- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Angie™ #51100 üzenetére
Az a helyzet, hogy mostmár be se bootol a gép és az előző képen lévő képernyő fogad. Egyébként nem rég néztem HDD 100/100 as az SSD amin a rendszer van Kingston 240gb-os pedig 100/79-os volt ha jól emlékszem. De lehet az ssd ment tönkre sok letöltés stb lehett megölte.
-
CorsairS
csendes tag
válasz
Angie™ #51009 üzenetére
Köszi a tippen, ezen már túl voltam az első hozzászólásom előtt, sajnos ugyanúgy semmi, csak a csicsa fények világítanak.
#51007 Graphics
Köszi, délután megnézem proci meg ram nélkül mi történik. Diagnosztikai visszajelzés sajnos nincs a lapon, csipogáshoz meg el se jut a rendszer.#51008 codec
Hát azt nem tudok szerezni, szóval hogyha a lap csak magában se indul el, akkor megy szervizbe, aztán sakkozzák ki ők mi a hibás. -
honlapos5
csendes tag
válasz
Angie™ #50824 üzenetére
Hali! Displayporttal van összekötve.
A billentyűzetem akksis Bluetooth, szóval nincs lámpája, viszont ha alvó állapotban lenyomom bármelyik billentyűt, akkor felpörög a táp és a ventillátorok, aztán nagy sötét képernyő
Energetikai beállításokban állítgattam már mindent. Hibernálás engedélyezés és viszont. Biosban is energetikai beállításokat.
Videó kábeles ötletedről jut eszembe, hogy még az alaplapra integrált videó kártyát is engedélyeztem/letiltottam, de semmi változás.
Egy alkalommal történt olyan, hogy bejött a Windows bejelentkező képe, de se egér sem billenyűzet nem működött. Ugyanezen beállításokkal később nem jutott el idáig. Amugy a gép meg hasít, semmi nem fagy rajta, gyakran meg van hajtva és minden rendben van vele.
Te mikkel próbálkoznál még? -
jkrisztian
aktív tag
válasz
Angie™ #50691 üzenetére
Köszi @Csorbi és @Angie, hálás vagyok a segítségetekért. Valóban jól benéztem a rendszerkövetelményeket, de az tényleg a nagyon fura, hogy amikor éppen nem indul újra és tudok ezzel a játékkal játszani, akkor tök szépen fut. Igaz nincs több 30 fps-nél, de az már nekem elég egy jó pofozkodáshoz. Nagyon furcsa mert több játékot is kipróbáltam most, feltoltam ultrára, de egyikkel sem hasalt el, nem indult újra, csak borzalmasan szaggatott, 1-2 fps-sel, szóval csak és kizárólag ennek a játéknak a hatására indul újra a vas. Igazából mindegy is, megérett egy gépcsere, bármennyire is próbáltam még elkerülni a cserét.
Vettem ma pasztát és sűrített levegőt, kifújkálom szépen az egész gépet, újra pasztázom a procit, ártani tuti nem fog. Aztán ha nincs változás, rakok bele másik memóriát, procit, ssd-t, kizárásos alapon csak kiderül majd, hogy hol van a bibi.
-
válasz
Angie™ #50629 üzenetére
Holnap érkezik egy Thermaltake 1550W Titán táp, azzal folytatom tovább a teszteltést. Addig nem állítgatok szerintem semmit. Ha ezzel a táppal is fenn áll a probléma, akkor legalább a táp biztosan kihúzva a hibalistáról
.
Rowon: sajnos a C-states sem segített az újraindulásokon. -
-
válasz
Angie™ #50605 üzenetére
Köszi, azt logoltam közben, abból visszanézve a maximum 64,6 fok volt, sehol sem találtam semmilyen kiugró értéket, illetve ez a 64,6-ot sem gondolnám hibaforrásnak. Ez ugye a cpu+videókártya+memtest közben, játék közben 60 alatt van végig.
Airflow van bőven a házban, 9db 12cm-es noctua van berakva.Richard!: Köszönöm a tippet, holnap mindenképp megnézem!
-
válasz
Angie™ #50602 üzenetére
A teszt 4 rammal volt, most futott le az ANTA is. Az sem dobott semmi hibát, ugyan úgy 4 rammal.
Saját értelmezésemben:
Proci kizárva (Aida stress testen átmegy)
Ram kizárva (Anta, aida hiba nélkül)
Videókártya kizárva (Bármennyit bármilyen teszten elmegy)
Táp kizárva (ment 1,5 órát a cpu+gpu stress) -
válasz
Angie™ #50598 üzenetére
Ez is kb. 2 éve van nálam. A 7900xtx előtt 3090-et hajtott.
Egyébként tervben van a cseréje, de addig nem akarom eladni, kivenni amíg nem tudom, hogy biztosan nem ő a hibás. Ezért is vált esedékessé a hiba feltárása. Emiatt most az aida tesztet is úgy futtatom, hogy a videókártyát is bepipápáltam. -
-
Colos1
őstag
válasz
Angie™ #50462 üzenetére
Mindenből a legfrissebb verzió van fent.
Másik M.2 SLOT -ba nem próbáltam még, egy az egy SLOT van amelyik közvetlen megy a PCH -ra, a többinél tiltja a használatban lévő SATA portokat.
A HD Sentinel rendesen látja az eszközt, csak amikor ezt a hibát csinálja, akkor nem. A HDS szerint is minden rendben van az eszközzel.
Win 11 Home, a legfrissebb.
Semmilyen más hibát nem tapasztalok.
A táp 5 éves. -
-
plevips
tag
válasz
Angie™ #50311 üzenetére
A Media Creation Tool-al a legfrissebb van leszedve.
-
-
aquark
tag
válasz
Angie™ #50003 üzenetére
? nem teljesen értem a kérdést, a házhoz tartozó meghajtó-takarólapjára gondolsz? mert azt természetesen még 2017-ben, a meghajtó beszerelésekor kivettem
Írtam egyébként 2 BR lemezt tegnap, és az alatt hál' Istennek nem csinálta... de csak beolvasni lemezt szinte lehetetlen, mert áll. kiadja... -
Sadol89
csendes tag
válasz
Angie™ #48907 üzenetére
Szia
Alá volt támasztva. Szabad szemmel abszolút semmi repedés vagy bármilyen más sérülés nem látszik. Hdmi-vel használtam DP nincs most kéznél. Viszont nem hiszem, hogy Port probléma mert a ventik sem indulnak el. Eddig minden indításál felpörögtek, majd vissza áltak. Ha nem dugok be semmit a kimenetekbe akkor is ugyan ez a helyzet. -
messier13
csendes újonc
válasz
Angie™ #48848 üzenetére
Sziasztok!
Ígértem, hogy folytatom, előzmény:
#48831A szervízben 1 nap alatt megnézték, tényleg gyorsan dolgoznak, nem ülnek rajta, pozitív csalódás. (Cegléd, Firstep)
Eredmény:
- a szerviz letesztelt minden hardvert külön külön, szerencsére csak az alaplap integrált hangkártya része ment ki: új oprendszert telepített másik ssd-re és ott sem érzékelte rendesen, teljesen random jelent meg az eszközkezelőben, (felugrált-eltűnt)de zömében nem.- tehát a proci, vga, ram megúszta úgy néz ki
- arra, hogy nekem korábban miért nem volt kép, nincs magyarázat, náluk minden bekapcsoláskor adott képet és felállt a rendszer. Erre azt mondta próbáljam meg másik HDMI kábellel. Kicseréltem, 1,5 óra játék után eddig rendben minden, illetve 2x-3x is kikapcsoltam, bekapcsoltam a gépet, rendben felállt a rendszer.
- mysoft-tól van az alaplap, az 1 év jótállásból már kicsúsztam éppen sajnos, de rendesek voltak mert ha akarom akkor elküldhetem nekik és ők intézik a gyártói szervizgaranciát az asusnál (erre 2 év van, ezért még benne vagyok), persze ez már lehet/biztos pénzbe kerül.
viszont: van nekem egy Asus XONAR AE 7.1 hangkártyám amit régebben vettem de nem nagyon használtam, elégedett voltam az integrálttal. Hát most betettem és az így funkcionál. Egyébként meg aktív hangfalat használok bluetooth kapcsolattal ha nem a fülest.
Szóval így lényegében a kiesett funkció pótolva van.
Kérdés hogy ez az alaplapi hiba okozhat-e bajt később? (szerviz szerint nem) Munkára is használom a gépet (CIVIL 3D) ,az asus szerviz pedig nem tudom mennyi időkiesés lenne...
hetek, hónap? (pót gépem nincs vagy kölcsönbe ilyesmi)
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Angie™ #48851 üzenetére
Rákerestem, elvileg a legfrissebb van fent.
Megvárom, míg legközelebb jelentkezik, akkor letiltom. Kíváncsi vagyok, mi történik.
Aztán újra rakom utána az illesztőjét. Próba úgy is.
Aztán SSD csere se ártana azt mondjátok?tserrof77:
Jahhhh... hát igen. 11 éves. De eddig egész jól bírta. Lehet, hogy lejárt az ideje?d@minator:
Igen, azon van. Arra is gondoltam, hogy túl sok ez az 5 db a gépben. Talán jobb lenne egy 500-as SSD (Crucial MX500) és egy darab nagyobb HDD hozzá (3Tb Toshiba P300) ?
-
vargabalazs2
csendes tag
-
Ghost84
aktív tag
válasz
Angie™ #48759 üzenetére
Kiszedtem mindent de már az első indításnál jelentkezett a probléma. A jelenlegi állapotban nem ad képet. Kikapcsoltam és vissza másodikra beindult.
Amit a legelején nem írtam le (elfelejtettem), ha az XPG mód be van kapcsolva és úgy fordul elő, hogy nem indul be a gép akkor az első sikeres indításnál a BOIS-t dobja be mert visszaálítja a ramokat alapra. Nem tudom ez fontos infó lehet e.
-
updog
őstag
válasz
Angie™ #48756 üzenetére
Köszi!
Annyiból nem szerencsés hogy ezt akkor itthon nem nagyon tudom tovább debugolni hogy mi lehet a gond
(most szándékosan kicsit meggyepáltam a gépházat menet közben, aztán lekapcsoltam és végignéztem az összes tápból kijövő kábelt, atomstabilan be van csattintva mind a tápba és az alaplap/vga-ba is)... Tehát nem is kontakt probléma (vagy hát a fene tudja, elég random jött elő)
Hát akkor ha még egyszer előfordul akkor gari, addig meg nem hagyom itt a gépet ctrl+s nélkül
Mondjuk kicsit tartok attól hogy - mivel most is hetek teltek el az első ilyen óta - nem lesz reprodukálható a dolog a szervizben...
-
-Zerg-
tag
válasz
Angie™ #48728 üzenetére
A telepítésre gondoltam, mert a Linux Mint egy 460GB-os lemezre ment, és eredetileg kisebb partícióra szántam nem az egészre, de nem jött össze. Nem tudtam csökkenteni a partíciót, sem a másik lemezen levő Win10 alatt Mini Tools Part Wizarddal, se HBCD15-ről Gparted-del
-
Dave567
addikt
válasz
Angie™ #48692 üzenetére
#48693codec:
Kb 2-3 hónapos a gép, előtte is csinálta másik gépen, csak az i7 9700 non k/ 2080Ti 11 gb -os változat volt.
Win 10 Home-ot használok, Driverbooster telepítek mindent az elején, hogy a legfrissebb legyen rajtra.
Nvidia Driver DDu-val szedem le.
Bottlenec-el mi a helyzet lehet az van? Lowon játszom, így több az FPS, de játék Benchmark szerint CPU Bottlenec van. Ultrán viszont kicsit jobb, de rosszabb az FPS, számomra így játszhatatlan. -
Cipas
tag
válasz
Angie™ #48688 üzenetére
Igen,ez a hiba, 2mp beindul, leáll és magától ezz csinálja, amíg nem áramtalanítom. Semmire nem reagál. Annyi volt hogy egy új ssd raktam be, azóta lehúztam, ugyanabba az állapotba van mint pár nappal ezelőtt,de ugyanaz a hiba. Szét szedtem, összeraktam, a táp egy Corsair 430 bronze,vga nincs,minden úgy van ahogy az elején összerakva, 2 éve volt egy alaplap csere, azóta jó, semmi baja nem volt,a proci egy i3 6300. Nagyjából office gép otthon,de teljesen jo volt eddig.
-
Askformore
senior tag
válasz
Angie™ #48679 üzenetére
Szia, most athoztam a sajat tapomat, leteszteltuk, es ezzel se indul el csak minden otodikre. Illetve amire sogorom rajott, hogyha lekapcsolja a tapot, nyomvatartja a bekapcsologombot, es kozben visszakapcsolja a tapot, akkor mindig elindul a gep. Most megnezte multimeterrel a bekapcsologombot es a power sw pockot, es ad jelet ha nyomjuk.
Van barmi otlet hogy mi lehet meg hibas? Nem maradt nagyon semmi..
Koszonom
-
BIGi75
senior tag
válasz
Angie™ #48679 üzenetére
Véletlen egybeesések sorozata: A 16 éves fiam jobban kedveli a sört, mint a fantát. A pc az asztala mellett balra van elhelyezve, álló gépház, felül szellőzővel. Bár jobb kezes tegnap a sört az asztal bal szélére tette....Tegnap elemekre bontva pihent a kanapén, ma átfúlyok mindent kompresszorral, de úgy gondolom ma még várnom kellene az összerakással..
-
táMath90
csendes tag
válasz
Angie™ #48661 üzenetére
3 éve cserélve lett Alaplap, Proci, VGA, RAM.
A videókártya ráadásul hibás volt pár hónapig szóval azt cseregaranciával rá 2 hónapra új lett (ugyanaz a vga, csak a garival ASUSrol Manlira cserélődött).
Windows újra lett rakva párszor, illetve minden driverem friss.
A 8 éves SSD okozhatja ezt a bajt?
A memóriákat bármilyen programmal próbáltam tesztelni/benchmarkolni, nem adott ki hibát (Memtes, Win Diag, AIDA64, Furmark) -
Simivok
senior tag
válasz
Angie™ #48540 üzenetére
Nos. Kipróbáltam a csere táppal ugyanúgy van magas frekvenciás sziszegés.
Úgy is megpróbáltam hogy a gpu-ból kihúztam a DP kábelt, meg a tápkábelt, és monitor nélkül integrált kártyával bootolt be. Teamvieweren húzgáltam az egeret és így is hallottam. Ramokat is megcseréltem, átmozgattam. Úgyhogy marad a proci ki és be...Ez az a hang amúgy: [link]
Vasárnap azt fogom csinálni, hogy ki fogom szerelni a gépházból az alaplapot és úgy elindítani.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Angie™ #48555 üzenetére
4 évvel ezelőtt egy nagy durranással leállt a gép. Ismerős szerint a táp szállt el. Ekkor vettem a mostani tápot, ami pont ugyanolyan volt mint az első.
Mindent lefényképeztem, drótokat feliratoztam, és úgy mertem szétszedni, majd összerakni.
Magam lepődtem meg a legjobban, amikor összerakva elindult...
Ez ami most van benne az ami 4 éve működik(működött) hibátlanul
Szóval először megpróbálkozom a memtesttel, meg megpróbálok a biosba is belépni, bár attól félek , hogy valamit elállítok.
A gépet meg napi szinten használom. (használnám)
Jelentkezni fogok a fejleményekkel, addig is köszönöm az istápolást -
FunPro
őstag
válasz
Angie™ #48552 üzenetére
Ilyenkor azért indulhat újra, mert a biosban be van neki állítva, hogy ezt csinálja a gép, amikor elmegy majd visszajön az áram?
Mert ha igen, akkor ha ezt átállítja és a gép nem kapcsol vissza, akkor meg van a ludas. Persze azt nem tudom, hogyha csak egy pillanatra megy el az áram, akkor is lekapcsolva marad-e a gép.
-
balazs1956
senior tag
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Angie™ #48528 üzenetére
2x16-os
Most ért végig DOCP nélkül, auto beállításokon 4800mhz-n a memtest86 5 óra alatt, 0 error.
DOCP-vel 6000mhz-n próbáltam 1.365, 1.37, 1.375, 1.38, 1.39 feszeken, egyik se jó.Most nem tudom, hogy ez hardver hiba, vagy a bios nem kiforrott, vagy a proci memóriavezérlője. De sok helyen írnak a neten hasonló problémát. Megkérdezem a zen4-es topikban is, hátha ott tudnak valamit erről.
-
Aero1995
újonc
válasz
Angie™ #48517 üzenetére
Memtest kb 8 órán át ment hibátlanul és csináltam mellé 2 alkalommal rendes beépített tesztet. Most hogy így mondtad csináltam egy sima windows memória tesztet és egyből talált hibát ahogy elindítottam szóval lehet hogy ez a baj? Vissza tettem a régi memóriát és csináltam egy tesztet megint de úgy is írja a hibát egyből. XMP nélkül is próbáltam úgyis kékhalálozik nincs piszkálva alapom döcög.
Alaplap: gigabyte b450 s2h
RAM: Corsair 2x16GB 3200 cl16 a régi pedig teamgroup 16GB 3200 cl22 -
Shadowguard
senior tag
válasz
Angie™ #48497 üzenetére
Megy gond nélkül, sikerült beszélnem szervizes ismerőssel, megnézett soron kívül, neki sem sikerült reprodukálni a hibát. Másik oldalon említették a tápot, azt is megnézte, az is rendben van.*
Volt Memtest, stresszteszt, minden teszt, minden patent...*Azt mondja 99%, hogy valami meglazult kábel lehetett és amikor nézegettem, hogy mivel lehet baj akkor helyre pattant. Én elhiszem neki
-
szalasz87
csendes tag
válasz
Angie™ #48446 üzenetére
A sata kábeleket nem néztem hogy voltak és volt bent több nem használt sata kábel is. Van hdd meg egy ssd, a hdd volt gondolom a sata2ben az ssd meg a sata3ban. Ezek mindegy hogy vannak? Ezeket cserélgettem. Bootban csak a prioritást. Ha a cpu nem lenne jó mi történne? Windos el se kezdhetet volna tölteni nem? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest