- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz
biggamer #7887 üzenetére
Amúgy meg a 480 ára már inkább csak 105K-110K körül mozog újonnan egyes boltokban szóval szerintem is 125-135K lesz az 580 kezdőára.
Nem tudom már ki linkelte be és hol láttam azt a baromságot ami szerint kínai jüan-ban átszámítva 170K-ra jött ki az ára...de nagy baromság volt így utólag,tuti valami AMD fanboy volt... -
TTomax
félisten
válasz
biggamer #7887 üzenetére
A 480 most éppen 316fontért kapható...nos első benyomások a GTX580-ról....alapon csendes,nagyon csendes.A gyári ventivezérléssel vantage közben 82fokig melegedett,ott 60%-on ment a venti,ami még nem volt zavaró,a venti hangja amugy sem erös..inkább szélzaj hallatszik ki... 2D-ben a vízpumpám hangosabb mint a GTX..3D-ben pedig nyitott házoldalnál sem veszem észre játék közben.A teljesítmény hááát brutális... erősebb mint a GTX460SLI,igaz én 1920-ban minden ráadva nézegettem... mint a GTX280-nál itt is azt érzem a minimum és a maximum fps-ek között nem nagyon van kilengés...pl toltam egy kis Clear Skye-t... minden kimaxolva játszható volt,pedig még egy több gigás textúrapakkal is meg van fűszerezve.Nem gond a sunray,meg semmi sem...viszonyításképpen a GTX460 SLI 4XAA-val meg sunrayyal laggolt...
És itt egy alap vantage a proci 3.6Ghz-en ment HT off a fizikszet már későn vettem észre,de a gpu pontokból jól látszik mit tud... -
Joachim21
őstag
-
Ribi
nagyúr
válasz
biggamer #7334 üzenetére
Német tudásom nem valami jó, de az első videón az a pár bug az elég szarul néz ki és nemkicsit kiábrándító.
Bár sejtem az, hogy beesik a textúrába az a teszelácoó hibája, de érdekes, hogy ezt hogy lehet lekezelni. Viszont, hogy a semmiből jelenik meg kilónyi plusz poligonok fiziX címen az a szánalom netovábbja. De a maffia2-ben amikor az oszlopot lovik akkor is csakúgy repkednek a poligonok tonna számra anélkül, hogy bármi is történne az oszloppal. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
biggamer #7198 üzenetére
a lényeg: VRM hűtő nélkül a HR03GT használhatatlan sajnos. mondjuk már a 4870eknél is ugyanez volt a helyzet. viszont magának a bordának elégnek kell lennie, masszív darab, eszméletlen teljesítménnyel.
fsb1000: mi lesz az utód?
elnézést meg ne kérj, nem bétateszter vagy, nem Neked fizetnek, hogy talad ki, mi a baj a kártyával/driverrel/csillagok állásával (mivel a hiba eléggé nehezen reprodukálható akár még arra is rá lehetne fogni). ez történt, kíváncsi vagyok mit csinálja, de attól, hogy diagnosztizáltál egy hibát, normális ember nem fog negatívan megítélni.... sőt. köszi az infokért is.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
biggamer #7028 üzenetére
Ez a GF104, nem tudok mást mondani tényleg jónak tűnik, reméljük egy jó fogyókúrát találnak ki neki és akkor nem lesz gond a magmérettel!
GF7900-al volt nekem is ilyesféle mikroakadásom, ha jól emlékszem akkor bizonyos driver+tuning okozta és átállás egy régebbi driverre megoldotta, majd később amikor egy még újabbat telepítettem azzal is jól működött a kártya
-
fsb1000
nagyúr
válasz
biggamer #5947 üzenetére
Megjött a válasz Impériumtól!!!
Talán levéltitkot nem sértek, ha csak egy részét idézem (úgy is megírtam volna az árat):
.
"sajnos rossz ár van kint ennél a terméknél, 97.990 Ft-ért tudjuk adni,"
.
Látod, csodák nincsenek.... elnézték.
Nincs ezzel gond, korrektek voltak a gyors válasszal. Talán holnapra a weblapon is fenn lesz.
Csekkold le a dolgot, a saját nevemmel telefonáltam és írtam nekik.
Tudni fogják miről van szó. És tényleg megvettem volna 85.xxx Ft-ért CFX-be!!!!
De szerintem mások is. -
fsb1000
nagyúr
válasz
biggamer #5947 üzenetére
Megrendelni akkor fogom, ha válaszolnak és az ár megegyezik a honlapon láthatóval.
Még csak a kérdéseimet tettem fel a levélben....
.
Én sem hiszem hogy inkorrektek lennének, de egy baki mindenhol becsúszhat, mondjuk a nettó árat 10K-val elnézték, mikor a honlapjukon árfrissítés volt. -
fsb1000
nagyúr
válasz
biggamer #5937 üzenetére
A tények:
.
Felhívtam a céget.
Nincs készleten, nem tudják mikorra tudják szállítani és azt sem tudják, hogy 85K lesz vagy több. Kérték hogy levélben is írjam le a kérdéseim. Megtettem.....
Csekkold le ha ismered őket.
.
Ha tényleg 85.xxx Ft akkor megveszem, legalább kipróbálom a CFX-ben mit tud az 5870-em, aztán majd PH! apróban 90e-ért eladom, de ha csak 86-ért már akkor is beljebb vagyok egy CFX kalanddal.
.
Köszi hogy szóltál!
És részemről nem kötekedés volt, de számtalan ilyen esettel találkpoztam már az adás-vételeimnél: A szokásos érv: XY boltban csak zzzz forint.
A válaszom: Akkkor tessék ott megvenni! Most én is ezt teszem. -
fsb1000
nagyúr
válasz
biggamer #5928 üzenetére
Ne viccezzé mán' ezekkel a fals webárakkal.
Az tegnapi "nagykeres" előrendelési listájákon 76.xxx+FA ez a termékHamár kisker árakat nézünk, akkor legyen IPON, mert a feszes rendelési idő miatt jól tükrözik a pillanatnyi árakat.
Ami náluk a weblapon van az 99% hogy másnapra átvehető, és annyiért amin írták.
A legtöbben ugyanarról a 4-5 nagykeres helyről dolgoznak.
Lehetnek eltérések, de csodák nincsenek, legfeljebb önsorsrontó haszonlklcsok, meg garból visszajött, de újként eladott cuccok. -
DemonDani
addikt
válasz
biggamer #5893 üzenetére
Ha ezek igazak akkor én nagyon gyorsan fogom a tenyereimet egymáshoz csapni, ami magas frekvenciás hangok kibocsájtásával üdvözítené a Fermi nevű architektúrát.
Lehetne jobb, persze.
De ha figyelembe veszük, hogy sajnos ennyi idő alatt sem készült el a chip igazából, akkor sztem ez teljesen kielégítő eredmény lenne. Ez túl jó hogy igaz legyen.(#5894) fsb1000
egész pontosan az átlag 19,8% az 5870re... Nem sok game (az első kisebb táblázat alapján)
70,7% pedig az SLI skálázódása ami, ilyen teljesítmény mellett, elég jó lenne megint csak...De pont ezekért gondolom, hogy [link]
-
-
TTomax
félisten
válasz
biggamer #5224 üzenetére
Kell már a francnak tényleg,kenjék a hajukba a GF100-at.... mondták volna azt hogy nyáron lesz azt kész... fél évet csúsztak csak amikor már 35X csúsztatnak egy két hetet az már bosszantó....
Amúgy meg ki fogom ezt is hagyni...örök igazság hogy az első generációs új API-t támogató kártyákat nem szabad megvenni.... -
DeckardCain
senior tag
válasz
biggamer #5024 üzenetére
Nem rossz. Ami még ütős lesz az a Crysis 2.
[GDC 10: CryEngine 3 Tech Trailer]
Zsebbenyúlós lesz az évvége (konfig csere) -
zuchy
őstag
válasz
biggamer #2324 üzenetére
Na beindultak az eszement találgatások.
Én inkább a GTX380 (ha lehet így nevezni) teljesítményét a HD 5870 körülire várom.
De én egytől félek. Mi lesz a textúrázókkal? Csak nem vették ki, még a bukott Lara-ban is volt.Ha nem lesz benne fix textúrázó, akkor szvsz ki se adják a GPU piacra.
-
FireGL
aktív tag
válasz
biggamer #2012 üzenetére
Ezek nem gpu által renderet képek. Ez átverés. A képek a Playground Festival 2009 videojából lettek kivágva.
>> Itt a teljes video <<
>> Fotózás közbeni kép <<photography: Jasper Faber
-
válasz
biggamer #1930 üzenetére
but from what we learned over the last few days, it was always late November to first days of December.
és jövő héten mikor leszvolt mindig?
Bici: azért ez korántsem kizárt. az 5870 cca. 70%-kal gyorsabb a 4870-nél, ez a Fermi meg akár lehet GTX285 * 2 is. túl kevés az info...
-
rocket
nagyúr
válasz
biggamer #1851 üzenetére
Nem az AMD hivta annak, hanem HardOCP
"If you are waiting for NVIDIA to jump out of the GPU closet with a 5800 killer and put the fear into you for making a 5800 series purchase for Halloween, we suggest paper dragons are not that scary."
Jelenleg tenyleg "paper dragon" a Fermi, mint ahogy anno az volt az R600 is a G80 megjelenesetol szamitva, sot arrol vegul kiderult, hogy meg csak nem is sarkany, hanem bolha volt mindvegig
-
smkb
őstag
válasz
biggamer #1719 üzenetére
Várható volt az architektúra láttán, hogy nv egyszerre 2 irányba próbál lépkedni. Egyrészt x86-tól független platformot, másrészt "valami" grafikus csipet. Kérdés az, hogy az egyik lába itt, a másik meg ott, bír e egyszerre mindkét irányban hozni a várt eredményeket, vagy mindkét lábon gyenge lesz és akkor jön a szakadék...A GPU arculat megtartására ugye azért van szükség, hogy terjedjen a megoldásuk, mert utána már lehet rá ontani a juzereknek az alkalmazást... korábban is írtam, hogy simán megtörténhet az, hogy az iszonyat erős GPGPU futtatja a tényleges alkalmazásokat, a programot a x86 cpu meg csak elindítja meg vezérli... azaz kiválthatók lehetnek a jó drága többmagos csúcs cpu-k. Nem véletlen nem nagy a komaság az Intel és NV közt mostanában.
-
Zeratul
addikt
válasz
biggamer #1649 üzenetére
Larabee a Fermivel ellentétben X86 kódokat hajt végre, vajon melyikre fogják hamarabb portolni a vírusírtókat? Avira full scanje ami tényleg erősforrás igényes se hajt ki jobban 50%nál egy E5200-t, akkor meg minek izmozni a videokártyán ha úgy is a HDD, SSD a korlátozó tényező? A rezidens védelmek meg nem okoznak érzékelhető lassulást.
-
Zeratul
addikt
válasz
biggamer #1551 üzenetére
Ha a dolgok kedvezően alakulnak, e három GeForce modellel még idén megismerkedhetünk, az újév első három hónapjában pedig megjelenhetnek az NVIDIA DX11-es családjának további, alsóbb szegmensekbe érkező olcsóbb közép- és alsókategóriás megoldásai. A Fermi notebookokban való felhasználására kicsit többet kell majd várni.
Magyarul talán tesztek erejéig megismerkedhetünk vele és nagyon kiváltságosok esetleg kapnak a fa alá majd 1t, de a nagyközönség ne várjon semmit 2010Q1-g. Notiban meg ne is álmodjanak róla, hacsak nem szeretik az öngyulladós gépeket.
-
rocket
nagyúr
válasz
biggamer #1378 üzenetére
Biztos a GT218-ra gondolt
Azt pletykaljak kell 1 respin, igy iden nem lesz semmi extra.
Esetleg azt megkockaztathatjak ha elernek 20% koruli kihozatali aranyt a jelenlegi revizioval, es a TSMC valami kedvezmenyt biztosit, hogy kis bukoval/vagy gyartasi aron nehany 1000db kartyat osszelehet kaparni egy kora decemberi soft launchoz.Realisan gondolkodva talan januar vegere lesznek kartyak nagyobb mennyisegben, ami a cegre nezve nem gond ha a tesztekben erzodni fog a "wow" hatas, viszont ha egy R600 van erkozben akkor nem biztos fogjak soft launch kisereteben tesztekkel publikusan mutogatni honapokkal elotte mielott normalizalodna a helyzet a kartyak mennyisegeben.
Persze el lehet ferditeni a valosagot cherry picked tesztekkel is mint pl. a 180.xx-as "big bang" driver kapcsan tortent
-
zuchy
őstag
válasz
biggamer #1378 üzenetére
Hát ez különös, két héttel ezelőtt még ~400 chipből volt 7 db jó, most meg már kitűnő a kihozataluk, (nem tudom hogy a kitűnőbe hány % tartozik bele) kb 60-70%?
Valaki ferdít.
Na meg minek volt a TSMC-nél Huang bácsi.
Nem hitte el a kihozatalt, hogy olyan jó, és meg akarta nézni a saját szemével?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!