Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
''Ezt komolyan így gondolod, vagy ez csak amolyan ''definíció szerinti'' vélemény?''
Igen, ezt teljesen komolyan gondolom. Bizonyos szinten ez a minimum. Egy jobb céghez nem vesznek fel egy olyan informatikust, aki nem tud angolul legalább középszinten (direkt nem középfokot írtam, nem a vizsga számít), hiába ő a legjobb a szakterületén. Szvsz ugyanez a helyzet az irodalommal (és minden más gimnáziumban oktatott tananyaggal) is. Egy értelmes, művelt ember olvasta ezeket a könyveket, és még sokkal többet ezeknél. Aki meg nem, akár azért mert lusta volt, akár mert szerinte ''szar könyvek'' (amit ugye honnan tudhat ha nem olvasta...), az ne csodálkozzon ha esetleg kinézik egy jobb társaságból, vagy valamiért nem kap meg egy jobb állást/fizetésemelést/stb. Divat itt a PH!-n lenézni mindenkit aki nem tud bekötött szemmel Debian-t telepíteni, aztán utána saját kezűleg megírni a VGA-jához való spec drivert. (Ez persze erős túlzás, de a lényeg remélem átmegy.) Nos, azokban a körökben ahol én mozgok, az a divat hogy az olyanokat nézik le akik nem olvasták az Öreg halász és a tenger-t, nem tudják hogy mi a különbség Monet és Manet közt, és a Beethoven név hallatán egy kutyára asszociálnak...
''Egy kevésbé seggelős, kevésbé konformista diák pedig esetleg tesz a kötelezőkre, mert helyettük olyasmit olvas, ami érdekli, és amit nem felejt el két hét múlva.''
Igaz. Én vagyok erre a tökéletes példa. Általános és középiskolai tanulmányaim során talán kétszer fordult elő velem, hogy időre elolvastam volna egy kötelező olvasmányt. De elolvastam mindet, és még mellette sok mást, többek között azokat is amiket említettél.
''Mellesleg a kötelezőket - véleményem szerint - elég korlátolt és maradi szemlélet alapján választják ki.''
Ez erősen tanárfüggő, de a lényeg nem ez. Mi alapján alkotsz véleményt egy olyan könyvről amit nem olvastál? Ha olvastad, teljes joggal mondhatod rá hogy szar, de még akkor se mondhatod azt hogy felesleges másoknak elolvasni. (Az annyira szar könyvek azért talán nem kerülnek a kötelezők közé...)
''Egy ''Szigeti veszedelem'' a mai emberek többségének semmit nem mond, nem viszi előbbre, nem jelent élményt az elolvasása. Eljárt fölötte az idő, kb. annyira érdekes, mint a középkori ruházat: ''Jé, ilyen is volt?''''
Ez kb. annyira igaz mint az hogy egy 30-40-50 éves sci-fi regény (pl. az Alapítvány) felett eljárt az idő...
''Utólag visszatekintve úgy gondolom, nem lett volna értelme válogatás nélkül magamba erőltetni mindazt, amit a nagyokosok az uniformizált ''műveltség'' magasztos eszméje alá gyűjtöttek. Nem lettem volna tőle több.''
Ha másra nem, arra biztos jó a sok olvasás hogy megtanul az ember jobban és gyorsabban olvasni. Azt látom manapság az évfolyamtársaimon és pl. a saját testvéremen is, hogy egyszerűen nem tudnak olvasni. Én elolvasok óránként kb. 40 oldalt egy regényből (természetesen tudom is hogy mit olvasok, nem zombi-style...), és mondjuk huszat egy szerveskémia-tankönyvből, míg ők harmadennyit se. És ez szomorú. Pár év múlva már írni se tudnak majd a tizenévesek?
Ugyanebből az okból érdemes verset tanulni (ugye ezt is minden középiskolás utálja...), javítja a memóriát, ami jól jön később az egyetemen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest