- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
thomatox #26440 üzenetére
"Tudja a felhasználói VPN -t is, bár csak úgy működött, ha ő maga a radius server, ha a Server2019 -et állítottam be radiusnak, úgy nem ment,"
Itt valószínűleg a tűzfal és a szerver közötti összekötés nem ment. A szerveren kell általában létrehozni egy usert amit a tűzfalon az LDAP beállításoknél megadsz. Ezzel behitelesít a tűzfal a szerverre és lekéri a user listát, elvégzi a userek hitelesítését. Ennek azért utána kell olvasni rendesen, ez nem a next-next-finish kategória.Mivel csak azzal a disk kapacitással tudsz gazdálkodni ami a szerverebe van (nincs külső storage, vagy NAS eszköz) így én mindent virtuális lemezre tennék. Felpattintanék egy ingyenes VMware-t a fizikai szerverre, arra bedobálnám a guesteket, és Veeam-mel menteném a cuccot.
VAS tekintetében mindenképp SSD-t javaslok, a virtualizáció tekeri rendesen a háttértárat, HDD-vel lassú lesz. Szerver méretezésre vannak nálam okosabbak de én így számolnék:
- a Win2019 DC+fájlszerver+print szerver esetében 8-16 GB elég lehet,
- a win2019 adatbázis tekintetében szintén a 8-10 GB elégnek tűnik mert kevesen használjátok és felételezem MS SQL Expres-t használtok ami proci és RAM korlátos, a MySQL-nek nem tudom mennyi kellhet
- a Linuxra nem tudom mennyi kell, de mivel kevesen használják 8-10 GB oda is elégnek tűnik.
Tárhely tekintetében te tudod mennyi kell. Talán a fájlmegosztás mehet HDD-re is, de az adatbázis és az oprendszerek mind SSD-n legyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA V
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest