Hirdetés
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ÁdiBá #116146 üzenetére
legfrissebb a bios? arra raneznek mindenkeppen, mert ebbol nekem ugy tunik, hogy az alaplapi szabalyozas elegtelen.
PL1 es PL2 teljesitmenykorlatot le tudod huzni? le tudod huzni a max_tempet 90 vagy akar 80 fokra 100rol?
ha 130 fok mellett 71 fokos a CPU a legmelegebb magon az tenyleg azt jelenti, hogy 285/320on le fogja sutni a blokkot. ami nem meglepo. azt huzamosabb ideig kb LN2vel lehet birni egy ekkora feluleten.
lehet egyebkent ugy van beallitva, hogy megfelelo lapon es hutes mellett kb boostolhat az egekbe: ez ugye benchmarknal jo, mert gyakorlatilag teszteken gyari tuninggal megy, szoval meglesz az az utolso 5% ami a performance crownhoz kell.
-
keIdor
titán
válasz
ÁdiBá #116146 üzenetére
Ez igazából nem az Intel hibája.
Bemész a BIOS-ba és van olyan, hogy Multi Core Enhancement, azt hiszem fejből ez. Röviden MCE.
Állítsd Disabledre, Enforce all limits. Így a TDP limit máris élni fog meg a PL1 és PL2.Vagy kézzel állíts limitet. Mondjuk 200W kezdésnek.
Nekem nincs bajom az i7-el, igaz csak 5.4-5.5-ön megy E magok nélkül, de így 180-190W CBR20 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest