Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

válasz janos666 #37633 üzenetére

Ha ez nálad hobbi úgy egészen más a baba fekvése, nem kényszerből váltogatsz, hanem mert érdekel a tv technológia és úgy is költesz rá mint hobbi.
    Nekem nem volt plazmám, elég sokáig kihúztam CRT-vel, emlékeim szerint 2010-ben vettem az első LCD tv-met. Monitor oldalon már volt korábban LCD-m, de az akkori input lag-okkal és a 60Hz-el nagyon nem voltam kibékülve és ezért nem volt elég ingerenciám a váltásra.

Visszatérve az oled-ekre: az LG mostani bejelentéseiből azt hallottam ki, hogy az új 2020-as modelleknél megoldották a 120hz 2160-at hdmi 2.0-val. Most arra nem emlékszem, hogy a g-sync is megy, vagy csak a nagyobb refresh rate. Míg a 9-es modelleknél decemberben a 2.1 az elvárás. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hardver oldalon mi a különbség? Később fw-el nem kaphatnák meg a 9-es modellek is hdmi 2-vel a 2160/120-at? Aki komolyan játszik annak a g-sync úgyse létkérdés, mert a 120 fps-t nem átlagnak, hanem minimum elvárásnak tekinti és akkor érzi jól magát, ha 150 fps fölött fut a játék és a legneccesebb esetben sem esik a monitor max frekvenciája alá. Így hc gamer vonalon ezeknek a szinkronizációk annyira nem értékes fícsörök, míg az amatőröknek igen.
    Mondjuk az is igaz, hogy mi az a konfig, ami 2160-on bírja a minimum 120 fps-t produkálni. 1440-en erre sokkal jobbak az esélyek, de már ott se fér bele max grafika a legerősebb kártyákkal se.

Én mondjuk szimulátorozni szoktam PC-n, de a fizikális elhelyezés irrealitása miatt nem tartom valószínűnek, hogy a tv-m játékos képességeit kihasználnám valaha, meg nem is akarnám, hogy sok sok óra játékidő után egy autó műszereit kelljen nézni a filmek közben is. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák