Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Szerintem ez azért praktikus, mert az utóbbi 5-6 évben az UHD / HDR / dolby vision létrehozása óta beszkenneltek párszáz régi filmet eredeti negatívokról. Mivel nem a 2021-es tárolási formátum a korlát, amiben digitalizáltak őket, hanem a 2021-es kijelzők max. képessége, ezért ha 20-30 év múlva tudnak majd gyártani 10 ezer nit-es kijelzőket, a 2021-ben digitalizált dolby vision formatumú film "automatikusan" jobban fog kinézni 2050-ben. Vagy nem, majd kiderül, ha megérjük.
-
ricsip
addikt
összefoglaló:
total power on time menüből C1/G1: [link]NEM IGAZ EUROPAI MODELLEKNÉL, kb 10 országbeli kommenter írta a videó alatt
-
ricsip
addikt
válasz
NoMagix
üzenetére
Mondjuk a tudatlan vásárlók védelmében az LG teljes műszaki részlegének (kezdve a fődirivel) a f***t levágatnám, hogy egy ECO nevű módot raknak a TV-jükbe, ami
a) SE NEM ENERGIATAKARÉKOS
b) SE NEM képkímélő
beállításokkal kerül leszállításra. A kalapszart nem érő 140 oldalas tecnkai dokumentáció meg 1 büdös szót nem ír róla, mi miatt lenne ez az ECO tényleg ekó. -
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azaz, a barmok! Látva az LG népszerűségét, jövő évi modellnél már náluk is szervíz távkapcs-ot várnék el

-
ricsip
addikt
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Szervíz besorolású infrás távirányító kell hozzá. A magic remote v. a sima infrás lg táv nemjó. Vagy lehet baromkodni vmi infrás xiaomi vagy Mi androidos szarokkal, meg warezolt malware-es .apk-val, nekem ezekre már nincs életerőm.
Én itteni fórum ajánlásra ezt vettem, kipróbálva, működik. Mondjuk jó lassan jött meg mert gondolom a rendelésem beérkezésekor rendelték be ők is aliexpressről 5 dollárért:
https://www.eurobeat.hu/lg-tv-taviranyitok/14086-lg-mkj39170828-szerviz-taviranyito-utangyartott.htmlvagy kikerülöd a hazai nyerészkedő boltost, és direktbe aliexpress és tsai, rákeresel erre az LG MKJ39170828 varázskódra. Van milliónyi klón, szóval lutri h. tényleg jót küldenek.
Mielőtt elkezded nyomkodni, keress rá leírást melyik gombot tilos rajra megnyomni (asszem az INSTOP felíratú az az antikrisztus eljövetelet idézi elő, de lehet h. nem, ez a jó ezekkel a nemdokumentált ismeretlen utakra tévedésekkel).
Jah, meg küldj egy fuckyou-t az LG-nek az anyaországba, amiért a 2021-es tvkből így eltüntették ezeket a lényeges adatokat, h. illegális (tényleg, ez annak számít?) úton kell ezeket kideríteni.
-
ricsip
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-OLED65CX3LA.AEU
ez alapján még csak 04.30.35 van
Ami érdekes, hogy a legendásan elbaszott LG changelog text tök fals adatokat ír:
3. Release History
[03.00.45]
1. Fixed HDMI No signal issue in eARC On state[03.00.60]
1. Fix the noise which has been occurred when sending video from iPhone to TV with Airplay app
2. Fix volume fluctuation when setting STB volume to low level (1~2)
3. (Europe, Asia, Korea, Brazil, HongKong, Japan) Fix screen saver operation error
4. Fix CAM Detect notification
5. Fix Bluetooth initialization popup and the issue which magic remote control sometimes does not work[03.00.70]
1. Fix the case where certain eARC is running as ARC[03.10.20]
1. Apple AirPlay improvements
2. Support AMD FreeSync (GX, CX Model Only)
3. Sport Alert improvements[03.10.44]
1. Fix out of sync audio
2. Fix the issue of re-running certain application or rebooting TV[03.11.05]
1. Improved the HbbTV app not running when switching channels intermittently[03.11.10]
1. Fixed an issue where icons and phrases were not properly displayed or output in block shape[03.11.25]
1. Improved NVIDIA GeForce RTX 30 Series compatibility issues[03.11.30]
1. Update to allow PC and Console gamers smooth VRR playback[03.21.09]
1. Launcher visibility improvement
2. Listening to TV sound from mobile devices with LG ThinQ application
3. Adding number/color keys on screen remote[03.21.16]
1. Enhance the picture quality[03.21.18]
1. VRR Raised near black
=> The new 'Fine Tune Dark Areas' feature, which was added to 2021 and 2020 OLED TVs' menu, will help customers adjust dark areas, which can mitigate some of the raised near black effects customers have experienced.
The feature is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune4.xx.yy-nak nyoma sincs. De legalább dátumot se írnak bele, h. a keze törne le a műszaki igazgatójuknak.
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
Na végül csak megjött a szervíz távirányító.
Mivel az összefoglalóban ez sincs benne, keresni meg darabonként kell összerakni, itt van magamnak az emlékeztető:
- INSTART gomb megnyom
- 0413 a jelszó
- bejövő menüben bal alsó sarokban: a teljes bekapcsolva töltött idő: UTT : órában van megadva.A 4 óránként lefutott felületes pixel refresh-ek számának titkos kódjelét és menübeli megtalálhatóságát, illetve a 2000 óránként lefutott baszomnagy pixelrefresh ciklusok számát és szintén megtalálhatóságát, titkos kód nevét 1 hozzászólásban írja már meg valaki, és akkor 1 hét múlva is meg fogom találni! Összefoglalóba be ne tegye a topikgazda!
-
ricsip
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Pl
"a C1 talpa alacsony --> ha soundbar-t veszel hozzá bele fog lógni a kép aljába"
ha ezt így kopipészt az összefoglaló elején PIROSSAL kihúzva (fontos h. pirossal, különben beleolvad a többi kevésbbé benézhető dolog között) beleírná a topikgazda, lehet hogy kevesebben néznék be. De délutánra lesz megint 150 faszság hozzászólás, és megint eltűnik a feketelyukban amit írt az ember
-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Pixeleltolás: amikor eltolja, akkor egy pillanatra megszűnik a működése és áttér a mellette lévő megjelenítésére, még ha az azonos is az előzővel. Azzal véd, hogy nem működik folyamatosan."
Na, aki ebből az értelmezhetetlen mondatból megfejti, mire gondolhatott a költő, az a vendégem egy hivatásos gondolatolvasó oklevélre.
-
ricsip
addikt
válasz
KnicksFan
üzenetére
Innentől az a lista 1 nagy lófszt se ér. Mert ha vki nincs rajta az:
a) csak lemaradt, de amúgy ottkénelegyen VAGY
b) lemaradt, és nemiskéne ottlennijeDe a legjobb, ha:
c) vki meg rajtavan, pedig nincsis ott semmi keresnivalója!Így legyen okos az ember. Azért remélem aki az a)-ba tartozik, azokat csak beleveri a webfejlesztő-józsi a listába még a héten, ugye?
-
ricsip
addikt
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-OLED65C11LB#software_drivers_reference_1
[03.20.65]
1. Fixing minor bugs in softwareNem kell ezt agyonmagyarázni a parasztoknak...
-
ricsip
addikt
fektetve szállításnál rajta van a dobozon h. THIS SIDE UP --> a doboz eleje, a színes grafikával legyen az ég felé. Ahol veszed boltban és te viszed haza saját koicsival, erre illene legalább 2x felhívniuk a figyelmed még mielőtt csilingel a kassza. Persze az eladó leszarja, kifizetted, onnantól már te felelősséged ő mossa kezeit.
-
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Minden véleményt fenntartásokkal kell kezelni. Az enyémet is!
Ha 1szavas odaböfögött választ kapsz valamilyen kérdésre, akkor főleg. Ha valaki alaposan megindokolja, az már jelent valamit, 1-el magasabb szintet képvisel. -
ricsip
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Igen, ez jogos észrevétel: nem standard windows filemegosztást kell használni, hanem a windows 7-8-10 beépített Media streaming funkciójával kell felvenni az alkönyvtárakat pl. a Videók lejátszási listára. A megosztast végző Windows beépített media player-ében látszik a lejatszási listaban ha jól felveszi az alkönyvtárakat. Utána magát a windows Media streaming szolgaltatást kell engedélyezni, tűzfalon (ha be van kapcsolva) remélhetőleg beállítódik jól automatikusan a szükséges engedélyezés, stb. De ha mar tudja az ember mire keressen rá, vannak rá akár magyar nyelvű szájbaragós leírások is.
-
ricsip
addikt
válasz
OldAkita
üzenetére
A Tv adás szolgáltatójánál (Digi, Telekom, akárki) kellene megnézni ők mit ajánlanak, es adott TV típust is belevenni az egyenletbe. Persze ilyen adatbazis a bolygón sehol nem létezik, tehát próbálgatás lesz belőle. De amúgy nincs sok gyártó (hála a magassagosnak) így kb. 2 próbából (ha az 1. szar lesz) lehet hogy végleges megoldás lesz.
-
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem semmilyen ok-okozati összefüggés nincs aközött h. egy fapados Panasonic lejatszó mit tud és egy LG OLED beépített lejátszója mit tud. Főleg ha ez a lejátszási képesség minden évben veszélybe kerül, mikor az új LG TV piacra kerül tavalyról semmit át nem hozott új feljesztőcsapat kezemunkájával.
-
ricsip
addikt
válasz
koxminator
üzenetére
Aug elején vettem C1-et, 2-3 hétig tök jól működött a DLNA szerverről a lejátszás. Aztán jött a tv-re egy szoftver update. Onnantól a tv a bekapcsolás után kb. 10 percig látja a dlna szervert, utána meg mintha eltűnt volna a hálózatról többet nem jelenik meg az input listában. A tv dróton kap hálózatot, nem wifin. Ha elindul egy film lejátszás dlna-n, akkor azt végig lehet nézni gond nélkül. De utána volt már, hogy a tallózás sem jött be a lejátszás végeztével, szintén eltűnt a dlna szerver.
Azóta volt kb 4 szoftver update, legutóbbi talán tegnap, de pozitív változás nem történt. Vagy egyedi a fájásom, vagy senki más nem dlna-zik windows10 built-in streaming szerverről.
Jó volna pár hasonló hiba reportot látnom, mert ha tömeges a fuckup, talán javítva lesz, ha viszont egyedi, akkor elengedem. -
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Amúgy valószínűleg gyártója válogatja ki hogyan érti a PIP/PAP-ot, de általában 2 TV csatorna nézése fér bele, dupla tunerrel.
LG-nél ahány évjárat, ahány évjáratonbelüli modell, ahány országonkénti verzió, ahány firmware update, annyi féle képpen működik ill. nemműködik ez a fícsör. Ha lehet hinni az internet népének, C8 C9 környékén még létezett a fícsör aztán egy szokásos firmware apdét elbaszta/eltűntette, azóta sokan panaszkodtak. Állítólag CX óta pedig már semmilyen PIP sincs.Amúgy PIP-re tök jó példa ha monitorként használod: kicsiben megy rajta valami amivel csak akkor kell foglalkozni ha történés van, pl. céges levelezés, hibabejelentő felület, stb. Addig a nagy képen lehet filmet nézni, xboxozni, stb. a'la home offisz rulez.
Engem csak annyi PIP érdekelne, hogy ha megnyomom a kibaszott home gombot, és bejön az a kezdőképernyőnek csúfolt áttekinthetetlen reklámfelülettel szennyezett szar, legalább a TV adás ne menne el, hanem valamelyik sarokban ott maradna a kép is ÉS A HANG is. De nyilván már ez is nagy elvárás 2021-ben... Na.majd a webós7, amihez lehet új C2-es tv-t venni, mert update az jellemzően csak OS verzión belül jár.
Ha lehet hinni a fenti mendemondáknak (pár multit láttam már belülről, szóval minden szót elhiszek, pár lelkes nolifer munkamániás hülye tartja el a többi 70-80% semmirekellőt), hogy minden évben új TV tökúj szoftverrel, teljesen más fejlesztőcsapattal. Azaz nincs előző évi "tanultunk a leckéből" tudás, akkor hálistennek ezen a területen is jó irányba (zsákutcába) futott a modern szoftverfejlesztési módszertan.
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Lehet hogy jó lenne, csak vmi barom műszaki döntéshozó kitalálta, hogy a PIP és barátja PAP csakis TV adásoknál használható, semelyik másik tartalomforrásnál nyem! A hülye fogyasztó meg vagy elfogadja ezt a döntést is amit a feje fölött hoztak meg a megkérdezése nélkül, vagy veri a seggét a földhöz, de akkoris ugyanúgy kuss lesz a neve.
-
ricsip
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Azt mondod LG TV az LG soundbarral valamiért mégiscsak jobban működik együtt az állítólag szabvány HDMI-CEC-ARC-EARC kapcsolaton keresztül, mint mondjuk egy bármilyen nem-LG soundbarral? Pedig itt az okosok csak azt szajkózzák, hogy ELVILEG tökmindegy a TV és a soundbar márkája, mert a HDMI az szabványos, a CEC is, az ARC de még az EARC is, szóval minden mindennel jól megy együtt. Elvileg. Aztán a gyakorlatban csak kiderül, hogy ez sem igaz, de addigra legalább az idejövő hiszékenyekre csak rá lett beszélve vmi drága nemműködő szar kombó.
-
ricsip
addikt
"Én automatikusan minden eszközökre felteszem a legújabb firmware-t. Abból kell kiindulni, hogy a gyártónak nem érdeke, hogy rosszabb legyen a terméke. "
Előbb utóbb ráébredsz a valóságra
Mivel minden évben kiadnak újabb tv-t, a tavalyit nyugodtan el lehet cseszni amikor már piacon van az idei. -
ricsip
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Amúgy ha a képfeldolgozásnál minden mozgásjavítás és egyéb effekt ki van kapcsolva, számít bármit is a képfeldolgozó processzor sebessége?
-
ricsip
addikt
Első karakter: csak betű, lehet A, B, C, G: ez jelzi a kategóriát: "A" alacsony belépő szint, B alsó-közép, C közép, G: felső-közép
Második karakter: 1 (azaz egy) szám: TV évjárat: az X jelenti a tizet, ez 2020-as évjarat. Az 1 az tizenegy, azaz 2021-es évjárat. Ez az írásom pillabatában a legújabb. 2022 tavasszal jön a 2-es, és így tovább minden évben. 10 évente ér körbe ez a metódus, akkor újrakezdődik a sorszámozás.
Harmadik karakter: 1 (azaz egy) szám: ez a színkód. A tv hátuljának és a talpának a színét mutatja, a tv eleje mindig koromfekete. 1=fekete, 2=fehérMehetne az összefoglalóba, ha már leírtuk itt páran, de nyilván nem fog...
-
ricsip
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ilyenkor gondolkodok el, h. b+ 25 éve vagyok az IT-ban, eddig azt hittem h. legalább amatőr szinten fogalmam van videó kodekekről és formátumokról. És akkor egy kurva TV+ videólejátszáshoz tényleg 1 hónapra be kell ülni a "szabóervinbe", mert a mikroszoft konzumer szarjaiban is annyi a kivétel és az apróbetűs, mint egy cofidis lehúzós kölcsönszerződésben. Átlagember ehhez még csak hozzá se szagol, es engem is megszopattak. Megint én voltam a hülye, benéztem ezt is, dögöljön meg a mikroszoft is a szaros xboxával együtt.
A C1-nél mi lesz az apróbetűs dolbyvision kifogás, ha lecserélem a xboxot vmi méregdrága proper DV-s 4k uhd playerre? Csak hogy úgy készüljek előre h. a 600 ezres tv megintcsak nem tudja (nem úgy tudja ahogy a megvezetett vásárló számított rá) ahogy én szerettem volna használni.

-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Van egy tucat Dolby Vision UHD bluray filmem, egyiknél se láttam még "DV" betűkre hasonlító logót a jobb felső sarokban, csak a színes HDR betűsor jelenik meg indításkor. Xbox One S-el játszom le, LG Sn10yg soundbaron keresztül jut a C1-be a HDMI jel, az egêsz lánc tudja a DV-t, engedélyezve is van az xbox-on (LG-ben nem csináltam semmit, remélem abba nem kell belenyúlni mert lövésem sincs hol lehetne azon bármi ilyet konfigolni). Netflixen vagy sztríming app-okban létezik hogy célzottabban írja ki a hdr típusát, hdmi-n keresztül meg csak annyit lök ki a jobb felső sarokba h. hdr és kész? Nyomjon már vki egy fotót erről a DV logóról!
-
ricsip
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Nagyon ganéj a hivatalos LG changelog. A 03.20.12 kivételével 0 konkrétum, mit művelnek ezek ott kóreában. Egy pecsétjük van, arra az van írva hogy " Fixing minor bugs in software", oszt azzal pecsételnek egyet havonta.
[03.15.36]
1. Fixing minor bugs in software
[03.15.95]
1. Fixing minor bugs in software[03.20.12]
1. Music recognition feature improvement.[03.20.16]
1. Fixing minor bugs in software[03.20.45]
1. Fixing minor bugs in software -
ricsip
addikt
Jött ki C1-hez új software.
-
ricsip
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
hanem a magic remote...beleszakadnának ha vlágítanának a gombjai? a power villog amikor nyomom a többit, csak a többiből semmit nem látok sötétben...elég lol
Bosszantó eléggé.
A 10 éves Samsung TV-m medzsik-telen távirányítója is világított minden gomb alatt. Pedig az max. középkategóriás TV volt. Aztán pár évvel később már a szamszung is elkurvult, és kivették a világítást. -
ricsip
addikt
válasz
Dragonhunter
üzenetére
Ja, a kérdésedre meg b@sztam válaszolni!
Én nem játszok rajta. A beégés ellen amit tudsz és kell is tenni, hogy bekapcsolod a logo védelmet "low"-ra, és a pixeleltolást is engedélyezed. Elvileg gyárilag mind2 on, de érdemes leellenőrizni. Illetve ha nincs engedélyezve, érdemes azokat a védelmeket is bekapcsolni, h. változatlan kép esetén (pl. filmlejátszást megállítom) 2-3 perc után halványítsa el a képet, további 2-3 perc után meg átkapcsol fekete screensaverre. Nem tudom játéknál ez működik-e egyáltalán, mert a filmlejatszás szünetelést le lehet informálni a tv-nek szerintem hdmi cec-nek vmi varázsszóval. De játék esetén ha rádjön a cifrafosás és fél órát a klotyón vagy, miközben áll a játék, na ezt nem tudom hogyan tudja detektálni a tv.
Ja, az LG használati utasítása egy kalap szar, 140 oldal, látszólag magyar SZAVAK vannak benne, de hogy nem magyar NYELVŰ az biztos. Elmagyarázni mit miért van meg hogy működik arra teljességgel alkalmatlan. Szóval majd mászhatsz az internetre/jutubra, ha érteni akarsz bármit abból a milliónyi dologból, amit amúgy a tv tud. -
ricsip
addikt
válasz
Dragonhunter
üzenetére
Én is vacilláltam kb 3 hónapja h. G1 vagy C1. Végül győzött a józanész (pénz lett volna rá, ha annyira szórni akarom, de a c1 is kib. 620 ezer volt, most már "csak" 580, esik lefele az ára; na szóval nem pont kenyérre kellett). A C1 ugyanebben a méretben 150 ezerrel olcsóbb, és kb. semmivel nem tud többet a G1 hogy megérje. Eleve fej-fej mellett kellene látni a 2-t, h. annak a 150 ezer koszos magyar forintnak a sorsát reálisan el tudd dönteni.
Eleve ez az evo panel süketelés (szerintem) csak marketing leginkább. Nappali világosságnál amúgy is gyenge a fényereje mindkettőnek, este sötétben meg még túl sok is.
Valamint G1-hez csak falra szerelhető tartót adnak hozzá, talpat nem. Ha nem falra megy majd, akkor a talpat külön kell megvenni hozzá jó drágán ha egyáltalán van a boltban. Hangszóróból talán 1-el több van G1-en mint C1-en, de ezek a papírvékony Tv-k a törpe gyári hangszórójukkal így is szarul szólnak, szóval az árkülönbözetet inkább egy külön soundbarba v. házimozi rendszerbe pocsékold bele, a kép már meg lesz hozzá.
Ja, ha kalibráltatni akarod (C1-ek képe a gyárból kigurulva elég szar műszeres méréssel megnézve), csak 1000+ óra használat után érdemes, ne boltban 0 kilométeres állapotaban kalibrálásért fizess ki MediaMarktban 20 ezret! Mert ha 2 hónaposan befoltosodik a kijelző és panelt kell cserélni garanciában, a kalibrálást buktad. Az ugyanis csak konkrétan arra az 1 adott panelra érvényes, a csere után effektív egy tökúj tv-t kapsz, amire ergo újra kell csinálni a kalibrálást.Ja és köszöndd meg a prohardvernek és a topikgazdáknak, hogy ezeket a valódi vásárlói valódi tapasztalatokat úgy kell 60 ezer hozzászólás között elrejtve minden új kérdezőnek kikeresnie, mert annyira félnek a gyártóktól hogy ha látványosabb könnyen listázható termék review-k lennének ezek a vásárlói vélemények, a gyártók nem küldenének több ingyen teszteszközt nekik.
-
-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Egy hónapja néztem meg a teszt ábrákat (akkor volt 1 hónapos a TV), akkor még pöpec volt. Ezen a héten kedd v. szerda este nézem valamelyik reklámot TV-ben, már félig ájulás közeli állapotban, mikor mondom: b+ a kép bal oldala mintha rózsaszínes lenne, a jobb oldala meg kékes. Kérdezem asszony-t, és szerinte is. Úgy, h. amúgy ő azt se veszi észre ha a feje mögött 50 centire levő szatellit hangfal szól-e vagy sem film közben. Tehát ha már ő is érzékel valamit, akkor az valóban esemény.
-
ricsip
addikt
Csak hogy ontopik is legyek: 2 napja feltűnt a reklámoknál, ahol fehér teljes képernyős háttér látszik, hogy a bal oldalon enyhén rózsaszínes, jobb oldalon meg enyhén kékes-zöldes árnyalata van a fehérnek.
Még nem lőttem be az R-G-B-W tesztábrákat, h. esemény van-e vagy sem, csak kíváncsi vagyok ez előfordulhat? A TV nagyon lájtos szanatóriumi körülmények között üzemel (semmi konzol, semmi egész napos üzem, este nézzük 2-3 órát) -
ricsip
addikt
De azt vágod h. itt magányszemély a vásárló. Az hogy B2B-nél erre vannak bejáratott módszerek, nem jelenti h. egy B2C vásárlásnál a konzumer is hasonló felkészültséggel álljon oda egy jófogásos vásárlásnak.
Röviden azért rúgózok ezen, h. mivel lehet megszopni a következő jónak tűnő használt vásárlást, mielőtt a Tékozló Homárra kerülne ki a tömeges átverés mellé az én nevem is. -
ricsip
addikt
És ha az ügyvezető aláírta az adásvételit? Másnap meg elindul a felszámolás, vagy legyen izgalmsabb, dátum szerint elvileg aznap elindult? A felszámoló-biztos ugyanúgy követelheti rajtad jóhiszemű vevőn? Vagy az adásvételi írásakor mindenki menjen fel az e-cégjegyzék.hu-ra, (vagy még abszurdabb, vegye meg az aznapi közlönyt és keresse ki belőle h. az adott cég felszámolását közzétették-e aznap benne?) és ellenőrizze hogy felszámolás alatt áll-e? Ami esetben azonnal pofánverni az ügyvezetőt és hozzábaszni a szarját vigye ahova akarja?
-
ricsip
addikt
annak fickónak van (volt) ott még 2-3 hasonló hírdetése
Más kérdés h. ha megveszel 1 ilyen cuccot, 500 ezer ft-nál már érdemes róla adásvételit írkálni. Amúgy hogyan ellenőrzöd le ki a jogos tulajdonosa a tárgynak, ha "nincs meg" a számla, csak 1 garancia papír adnak át neked? Csípőből el kell utasítani minden számla nélküli adásvételt, hiába ott van az érvényes garancia papír? Ha kopogtatnak nálad a tv-ert, és írtatok adásvételit, mi a faszt tudsz csinálni? Én biztosan nem adnám vissza (alap h. a pénzt visszajár különben lopásért feljelented a jogos tulajdonost? Ha nem adod vissza a jogos tulajdonosnak, az feljelent, mászkálhatsz bíróságra? Megannyi szopás egy kibaszott tv miatt... -
-
ricsip
addikt
válasz
poli27
üzenetére
Meg kell-e várnia a futárnak a csomag felbontását? - Logisztika blog
Tehát összefoglalva:
Nem kötelezheted a futárt arra, hogy a csomag felbontását megvárja.
Ettől függetlenül épp úgy jogodban áll kifogásolni a csomag beltartalmát a webáruháznál.Ha a webáruház és a futárszolgálat egymás között úgy szerződött, hogy azonnali visszaküldésre is van mód, akkor természetesen más a helyzet. Erről a webshop ÁSZF-jéből tájékozódhatsz.Reklamálni mindig a webshopnál érdemes, ők fogják lemeccselni a futárszolgálattal, ha sérülés történt.UPDATE:
Többen jelezték nekünk e-mailben, hogy a simlis webshopok azt a taktikák alkalmazzák, hogy a vevőt arról tájékoztatják, hogy a küldemény felbontható, átvizsgálható, viszont a futárcéggel nem erre szerződnek, hogy olcsóbban megússzák a kiszállítást. Így végül a futáron csattan minden, őt nyomják be a konfliktusba a vevővel. -
ricsip
addikt
válasz
poli27
üzenetére
De addig ki sem bontják neked, mert aláírásig a feladó tulajdona+a futár felelőssége. Onnantól h. aláírtad, hirtelen a te tulajdonodba kerül, annak minden hátrányával együtt. Ha előre kifizetted, ugyan mit reagálsz arra a futárnak mikor azt mondja h. addig nem bontogathatod ki amíg alá nem írtad vagy különben már viszi is vissza, hmm?
-
ricsip
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Teljesen jogos amit írsz. Amit én kaptam a MM-ban kalibrálas gyanánt, az egy 5-6 oldalas mérési jegyzőkönyv, ami egy "before-after" állapotot mutatott meg. A konkrét kalibrált paramétereket ez nem tartalmazza. Azaz ha factory reset-re kerülne sor, akkor nem tudom reprodukálni ugyanezeket a beállításokat mégegyszer.
Egyáltalán, van bármilyen módszer ezeket az értékeket megjeleníteni, amiket a kalibráláskor megváltoztatták, hogy elrakjam egy papíron? Titkos szervíz menübe kellene bejutni hozzá, vagy előcsalható szervíz remote nélkül is? Nem találtam profi leírást ezeket előcsalni, ennyire benne van a kalibrator maffia keze h. semmilyen infó nem kerül ki publikusan?
-
ricsip
addikt
Én ilyen kalibráltat vettem MM-ban. Itt meg az okosok azt mondják, pénzkidobás, mert pár hónap bejáratás után változik annyit a kép az első bekapcsolástól számítva, hogy elvileg újra kéne 500-1000 üzemóra után kalibráltatni. De akkor megint össze kellene csomagolni, elszállítani ahhoz aki megcsinálja, otthagyni x napig, aztán visszacipelni. Vagy házhoz jövő kalibrálás, na de az meg már nem 20 ezer lesz!
Én úgy voltam vele, ennyit rászánok, talán nézhető marad a kép a "beállt" állapotában is. -
ricsip
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
Ezt a szemüveges kínai YT csávó írta a legutóbbi C1 update videó ismertetőjében.
1) Jól értelmeztem h. ez azt jelenti, vagy sem amit írtam 2-vel ezelőtt?
2) Pendrive-on keresztüli update az factory reseteli a TV-t, vagy TELJESEN ugyanaz az eredmény, mint internet-es updaten keresztül? -
ricsip
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Idehaza nincs a tömeges perelésnek hagyománya. Az inkább csak a hülyék országában divatos. Ott is csak a zs. brooklyni ügyvédek zsírja dagad tőle, a felperesek fejenként kapnak 100 dolcsit, a másik 2M dodót meg elteszi a hájas ügyvédi iroda perkőccség címen.
-
ricsip
addikt
válasz
Rebelf
üzenetére
A Telekom IPTV hiába optikán jön, az agyontömörített streamjei papíron ugyan 1080p, olyan trágya blokkos képe van, h. katasztrófa (spórolnak a bitrate-el brutálisan). A Digi DVB-C HD csatornái (szintén optikán jön a lakásba, FTTH) ezerszer jobb minőségűek. Koaxon mondjuk állítólag a Digi is szar.
-
ricsip
addikt
Azt írja az internet bölcs népe, hogy nem lehet kikapcsolni a "no input" idegesítő felíratot miközben a festményeket mutatja. Helyette állítólag a launcher / főképernyőn kell keresni valami "gallery" nevezetű programot, és ha úgy futtatod, akkor nincs ott az elbaszott felírat. Jelezz vissza ha ez tényleg létezik, én még nem próbáltam ki.
-
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A FW update óta viszont stabilan eltűnik a DLNA szervert a listáról. Bekapcsoláskor ott van, fél óra múlva már nem!
C1 tulajok, jelezzetek vissza! -
ricsip
addikt
válasz
Firebazsika
üzenetére
Ez a HDMI kábel jó vagy nemjó adott felbontáshoz (pl. UHD blu-ray 4K 30 fps, Dolby-Vision, e-ARC 4Mbit/sec DTS-HD hang stb.) az kétesélyes kimenetelű szituáció? Tehát vagy a) megy pöpecül kép és hang, vagy b) olyan mintha kodek-hibás lenne (a kép artifactos kockás, szarok a színek, hang akadozik-recseg)? Kettő közötti átmenet nem fordulhat elő?
Ugyanis van 2db ezer éves HDMI kábelem, szerintem még az HDMI 1.3 időkből, és xbox-->Soundbar --> TV úton minden szimplán jó. Inkább csak a 4K+120 Hz-nél (a 2 együtt) jönnének elő a gondok? Vagy a Dolby Vision lekapcsol, és csak sima HDR10 megy át a dróton, ilyesmi előfordulhat konkrétan a kábel miatt? -
ricsip
addikt
LG C1, tegnap este nézzük a tv-adást, ment egy film, 1x csak elfeketedik a teljes kép, és egy szöveg jelenik meg rajta, h. nyomjam meg az OK gombot valami zároláshoz (nem emlékszem pontosan a szövegre). OK-ra 4 nagy téglalap ugrik fel amibe valami PIN kódot várna. Átváltottam más csatornárq, ott ment rendben a músor. Átváltottam olyan csatornára (Digi) ami kódolt és jogosan nem tudom nézni (előfizetős), de ott CI dekóder hibát mutat ahogy azt kell. Az előbbi problémás csatornára visszaváltok, ugyanúgy a kódkérős fekete képernyő jön elő. Kikapcsoltam, mentem inkább aludni. Na de mi volt ez?
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Erről is jó volna az összefoglalóba egy figyelemfelhívás. Dedikált LG OLED TV fórum pl. nem is létezik PH-n, ez is furcsa, mikor az OLED TV-k nagy részét az LG-k teszik ki.
Úgy vettem észre pár év prohardveres fórumozás után, hogy a selejtebbnél selejtebb termékek semmi hibáját nem merik a PH-s szerkesztők, sem a megbízott fórumgazdák kiírni. Hozzászólasok között az olvasók leírnak hibákat, szerencsére a cenzúra olyan szintjén még nem járunk h. a PH moderátorok ezeket tüntetgetnék el orwell-i 1984 módjára. De látszólag a PH stábja be van szarva h. ha ezek a hibák tételes listája az összefoglalókban 1 oldalon szépen kigyűjtve ott szerepelne, a gyártók megvonnák tőlük a teszteszközöket v. egyéb retorzió érné az oldalt, ezért a topikgazdák inkább nem tesznek az olvasók érdekében semmit a fórumokban.
-
ricsip
addikt
válasz
Rebelf
üzenetére
Érdemes belegondolni a használat mellékhatásaiba is. Mivel minden ilyen (kép/hang)manipulatív dolog megoldás 1 fajta problémára, miközben generál 1 új problémát. Pl tévesen felismeri a kép egy részét logónak, és láthatóan halványítja. Holott az a képnek hasznos és lényeges része, így viszont zavaró lesz az effekt eredménye. Tehát nem kell feltétlenül mindent és mindenkit hülyézni, csak mert nem látsz a függöny mögé

-
ricsip
addikt
Ja még valami: kijött múlt héten szoftver update a C1-re. Na azóta feltűnt hogy a w10-es DLNA szerver eltűnik az "input" listáról bekapcsolás után nem sokkal. Kikapcsolom a tv-t, majd vissza, és újra ott van a DLNA szerver. Aztán megy a tv mondjuk fél órát, megint ránézek az input menüre, és megint eltűnt. A LAN-ra UTP-vel dugtam nem wifivel (hülyén is nézne ki ha az előző hsz-ban a wireless átvitelt köpködöm és én is azon használom), szóval esélyes h. nem wifi probléma. Vezetékes háló maga megy jól, pl. YT 4K lejátszás stabilan megy, és a DLNA-ról is megy filmlejátszás stabilan ha épp látja a szervert.
-
ricsip
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Hangot/képet csakis HDMI-s kapcsolaton keresztül! Lehet bohóckodni blututtal meg wifivel és társaival, de ha megbízható adatátvitelt akarsz, az csak kábelen fog menni míg a világ világ. Ezen nyilván lehet vitatkozni, de a tapasztalat hoszú távon mégis csak ez lesz. Kábel esetén dedikált és stabil kapcsolat van az adó és a vevő között. Rádiós kapcsolat esetén meg osztott közeg, és megjósolhatatlan interferencia.
-
ricsip
addikt
A logó fenyerejenek beállításat ha védeni akarom ki vagy magasra kell tenni?
nem értem a szöveget pedig párszor elolvastamNe aggódj az értelmezési problémán, én is vagy 3x elolvastam és nem én vagyok a hülye. Az LG nem volt képes rendes magyar fordítást készíteni, gondolom szavak lefordításából rakták össze értelmetlen mondatokat. Kb. az egész TV manualja és user guide-ja szemétre való fordítás. De beleolvastam az angol változatba is, szerintem azt is idióták írták. Sajnos magadnak kell utánaolvasni hogyan működnek a tv által támogatott szabványok és funkciók, mert a hozzá adott leírás színvonala évről évre alkalmazkodik az átlagos USA-beli vásárlók értelmi színvonalához. Azaz egyre hülyébbeknek írnak TV használati útmutatót. A felületes vásárló azt hiszi ha ránéz a leírásra, hogy áá, jó vastag 137 oldalas akkor abban biztos le van írva minden is jól! Tudom mert tegnap nyomtattam ki a PDF-et, ugyanis az én 65C1-em dobozából valamiért hiányzott a rendes leírás, csak a 4-5 oldalas idiot-guide volt benne hogyan kell kiemelni a dobozból és a lábat rászerelni. Naszóval nyomtatás közben (2oldalas, laponként 2 oldalt nyomtatva elfordítva, papírtakarékosság okán) volt alkalmam beleolvasgatni, hát tragédia milyen szinten primitív a leírás. A funkciók magyarázata kilóra ott van, de mintha marketing bullshittelő írta volna, nem ad választ rá, hogy: 'ez mégis mire való?".
Ez a logo fényerő állító szuperfunkció pontosan beleillik ebbe a használhatatlab leírás témába. Sajnos ilyen hosszú grafománia után se fogod megkapni a választ az egyszerű kérdésedre, MERT ÉN SE TUDTAM KIDERÍTENI :(
Annyi viszont biztos, hogy bekapcsolt logófényerő piszkálás esetén a felíratosan lejátszott filmeknél megakad 1-1 képkocka erejéig a lejátszás mikor új felírat kerül a képernyőre. Egyből észre fogod venni, elég zavaró mozgalmas jeleneteknél. -
ricsip
addikt
válasz
ambushka
üzenetére
Kontextusában érdemes értelmezni a tv hangszórójának a minőségét. Egy 700-800 ezer vagy 1,5 milliós TV esetén szinte muszáj külső hangeszközt venni hozzá. Mert a kép mar szinte lejön a kijelzőről olyan éles, színes és részletgazdag, de a beépített hangkeltő sehol nincs ehhez a képminőséghez képest. Meg kell hallgatni egy drága hangeszközzel és utána már érteni, hallani fogod a különbséget. Persze hogy elsőre nem érted miről vakerálnak itt az emberek, mert természetesen a gyári beépített zajkeltőjéből is jön ki valami, ami az m1 híradóhoz pont megfelelő. De a beszéd center, mély és erős basszus mint olyan nem létezik a beépített hangszóróknál. Még egyszer mondom, nem hangerő probléma van itt, mert ha feltekered mint a parasztgyerek 100-asra, a beépített is bömbölhet. De nem mindegy hogy milyen tisztán bömböl, vagy már berezonál a tv egész háza stb.
-
ricsip
addikt
Én most 1 hónapja vettem 65C1-et. A 65G1 annyival lenne jobb, h. ÁLLÍTÓLAG jobb panelt (EVO néven megy a marketingrizsában) kapott, ami ÁLLÍTÓLAG a C1-nél valamivel nagyobb max. fényerőt tud. Mivel nincs rá mód, h. az ember demo keretében pár hetig az egyiket, majd a masikat is kipróbálhassa az otthonában, minden embernek egyedileg kell meghoznia a jó v. rossz döntését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Tápos kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mivel minden évben kiadnak újabb tv-t, a tavalyit nyugodtan el lehet cseszni amikor már piacon van az idei.

edigi elég hírhedt volt eről egy időben, persze mindenki hibás, de ők biztos nem"

Vhiktor