Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Egészséges est:
Pár cikk sajt pár szem koktélparadicsommal egy tálon.
Egy gránátalma pucolva egy bögrében.
Két grapefruit és három narancs facsarva innivalónak.Jól esett!
Így az év utolsó munkanapjára, sikerült is este 10kor hazajönni. -
EQMontoya
veterán
Kiscsaj almazöld Twingoból kiszáll a kútnál, cérna hangon mond valamit a kutasnak, felkapom a fejem, nézem a rendszámot: GSA...

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát ezek az euro5-6 szívóbenzinesek nem az igaziak. Nem szeretnek annyira forogni, meg olyan nagyon kelletlen a gázreakció. Skyactiv valamivel élettelibb.
Meg az a nem túl nagy Auris valami 1230kg, ami a 120 lóval azért nem lesz egy rakéta... -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem is egy kategória a kettő...
-
EQMontoya
veterán
Csak nekem szarakodik ma a ph, és kb. minden második oldalon nem vagyok bejelentkezve?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tényleg nem gondolkodtok még alkalmazotton?
-
EQMontoya
veterán
Ezeknek a sofőrszolgálatoknak hogy éri meg ennyiért dolgozni?
Hungexpo-Kelenföld 3.500 úgy, hogy ketten vannak és még kisérőautó is kell...
Nyilván számla nem volt, de ez mindenhogy rohadt kevés. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez már csak azért is így van, mert az "inflációkövető" fizetésemelésekkel nem nő a reálbéred sosem. Következésképp néhány évente érdemes váltani. Meg amúgy is beleun, belefárad az ember, néha kell valami újabbal, mással találkozni.
Ha túl sokat ugrálsz, akkor persze job hoppernek fogsz tűnni CV alapján, az nem szerecsés.
-
EQMontoya
veterán
Tud valaki jó optikát, lehetőleg Budán? Keretem van, lencsét szeretnék csináltatni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Gebriel
üzenetére
Ez olyan, mint az ellentmondásos axiómarendszer. Bármi bizonyítható belőle, meg az ellenkezője is. Szép halmazok halmaza, meg aztán Zermelo-Fraenkel, ha így mond valamit.

Itt is van néhány hasonlóan jól sikerült alapelv, amellyel csak abba nem tudok belekötni, amibe nem akarok. -
EQMontoya
veterán
Ohh, paypal, OMG. Eladtam pár cuccot ebayen, de ugye még nem vagyok "sokat látott" eladó, szóval a paypal lockolja a pénzt egy darabig. Igenám, de az egyiknél végülis cancel lett a dologból, refundot kellene küldenem. 35k HUF van a paypalomon, 26GBP lenne a refund, de nem engedi elküldeni, mert "nincs rá fedezet". Ó bazz... Tulajdonképp most tölthetem fel rá azt a pénzt, amit megkapok pár hét múlva ugyanonnan. Fasza, okos, logikus.
Jah, a legszebb, hogy a paypalhez csatolt bankkártyáról viszont nem tudom elküldeni, tehát külön oda kell utalnom a pénzt.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Azért a 7es busz is szépen beáll reggel pl. a Bartókon a dugóba...

Btw hová költözzek még? 7es busz, 103as busz - Januártól 1es villamos, 18-41-47 villamos, illetve kb. 10 percre a négyes metró. A belvárosba talán nem költöznék be, hogy 3 utcán belül ne tudjak parkolni...
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Hát nézzük. A 86os buszhoz el kell jutnom.
Ez jelenleg 7es busszal érhető el. Tehát mondjuk:
-5p a 7es buszig
-15p a Gellért térig
-Közel 10p átszállás, mert a86os ritkán jár, és általában egy perccel a 7es előtt
-25p zötykölődés a Kolosy térig - lenne, de most ugye a dugóban áll a hídnál a busz is.
-5p gyalog a cégEz közel egy óra, és valami nevetséges 9km-ről beszélünk.
A másik irány se sokkal jobb, mert ott meg a 41es villamos mérsékelt járatsűrűsége és hidak alatti kanyargása okán a Batyira jutok el lassan, ott pedig még a hévre is át kell szállni.
Kocsival a negatív rekordom volt 40 perc, az átlag 25-30 között van, reggel. Este hazafelé gyorsabb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A város belseje azért élhetetlen autóval, mert néhány kötöttpályás közlekedést (4-6, metrók) leszámítva a tömegközlekedés még a dugóban állásnál is rosszabb. Jó példa erre pl. Buda tömegközlekedése. Budáról-Budára a leggyorsabb még mindig körbemenni 4-6-tal Pesten át, de ha nem annak mentén vannak a végpontjaid, akkor kocsiba ülsz... 86os busz, meg hasonlók viccnek is rosszak.
-
EQMontoya
veterán
A körgyűrű pozitív externáliáival kapcsolatban teljesen egyetértünk. Én mondjuk a benzinár és hasonlók emelése mellett egyre inkább a "dögöljön az állam éhen!" politikánka vagyok a híve.
Egy év alatt kb. 800 ropit töltök be a kocsiba (igaz, ennek zömében ketten ülünk benne), aminek ugye a kb. 60%-a adó. Ha ebből nem oldható meg az, hogy normális minőségű utakon járjak, akkor ott teljesen felesleges emelni bármilyen adóját a közlekedésnek, mert láthatóan nem változik tőle semmi.
De, bocs, ha kapnak egy kis pénzt, az még rosszabb. Akkor olyan okosan kezdenek el dolgokat csinálni, mint a fonódó villamos projekt és aMoszvabélszélkálmán tér feltúrása egyszere. Nehogy már akár tömegközlekedve, akár autóval el tudjunk jutni Dél-Budáról Északra, vagy fordítva, még a végén dolgoznánk és adót fizetnénk... -
EQMontoya
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Hát jó, akkor kezdjünk neki.

Igazából csak a 97%-át kérdőjelezem meg a dolognak: kis helyiségben és olcsón nincs semmi értelme.Akkor próbálkozzunk bővebben: ameddig van egy 50 watt (RMS! - a papír mindent elbír) alatti erölködőnk, amit 7 független csatornán terhelünk, addig ott maximum hangerő lesz (as se sok), meg dübörgés. Hangminőség nem. Persze mókás, hogy remeg az üvegasztalon a popcorn, de attól az még nem szólj jól.
Jah, és mindezt valami remek alaplapi DACról küldjük meg, hogy a letöltött 192khz-es audionak ugye végképp ne legyen értelme.
A 13 négyzetméteres panel szobába pedig valóban különösen hasznos a 7.1, mert azt a teret így egyenletesen be tudja sugározni, ugye. Interferenciák, halk és hangosabb pontok nyilván nem lesznek, kellemes lesz többen filmezni.
A mozi azért kicsit más tészta: gondolkodtál már azon, hogy mekkora különbség van térben és akusztikában egy moziterem és a fentebb leírt szoba között?
Arról már nem is beszélve, hogy jól szóló filmet még keveset hallottam moziban. Hangosat annál inkább.emvy: látom, kicsit redundánsan közlünk információt.

-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Isten óvjon a postától, amelyik bedobja az értesítőt akkor is, ha otthon vagy... Aztán menjek el a postára, keressek parkolóhelyet és álljam ki a sort, hogy átvehessem azt a csomagot, aminek a küldésénél kifizették, hogy házhoz hozzák. Hát a f@szt.
Én is mindent céghez rendelek, a recepcióra. Tényleg kb. mindent, jött már rack szerver, sperrdifi, Lexusba hűtő...
-
EQMontoya
veterán
Tetszik a benzinárak alakulása.
Hajrá-hajrá, Putyinék is szopnak (tehát Orbánék is), és még nekünk is olcsóbb a nyál. Duplán jó! -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Elég sokáig, órákig. Más kérdés, hogy esélyesen hamar kinyírod vele, mert ezek az akkuk nem szeretnek koppra lemerülni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én 215/45 R17-en járok nyáron, 205/55 R16 télen.
Gumizni már ezt is bőven elég. -
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
ha neked mondanak fel
Ezt azért kicsit optimistának érzem, de lehet benne valami.
Ha már nem akarsz velük kicseszni, azért azt is fontold meg, hogy az milyen, ha elkezded átvenni a lelépett senior kolléga feladatait, és kb. akkor mondasz fel, mikor ez megtörtént... A másik helyről mikor lesz várhatóan eredmény? -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nyilván végső megoldásnak írtam, amit írtam, alapvetően érdemes normálisan megegyezni, ebben teljesen egyetértünk. A lenti példát arra írtam, hogy ha a másik oldalon a flexibilitás teljes hiánya áll fenn, akkor megérdemli, hogy nagyobb arconcsapást kapjon, mint ha hajlandó lett volna kompromisszumra. Amolyan tanítás jelleggel. Make this world a better place!

-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
A magyar gyerek életrevaló. Megmondod a főnöködnek, hogy szeretnél alkudni a felmondási időből. Hajlandó vagy letölteni a felét. Ha nagyon kekeckedig: az orra előtt lehúzol egy zsebből kivett decis barackot, megkérdezed a véleményét ismét - ha nem változott, kérsz egy szondát.

105 nap imho irreális. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ez így van, az autókban is vízzel működik a fűtés.

-
EQMontoya
veterán
Először azt hittem, valaki viccel... Sajnos nem.

Széles utakat, jó whiskyket odafentre! -
EQMontoya
veterán
Kellett a 19 éves gyereknek odaadni a GT86-ot...
Biztos komoly rutinja volt erős, hátsókerekes autóval, hogy megvették neki a szülők... -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Én nem tudhatom, ez magas politika. Kérdeztem is a moderátor elvtársakat, de nem gyütt válasz.

Mindenesetre útlevél nélkül voltam, nekem ez gyanús. -
EQMontoya
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Hulye angolok, angol hulyek. London, atszallas, kezipoggyasz ujra atnezese, baszakodas a tartalman (Tokyoban meg jo volt...), sorok... Miert van nalunk tobb telefon, hangfal, mobilet? Hat uzleti ut, vazze.
Asszem, legkozelebb is inkabb Helsinkin at megyunk, nem kicsit kenyelmesebb, es meg gyorsabb is.fokukac: jol beszelsz, testver!
-
EQMontoya
veterán
Kevés ember lát 3db különböző 2000GT-t egy napon.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Van ilyen is, simán. Kombiban pl. ritkán látni parasztot. Fekete szedán 5er, meg X szériában sokkal inkább.
-
EQMontoya
veterán
Elég fájdalmasan hangzik azt erre fordítani. Nagyon minimális hozzáértésre vall.
Integra: hát Münchenben egyszer nagyon röhögtem a Free Wifi zone táblán, melynek 30 méteres környezete valójában Wifi-free zone volt. Viszont a Lufival még nem szívtam, általában pontosak voltak. Csak sajnos Ők is felengednek minden suttyót, aki azt hiszi, hogy a kézipoggyászok számának felső korlátját azon testrészek száma határozza meg, amelyre fel lehet akasztani egyet.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Volt egy közepesen ferdére sikerült este, amelyen az egyik hölgyemény a néhányadik körben a kezében lévő tequilás pohár és sószóró közül unortodox módon véletlenül a sószóróból ivott.
Hát, nem kicsit nevettünk.
Azóta is szívjuk vele a vérét (2009-ben esett meg az eset...). Elvégre nagy só volt.

-
EQMontoya
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
Ennél vannak szofisztikáltabb megoldások is.

CD tár csatijára köll bekötni, kis kábel, másik végén kis kütyü a kesztyűtartóban. Kütyün USB, SD és aux, a gyári hifi felé meg CD tárnak emulálja magát.
Megmarad az összes gyári gombod, ha van kormányvezérlésed, az is. Meg persze a műszerfal egységes kinézete. -
EQMontoya
veterán
Jah, itt 800km bő 4 óra, és percre pontos. Annyira, hogy a késést régóta másodpercben mérik a vasútnál.

Viszlát: Sajna az egész magyar állami szféra ilyen, ez csak egy jó lenyomat. Egyetemeken is olyan emberek vannak pozicióban, akik nyelveket még csakcsak beszélnek, de egy excel tábla minden képességüket meghaladja. Egyszerűen a fél ország (leginkább az állam jelentős része) még a szocializmusban él, a rendszerváltás csak az ipar/kereskedelem nagyobb részén zajlott le.
fokukac: a tolmácstalanságon felröhögtem.

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Jól beszélsz!

-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Hát olyan 1.3-1.4 fölött.
Automata: bitang jó a kézi váltója. Megbízhatósági gondja szerintem az automatának nincs, de a vezetési élményből valamennyit el fog venni. Ha az automata vágyad, vagy alapvetően kényelmes utazgatásra vennéd a kocsit, akkor vedd meg simán, baj nem lesz vele. Sima szívó moci nem gyilkolja úgy az automatát, nincs nagy nyomaték, főleg nem kis fordulaton.
Városban növelni fogja a fogyasztást kicsit, autópályán meg csökkenteni. Ellenben IS tulajként nem nagyon érdekel, hogy mennyit fogyaszt.
Amortizáció évente kb. 100.000ft, szervízre nem költesz.
Szerintem kultuszgép lesz belőle, és 1M alá nem nagyon fog menni az értelmes példányok ára soha. Viszonyításként E30, E36, E46 sorhatos példányainak árát érdemes megnézni. Nyilván azt a keveset, amit nem pimpelt szét egy boyracer hülyegyerek sem.
Ha szeretnél egy tesztkört, megoldjuk egy este, miután hazamentem.Integra: nem is mondtam, hogy belevágok ilyenbe. Nem akarok most 300at erre költeni.

-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ez ilyen, néha az IS-ben is ciripel valami. Aztán megszűnik. Szerintem 10+ évet ezeken az utakon semmi a világon nem bír ki. Vásárlás óta 40.000-et mentem eddig a kocsival, de ha hazamegyek, lassan alá kell nézni, hallani az elejéből egy-egy koppanást olykor.
Pedig ez se új korától van a drága magyar utakon használva.A jó megoldás a poliuretán szilentszett lenne, valószíűnleg kicsit pályaautósabb futómű-karaktert adna, viszont az bírja ezeket az utakat is. Cserébe 300.000Ft egy szett, tehát csak akkor éri meg, ha sokáig marad az autó...

-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Csak mi vagyunk ilyen szempontból világvége, hogy Budapest és Budaörs között 3 napig megy egy csomag.

Itt a Japóknál Amazonról van express delivery, ami 2 munkanap, az országban bárhová. Ez még önmagában nem is nagy cucc, a komoly része a pickup point: az összes nagyobb láncot meg tudod adni pickup pointnak, pl. 7eleven, lawson, family mart.
Ezek jelentős része pedig 0-24-es. Tehát nem Téged baszogat a postás meg csenget meg telefonál a futár a meeting közepén, meg dobálja a postás az értesítőt, nem. Megadtam az irodától 50m-re lévő boltot, majd lementem és átvettem.
Külön fícsör, hogy ez még cash on delivery fizetési móddal is kombinálható, tehát ingyen simán kihozzák a boltba a 100k-s cuccot, aztán majd odamész és kifizeted.Ha olyanod van, akkor éjjel 2-kor.Jah, ma elhagytunk egy pénctárcát. Kb egy óra múlva tűnt fel. A sarki rendőrörsön volt leadva.

Benne kb. 15k JPY cash, bankkártya, iratok, stb. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ilyen ez a showbusiness. Hétvégén nem tudtam menni világotlátni, mert ugyan itt 3 napos hétvége volt, de ebből szombaton esett, vasárnap és hétfőn meg dolgoztam.
Legalább nálunk a december talán nyugisabb lesz...BlackSoul: erre szerintem konkrét statisztika nem lesz. De alapvetően azt tapasztalom, hogy a "drágább" helyeken bőséggel fizetik meg Neked a magasabb árszínvonalat. Értsd: Miskolcon a felét keresném a pesti fizetésemnek, de legjobb esetben a kétharmadát. Viszont nem kell a fizetésem harmada lakhatásra, bőven nem. Tehát az albérlet kifizetése után is több pénzem marad, mint ha Miskolcon saját lakásban élnék. Még akkor is, ha kétharmaddal számolok. Szóval durván nagyok a különbségek.
-
-
EQMontoya
veterán

-
EQMontoya
veterán
"Yo mama is so FAT, she can't save files bigger than 4GB"

-
EQMontoya
veterán
Mai lightos munkanap végetért: 9:45AM-2:15AM.
Najó, közben ettem kétszer. Illetve offline voltam arra a 15 percre, ameddig az irodából az apartmanig taxiztam.
Asszem, ideje aludni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Így az év utolsó munkanapjára, sikerült is este 10kor hazajönni.

Gratula!