- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Nem lehet probléma, én már több notiban is cseréltem i5-32XX -re. Megfelelő heatsink esetében (gáztartalom eltérhet..) max. 84 - 89 fokot lehet mérni teljes terhelésen (AIDA stressz -teszt). 93 foknál kezd throttlingolni, így nem okoz gondot az erősebb processzor.
Ha a laptop hűtése nem lenne megfelelő a komponens csere után (kevés..), akkor visszaveszi a processzor órajelét (throttling: 2.6GHz -» 800MHz), így azonnal látható és érezhető jelenség.
-
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Ezek a 3. gen. Core i mobil processzorok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsHa 35W-os TDP-t nem léped túl, akkor vinni fogja a hűtés.
De szerintem a Sandy Bridget is viszi a géped, mivel a B960-is Sandy alapú (egy generációval korábbi).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformÚgyis a pénz lesz az akadálya annak, h lecseréld a processzort szerintem.
Mivel nem nagyon láttam még értelmes áron I5-ös Ivy cpu-t. Sandyt már esetleg.Én i3-nál nagyobbat nem vennék bele, a videokártya amúgy is gyenge láncszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell WD19S / 180W adapter
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest