Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz tildy #2281 üzenetére

van egy fasza excel-táblám, ami azt mutatja, hogy a fizetésem közel felét, nagyjából a lakásom jelenlegi értékét fizettem be az államkasszába az elmúlt 5 évben. (nem számolva ide a magánnyugdíjpénztári járulékot)

És mit kaptam ezért? Semmit. Beteg nem vagyok, de a beteg nagyszüleim sosem kapják meg azt az ellátást, ami járna nekik, súlyos hálapénzek nélkül már sajnos nem lennének velünk.
    Az utak szarok, szétesik rajta a kocsim, a tömegközlekedés megbízhatatlan és lassú és drága, az iskolákban pedig egyre hülyébb gyerekekeket képeznek, egyre színvonaltalanabb tanárok. Még soha egy fillér adókedvezményre nem voltam jogosult, az állítólag ingyenes diplomámon kívül soha egy fillér támogatást nem kaptam az államtól.

Ha annyival kisebb lett volna az adó, hogy ennek a befizetett összegnek csak a 20-25%-a nálam maradt volna, most zsebből ki tudnám fizetni a lakáshitelem...

Ez egy ilyen ország, aki vihetné valamire, azt az állam eddig megfojtotta, és oda adta azoknak, akik sose vinnék semmire. Most talán ez még megváltozhatna, bár szkeptikus vagyok, olyan áron adót csökkenteni, hogy cserébe lenyúljuk a nyugdíjmegtakarításokat, azért, hogy elköltsük, továbbá elporlasszuk az országunkkal kapcsolatos nemzetközi bizalom maradékát is a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikával és jogi környezettel, ez egyszerűen túl nagy ár, és nem látom, hogy hol lesz ennek vége.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés