Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7751) t72killer válasza Hanok (#7749) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Váá, benéztem sry :R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7752) Hanok válasza Sidorovich (#7750) üzenetére


Hanok
senior tag

Valami itt biztos nem kerek, azt vedd figyelembe hogy a kártya hátlapján áthalad a meleg levegő. Tehát az meleg levegő a kártya hátoldala felé távozik. Nem ismerem a házat meg hogy alap vagy sem ez a két venti.
De ezeket mindenképp úgy állítanám be hogy a kártyára tolja a hideg levegőt, így talán a túloldalt távozik is valamennyi ezen keresztül:
De el semmiképpen sem szívnám a levegőt a kártyától mert akkor két szívó hatás jön létre.

(#7753) kispal87 válasza Hanok (#7752) üzenetére


kispal87
aktív tag

Pár oldallal korábban canadaa fórumtársnak, ugyanebben a kuckóban, ha be volt téve a kártya elé a két nagy venti rosszabb hőfokot ért el mint nélkülük, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#7754) sirszevenap válasza Sidorovich (#7750) üzenetére


sirszevenap
addikt

Nem rosszból, de annyira bejön ez a ház, hogy érdemes vele ennyit küszködni? :U

Bankkártyával? Hát persze!

(#7755) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Másnak is volt már 12VHPWR kábel problémája?

A két 6+2 külön könnyen, de együtt csak félig, és nem akart belemenni.

(#7756) bobalazs válasza bobalazs (#7755) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

6+2 külön = 6 vagy 2

(#7757) canadaa válasza sirszevenap (#7754) üzenetére


canadaa
tag

Nálam csak ez fér be a tv alá a szekrénybe :D.

Ház hűtők egyébként tudnak sok levegőt behozni a házba, ha nagy RPM -en forgatod őket. Csak az engem élből nem érdekelt, mert elég hangosak akkor.
Fenti 80mm-eseket kifelé terelőnek próbáltam csak még. Nem akartam véletlen sem a CPU felé fújni a meleg levegőt (az is épp határeset).

(#7758) Hanok válasza kispal87 (#7753) üzenetére


Hanok
senior tag

Persze, olvastam azt is de az egy 2,5 sotos kicsi EVO aminek a hűtése nem csak kis házban, de még egy nagyobb helyen sem tudja magát lehűteni. Itt azért a hőleadó felület jóval nagyobb és a hézag is a venti/kártya között mivel ez csak 2 slotos. Ott inkább a ház és a kártya együtthatójából nem született pozitív eredmény. Ugye a fekvő pozícióról és a bútorba rakásról már nem is beszélve, mert azok még rátesznek erre egy lapáttal.
Fractal Ridge GPU Thermal Testing Chart
Ebben a tesztben azért tud hozni a kártyán egy 5-6 fokot ha van ott venti. Azért kérdeztem az irányt is korábban mert jól látszik hogy ha szívón van akkor kb. pont az ellenkezője történik hőfokok tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#7759) Sidorovich válasza sirszevenap (#7754) üzenetére


Sidorovich
senior tag

Értem a kérdést, nyilván kívülről ez nagy szenvedésnek tűnik, de én élvezem a kihívást és a szerelgetést. :D Egyedül a CW az, amire nem számítottam, minden más oké a részemről.
Még sose építettem SFF gépet, az előző gépházam egy Be Quiet! Dark Base Pro 900 volt. Baromi nagy, 3 db 140-es venti elöl, egy 140-es hátul. Gyakorlatilag egy szélcsatorna volt az egész gép, passzív hűtéssel is mehetett volna benne egy 4070-es.
Azóta kicsit változott az élethelyzet, nem akarom, hogy ennyi helyet foglaljon a gépem, elmentem picit a másik végletbe: miniITX, SFF. Ez a ház azért tetszett meg, mert alig nagyobb, mint egy PS5, azon kívül, hogy jól is néz ki. Állítva csak egy 37x11 cm-es alapot foglal el az íróasztalomon. Ha kell, befér a TV szekrény fakkjába is, mint egy játékkonzol. Sejtettem, hogy nem lesz olyan hűvös és halk, mint a Be Quiet, ami akkora volt, mint egy kutyaház. De gondoltam egy gamer laptophoz képest így is halkabb és hűvösebb lesz, ott 100-140W-os kártyákat hűtenek le ennél sokkal szűkebb vékonyabb helyen, tehát megoldható a feladat.

Hanok: az alapján, amit kispal87 ír, én is ódzkodtam ezen ventik bevetésétől. Ha ott vannak, közöttük és a kártya között alig van 2-3 mm. Nem akartam a 12 literes házból az utolsó szabad térfogatot is koppra beépíteni. De lehet kipróbálom velük, én állítva használom a gépet.
Most az az elképzelésem, hogy nélkülük, de fent 1-2 db 80mm-es ventivel ami a gépházból felfelé viszi ki a meleg levegőt sokkal jobb lesz a helyzet, persze a 3 ventis Inno3D-vel. Egy 80 mm-es venti is elvileg 50 m2 levegőt mozgat meg óránként, persze a szellőzőrostélyok szűk keresztmetszete miatt legyen csak a harmada amit tényleg kijuttat, már az is rengeteg. A 12 literes házat szerintem 1-2 ilyen venti teljesen át tudja szellőztetni.

[ Szerkesztve ]

(#7760) Healbacsi válasza bobalazs (#7755) üzenetére


Healbacsi
őstag

Ezt most nem ertem, akkor most tudtad csatlakoztatni vagy nem? (szamit egyaltalan, hogy "egyutt" vagy "kulon" dugod be a kabeleket? )

Hogy ontopic is legyek, nekem anno minden siman ment. Eloszor beledugtam a kartyaba a csatlakozot, behelyeztema kartyat a gepbe, amikor minden le volt csavarozva akkor csatlakoztattam az atalakitoba a 6+2 csatlakozokat (ket kulon tap csatlakozorol a modularis tapon). Lehet en voltam szerencses, de nem volt gond, minden csatlakozo tokeletesen a helyere passzolt.

(#7761) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ki milyen drivert használ? A mostani 552.22 game ready rendben van? (alaprendszer: asus x299-a, i9-7900x)

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7762) Healbacsi válasza t72killer (#7761) üzenetére


Healbacsi
őstag

552.22 studio, teljesen stabil.
Kb fel eve attertem a studio driverekre, mivel nem jatszok a 0. oras jatekokkal, igy a game ready driverek semmilyen elonnyel nem rendelkeznek nalam, a studio driverek meg stabilabbak (az azonos verzio szamu driverek teljesen azonosak).

(#7763) bobalazs válasza Healbacsi (#7760) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Némi stressz után, sikerült összekötnöm. Hogy hogyan azt nem tudom.
6 és 2 pines nincs egyben hanem egymáshoz van illesztve ugye, csak egyben tudod bedugni. Most jó.
Az első szerelésnél gond mentes volt,simán passzolt.
Másik tápnál nem ment bele az egyik 8 (6+2)pines, csak félig.
Újra probálkoztam az első táppal, annak se ment be a 8 pinese.
Majd végül addig játszottam vele míg jó lett.
Nem értettem miért nem megy, ezért próbáltam, külön egyáltalán a 6os belemegy e vagy a 2-es. Együtt ugye nem ment, csak hosszabb szórakozás, és stressz után.
Ha erőszakolom akkor a 12VHPWR átalakító megy tönkre.
Szóval most a második tápnál ugyanúgy seperc és simán bele keleltt volna menjen a két 8 pines csati, de az istenért sem akart, csak félig ment be aztán mintha ott megakadt volna.
Nem értem hogyan sikerült, hiszen végig összenyomtam rendesen, végig igazgattam meg mozgattam 100féleképpen...

(#7764) El Rey válasza berke89 (#7745) üzenetére


El Rey
tag

Hello.

Csigabyte 4070 windforceom van 3 ventis.
Hibátlan, hangtalanul teszi a dolgát. Terhelésnél 67-68 foknál nem megy feljebb.

Viszont előtte volt egy csigabyte 2070 em szintén 3 ventis ami felmelegedett 80-82 fokig is és elviselhetetlenül zörgött (nem, nem cw volt.) Azt vissza is cseréltettem egy asusra ami szintén hibátlan volt. Akkor megfogadtam, hogy soha többé csigabyte de végül mégis csak bepróbáltam mert ez volt a legjobb áron.

(#7765) t72killer válasza Healbacsi (#7762) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R, a studiót töltöm akkor.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7766) drsanya válasza El Rey (#7764) üzenetére


drsanya
aktív tag

Nekem is az van. Tökéletesen és csendben teszi a dolgát.

I am iRacer

(#7767) sirszevenap válasza El Rey (#7764) üzenetére


sirszevenap
addikt

Mondom Én, hogy összeszedték magukat a 40-es sorozatra. Ezelőtt nekem is rossz tapasztalatom volt velük. :K

Bankkártyával? Hát persze!

(#7768) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Game Ready for Ghost of Tsushima: Director’s Cut
This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new games supporting DLSS 3 technology including Ghost of Tsushima: Director’s Cut. Further support for new titles leveraging NVIDIA DLSS technology includes the launch of Homeworld 3 which supports DLSS Super Resolution.

Fixed Gaming Bugs
Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT: Resizable BAR profile [4597841]Fixed General Bugs
N/AOpen Issues
Tekken 8 may randomly crash during gameplay on GeForce GTX 10-series graphics cards. [4503216]Horizon Forbidden West Complete Edition: Lower GPU utilization when Reflex is set to “On + Boost” [4412035]Microsoft New Teams/Microsoft New Outlook displays visual artifacts when MFAA is enabled from the NVIDIA Control Panel [4608670]Please note
For users observing random checkerboard corruption in Chromium based applications (eg. Chrome, Edge, Discord), a fix will be rolled out in a future Windows update. For more information, please visit: https://issuetracker.google.com/issues/40281472#comment64If NVIDIA WhisperMode appears as "Not Ready" in GeForce Experience, please review the following FAQ for troubleshooting assistance: https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5538/If your system is using an Intel 13th/14th Gen unlocked desktop CPU and is experiencing stability issues/out of video memory error messages/crash to desktop while the game is compiling shaders, please consult the following sites for troubleshooting assistance:

Akinél kockásodás van chromium alapú alkalmazások használata mellett. (disocrd, Edge, Chrome, a javitás majd egy windows frissitésben lesz.

(#7769) koxx


koxx
MODERÁTOR

Nna, kicsit módosítom a véleményem amit a GW 4070 kártyákról írtam. Egy 70TiS került most hozzám, Phoenix GS verzió. TPU tesztek szerint is majdnem a leghűvösebb és halkabb kártya. Se cw, se a megszokott gw-s venti zörgés nincsen. A kártya brutál méretű és súlyú. Ez most úgy egyben van. A világítás persze a megszokott rémesen bazári, de szerencsére offolható. Az továbbra se tetszik, hogy a csomagolás igénytelen. Bele van dobva egy antisztatik zacsiba aztán viszlát, semmi hdmi/dp dugó vagy pci slot védő gumi nincsen. Ezek nem létfontosságú dolgok, csak apróságok, de mégis bosszantó a hiányuk.

(#7770) F_Zolee válasza koxx (#7769) üzenetére


F_Zolee
veterán

Mindenki ott spórol ahol tud. Kérdés a kártyán mi lehet olcsó darab. :D Gyanítom minden gyártónál felmerülhet valami.

(#7771) t72killer válasza koxx (#7769) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hnap jön egy Panther, már tűkön ülök :DDD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7772) t72killer válasza koxx (#7769) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ebben meghámozták a párducot:)).

Nálad mennyi a max power limit? A Techpowerup vbios adatbázisban 285W-ot olvasok, ami kissé soványnak hangzik, ha az ember megkergetné egy kicsit.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7773) A.Winston válasza Sidorovich (#7739) üzenetére


A.Winston
tag

Mar latom a kovetkezo marketing hypetraint a sarkon befordulni. “a cw jo, az a minoseg jele..” :DDD

nincs

(#7774) aginor


aginor
addikt

Sziasztok!
4070 Ti Superből melyik a legjobb két slot széles megoldás? :F :R

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#7775) koxx válasza aginor (#7774) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Sztem az msi gaming slim

(#7776) D55 válasza Sidorovich (#7739) üzenetére


D55
aktív tag

"called the inductor"
Az úgynevezett induktor, lol. Faék egyszerű tekercsekről beszélünk. Ez az az elektronikai alkatrész, amit fogod, és egy darab lakkozott drótból előállítasz puszta kézzel a megfelelő mozdulatok elvégzésével. Jól kell tekercselni és/vagy rezgéselnyelő közegbe csomagolni őket (ezért szokták őket egyes szerkezetekben nyakonönteni olvasztós ragasztóval, de elvileg a manapság előszeretettel használt, szivacsos szerkezetű szögletes tokozatuk is ezért van) és kussba lesznek.

(Na jó, lehet vannak olyan kihívások a területen, amikről nem tudok, de az is biztos, hogy minden ilyen esetleges kihívást meg rögtön könnyebb úgy megugrani, ha nem akarnak kényszeresen minden darab gyártásán minden újabb negyedévben újabb 0,1 fillért a nemzőszerszámukra húzni, hanem inkább meghúznak egy minőségi színvonalat, ami alá akkor sem hagyják a céget süllyedni, ha néhány részvényes emiatt üveghangon sír fel és/vagy koronakidobódást is átél az igazgatótanács következő ülésén, hiszek ők csak rövidtávon fontoskodni viszik oda a pénzüket, míg a vásárló ellenben a cég hosszútávú jövőjéről dönt nem csak a vételár megfizetése által, hanem a cég nyilvános elismerése vagy épp megsemmisítő erejű megvetése útján is)

(#7777) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nna, ma éjjel sem alszunk :DD :

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7778) F_Zolee válasza t72killer (#7777) üzenetére


F_Zolee
veterán

Na ez már döfi.

(#7779) coller21 válasza t72killer (#7777) üzenetére


coller21
csendes tag

Gratulálok, baromi jó kártya! 3 hónapja használom, és maximálisan meg vagyok vele elégedve :) remélem bejőn majd neked is!

(#7780) jozs6200ax válasza t72killer (#7777) üzenetére


jozs6200ax
aktív tag

Teszt eredményt elfogadok :R

[ Szerkesztve ]

(#7781) t72killer válasza coller21 (#7779) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

SzVSz kicsit hangos HA bekapcsol a venti, B-listás darab és sztem értem miért: hallom rajta ami miatt sok Gainward tulaj panaszkodik. Amúgy nagyon kellemes hőfokokat tart :R

#7780: lesz majd :R. Csak még a CPU-tuning oldalt is helyre kell ráznom ami az én tempómban lesz 1-2hét. Egy jó bonyi LGA2066 rendszerben van ugyanis a kicsike, aminek a 2/3ad biosáról fogalmam sincs, hogy micsoda :DDD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7782) aginor válasza t72killer (#7777) üzenetére


aginor
addikt

Én a Phoenix GS verziót venném szívesen, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem férne el rendesen, így csak a két slotos megoldások jöhetnek szóba, vagy megvárom az 5070-et, az majd úgyis kevesebbet fogyaszt és remélhetőleg nem lesz mindegyik olyan széles, mint egy mozdony.

koxx: sejtettem, köszi! :R

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#7783) t72killer válasza aginor (#7782) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A Define S-be gavallérosan elfér, majd ha a saviubis üvegnél elegánsabb támasztékot faragtam posztolok képeket :DDD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7784) aginor válasza t72killer (#7783) üzenetére


aginor
addikt

Nálam vannak az alaplapi adottságok (slot kiosztás) és még van egy diszkrét hangkártyám is, megspékelve azzal, hogy a ház az egyik SATA SSD-t, lényegében az alaplap "fölött tartja". :F Ezek miatt nagyon nem mindegy, hogy mit és hova teszek, ha nem grillezni készülök.. :DDD

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#7785) Mclovin


Mclovin
senior tag

Sziasztok.

Egy Asus Dual RTX 4070-t szeretnék picit alulfeszelni. Milyen UV, UV+OC beállítások működnek nálatok?

[ Szerkesztve ]

(#7786) kispal87 válasza Mclovin (#7785) üzenetére


kispal87
aktív tag

0.985V szerintem minden kártyán működik gyári órajelekkel, de tesztelni kell, azt nem úszod meg.

(#7787) BullKoxa válasza t72killer (#7781) üzenetére


BullKoxa
őstag

Nekem volt 3070 és 3090 Phantom Gainward, a 3070-l megfogadtam soha többet a márka a hanga és a hőfoka miatt, de a 3090 jó áron és rendes ismerős adta el nekem, így bevállaltam. Ezért van most Zotac Trinity 4070Ti Super OC White, mivel nagyon elégedett vagyok!! 5év gari, mert Zotac :B .

(#7788) t72killer válasza BullKoxa (#7787) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A hangja tényleg egy porszívó, mostmár értem, miért lett B-listás (visszaküldött) cucc az ocuknál, ahol vettem :DDD . A hőfokok viszont vagányak, egy 4070TiS messze nem fűt annyit, mint a 3xxx-ek.

Én emiatt nem küldöm vissza, ennyiért garantáltan nem kapok 4070TiS kártyát használtan ebayről sem. Egyelőre megbékéltem a hangjával, ha idővel nagyon hárklis leszek rá, akkor ledobom a burkolatát és teszek rá 3 Noctua ventit.

Iigen, a zotac garit szeressük :R nagyon vagány volt anno a 2éves 2080Ti-met úgy árulni, hogy volt még rajta 3év gari :DD

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7789) F_Zolee válasza t72killer (#7788) üzenetére


F_Zolee
veterán

Hőfokot feláldozták a hang árán úgy tűnik. Vegyél valami szigetelt házat aztán no para. :D

(#7790) t72killer válasza F_Zolee (#7789) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az van, a Define S-ben macskát lehet darabolni :DD Ha nincs levéve a ház oldala, engem az égvilágon nem zavar :R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7791) aginor válasza t72killer (#7788) üzenetére


aginor
addikt

A Phoenix GS állítólag hangban is jó és hőmérsékletekben is ok:

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#7792) koxx válasza aginor (#7791) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az van nalam. Meglepoen halk, cw mentes es jok a hofokok is. Nincs a ventiknek a megszokott alapjarati kva idegesito surrogo hangja.

(#7793) aginor válasza koxx (#7792) üzenetére


aginor
addikt

Mi volt a dobozban? Alátámasztót adtak hozzá?

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#7794) koxx válasza aginor (#7793) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Lofsz semmi :DDD
Kabel eloszto biztos, a kitamasztot meg kell neznem, de azt vettem inkabb egyet alzan.

(#7795) t72killer válasza koxx (#7792) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

CW nekem egész kicsi van, a ventiket lehet túlreagáltam, inkább úgy fogalmaznék, h hallottam már halkabbat :))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7796) coller21


coller21
csendes tag

Nekem Panther van 3 hónapja, sok viszonyítási alapom nincs, a ventit 40%-tól lehet hallani. Meg vagyok vele elégedve, nincs morgás, zúgás. CW nincs.

(#7797) t72killer válasza coller21 (#7796) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Távoli emlékekből a Zotac 2080 ti-mnél és mégrégebbről egy giga gtx 970 G1-emnél sztem kicsit hangosabb.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7798) t72killer válasza t72killer (#7797) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kieg: a CW-t nem tudtam még beazonosítani, elvileg a táp (nzxt c1200) is cicereg egy picit, csak kikapcsolt-kihúzott ventiknék hallani.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7799) robber4


robber4
tag

Sziasztok közeljövőben szeretnék váltani AMD-s kártyáról Nvidiára . Van egy 7800x3d-m és melléje kellene egy csendes megbizható jó kártya ami illesztőprogram szinten is rendben van. 4070 szériában gondolkodom . Ne legyen cw-s csendes és jó hűtse legyen mit ajánlanátok? :) Nagyjából ilyen 850 euró körül. 1440p-re

[ Szerkesztve ]

(#7800) TeeBee73 válasza robber4 (#7799) üzenetére


TeeBee73
addikt

Én raknék még egy ötvenest hozzá, annyiért már Ti Supert lehet kapni.
Pl. Zotac Trinity

[ Szerkesztve ]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.