- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kis Samurai #16495 üzenetére
A mesh előlapnak betudható.
-
Kis Samurai
tag
válasz
Kis Samurai #15818 üzenetére
No, csak nem bírtam magammal, kicseréltem az NZXT házikót egy Corsair 4000D Airflow-ra, hát ég és föld...
A hőmérséklet-értékek nem csökkentek már jelentősen (3-4C fok mínusz, maximum) az UV-hoz képest, viszont ezt most kb. 40-45% ventilátor fordulatszám mellett tudja --> nem akar felszállni -
Puma K
nagyúr
válasz
Kis Samurai #15829 üzenetére
Hogwarts Legacy sem egy nagy eresztés az Unreal Engine-jével (de persze jól néz ki csak ez sem terhel annyira) a Metro Exodus Enhanced-hez vagy a
Plague Tale: Innocencehelyett a Plague Tale: Requiem-hez (ami az újabb) képest. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15824 üzenetére
Komolyabb játékokkal is érdemes tesztelni.
Plague Tale-t ajánlják mostanában, ha esetleg megvan.
Steamen is van 1-2 demo játék, teszt ami egész jó. -
Puma K
nagyúr
válasz
Kis Samurai #15824 üzenetére
A Furmark régi program és arra jó hogy maximum a kártya hűtését teszteld. De kártya stabilitásra nem igazán jó. A Heaven meg szintén régi szoftver és nem úgy terheli ezeket az újabb kártyákat hogy az instabilitás kiütközzön. Ez a 2 program arra jó hogy gyors tesztelj.
Engedj rá egy Metro Exodus Enhanced-et vagy Plague Tale: Innocence-t.
Ezek nem szintetikus tesztek mint a fenti 2 program hanem modern grafikusmotorral rendelkező játékok. Amik alatt ugye a lényeg, hogy stabil-e a kártya.Ha szintetikus tesztet akarsz futtatni akkor inkább vedd meg a néha akcióban lévő 3DMark-ot mert azt gyakran frissítik és tartják naprakészen. A Heaven-t készíti Unigine-nek van még a Superposition-ja is de az 2017-es program így az sem naprakész.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Ez így már egész jó.
Mivel tesztelted a stabilitást?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Alakul.
A ventilátor direkt magasabb fordulaton megy?
Nem hiszem el, hogy nem üvölt.3070-ből a Suprim/X tényleg többet fogyaszt olyan típusoknál, ahol a gyári TDP 220W?
Előbbinek 280W papíron. -
sixpak
nagyúr
válasz
Kis Samurai #15814 üzenetére
Mivel szabályozod a venti fordulatot?
AB vagy valami más?
Az 56% nem annyira sok még, nyerhetnél még pár fokot, agresszívebb fordulattal....mondjuk 10-et biztos. -
KAMELOT
titán
válasz
Kis Samurai #15806 üzenetére
Játék alatti HWINFO+gpuz képet betehetnél.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15806 üzenetére
Rendben. Az a lényeg, hogy neked megfeleljen.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15796 üzenetére
Az alulfeszelést még csináld meg és így a kettő együtt szerintem hoz annyit, hogy normálisan használható legyen!
Keresd meg 900mV-hoz a legmagasabb stabil órajelet! 1900Mhz környékén lesz szerintem. -
virkir
veterán
válasz
Kis Samurai #15798 üzenetére
Milyen padot pasztát raktál rá?
Biztos a 1,5mm mert régebbieken még 2mm-es volt menet közben módosítottak rajta.
Mert ha gyári volt rajta annál sokkal többet kellett volna csökkennie. -
KAMELOT
titán
válasz
Kis Samurai #15798 üzenetére
Szétszeded és nem cseréled ki az egészet? CPU-n cseréltél pasztát?
Cseréld ki az egészet, milyen fél munkákat csinálsz itt?! -
KAMELOT
titán
válasz
Kis Samurai #15788 üzenetére
Megnézted milyen padok kellenek az egyes cuccokra? mert az sem mindegy milyen vastag!
Akkor marad az FE és vizet neki! -
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15788 üzenetére
Gondoltam, hogy nem lesz megváltás az újrapadozás meg a pasztázás. Maga a hűtő sem a legjobb ehhez a fogyasztáshoz. Próbáld meg még alulfeszelni!
Az még hoz pár fokot. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15772 üzenetére
Szerintem 80 fok alá sokkal akkor sem fog menni ezzel a hűtéssel, de ne legyen igazam!
-
KAMELOT
titán
válasz
Kis Samurai #15764 üzenetére
Szerintem szedd szét a hűtést mert vlszeg a paszta kiszáradt és a gap padok is már xarok. Ha nem értesz hozzá, akkor vannak HA-n emberek akik vállalnak ilyet, szépen megcsinálják neked.
Lehet a rossz ház hűtés is a gond.
1.08V normális fesz.
1.5-1.7V az a magas -
Találtgyerek
veterán
válasz
Tényleg nem. Ahogy Puma javasolja mehet neki egy alulfeszelés meg egy agresszívabb ventilátorprofil is. Persze ha már ez is nagyon hangos, akkor mindegy.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sok az a feszültség amit kap a GPU. Így jó hogy ennyire melegszik. Nézd meg milyen órajelet tudsz elérni 0,9 vagy kerek egész 1v mellett.
A korábbi 3070 Ti-met így használtam:
GPU: 0,95v@1920MHz
VRAM: +800MHz -
Találtgyerek
veterán
válasz
Kis Samurai #15760 üzenetére
Hwinfo vagy GPU-Z sensor képet küldj nekünk kérlek!
GPU-Z-nél max értékekkel. -
Puma K
nagyúr
válasz
Kis Samurai #15760 üzenetére
Szellőzés-hűtés szempontjából ez egy kifejezetten elég rossz ház... Szinte teljesen zárt az eleje. Alig tudnak az elől lévő ventilátorok hűsebb levegőt beszívni és csak 2 helyre tudsz tenni ventilátort ami a házból felfelé mozgatja a bent felmelegedett levegőt.
Ártani nem fog ha szétszeded és újrapasztázod-padozod a VGA-t, de fizikai bontás helyett én első körben szoftveres úton orvosolnám a hőmérsékleti értékeket. Meg inkább egy új házat kezdenék el nézegetni.
Ebben a házban mindegy hogy hova teszed a VGA-t, mert kb sehol sem jó az ilyen teljesítményű és hőtermelésű kártyának.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Kis Samurai #15756 üzenetére
Az alaplapom 2021/08/11 óta támogatja a ReBar-t és azóta használom. Amelyik játék támogatja annál bekapcsolom. Külön hibát ami a ReBar-ra mutatott volna nem tapasztaltam. Sem a 3070 Ti sem pedig a 3090 esetén.
Én megnéznék egy DDU-val történő driver lepucolást, majd egy friss driver telepítést, hogy utána is csinálja-e. Ha igen akkor kapcsold ki és nézd meg úgy mit tapasztalsz.
Jól írod. Az hogy annyira melegszik azt is jelentheti, hogy igen a házad nem megfelelő szellőzésű. Az ilyen 99%-ban elterjedt "házban széthányós" hűtésű VGA-kat levegőztetni kell, hogy tudjanak hűsebb levegőt szívni amit aztán a kártya ventilátorai ráfújnak a hűtőbordákra. Ha ez nincs meg akkor a kártyák maguk körül keringetik a már felmelegített levegőt. Ezt a felmelegedett levegő mozgatást tudod egy jól szellőző házzal és ventilátorokkal megtámogatni.
Azért házcsere előtt nézz meg egy UV-t és egy egyedi ventilátorprofilt. Ha ez után sem látsz olyan hőmérsékleteket amik rendben vannak terhelés közben akkor nézz másik házat és ventilátorokat. Azzal viszont számolj hogy még csak most kezdődik a tavasz-nyár és a kártya még melegebb is lesz mint volt.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
80 fok környékén megy az FE 300W fogyasztásnál.
Milyen házad van most? Egy Hwinfo képet csinálj kérlek a kártya értékeiről! -
rup1u5
nagyúr
válasz
GX-650 elég lesz bőven!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések