- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
Rick4
félisten
A jelenlegi modemmel nem egészen ezek az értékek mérhetők, sőt, alapban is elég foghíjasnak érzem a hálózatot, azért van, hogy menet közben is menjen, és az M5-ösön felfelé pl Kecskemét előtt se, után se megy rendesen, 55-ös úton Baja felé félúton semmi, meg még sorolhatnám. Volt nálam teszre egy pannon sim kb egy éve, az korrekt volt, EDGE ment mindenhol. Kérdés ezt a zsebwifi is tudja? Csak mert annak 7.2 a max lefelé. Nem baj ha csak ennyi, de magát a hálózatot ez is látja? Mert nem tudom, hogy ez most a 4G LTE hálózat, vagy hspa+, vagy micsoda? Voda oldalon erről semmit se találtam.
-
club1
veterán
Jelen pillanatban még a Vodafone-nak van a legnagyobb UMTS lefedettsége (2%-al előzi a 2. Telenort). Az országos EDGE hálózatukat 1 hónapon belül befejezik, már alig van valahol csak GPRS (részletek). Nagyvárosokban terhelt időszakokban elég lassú a HSDPA hálózatuk is (1-3 Mbps), de azért lehet rajta dolgozni. Ennyi pénzért (már ha tényleg 3300-at fogsz érte fizetni) megéri aláírni.
-
Rick4
félisten
Van egy előfizetéses flottás internet sim-ünk, meg hozzá egy K7315-ös modem, havi kb 3 ezres a díja. Ma hívott egy nő a vodától, hogy csak nekem csak most mindenféle kedvezménnyel új modemmel a mobilnet 14-es csomag 3300/hó a 3. hónaptól, és Pesten megy a 14Mbit. Mivel van egy 7 éves vitamax sim-em és azt is használom, megtaláltak valahogy ezzel, igaz pont jókor, ugyanis váltani készültem.
Kérdés, hogy az ár jó, de milyen teljesítményű és lefedettségű hálózat ez? A sebesség nem annyira döntő, most csak az zavar, hogy két város között GPRS-sel jön az adat, ami halál lassú...Egyébként meg egy kb 500 kártyás flottában vagyok, havidíj 2300, amiből 1500 lebeszélhető, percdíj mindig mindenhova másodperc alapon 9Ft/áfa, vezetékes 5Ft+áfa. Ennél jobb nem hiszem hogy lesz már.
-
club1
veterán
válasz
manchester85
üzenetére
Én az évben több dél-európai országban is dolgoztam, szinte mindenütt tiltva volt a voip mobilneten. Igaz, többségében a Vodafone-hoz köthető hálózatok voltak, kivéve egy-kettőt (pl. (Cosm)OTE). Volt ahol abszolút nem lehetett használni ilyen alkalmazást, volt ahol csak szaggatott, de mindenütt le volt írva, hogy az ő mobilnetjükön ez nem engedélyezett. Jellemzően egyébként a jobb árú (előfizetőknek jobban megérő) csomagokban korlátoznak.
-
droti25
őstag
Valaki nem használ esetleg skypot vagy vibert a mátrix tarifacsomag alatt?
Így egyértelmű lenne a válasz hogy tiltották avagy mégsem a ezeket az alkalmazásokat! -
mukibuci
nagyúr
válasz
manchester85
üzenetére
usában vagyunk?
-
manchester85
veterán
válasz
mukibuci
üzenetére
"Nem mindegy, hogy a netért lényegében nem fizetsz, ergo ingyen beszélsz, nem pedig a drága perceid fogynak"
Idén vagy tavaly volt is ebből egy nagy botrány az USA-ban, valami internettörvény, ami minden internethasználóra egységes le- és feltöltési jogokat biztosított. Ha te fizetsz egy internetszolgáltatásért, akkor nehogy már a szolgáltató döntse el, mire használhatod. Skype-olsz, Viberezel, és? A következő mi lesz, az email letiltása, hogy küldj sms-t meg mms-t? Vagy a youtube tiltása, hogy vásárolj valamilyen music store-ból? Ne beszéljünk már hülyeségeket.

-
club1
veterán
válasz
droti25
üzenetére
Miért kellene bizonyítani? Most nem korlátoznak. De le van írva, hogy nem engedélyezett, VoIP-ot szűrni az ő hálózatukban meg roppant egyszerű. Ha nem akarnak hűségszerződéses ügyfelet veszíteni, de szükségük van az érdekeik/hálózatuk védelmére, akkor majd korlátoznak.
-
Agro
senior tag
Azért az tényleg megtévesztő, hogy az ÁSZF-ben csak annyi van megjelölve, hogy VoIP. Ez egy eléggé tág fogalom. Legalább a Mátrixnál megjelölhetnék említés szintjén, hogy pl.: Skype. Most néztem utána neten és tényleg VoIP alapú szolgáltatásként van hivatalosan nyilván tartva én eddig úgy tudtam, hogy csak sima P2P szolgáltatás amin bármilyen adatot meglehet osztani a partnerrel.
-
club1
veterán
Ezek a csomagok simán felismerhetőek és szűrhetőek. De megnyugtatlak, nem az itthoni szolgáltatók találták ki a mobilnet alatt a VoIP hívások akadályozását, az EU-ban és kívül is nem egy helyen találkoztam ezzel a nem túl etikus - bár az ő szempontjukból érthető - húzásukkal.
-
Agro
senior tag
Saját szolgáltatásuk amivel olcsóbban telefonálsz külföldre. Pont hogy a skype tiltásnak nincs értelme, mert az netes alapú a netet meg ígyis úgyis használja az ember és teljesen mindegy, hogy én a skypeon hanghívást indítok egy ismerősömmel vagy leírom neki amit akarok. Ha hívást indítok saját magammal cseszek ki mert úgy felzabálja a csomagban foglalt adatmennyiséget, mint etióp gyerek a szaloncukrot. Ezzel igazából elöbb érem el hogy lassítsanak.
-
club1
veterán
A Skype és a Viber ip alapú hangátviteli (VoIP) alkalmazások. A hang a hálón pedig egy szolgáltató által nyújtott VoIP alapú hangátviteli szolgáltatás...
Logikusan az előzőt tilthatják (ha ezt leírják), utóbbit nem sok értelme van tiltani, hiszen a saját szolgáltatásuk... -
Agro
senior tag
válasz
mukibuci
üzenetére
Az ÁSZF-ben is csak annyi van a díjszabás mellékletben, hogy "Az Internet alapú hangátvitel (VoIP) Vodafone Martix 1, Vodafone Matrix 2, Vodafone Matrix 3, Vodafone Matrix 4 tarifacsomagokkal nem engedélyezett."
A VoIP-nak pedig semmi köze nincs a Skypehoz. VoIP leírása:
"A Hang a Hálón szolgáltatás nemzetközi hívásokat tesz lehetővé az internet protokoll segítségével a hagyományos nemzetközi hívásoknál lényegesen olcsóbban. A szolgáltatás igénybevételének módja: az országkód előtt a +0, illetve a 000 előhívót kell használni, nincs sem aktiválási díja, sem havi díja. A VoIP hívásokat az Előfizető aktuális tarifacsomagja szerinti számlázási egységenként számlázza a Szolgáltató."
A Skypenak és Vibernek semmi köze nincs a voiphoz. A VoIP az hang alapú, net nélkül is megy. A Skype az teljesen netes alapú P2P kapcsolat.
Ha te úgy tudod, hogy ez érvényes a Skypera is akkor téves a megfogalmazás az ÁSZFben. A Skypeot ebben az esetben csak úgy tudnák korlátozni, hogy minden P2P alapu kapcsolatot korlátoznak mint régen a Szabadonnál.
-
droti25
őstag
Akkor a viber használható?
Nem teljesen egyértelmű. -
Agro
senior tag
válasz
droti25
üzenetére
VoIP =/= Skype
VoIP az amikor nemzetközi számot hívsz, de nem a sima + tárcsázással, hanem +0 vagy 000 elöhívóval ezzel olcsóbb a nemzetközi hívás. Voice over internet protocol. Hanghívás interneten keresztül ez konkrét internet opció nélkül is megy
Skype az teljesen internet alapú mindenképp kell hozzá netes csomag (APN) hisz anélkül nem tudsz felcsatlakozni.
-
droti25
őstag
Ez erdekes megjegyzes a Matrix apróbetüs részében: Az internet-alapú hangátvitelt (VoIP) nem használhatod a következő tarifacsomagokkal: Vodafone Martix 1, Matrix 2, Matrix 3, Matrix 4.
Ebben az esetben skype,viber felejtős?
Vkinek tapasztalat??
-
A-Bag
tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy lehet kideríteni a vitamax jutalomnet állapotát (jelzik ha lejárt) ? Elvileg 30 napra kaptam 500 mb-ot de a 30 nap már 1 hete lejárt, viszont netre még mindig tudok csatlakozni... Most akkor hogy van ez? Remélem nem a kártyámról szívja a pénzt

-
Kampó
senior tag
én abban reménykedem hogy ráfizetnék 10k körül és elhoznék egy galagy ace-t. vagy egy htc wildfire-s.t Csak rálehet fizetni
amugy azt mondták megnézik milyen árdzinten volt a zte és abban az árban hozhatok valamit. a Huawei az pedig olcsobb majdnem 8 ropival (ha az alap elöfizus dijjat nézik) -
Hmura
tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Jelezném, tévedésben vagy, nem is kicsiben.
Már (köszönet Dedikének) már belinkelték az adatokat.Amire én céloztam, az az volt, hogy a HŰSÉGSZERZŐDÉST
HOSSZABBÍTÓK aránya mekkora. Ugyanis a statisztika olyan
mint a Szózatban az anyaföld: ápol és eltakar.
Az nem derül ki belőle, hogy az előfizetéssel rendelkezők hány
százaléka írt alá 2 éves hűségszerződést, mert a táblázatok csak
a új előfizetés kontra lemorzsolódás kumulált értékét adják meg.Egy szolgáltatónál van a kritikus tömeg, ami az aláírt hűségszerződéssel
rendelkezők arányát jelenti. Meghatározott garantált előfizető kell ahhoz,
hogy pénzügyi és gazdasági tervet lehessen készíteni 2 éves távlatra.
Ha ez leesik egy szint alá, akkor a cég tervezhetősége (főleg pénzügyi)
labilissá válik.A Telenorból kiindulva, ahol ez a szám a kritikus szintet elérte (és emiatt
vannak az akciózgatások (10E Ft készülék beszámítás, stb), a gyanúm szerint
a Vodánál is hasonló kezd lenni a helyzet.Mivel a novemberi eladások eléggé gyenguszra sikerültek (NMHH jelentés)
pont akkor, amikor a legjobb eladásokat kellett volna produkálni, a decemberi
se lesz jobb. -
Hmura
tag
válasz
dedike
üzenetére
A Telenor jelen pillanatban (és az előző hetek alapján) erősen nem ajánlott
kategória. Amióta ezt a Hypercsodaizét aktiválják, azóta nagyon komoly
gondok vannak a hanghívással, szakad, nem épül fel a hívás, kicsörög, de
a másik félnél nem jelez stb.....
Ráadásul a noname kínai telefonokkal kevesebb kevesebb hiba lép fel,
mint a nevesebb (Samsung, LG, Moto, Nokia) készülékekkel.
Ezek az ingyen kapott hálózati elemek örömei.... -
mukibuci
nagyúr
ebből a három próbából másfél rajtad is múlott
Szerintem egyértelmű, hogy csak az előfizető járhat el az előfizetéssel kapcsolatban, egy fél pontot pedig megszavaznék azért, mert gondolom nem mondták, hogy vidd be az összes cuccát a régi telónak, csak szóltak h jöhetsz. Válassz helyette X3-at, azokkal nincs ennyi baj (nálunk eddig egyet hoztak vissza, pedig elég sokat elvittek már). De a lényeg, hogy végül megoldódik 
-
Kampó
senior tag
el sem hiszem Megérkezett a zte bladem. Persze nem tudták megcsinálni. Cserés papiral küldték vissza. Most a pápai boltba a hülye...ri..ik variálnak 3x voltam ott egyszer a zte papirjai kelletek máskor nem az én nevemen volt, bementünk az illetékessel akivel vetük. akkor meg nem volt jo a rendszer. EZ vicccc Komolyan.
-
mukibuci
nagyúr
igen, ez meg külön vicc, hogy nem minden csomaggal érhető el, hiába van hypergyors okostelefonod/tableted, nem tudod kihasználni

A Telenor Hipernet sebességet milyen adatcsomagban érhetem el telefonhoz?
Olyan szolgáltatáscsomagot, amiben a HSPA+ típusú adatforgalmat korlátozás nélkül igénybe tudod venni telefonról nem értékesít a telenor. Hipernet tarifákkal pedig nem lehet telefonálni.via FB
-
válasz
Daffni2
üzenetére
Na akkor, hogy tudj is (ne csak állíts)!
Az NMHH gyorsjelentése szerint 2011 novemberében a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre 116,8 SIM-kártya jutott.
November végére a teljes ügyfélszám alapján számolva a T-Mobile részesedése az előző havi 44,91 százalékról 44,93 százalékra, a Vodafone-é 22,80 százalékról 22,81 százalékra nőtt, míg a Telenoré 32,29 százalékról 32,25 százalékra csökkent.
A vizsgált hónap végére a forgalmazásban résztvevők, azaz mind a havi díjas előfizetéssel rendelkezők és mind az előre fizetett előfizetések közül az utolsó három hónapban hívást indítók vagy fogadók száma alapján a Vodafone piaci részesedése az előző havi 22,66 százalékról 22,59 százalékra, a T-Mobile-é 45,39 százalékról 45,38 százalékra csökkent, míg a Telenoré 31,95 százalékról 32,03 százalékra emelkedett.
Tehát megállapítható, hogy a Vodafone esetében csökkent nagyobb mértékben az aktív előfizetők száma.... valamint, hogy a Telenor volt képes egyedül növelni aktív előfizetői számát, ami ugye a szolgáltató jövőjére nézve eléggé pozitív hatással lehet!
Természetesen itt elérhető a forrás is.
-
mukibuci
nagyúr
válasz
zsoleer
üzenetére
Mi szükséges a részletfizetéshez?
Az utólag fizető előfizetői szerződés megkötésekor történő hitelképesség vizsgálathoz szükséges dokumentumokon felül részletfizetés igénybevételéhez az alábbiakra van szükség belföldi magánszemély, illetve külföldi állampolgár garanciavállalója esetén:
- 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás vagy
- utolsó 3 havi saját névre szóló bankszámlakivonat, amelyre a havi bérátutalás történik
- nyugdíjas előfizető esetén nyugdíjas igazolvány és egy 3 hónapnál nem régebbi nyugdíjszelvény
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Valakit tudna nekem segiteni abban hogy a vodafone-nál hogyan is müködik a részletfizetés mert kérnek tölem munkáltatoi igazolást meg utolsó 3 havi bankszámlakivonatot ezzel csak az a baj hogy multkor akartam venni szintén részletre készüléket és akkor elég volt csak az utolso havi kivonat akkor most hogy is van ez?? teljesen ellentmondó infokat kapok mindenhonnan.... valaki benfentes esetleg irna az meg köszöném!

-
centerweb
csendes tag
Sziasztok!
13-án volt számlazárásom, és én 14-én reggel mondtam le a Mobilweb Hobbi opciót, valamint rendeltem meg ugyanakkor a ZsebNet 1000-et. A december 13-tól január 12-ig vonatkozó számlában a Hobbi teljes havidíja, vagy csak egy időarányos összeg lesz kiszámlázva?
Illetve ha január 13-át követően vissza szeretnék váltani ZsebNet 100-ra, úgy ha még 12-én lemondom az 1000-et, az már nem lesz a jan. 12 - feb. 12-es számlában, vagy esetleg előre számlázzák?
-
fjps
csendes tag
Sziasztok.
A havidíjas mobilnet (zsebnet 500) esetén mikor nullázódik az adatforgalom. A megrendelést követően mindig 30 nap múlva, vagy mindig számlazáráskor? Számlazárás mikor van?
Csak azért kérdezem, mert most járt le a megrendelést követő 30 nap, de a vodás netinfo oldal szerint már 70 MB-ot elneteztem, ami kizárt (3G Watchdog 20 MB-ot mért).
-
mukibuci
nagyúr
kis ismétlés: (és igen, tudja mindenki, hogy ez átverés, nem kell kihangsúlyozni, hogy mennyire meg lettél tévesztve és félre lettél vezetve)
-
mukibuci
nagyúr
sikerült végigolvasni az SMS-t? 160 karakter nem a világ
részletek a vodafone.hu/flotta oldalon 
Ha nem találnád meg, mert legalább annyira el van dugva, mint a link a kapott SMSben:
maximalista opció kell hozzá -> 2GB adatmennyiség 2400Ft / hó (és igen, tudja mindenki, hogy ez átverés, nem kell kihangsúlyozni, hogy mennyire meg lettél tévesztve és félre lettél vezetve) -
mukibuci
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
www.vodafone.hu/arlista, annyira nincs eldugva, nehezen lehetne ennél egyértelműbb
De csak a kedvedért ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Vki belinkelné nekem a Vodafone "A" csoportba kapható előfizetéses készülékárlistát? Egyszerűen nem találom.
Köszönöm!
-
tanygab
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: A vodafonnál egy évben hány előfizetést lehet kötni? Illetve hány telefont lehet venni egy évben? (1 személynek)
-
Agro
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ha telefonban se megy és biztos vagy abban, hogy befizetted akkor sim hiba. Ebben az esetben személyesen tudod díjmentesen cseréltetni.
Biztos ami biztos hívd fel az ügyfélszolgálatot és nézesd meg -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Tegnap óta nem müködik a mobilnet, csatlakozási hibát, hardver hibát ír vegyesen. Bár a telefonomba átrakva sem müködik...
A Vitamaxos kártyán most van ajándék net, az simán megy, és persze beszélni is simán lehet.
Mi lehet a gond?
(Számla befizetve, szóval biztos nem lett letiltva...) -
Agro
senior tag
-
bohoc71
aktív tag
Ma megkaptam az e-számlám, és érdekesnek találtam a havidíj összegét... Eddig a havidíjam x hónap 7 napjától y hónap 6 napjáig tartott, ezért fizetem 2560 ft-ot. A mai számla ellenben így néz ki:12.07-12.31-ig 2580 ft, 01.01-01.06-ig 630 ft!!! Mi a magyarázat erre?
-
draco31
veterán
válasz
mukibuci
üzenetére
Tisztelt Ügyfelünk! A MobilWeb Hobbi szolgáltatást bekapcsoltuk. Egyenle: .....Ft. Elsö használat elött kapcsolja ki be a telefont.
Éjjel elküldtem a WEB szót a 171-re, és erre már elküldték azt, hogy 18Mb-nál járok, és a tegnapi dátumot, hogy akkor neteztem utoljára. -
draco31
veterán
válasz
mukibuci
üzenetére
Vitamaxos vagyok. Elküldtem a NET szót a 171-re, de az a válasz érkezett, hogy nincs GPRS internet forgalmam, vagy nincs internet elöfizetésem.
Most telefonról írok, és nincs benne wifi. Az nem hiszem, hogy gond lenne, hogy opera minvel netezek, ez is csinál forgalmat.
December 2.-án kapcsolták ki a Hobbit, mert nem volt fedezetem, de még aznap feltöltöttem, és bekapcsoltam HOBBI szóval. Akkor ez most hogy? -
draco31
veterán
Hobbi netem van, tudom, hogy már más a neve. A telefonon nem nulláztam a számlálót, máshogyan kilehet deríteni, hogy mennyi lehet még a 100Mb-ból?
-
mukibuci
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
ebből kiindulva, bár lehet ott valaki bb szaki is

-
mukibuci
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
elméletileg nagyon jól képzettek minden téren, bár képzést csak android, symbian és ios téren nyújtanak

-
dellfanboy
őstag
A smartstore-el illetve az ott lévő eladókkal mik a tapasztalatok?felkészültek-e? pl. tudják-e mi a különbség BES és BIS között?
-
mukibuci
nagyúr
válasz
Studi22
üzenetére
nem azon van a hangsúly, hanem hogy csak ott van olyan telefon, ami kéne, online rendelés persze nincs - minek is - aki nem pesti, annak megteszi a 1800 is
(el tudnám képzelni azt is lassan, hogy vidéken csak vf 125 lesz a boltokban, akinek már igénye van, az utazzon fel pestországba) Bezzeg szifont minden sarki boltban adnak 
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A lehetőség adott rá, csak nem élnek vele....

Nem mindegy, hogy a netért lényegében nem fizetsz, ergo ingyen beszélsz, nem pedig a drága perceid fogynak 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

részletek a