rva a templomban, állsz bokáig a cuccban, vagy oldalt a két falon félig kitámasztva izomból, közben próbálsz küzdeni, elkap a röhögés, és aztán érzed, hogy ennél nincs lejjebb.
    Szóval még a slag lehet, hogy a jobb megoldás. Ezek után a fülke előtt kezet mosol edénymosogatószerrel és vízzel, és a gurigát vissza kiviszed a személyzetnek...

Mikor másnap a kotori hegymászás után fürödtünk egyet Perast-ban, majd utolsó pillanatban megszálltunk egy kis horvát faluban a határtól nem messze, annyira érezhető volt a kontraszt. Utána 3 nap Horvátország, mintha a pokolból a menybe kerültünk volna, ami a vendéglátás minőségét, színvonalát, és a vendéglátók hozzáállását illeti. Meg kell még említenem hogy Montenegroban ettem életemben először friss, érett fügét. :)

Azt nemtom most hogy van, mikor mi ott voltunk, Budvában vízkorlátozás volt, a vezetékes víz csak napi összesen 6 órában működött, elosztva 2 órás időszakokra. Kicsit nagy volt a szárazság.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés