Új hozzászólás Aktív témák

• ParadoxH

aktív tag

Sziasztok!

A rutinos szerelőktől szeretnék szakmai iránymutatást kérni.

Az előzmények: Hozzám került egy bontott, Asus N550JK-DS521H EAN0CY310763423 típusú laptop, kijelző, akksi, merevlemez és dvd modulok nélkül. Hogy mi történt vele arról semmit nem tudok és csak tanulási szándékkal próbálom javítgatni a saját káromra is akár.

Szeretném lecsökkenteni a valószínűségét hogy tényleg csak kiejlző hiány problémája van és a többi alkatrész jó. Amiket eddig észrevettem:

- Áram alá helyezve egyből kigyúl a töltésállapot led.
    - Bekapcs után pár másodpercre felpörög a vga és proci és tartósan megy amíg ki nem kapcsolom a gépet
    - Semmilyen beep bios hibaüzenetet nem kapok ha van memória benne ha nincs (2 modul volt alapból, próbálgattam csak 1 slotot és próbáltam saját memóriamodullal is)
    - A bekapcsológom lapka moduljáról ami nem az alaplapon van hiányzik az összekötő kábel (kép csatolva - ASUS N550JV N550LF ) (két bekapcsoló gomb van rajta, a másikkal kapcsolom be elvileg)
    - HDMI-n külső monitorra kötve nem jelenik meg kép, akkor sem ha használom a monitor átváltás funkciókat
    - Billentyűzet háttérvilágjtás nincs, nem tudom, hogy van-e ehhez a típushoz, a funkcióbillentyűk között ott van a jele a háttérvilágításnak

Tehát elsősorban tanulási szándékkal érdeklődnék, hogy itt merre érdemes továbbindulni? Mit szoktak nézni ilyenkor a tapasztaltabb szerelők?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés