- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTTotya
senior tag
Sziasztok.
Én is vagyok még. A Nexus 5 óta nem volt Google telefonom, mondjuk a Pixel 5-t kerülgettem egy darabig, de aztán Xperia 5 ii lett belőle.
Amin annyira megutáltam a FP szenzort, hogy 3 hete egy Huawei P20 Pro-t használok helyette.
Asszonykámnál egy Pixel 3 XL viszonylag hibamentesen teszi a dolgát.
-
TTTotya
senior tag
Jó reggelt mindenkinek. Ma is izgalmas napnak nézek elébe a "remek" angol építészetnek hála: TV falikonzol felszerelés 1,2-es gipszkarton falra, úgy, hogy mögötte egy centivel olyan kőfal van amit tegnap nem vitt a hilti sem....
#11824 randras_83: Namán
Hogyan ès minek? Grat. am.
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #11616 üzenetére
Mitsubishi Colt vagy Mirage pl. vagy Mazda 2 esetleg?
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #11590 üzenetére
Annyiért legyen is jó.
Ismerősömnek van, tényleg nem rossz leszámítva, hogy pár epölös baromsággal meg kell tanulni együttélni... Ja meg persze az is csak egy túlárazott alma termék
-
TTTotya
senior tag
Jelen! Tegnap lement egy üveg tequila sörrel meg egy pár kör jager. Eddig nagyon jó évem van. Jó kaja, szex és pihenés... Eddig csak ennyi történt velem, de maximálisan elégedett vagyok
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #11523 üzenetére
Előkerült bizony, én meg lefotóztam ünneplés közben a barátnőivel
. Íme:
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.
-
TTTotya
senior tag
válasz
gzbotii #11415 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, csak attól függ, hogy a két lány mennyire lenne nagyon hálás...
#11423 twine: Akkor az semmi más nem volt, mint pazarlás
#11426 Fkris: Igazad van, punkba kell nyomni, lesz@rni a hatalmat.
#11437 slice14: Pont ez a helyzet.. Ami már csak azért is visszás, mert ha te gyomlálod azt amit ők reklámnak neveznek, azzal az ő hirdetőiket előnyhöz juttatod, tehát pénzt keresel nekik, te meg nem kapsz semmit, csak a szívást/szidást....
-
TTTotya
senior tag
válasz
gzbotii #11399 üzenetére
Ööö akkor ez mi volt? Erre emlékeztem. Az meg nem 2 éve volt....
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #11353 üzenetére
Oki!
Mindenkinek:
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
-
TTTotya
senior tag
válasz
bigrock #11347 üzenetére
Bevásárló központban már csak azért sem ajánlatos ezt csinálni, mert az tudósok által is bizonyított tény, hogy azok a hölgyek bátrabban/többet költenek vásárláskor, akik előtte szexuális élményben részesítették a pasijukat.... Úgyhogy ezzel többet árthatsz, mint amennyit "kaptál"
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #11342 üzenetére
Bazzeg nem hiszed el, de bejött amit javasoltál
Poénosan megemlítettem neki, hogy szexeljünk attól mindketten lenyugodnánk.... Egy mérges pillantás volt a jutalmam, aztán felszaladt az emeletre..... Legközelebb már csak annyit láttam, hogy egy szál tangában lesétál a lépcsőn mosolyogva... Azóta lezavartunk egy gyors menetet és mindenki happy
Gratulálok a diplomához!
U.i.: Sztem vegyél lottót
#11345 twine:
Én örülök, hogy annak idején az oktatóm nem kért ilyesmit, mert faszi volt.... Így is fura volt kicsit a szitu ugyanis az egyik volt csajom volt az ő akkori aktuális csaja.
Volt is ebből egy vicces story később.
Boldog tarifát neked is!
-
TTTotya
senior tag
Akkor gondoljatok bele, hogy a 3 hetes költözési ideg után most ráadásnak idén mi vagyunk a vendéglátók a karácsonyi vacsira.... Még csak 8 óra van itt, de az asszony stressz level-je elérte a 10 000%-ot, sztem finoman és persze titokban, elkezdem felinni az itthon lévő alkoholt, hogy ezt estig kibírjam....
-
TTTotya
senior tag
válasz
#49738752 #11278 üzenetére
A tegnapi kókuszpapi nekem mára összeállt kukac formájúra,
a második zselés az nekem is puding állagú lett, de sztem az a KFC-s csípős csirkétől van....
Bocsi, de nem tudtam kihagyni
horvatkrisz: arra felé nincsenek kelet-európai termékeket árusító boltok? Itt Angliában vannak
, mi onnan szerezzük be a rendes hazai szaloncukrot. <- nem hirdetés!!!
Rólam:
Átköltöztünk, az új pecóba, nem semmi 3 hét volt, 3 napnak tűnt, most már rendeződünk, úgyhogy végre újra lesz időm itt is lenni... Már csak pár új bútor, egy nagyobb TV és egy Xbox One beszerzése maradt hátra... Ja meg nemEladni a kedvesem S4-ét (<- ez sem hirdetés), mert annyira beleszeretett az én MX5-ös telómba, hogy neki is vettünk egyet.
-
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10857 üzenetére
De az enyém 32GB-os volt az igaz
#10858 twine: Délben egy jó leves, kettőkor egy jó szex... Ez a tuti recept rá.
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10846 üzenetére
Grat. hozzá, de azért bosszantó, hogy ilyen gyenge áron kellett megválni tőle, így azért én még szerencsés voltam, hogy október végén az enyém 185GBP-ért ment el. Mondjuk elég ütős kis tartozék halmot adtam hozzá.
Ha érdekel valakit:
Kicsit el voltam veszve mostanában, sok minden történt. Okos óra, berúgás, új kéró keresés- találás, berúgás, költözés tervezés, berúgás, többre most hirtelen nem is emlékszem, mert sok volt a berúgás
Megjött a gyorstöltő az MX5-höz. Gyerekek kb. 1 óra alatt nyomja teli az akksit. A G Watch-ot -amit véletlenül vettem- teljesen megszerettem. Egyre jobb app-ok érhetők el wear-re, és jó kis funkciókat lehet használni. Az a poén, hogy előtte órát sem hordtam már vagy 10 éve.
Az új Nexus-ok tesztjeit elolvasva rájöttem, hogy jól döntöttem, hogy nem vártam rájuk és másra váltottam. Bár az N5-öt nagyon szerettem, lehet, hogy majd mikor már nagyon padlón lesz az ára megint veszek egyet csak úgy tartalék telónak.
#10814 -juc- :
Nagyon baba. Mennyiért adnád a licenszet, ha valaki forgalmazni akarná?
Sokkal jobb koncepció, mint az Apple monitorba oltott gépe, mert ez hordozható
-
TTTotya
senior tag
válasz
horvathkrisz #10681 üzenetére
Én meg ma a nappaliban
Nekem bejött, nem rossz sör. Ma amolyan nemzetközi napot tartottam 3 féle sörrel: Tsingtao (kínai), Birra Moretti (olasz), Kingfisher (indiai).
Kérdés mindenkihez: Használtok wi-fi erősítőt? Ha igen vagy nem, de jártasak vagytok a témában milyet ajánlanátok? Köszcsi
xiaomi mániások(+ minden érdeklődő) : Ilyenetek már van?
Ha valaki szeretne olcsón venni okos karkötőt akkor itt kaphat. Lent a leírásban benne van az akció pontos ideje.
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10666 üzenetére
Én mondjuk Knight Rider-t játszom az Lg G watch-al, meg sörözök.
#10672 -juc-:
Képet!!!
#10668 gzbotii: Az sok sör
Mondjuk ha versenypályára mész ki gyorshajtani az sem két fillér
A benzint ne számold oda, ha lassan mész is fogyaszt
-
TTTotya
senior tag
"Véletlenül" kíváncsi lettem milyen az Android Wear.
De amúgy tényleg nem akartam megvenni, mert ez tetszett a legkevésbé, de annyira olcsó volt, hogy úgy gondoltam, dobok rá egy licitet, ha meg feljebb megy majd az ár akkor másé lesz. De nem lett
Amúgy is mit magyarázkodok itt, párom nem is olvassa a fórumot
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10605 üzenetére
Am. ha jól tudom a tinydeal sem garázsbót szinten működik, úgyhogy csak nem vernek át
Tegnap véletlenül vettem egy Lg G watch-ot az Ebay-en. Rálicitáltam, hogy majd úgyis túllicitálnak, de nem, úgyhogy az enyém lett, az asszony meg nem akarja megérteni, hogy véletlen volt és ezért jön már megint egy új kütyü...
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10593 üzenetére
Nem tom mi van vele, de e geekbuying-on olcsóbb
Amúgy még sosem rendeltem a tiny-ról, nem tudom eredetit küldenek-e, a geekbuying-ról jött a piston 3, az eredeti.
#10601 LógaGéza: Fel lehet arra készülni eléggé egyáltalán?
Nem tudnék annyit inni, hogy rá tudjak nézni a touchwiz-re
De megpróbálnám
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10591 üzenetére
Régen mikor diákként mezőgazdasági munkából finanszíroztam a túláradó alkohol szomjamat egyik nyáron, együtt dolgoztam egy 30 akárhány éves alkesz sráccal akit magunk között csak HéArnold!-nak hívtunk, mert sosem láttuk baseball sapka nélkül.
Szóval ez a HéArnold! egyszer megfogalmazta a világ legnagyobb bölcsességét, amely így hangzott:
Srácok, ne dógozzatok soha, mert az k@rva sz@r!!
Gondolom ez a túlórára is igaz
Am. a sok munkáról csak annyit, hogy belinkeltem az új Xiaomi fülest, de megrendelni elfelejtettem.
-
TTTotya
senior tag
Új füles a Xiaomi-tól. Nem néz ki olyan jól mint a Piston 3, de ez még nem ok arra, hogy ne legyen ilyenem is...
-
TTTotya
senior tag
Nagyon jó kis találmány
Gondolkodom is a rendelésen, de most olyan tokom van ami védi az USB csatlakozót is és nagyon szeretem, ahhoz meg ez nem jó
#10542 NTonee: Jó cucc-jó árban, kár hogy nincs szükségem notebook-ra, bár lehet, hogy a mostanit a kutya tönkre fogja tenni
Majd úgy csinálom, hogy öngyilkosságnak tűnjön
Hogy az asszony ne fogjon gyanút
-
TTTotya
senior tag
válasz
horvathkrisz #10394 üzenetére
Érdekes felvetés, soha nem néztem ezt ebből a megvilágításból, pedig nálunk is így volt, amíg Nexus-on voltam.
Egyébként így utána gondolva, nálunk ez csak annyit jelentett, hogy neki is van joga rossz döntést hozni...
-
TTTotya
senior tag
válasz
horvathkrisz #10309 üzenetére
Na azért ennek a hovatartozása sem nagy rejtély
-
TTTotya
senior tag
Beteszem ide is, hogy legyen már egy kis Nexus is ebben a topikban
Nem tudom volt-e már!?
Vigyázat! A tesztek angol nyelven íródtak!!!
-
TTTotya
senior tag
-
TTTotya
senior tag
válasz
Scooter74 #10261 üzenetére
Meizu-ban csak az International verzióban van magyar nyelv. Volt a többiben is, de megszüntették a támogatást így fokozatosan kikerült (az angolon és a kínain kívül minden egyéb nyelv) a firmware frissítésekkel. De jó néhány nem típusra fel lehet erőltetni az international ROM-ot is még ha nem azzal jött is ki.
#10260 randras_83: Ja, csak nekem Angliába kellene.
Ahol én néztem ott 5000 HUF-ra jött ki a mérleg + 10.000 HUF volt a szállítás, úgyhogy vettem egy kevésbé okos (de nem hülye😁) mérleget, a többi pénzt meg beforgattam sörbe, ami azért jó, mert jó
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10254 üzenetére
MIérleget már akartam venni én is pár hónapja, de többe kerül a szállítás, mint az ára.
-
TTTotya
senior tag
válasz
tybsen #10231 üzenetére
Nem rossz ajánlat ennyiért. (MX5-höz képest 1 GB RAM-ot, a lézeres autófókuszt, meg az akksiból 10mAh-t bukott csak és az ujjlenyomat olvasó is maradt.)
Szerk.: Ja nem most látom, hogy ebben MT6795 van, nem pedig MT6795T.... akkor az órajelből is bukott 200 Mhz-t, így csak 2000 Mhz- s a proci ha jól tudom)
-
TTTotya
senior tag
válasz
LógaGéza #10227 üzenetére
Szívesen!
Igen ezt én is láttam
Azért humoruknál vannak a srácok
Nekem is bejön a PRO 5. Lehet, hogy váltok is majd rá, mert bár az MX5 nagyon bevált eddig, az a hardver megér egy misét.
#10225 tybsen:
"Egyébként az tart vissza az egész vásárlástól, hogy nem akarok valami olcsó kínai használhatatlan akadozó problémás sz..t venni amivel több probléma van mint amennyi öröm."
Azért a nagyobb kínai gyártók már szerencsére maguk mögött hagyták ezt....
Az sem véletlen, hogy a Huawei kapta a Nexus 6P gyártását pedig ők is kínaiak. Ott is a koncepcióval van baj, nem a gyártóval.
-
-
TTTotya
senior tag
válasz
tybsen #10219 üzenetére
A gyors töltésnél elírtam az első időadatot, ott 10 perc lenne az 1 perc helyett.
Akksi meg nem 3150mAh órás, hanem 3150mAh kapacitású, de már mind1.
Bár látom, egyébkét is egyes a ma hajnali nyelvtanom.
Én az MX5-öt innen vettem, mert ők szállítanak a UK-ba is ahol élek és akkor még Amazon-on hírből sem volt International verzió, de van olaszországi képviselet is. A francia oldalon nem láttam, hogy magyar címre szállítanának, de lehet, hogy egyeztetés után megoldható. Megrendelhető Amazonon is, bár ott jelenleg ideiglenes készlethiány van, de onnan tuti megjön kis hazánkba is.
Ha m2 note-ban gondolkozol akkor lehet, hogy érdemes megvárnod a Meizu Metal-t, ugyanis úgy néz ki, hogy ez egy- két változtatással az MX5 hardverét kapja, (sztem nem lesz fingerprint scanner sem pedig lézeres autófókusz, talán a holnapi sajtótájékoztató után többet tudunk majd) viszont olcsóbb lesz. Ha nem létszükséglet ami kikerül az MX5-ből, akkor akár jó vétel is lehet, úgyis ezt küldik most a xiaomi redmi note 2 ellen.
#10191 randras_83: Így utólag is gratulálok.
-
TTTotya
senior tag
válasz
TTTotya #10216 üzenetére
Ok, akkor még egy bocsánat kérés mindenkitől, hogy az előző hozzászólásom olyan hosszú lett és másfélszer írtam le ugyanazt. Egyébként fogalmam sincs, hogy hogyan!?
Már akkor is alig láttam a fáradtságtól mikor elkezdtem írni, de úgy voltam vele, hogy most vagy soha. Elnézést kérek!
-
TTTotya
senior tag
válasz
LógaGéza #10187 üzenetére
Annak idején kérted, hogy írjak majd pár szót, ha bekövetkezik a váltás. Ide írom, hátha mást is érdekel.
Aki esetleg nem tudta volna, egyáltalán nem rokonszenvezem az idei Nexus generációval, viszont mindenképp szerettem volna váltani egy jó ár/érték arányú készülékre ami azért előrelépést is jelent. Már nem emlékszem, hogyan találtam rá a készülékre, de a Meizu MX5 32 Gb-os International M575H verziója mellett döntöttem.
Két hét el telt amióta elkezdtem használni, ezt a két hetet kapta, úgy voltam vele, hogy utána vagy az MX5 vagy az N5, de valamelyik biztosan eladásra kerül. Ma feltettem a Nexus-t ebay-re, az MX5 (meg)győzött.
Pár szó a telóról:
Csomagolás: Nagyon- nagyon igényes, ízléses. Tartozékok a dobozban: teló
, füles (nem is akármilyen, a gyári lejátszóban várt hozzá egy Dirac HD Sound HI-FI technológiai profil
), USB kábel, USB töltő... (itt megjegyezném azért, hogy anyáztam egy nagyot mikor kiderült, hogy bár a telefon tudja a gyors töltéses technológiát a gyártó külön szándékozik árulni a gyorstöltőt Európában
, ez már csak azért is s@ggfejség, mert az étrendjükben rizst preferálóknak készült belpiacos csomagokban ez a töltő alapból benne van.
)
Külső: Nekem bejön, ez úgyis ízles kérdése, nem fogok senkivel vitatkozni. Szerintem nagyon szép, igen talán ájfonos, de sztem szebb, mint a szifon. Nagyon könnyű: 149 g. Méret szempontjából azt hittem nehezebb lesz az átállás, de talán a nagyon jó kijelző/készülék méret arány, vagy a készülék karcsúsága miatt nem volt gáz és ez is elfér a zsebemben is. Fémház
Nagyon király, a DHD óta nem volt ilyen borítású érintős telóm. Az egész teló jól össze van rakva. Az egyetlen csalódást a gombok okozták. Tapintásra olyan semmilyenek, ici-picit még lötyögnek is, na nem úgy és nem annyira, mint az N5-ön
Kijelző: AMOLED annak minden bájával és bajával együtt. Ahogy aizen92 kolléga én is IPS párti vagyok, úgyhogy először csak pislogtam a rikító színrengetegtől, mára már megszoktam, sőt a kontrasztosságát meg is szerettem. Színhőmérséklet állítható. Ami valszeg csak engem érintett
Nexus 5-ön láttam a pixeleket, ne is igazán a pixeleket, inkább olyan volt, mintha a pixelek találkozását és ez engem zavart világos hátterek, böngészés stb közben. a Meizu-n ilyen nincs az alacsonyabb pixelsűrűség ellenére sem.
Hardver, szoftver: MTK Helio X10 teljesítményben olyan Snapi 808- 810 környéké, ütős és energiatakarékos egyben. Melegedés van, de meglepő módon csak langyos lesz a készülék erőteljes igénybevétel esetén is. A gyenge pont a GPU (PowerVR 6200MP4) lehet, bár nem a hagyományos verziója van a készülékben, hanem egy kicsit feljebb van skálázva. Ami játékot eddig kipróbáltam simán vitte (RR3, NFS Most Wanted, MC5, Asphalt 8), de teszteken 3D-ben kevesebbet gurít, mint pl. a Nexus 6. 2D-ben meg többet. Nem játszok sokat telefonon, úgyhogy nem vagyok elkámpicsorodva. Nagyon jó sebességet biztosít az FlymeOS-el együtt, fluid, nincs akadás, gondolkodás, fürge, nem éreztem lassabbnak, mint az N5-öt, sőt, pedig ez nem stock droid. Nagyon nem. Kicsit szokni kell az elején, de jól használható. Nincs app drawer aminek, én személy szerint örülök (a 6.0-ás kezelőfelülettől én személy szerint nem vagyok elájulva), akinek nem tetszik az launcher-t cserél és kész. Egy csomó olyan funkció benne van Lolli-n, amit az N5 csak a mályvacukival kapott meg vagy még azzal sem (energia takarékossági cuccosok, app jogosultságok, boot manager, teljesítmény profilok, fájl manager stb.). Az alulról felhúzható egysoros alkalmazásváltó zseniális és egyszerűen kezelhető. Gyári billentyűzet, és touchpal van alapből, de cserélhetőek ha valakinek nem jönnek be. Van több ablakos mód, bár egyelőre csak a számológépnél és a videó lejátszónál találtam meg ezt a funkciót (de igen jó az unalmasabb filmek alatt böngészni egy kicsit). A Flyme 5-ben elvileg bővítik az alkalmazások körét amelyeknél a többablakos mód elérhető lesz. Az egy gombos, érintésre vissza/rövid nyomásra kezdőoldal/hosszú nyomásra kijelző kikapcs. és lezár funkció megszokás után nagyon szerethető. Van dupla koppos ébresztés, gesztus vezérlés is. Az ujjlenyomat olvasó nagyon pontos és gyors iphone 6-ot simán veri ebből a szempontból (teszteltük nem 1-szer, mert a szifonosok nem akarták könnyen feladni
). Az ujjlenyomatos azonosításhoz meg kell nyomni a gombot, de ha valaki ezt nem szereti, akkor ott a koppintás után azonosítás vagy a gesztus ébresztés után azonosítás lehetősége. Ja és elől van a fingerprint scanner nem hátul mint a Nexus-okon, tehát nem kell felemelni az asztalról, vagy kódot pötyögni, (aminek a kiváltására ezt kitalálták) ha ki akarom nyitni+ így még látom is hová kell nyúlnom.
Kamera, hang: Ide nem tudok sok mindent írni, nem fotózok túl sokat, de a készülék kamerája elég meggyőző. Dual tone vaku és lézeres autófókusz van és jól is működik. Van manuális mód is. Videónál lassított felvétel is van(vízesésekkel próbáltam ki, nagyon jó kis felvételek készíthetők), viszont autófókusz nincs, nekünk kell kiválasztani, hová fókuszáljon a készülék. Hangja hívás közben sokkal jobb, mint a Nexus-é, tisztább és hangosabb is valamivel. Kihangosítva is. 1 hangszóró van csak de elég szépen szól és hangerőre olyan 100 dB-t tud. Fülessel természetesen nagyobb élmény rajta zenét hallgatni, van EQ meg Dirac HD sound is a gyári lejátszóhoz. FM rádió nincs.
Adatkommunikáció, akksi: Nincs NFC viszont van dual 4G. Két nano sim megy bele, mindkettőn használható 4G akár egy időben is és híváskor is mindkettő aktív, nem rúgják le egymást a hálózatról. Annak idején kérted, hogy írjak majd pár szót, ha bekövetkezik a váltás. Ide írom, hátha mást is érdekel.
Aki esetleg nem tudta volna, egyáltalán nem rokonszenvezem az idei Nexus generációval, viszont mindenképp szerettem volna váltani egy jó ár/érték arányú készülékre ami azért előrelépést is jelent. Már nem emlékszem, hogyan találtam rá a készülékre, de az Meizu MX5 32 Gb-os verziója mellett döntöttem.
Két hét el telt amióta elkezdtem használni, ezt a két hetet kapta, úgy voltam vele, hogy utána vagy az MX5 vagy az N5, de valamelyik biztosan eladásra kerül. Ma feltettem a Nexus-t ebay-re, az MX5 (meg)győzött.
Pár szó a telóról:
Csomagolás: Nagyon- nagyon igényes, ízléses. Tartozékok a dobozban: teló
, füles (nem is akármilyen, a gyári lejátszóban várt hozzá egy Dirac HD Sound HI-FI technológiai profil
), USB kábel, USB töltő... (itt megjegyezném azért, hogy anyáztam egy nagyot mikor kiderült, hogy bár a telefon tudja a gyors töltéses technológiát a gyártó külön szándékozik árulni a gyorstöltőt Európában
, ez már csak azért is s@ggfejség, mert az étrendjükben rizst preferálóknak készült belpiacos csomagokban ez alapból benne volt.
)
Külső: Nekem bejön, ez úgyis ízles kérdése, nem fogok senkivel vitatkozni. Szerintem nagyon szép, igen talán ájfonos, de sztem szebb, mint a szifon. Nagyon könnyű: 149 g. Méret szempontjából azt hittem nehezebb lesz az átállás, de talán a nagyon jó kijelző/készülék méret, vagy a készülék karcsúsága miatt nem volt gáz és ez is elfér a zsebemben is. Fémház
Nagyon király, a DHD óta nem volt ilyen borítású érintős telóm. Az egész teló jól össze van rakva. Az egyetlen csalódást a gombok okozták. Tapintásra olyan semmilyenek, ici-picit még lötyögnek is, na nem úgy és nem annyira, mint az N5-ön
Kijelző: AMOLED annak minden bájával és bajával együtt. Ahogy aizen92 kolléga én is IPS párti vagyok, úgyhogy először csak pislogtam a rikító színrengetegtől, mára már megszoktam, sőt a kontrasztosságát meg is szerettem. Színhőmérséklet állítható. Ami valszeg csak engem érintett
Nexus 5-ön láttam a pixeleket, ne is igazán a pixeleket, inkább olyan volt, mintha a pixelek találkozását és ez engem zavart világos hátterek, böngészés stb közben. a Meizu-n ilyen nincs az alacsonyabb pixelsűrűség ellenére sem.
Hardver, szoftver: MTK Helio X10 teljesítményben olyan Snapi 808- 810 környéké, ütős és energiatakarékos egyben. Melegedés van, de meglepő módon csak langyos lesz a készülék erőteljes igénybevétel esetén is. A gyenge pont a GPU (PowerVR 6200MP4) lehet, bár nem a hagyományos verziója van a készülékben, hanem egy kicsit feljebb van skálázva. Ami játékot eddig kipróbáltam simán vitte (RR3, NFS Most Wanted, MC5, Asphalt 8), de teszteken 3D-ben kevesebbet gurít, mint pl. a Nexus 6. 2D-ben meg többet. Nem játszok sokat telefonon, úgyhogy nem vagyok elkámpicsorodva. Nagyon jó sebességet biztosít az FlymeOS-el együtt, fluid, nincs akadás, gondolkodás, fürge, nem éreztem lassabbnak, mint az N5-öt, sőt, pedig ez nem stock droid. Nagyon nem. Kicsit szokni kell az elején, de jól használható. Nincs app drawer aminek, én személy szerint örülök (a 6.0-ás kezelőfelülettől én személy szerint nem vagyok elájulva), akinek nem tetszik az launcher-t cserél és kész. Egy csomó olyan funkció benne van Lolli-n, amit az N5 csak a mályvacukival kapott meg vagy még azzal sem (energia takarékossági cuccosok, app jogosultságok, boot manager, teljesítmény profilok, fájl manager stb.). Az alulról felhúzható egysoros alkalmazásváltó zseniális és egyszerűen kezelhető. A memóriakezelés eddig nagyon jónak tűnik, memory leak-nek nyoma sincs. (érdekes, hogy googléknek ezt nem sikerült 5.0.1-en elérni) Ha valamit bezárok az be is van zárva és takarodik a memóriából is. Gyári billentyűzet, és touchpal van alapból, de cserélhetőek ha valakinek nem jönnek be. Van több ablakos mód, bár egyelőre csak a számológépnél és a videó lejátszónál találtam meg ezt a funkciót (de igen jó az unalmasabb filmek alatt böngészni egy kicsit). A Flyme 5-ben elvileg bővítik az alkalmazások körét amelyeknél a többablakos mód elérhető lesz. Az egy gombos, érintésre vissza/rövid nyomásra kezdőoldal/hosszú nyomásra kijelző kikapcs. és lezár funkció megszokás után nagyon szerethető. Van dupla koppos ébresztés, gesztus vezérlés is. Az ujjlenyomat olvasó nagyon pontos és gyors iphone 6-ot simán veri ebből a szempontból (teszteltük nem 1-szer, mert a szifonosok nem akarták könnyen feladni
). Az ujjlenyomatos azonosításhoz meg kell nyomni a gombot, de ha valaki ezt nem szereti, akkor ott a koppintás után azonosítás vagy a gesztus ébresztés után azonosítás lehetősége. Ja és elől van a fingerprint scanner nem hátul mint a Nexus-okon, tehát nem kell felemelni az asztalról, vagy kódot pötyögni, (aminek a kiváltására ezt kitalálták) ha ki akarom nyitni+ így még látom is hová kell nyúlnom.
Kamera, hang: Ide nem tudok sok mindent írni, nem fotózok túl sokat, de a készülék kamerája elég meggyőző. Dual tone vaku és lézeres autófókusz van és jól is működik. Van manuális mód is. Videónál lassított felvétel is van(vízesésekkel próbáltam ki, nagyon jó kis felvételek készíthetők), viszont autófókusz nincs videózás közben
, nekünk kell kiválasztani, hová fókuszáljon a készülék. 1 hangszóró van csak de elég szépen szól és hangerőre olyan 100 dB-t tud. Fülessel természetesen nagyobb élmény rajta zenét hallgatni, van EQ meg Dirac HD sound is a gyári lejátszóhoz. FM rádió nincs.
Adatkommunikáció, akksi: Nincs NFC viszont van dual 4G. Két nano sim megy bele, mindkettőn használható 4G akár egy időben is és híváskor is mindkettő aktív, nem rúgják le egymást a hálózatról. Apropó 4G csak 1800 és 2100 Mhz-n van. A hívások hangminősége és hangereje sokkal jobb, mint amit Nexus-on tapasztaltam, kihangosítva is. Apropó 4G csak 1800 és 2100 Mhz-n van. A telefon rendelkezik 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi-vel, ami kétcsatornás, internetmegosztásra használható, van Bluetooth 4.1 is. A szatellites navigációs rész valami zseniális. GPS/GLONASS/BDS (kínai holdak) jeleket fog. Nagyon gyorsan pozicionál kb. 2-3 méteres pontossággal mondja meg hol vagyunk. 3150 mAh órás akkumulátor van a készülékben, 4 és fél óránál kevesebb kijelző időm sosem volt még két kártyával és gyötörve, nyomkodva, nyúzva egész nap sem. De volt már jóval több, mint 5 óra is természetesen felhasználó függő. Ma nem nyúzva a telót 15 órás használattal és 3 óra 19 perc SOT-tal 55%-on van az akksi, úgy, hogy folyamatosan wi-fi-n vagy 4G-n volt. Gyorstöltés gondolom menne, ha lenne hozzá töltőm. Amint kapható lesz veszek egyet. Elvileg 1 perc alatt 25%-ot, 40 perc alatt 60%-ot pumpál a telepbe és 78 perc alatt van full-on. Van rajta egy szuper energiatakarékossági mód, amikor is a kezelőfelület fekete-fehér lesz (csak jó az Amoled valamire), és csak a hívásindítás és üzenetkezelés megy. Ilyenkor minden egyes akkumulátor százalékra 1 óra készenlét jut
Bizony!
Na erre cseréltem én le az N5-öt.
Nem tudom főverzióban meddig jut majd el, de nem is érdekel, mert nagyon jól használható és gyors már most is égbekiáltó hibák nélkül.
ROMolás nem lesz, mert nincs Bootloader nyitás, sem custom recovery telepítési lehetőség. Root van gyárilag, csak az engedélyezéshez kell egy meizu account amit kb. másfél perc megcsinálni.Annyit már megoldottak, hogy a kínai belpiacos modellekre is fel lehet tenni az international firmware-t, de akkor nincs OTA+ nem minden esetben lesz jó a végeredmény.
Javasolnám, hogy ha valaki vesz akkor az International verziót vegye ahogy én is, mert bár a kínai belpiacos és/vagy utólag módosított készülékek olcsóbban megvehetőek, hivatalos gari csak a nemzetközire van + érdekes módon a belpiacos készülékekkel valahogy több a gond.
Bocs, hogy egy mini tesztet írtam, akinek nem inge ne vegye magára!!!
-
TTTotya
senior tag
válasz
horvathkrisz #10130 üzenetére
Nyomorúságos életük egyetlen győztes pillanata...
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #10086 üzenetére
Nekem van egy eladó, de gondolom nem akarsz Angliából postát fizetni....
-
TTTotya
senior tag
válasz
horvathkrisz #9965 üzenetére
Először meg kéne találnom, aztán betömni úgyúgy
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #9834 üzenetére
Félsz a daltól:
Iphone 6s goldrose-od van?
Látensbuzi-e vagy? -
TTTotya
senior tag
Na tessék gyerökök, hogy valami olyat is kapjatok a Google-től aminek nem elégedetlenkedtek ennyit
:
-
TTTotya
senior tag
válasz
randras_83 #9618 üzenetére
Sajnos az égegyadta világon semmi...
VAGY az amit tvájn kolléga említett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest