Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
csak próba egyelőre, 15 perces részlet a Blade Runner 2049-ből (Dolby Vision) [link]
-
Tyrone89
senior tag
Predator Badlands 2. előzetes HDR-ben. Nem töltöttem fel youtube-ra, szóval ez most drive [link]
-
-
Tyrone89
senior tag
Reméljük már nem lesz gond az oldallal.
Ennek örömére az új Avatar előzetese tőlem, youtube [link]
-
Tyrone89
senior tag
Alitából készítettem egy HDR verziót. (Nem az open matte változatból) Ha valakit esetleg érdekel, üzenetben jelezze.
-
Tyrone89
senior tag
[link] The Running man HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
[link] Alien: Earth HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem vagyok profi, nem stúdióban dolgozom de igyekszem a lehetőségeimhez és az eddigi tapasztalataim alapján a gyárinál látványosabb HDR-t kreálni. Szándékosan, a fentebb említettek miatt nem azt írom hogy jobbat. Akiknek tetszik(szerencsére vannak jó páran) örülök. Akiknek nem, őket is teljes mértékben megértem. Forrástól is függ(esetemben) de elég "jók" tudnak lenni.
-
Tyrone89
senior tag
Amennyiben valakit érdekel római, gladiátoros téma, a Those about to die című sorozatot készítem HDR-ben. Az első rész már elkészült.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát igen, de még a konvertált 3D-vel sem lett volna nagy baj, ha igényesen készítik el..pl Pacific Rim első része, mert az konvertált 3D-nek nagyon korrekt. De valóban nekem is az a véleményem, hogy nem foglalkoztak ezzel sem igazán.
Lassan tényleg ott tartunk, hogy régen minden jobb volt

Jönnek az egyre nagyobb fényerőre képes tv-k, köztük, hogy ide illő legyen..oledek is, a filmek meg egyre kevésbé használják ki a szabvány adta lehetőségeket. Mert hát ugye nem pár perces demo videók miatt vásárol az ember ilyen megjelenítőket. És nyilván ahogy Szkutyi is írta korábban..a 800 nit is vakító tud lenni, szóval nem azt várja az ember hogy 2000 nites filmek legyenek, de azért a 200-400 nit csúcsfényű "HDR" az tényleg gáz szerintem.. -
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem jó, de nem is tragikus. Az Alien Romulushoz viszonyítva pl..fényévekkel jobb...abban kb 180 nit a csúcsfény..a Fenevadak korában 520 körül alakul a max csúcsfény, átlagban pedig 300 nit közelében vannak a csúcsok. A Michael Bay féle Transformersek látványosabbak HDR/DV-ben mint ez a rész, ott azért tényleg HDR-hez illő csúcsfények vannak.
-
Tyrone89
senior tag
-
Tyrone89
senior tag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
azt LS..(asztali állvány) vagy LW (fali konzol) betűkkel jelzik a nevében
-
Tyrone89
senior tag
Az Avatar első részét is elkészítem valamint ha minden jól megy talán a Star Wars 1-2-3-4-5-6 részét is megpróbálom majd, ahogy időm engedi
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Chapel
üzenetére
Hát igen
sajnos azóta eltelt egy laza 15 év, a megbízhatóság pedig ezzel egyenesen arányosan csökkent.. Én is 2013-ban vettem egy LG 47LA740S 3D tv-t..mai napig megy minden gond nélkül..majd 2017-ben jött egy LG 55EG910V oled ami kb 4 év után panelrothadni kezdett erősen két oldalt. 2020-ban vettem egy 65C9-et, probléma nincs vele, de a felső káva alatt közvetlenül már elég sok halott pixel van.. Év végén elérkezik az idő amikor G5-re cserélem, és bármennyire is frankó tv lehet majd, nincsenek illúzióim arról hogy 5-6 évnél többet bír majd.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Chapel
üzenetére
Ez a tv megfelelő lehet, de azt a 8-10 évet redukáld le inkább max 5-6 évre reálisan... Nem mondom hogy nem működhet gond nélkül 8-10 évig, de esélyes hogy nem fog. Főleg a lehetséges panel rothadás mint olyan, már 2-3 év után jelentkezhet...
Ui.: Én monitorként használva, akármilyen jó védelmek vannak már beintegrálva, nem biztos hogy oledet választanék ilyen célra, de ez én vagyok. Ne tántorítson el ez vagy a fentebb írt dolgok, csak nem árt tisztában lenni velük.
-
Tyrone89
senior tag
Avatar 2. részéből készítek egy új verziót, teltebb színekkel és kontrasztosabb megjelenéssel. Ha valakit esetleg érdekelne majd, írjon üzenetet.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
P8 mp4-et kell TS-be muxolni [link] ezzel a programmal. mkv-ból nincs Dolby Vision LG-n csak HDR. Így ha egy P8 mkv filmed van, azt is muxolni kell TS-be ha DV-t akarsz. P5 mkv-nál szintén, mert abban nincs HDR sáv, ezért lilás vagy zöldes lesz a kép. (Egyébként szerintem a P5 és P8 Dolby Vision abszolút nem ér annyit, hogy muxolgatással cseszd el az időt. 99%ban ugyanazt fogod látni mint HDR-ben. ) Egyedül a P7 DV ami tényleg pluszt adhat a HDR-hez képest a javítóréteg miatt, de mivel a P7 DV-t kb egyik tv sem kezeli már, így felesleges vele foglalkozni.Ehhez külső lejátszó javasolt.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Melyik teljes filmmel?

-
Tyrone89
senior tag
A Hunyadi Rendezői változatának első 5 részével elkészültem. Lényegesen és látványosan jobb minőség mint az első 1080p változatom. Ezt már 4K-ra skáláztam(igen nyilván nem natív 4K, de kitudja elérhető lesz e valamikor a 4K felbontású release)
Amennyiben valakit érdekel, írjon üzenetet.
-
Tyrone89
senior tag
Predator: Badlands Teaser HDR youtube [link]
-
Tyrone89
senior tag
Hunyadiból egy részlet. Ez nem abból van amit már megcsináltam. Ez 4K-ra van skálázva illetve más paraméterekkel készült a HDR benne. A felirat nincs ebben a részletben:
-
Tyrone89
senior tag
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
A Netflixre felkerült a Hunyadi sorozat rendezői változata 5.1es hanggal, 4K felbontásban. Ha 1 héten belül nem lesz belőle HDR kiadás akkor amennyiben igény lesz rá, megcsinálom.
-
Tyrone89
senior tag
Ha valakit érdekel itt a fórumban, a 2014es Robotzsaru open matte kiadását készítem.
-
Tyrone89
senior tag
Free Guy c. filmre lenne e igény itt a fórumban, hogy megpróbáljam megcsinálni?
-
Tyrone89
senior tag
Kb másfél óra múlva elkészülök A Sziget(2005) c. filmmel, amennyiben valaki szeretné megnézni, üzenetben jelezze.
-
Tyrone89
senior tag
[link] Predator: Killer of Killers HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
Elkészült az Avatar The Way of Water. 89.5 GB lett angol és magyar hangsávok valamint magyar full és forced feliratokkal.
-
Tyrone89
senior tag
Ma elkészülök az Avatar Way of Water egy új verziójával. Akit érdekelne, írjon üzenetet
-
Tyrone89
senior tag
2013-as The Wolverine és a 2009-es Pandorum készül.
-
Tyrone89
senior tag
Ha valakit érdekel esetleg, talán ma elkészülök az Alita Open Matte HDR verziójával
-
Tyrone89
senior tag
[link] Új Mission Impossible The Final Reckoning HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tomi5244
üzenetére
Jön a C5 de ahogy írod is az drágább lesz egy jó pár hónapig, szóval nem vagy egyszerű helyzetben. Ha tényleg csak 1-2 hónap múlva lenne a helyén és használva, akkor ha ne adja Isten de valami hibája van..visszaküldeni már nem tudnád csak gariztatni. Ha viszont most nem csapsz le rá akkor valószínű hogy lecsúszol róla mert 1-2 hónap múlva vélhetően már nem lesz belőle mert kifut teljesen ez a széria...és a C5 marad opcióként de drágán
-
Tyrone89
senior tag
Tron Ares HDR Trailer youtube [link]
-
Tyrone89
senior tag
Tron Ares HDR Trailer youtube [link]
-
Tyrone89
senior tag
[link] Tron Ares HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
2 hét késéssel, de elkészült az Oblivion Open Matte HDR verziója, valamint a Nosferatu is.
Ha valakit érdekel esetleg, jelezze üzenetben
-
Tyrone89
senior tag
[link] Superman 2025 Sneak Peek HDR
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
én is a garancia miatt hajlok főleg az LG felé(bár elvileg már ők sem olyanok mint korábban, amikor fullosan dicsérte őket szinte mindenki akinek garis ügyintézése volt) illetve a magic remote, valamint nekem személy szerint a webos is bejön.
Illetve van DTS még a G4-ben amennyiben nem külső eszközről játssza le a filmeket az ember..ez is jól jöhet. (igaz pont a napokban linkelte valaki hogy a 2025ös LG oledekből megint kivették a DTS támogatást)
Szóval nálam ezek a dolgok ellensúlyozzák a Samsung képminőségben nyújtott előnyét. Egyébként biztos hogy baromi jó mind2 tv úgy hogy egyikkel sem lő bakot az ember akármelyiket is választja.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
én személy szerint maradnék LG vonalon, pedig tudom hogy technikailag a qd-oled jobb, de mivel úgy sem lenne itthon egymás mellett 2 ilyen tv-m én elégedett lennék az LG-vel, főleg hogy a tartalmak,filmek sem nagyon használják ki a tv-k megjelenítési képességeit néhány kivételtől és demo videóktól eltekintve
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
pont most olvastam a hírt, Nyugodjon Békében!
A Top Gun-ból van hivatalos 4K kiadás ha jól tudom, és mivel Paramount film, szerintem a HDR is rendben van benne ,már amennyire ennek a filmnek szüksége van erre. Mert ennél a filmnél szerintem a csúcsfények helyett inkább a színeken volt a hangsúly utómunka terén.
majd megnézem azért, lehet teszek vele egy próbát ha lesz időm
-
Tyrone89
senior tag
válasz
hyppo!
üzenetére
Nincs megcsinálva a film még
(Sajnos jelenleg még gőzöm nincs mikor lesz időm komplett filmeknek nekiülni újra, addig max trailereket és részleteket készítek.) most is csak ezt a részletet csináltam meg hirtelen felindulásból és tettem ide a hivatalos HDR kiadás ugyanazon kis részével együtt. 
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
A DV is dinamikus metaadatokon alapul, de ott is csak a P7 FEL DV ér ténylegesen többet a normál P5-Streaming és P8 DV vagy sima HDR-hez képest. De még oda is szem kell hogy lásd a különbséget, azt is jobbára egymás mellett nézve látnád, egymás után szinte biztos hogy nem mondanád meg melyiket nézted épp

Szóval azon kívül hogy a tv HDR10+ logot feldobja, semmi látható változás nem lesz igazából

-
Tyrone89
senior tag
Andor 2. évad HDR Trailer: [link]
-
Tyrone89
senior tag
[link] Ballerina HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
soha nem is tudta az LG mkv-ból a DV-t. az mp4 sem jó már teljesen, csak a P5 anyagok mennek DV-ben mp4-ből már. A P8 lett kinyírva
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Sántha Lajos
üzenetére
Igen a P8 DV nem támogatott már mp4-ből.
innen látod hogy P8 egy anyag: Profile 8.1, dvhe.08.06A Last Knight azért ment HDR-ben mert mkv formában van a film. Az LG mkv-ból csak a HDR-t tudja. Ha mindenképp DV-ben akarsz egy P8 anyagot nézni akkor át kell muxolni TS formába ezzel: [link]
Ui.: Szerintem nem ér annyit az egész Dolby Vision hogy foglalkozz vele. Tölts le ezekből mkv-t és HDR-ben menni fog.
Kivétel a P5 DV mkv mert az nem tartalmaz HDR sávot, így zöldes lilás lesz a kép..azt mindenképp muxolni kell, főleg ha médialejátszót nem akarsz a tv-hez
-
Tyrone89
senior tag
Mission Impossible: The Final Reckoning HDR Trailer
-
Tyrone89
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egyértelműen C4 ahogy Vhiktor is írta.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Így érthető abszolút
a soundbar szerintem maradjon 2 okból is, bár nem rossz a tv hangja tv-hez mérten, de nyilván egy soundbar még ha olcsóbb kategóriás is, de jobban/szebben szól. Másrészt így nem a tv amúgy is kis hangszóróit "vereti" szét az ember úgymond feleslegesen
-
Tyrone89
senior tag
A Könyvelő 2 előzetese HDR-ben. Youtube-ra töltöttem fel, magyar szinkronnal:
-
Tyrone89
senior tag
Lilo and Stitch HDR Trailer...gondolom a gyerkőcöknek tetszeni fog:
-
Tyrone89
senior tag
A Sziget c. filmből egy jelenet:
-
Tyrone89
senior tag
Megcsináltam az érkező F1 c. film új előzetesét is, youtube-ra töltöttem fel.Szerintem elég képernyőről lemászós lett.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Mentolka
üzenetére
Szerintem az RPi4 nem támogatja a dolby vision-t. ez P5 anyag, nincs benne HDR sáv. Ha mkv-ban lenne a G2 saját lejátszója is csak zöld lila színekkel játszaná le mert az LG mkv-ból nem tudja DV-t. Szerintem itt az RPi4 nél is ez a helyzet, nem támogatott a DV rajta
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Bütyi
üzenetére
örülök ha tetszik.
Bár sokszor beszéltük már, hogy a 3D mennyire brutál jó az Avatar filmekben Cameronnak hála, DE véleményem szerint mivel már a 3D sajnos otthoni fogyasztás szintjén leáldozott a 3D képes tévékkel együtt, de mivel pont a látvány az alapköve ennek a filmnek, így valahol joggal várta volna el az ember, hogy a mostanság "divatos" HDR szabvány lehetőségeit kihasználja rendesen...hiszen, ha már látványfilmek, a Transformers 4-5 is bitang pazar volt 3D-ben(simán hozza az Avatarok szintjét) de azok 4K kiadásaiban a HDR is nagyon jó..Oled tévéken gyakorlatilag demo anyagok..az Avataroknak is így kellett volna megjelenni.
-
Tyrone89
senior tag
Vélhetően hamarosan kapunk a 3. részből is előzetest már, addig is egy: [link] Avatar way of water HDR trailer tőlem.
(nem 200 nit csúcsfényekkel mint a gyári kiadás...)
-
Tyrone89
senior tag
válasz
cicanilla
üzenetére
Technikailag a Samsung QD-Oled tévéi valamivel jobbak voltak eddig..nagyobb színfényerőt tudnak, de idén a megjelenő G5 már szorosan ott van a QD-Oled mellett. Egyébként ha nem egymás mellett látod a 2 tv-t akkor kb mindegy a különbség közöttük. Szóval a G4 is egy k..va jó tv.
-
Tyrone89
senior tag
Deadpool and Wolverine HDR Trailer:
Talán még ezt a filmet is érdemes lenne upgradelni a gyári 200 nitről...
-
Tyrone89
senior tag
Transformers Revenge of the Fallen (Forest Battle) IMAX HDR sample:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest