Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
Aktív témák
-
javaslom ezen topik áttanulmányozását, különös tekintettel a #45-re
-
picur220
veterán
És mi az, hogy ármester? Mármint a rang mit jelent?
Egyébként nagyon pörög a topik -
picur220
veterán
válasz
Psychonaut #57 üzenetére
Igy már értem...
Gondoltam, hogy ők az alap nagybetűsök, de pl van KORREKTOR, GAMEPODDER, és mostmár ha azt nezzük a VIP is nagyetűs... -
picur220
veterán
válasz
Winner_hun #55 üzenetére
"A VIP a volt nagybetűsök rangja."
Ezt nem értem, milyen volt nagybetűsök? Most is vannak nagybetűsök, vagy akkor ez azoké, akik már nem modok? -
picur220
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, leginkább a modikhoz, ha semmi közöm hozzá, nyugodtan mondjátok meg. Találtam 3 olyan rangot a PH!-n, ami szinte csak pár embernek van, de sehol sem látom, hogy ezek mire jók (persze van, amiről sejtek dolgokat...) . Pl: PH! technikus, vagy öreg motoros, de a VIP-vel is most találkozom először. Pl láttam egy mostani VIP-t, aki régebben modi volt, így már belezavarodtam az egészbe. Most akkor a VIP a modi/hg felett vagy alatt van? Az öreg motoros csak a pár hozzászólással rendelkező, nem túl rég készített RIOS gépháznak van, PH! technikust meg csak ezt az egyet láttam.
Segítségeteket előre is köszi, és mondom, ha semmi közöm hozzá, szóljatok!
-
Alpachino
veterán
szerkesztve
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Winner_hun #50 üzenetére
csak tipp, de szerintem ebben nincs korlátozás. A topikokban azért lehet max annyi mert a hsz sorszáma gondolom smallint-ként van az adatbázisban tárolva, privátok viszont nincsenek sorszámozva, csak ID-jük van, ez viszont együtt számolódik, most 1455000 körül jár.
-
LordVader80
őstag
válasz
Winner_hun #50 üzenetére
Köszi!
nem fontos, ha így több száz elfér, akkor ok!
-
Winner_hun
félisten
válasz
LordVader80 #49 üzenetére
Egy topikba jelenleg 32767 hozzászólást lehet írni. CSAK gondolom, hogy a privátokhoz is ennyi fér, az meg még odébb van. De ha nagyon érdekel akkor utána járok hogy mennyi a max.
-
LordVader80
őstag
válasz
Winner_hun #48 üzenetére
Ok! De gondolom ha ''megtelik'', csak jelzi nekem valahogy a ''ph-motor''? (és nem úgy, hogy vki beír egy fórumba, hogy nem megy át a privi)
-
Winner_hun
félisten
válasz
LordVader80 #47 üzenetére
Egyelőre senki nem panaszkodott hogy megtelt volna
( amennyit lehet az egy gyorsan biztos nem lehet meghaladni)
-
LordVader80
őstag
Hali!
Azt honnan tudom, hogy mennyi privát üzenet után kell, hogy töröljek?
Vagy itt nem telik be a ''postafiók''??? -
Dzsozef
csendes tag
köszi!
-
Dzsozef
csendes tag
hali lehet hogy nem jó helyen járok, de meg tudná mondani valaki hogy hol lehet megváltoztatni a jelszavam és az elérhetőségeimet (e-mail)?
-
Hasek
Közösségépítő
Első HSZ itt is kibővítve! Read It!
-
c.andrew
tag
Bocs a láma kérdésért, de ha megváltoztatom a felhasználónevemet akkor az eddigi hozzászólásaim és a regisztráció óta eltelt időm elvész-e?
-
rlazol
veterán
az alapszabály és a keresés mellett gond az, hogy ha használoid is a keresőt, az nem az azonnali kérdések óráját hozza ki, hanem egy csomó, adott pillanatban értéktelen és használhatatlan topicot. Talán ha a kereső berakná az azonnali kérdések órája topicot minden kereséseredmény élére?
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
macilaci78 #36 üzenetére
Nos! Bocsi hogy ennyi idő múltán válaszolok, de legalább megteszem!
Az első ötleted, szvsz azért nem a legjobb, mert Eléggé össze tudná kuszálni a HSZ-ek elrendezését, és mindig csak a gondok lennének vele. Nem hinném, hogy ez a legjobb megoldás.
A másik szvsz félig jó, félig nem. Ugyanis ezt jó ötletnek tartom, hogy megjelenik bejelentkezéskor a szabályzat, és egy tovább gombal lehetne eltüntetni, de ez tag-fanatikus tag, de még a lelkes újoncság ideén is idegesítővé válna. A dolog szvsz úgy lenne jó, hogy csak újoncként jelenik meg minden bejelentkezéskor, és azt már nem lenne olyan nagy kunszt kivárni. A szabály végére oda kellene írni, hogy mikor fog már végleg eltünni a bejelentkező képernyőről.
Igazából ezt nem nekem a dolgom eldönteni, hogy mi is legyen, mit változtassanak meg, hanem a MODERÁTOROKÉ a végleges döntés joga.
De igazából ezt a Javítsuk a Prohardvert! c. topicba kellett volna fel ajánlani, ahogy írtad is, mert ott elöbb válaszolnak valószínűleg. -
macilaci78
nagyúr
Nem vagyok biztos benne, hogy amit írok, ide tartozik-e, vagy inkább a Javítsuk a Prohardvert! totyikba, de én a gondolatomat ide tudom kötni.
Szóval itt láttam azt a kialakult véleményt, hogy jóformán alig olvassák az 1# hsz-okat szinte minden totyikban, ebből jönnek az offolás, oda nem illő dolgok és aztán meg tetszik a lelkes (újonc) fórumozóknak, ha az orrukra koppintanak. Kérdése/ötletem a következő: meg lehet-e oldani azt, hogy a legfelső hsz mindig az aktuális topiknyitó hsz legyen? Függetlenül ez persze attól, hogy melyik 30-50-100-300 db hsz jeleníti meg az ember, milyen sorrendben, stb. Így segítve a fórumozókat, hogy kéznél legyen az igazi, eredendő ok, amiért az adott totyikba betéved.
Támogatom továbbá azt az elképzelést, hogy az Alapszabályt hozza fel a keresés bizonyos rang alatt. Ezt azonban kiterjeszteném picit: minden egyes bejelentkezés nél sikeres kísérletél vagy egy pop-up ablakban, vagy alapból az induló képernyő legyen ez a hsz, alatta egy ''Tovább'' gombbal lehetne nyugtázni a meglétét és elkezdeni a fórumozást. Ezt már nem biztos, hogy ranghoz kötném, illetve egy bizonyos rang alatt, és/vagy ''kiemelt'' tagok körében, egyfajta bűntetésként. Már amennyiben a magyar Alkotmányt olvasgatni bűntetés egy magyar állampolgárnak. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viktor0610 #32 üzenetére
És a benne elrejtett jelszó dolog?
-
-
BlacKSouL
addikt
A regisztrációnál nem lehetne megoldani azt, hogy csak akkor lehessen kipipálni az Átolvastam, elfogadom checkboxot, ha végigpörgette egy beépülő görgethető textboxban az alapelveket(mint néhány telepítő License-agreement részénél is van), illetve valahol a vége felé lenne benne egy kód vagy szó beillesztve(akár mindig ugyanaz, tehát egy nem változó password), amit be kellene gépelni egy input-mezőbe, mint a bot-reg védelmes regisztrációknál? Mert akkor azontúl hogy végig kéne pörgetnie, még át is kéne olvasnia ahhoz, hogy megtalálja a jelszót, és csak azzal tudna továbblépni.
A másik, hogy azt nem kéne valahogy beilleszteni, hogy a tag csak akkor nyisson új topikot, ha a keresőben mondjuk három különböző kulcsszóra való rákeresés sem hozott ki olyan topikot, amiben előfordulhat a megoldás gondjára, illetve ami a legközelebb áll a témájához. Tehát hogy kiemelni a felesleges új topik nyitásának problémáját, és a kereső használatának fontosságát. -
Hasek
Közösségépítő
válasz
Viktor0610 #29 üzenetére
Gonosz! Rontod a szurkoló táboromat!
Egyébként érdemes lenne bele rakni az amit Gambit ajánlott, hogy a Modik hatalmáról hol lehet kérdezősködni, vagy nem kellene, mert az is csak arra ösztönözne sok újoncot, hogy kérvényezze azt, hogy MODERÁTOR legyen.
Ha úgy gondolod, hogy bele lehetne tenni, akkor ezt is a végére kellene, az Egyebekhez:
- Ha valakinke a MODERÁTOR-okkal kapcsolatban kérdése lenne, illetve úgy érzi, hogy elérkezett az az idő, hogy belőlle is MODERÁTOR váljék, de erre még senki nem kérte meg valami okból, akkor itt lehet (sűrgetni)kérvényezni azt, kisebb-nagyobb sikerrel: [link] -
-
Hasek
Közösségépítő
Nos!
Hát elkészült a ''kicsit'' lerövidített változat. Tényleg kicsit!!! Nem látom sok értelmét kicserélni rá, mert nem rövidebb annyival, hogy érdemes legyen vele szenvedni. Azonban ha érdekel valakit, akkor belinkelem az eredeti letöltési helyét, és a átdolgozott változatét.
Eredeti: [link]
Átdolgozott: [link] -
Hasek
Közösségépítő
Tudom hogy csak javaslatként mondtad, és köszönöm! Félreértés ne essék! Az elöbbit nem ellenválaszként írtam, hanem csak mondtam, hogy nem igazán tudom, hogy mely részeket lehetne lehagyni. És hát valóban! Egy kicsit tényleg hosszúra sikeredett, de nem találtam őket rövidebb példányban. De valszeg megpróbálom kicsit lefarigcsálni, de ne várjatok valami sokkal rövidebb dolgot!
-
Hasek
Közösségépítő
Hát ezt nem igazán tudom, hogy hogyan lehetne lerövidíteni. Még ha az elhanyagolható részeket ki is hagyjuk, akkor se lenne v.mi sokkal rövidebb. Azt meg lehetne tenni, hogy felosztani részekre/oldalakra, hogy ne legyen ennyire egybe. Bár nem tudom, hogy erre mennyire lenne igény, hogy ''x'' bekezdés után ott van, hogy #2(és a hozzá tartozó fejléc)... majd #3...''és így tovább''
-
Olvassátok el a #1-et!!!
-
föccer
nagyúr
Olvassátok az 1 HSZ-t. Kezdőknek kötelező.
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
Lord Zero #15 üzenetére
Nos!
Ez a PL. amit említettél, az valós dolog lehet, és valóban eléggé összekeveri a dolgokat a user számára. De gondolom itt a PH!-n nincsen olyan sok elmebeteg, hogy ha valaki kérdez valamit, akkor azt egyből elküldje egy teljesen más topicba, hogyha az ott van helyben. Ez nem is lenne logikus döntés senkitől!
...nem feltétlenül kell frissen regelt tagra gondolni... - Ha a user már nem újonc, hanem eltöltött jó pár napot itt a PH!-n, és még véletlenül sem tévedt egyik szabály közelébe sem(Arckép reqeust, vagy akár ez itt) csak úgy a kíváncsisága kedvéért, akkor szerintem az az ő baja, mert akkor nagyon nem is érdekli a dolog, ha nem néz körül a PH!-n.
És a topic nem éppen arra született, hogy az x napja reggelt emberkéket felvilágosítsa, mert ha x nap alatt nem nézett körül, akkor magára vessen(de nem azt mondom, hogy őket most zárjuk ki, használjak egészséggel) de arra inkább való, hogy egy újonc aki sehol nem jártas még itt a PH!, és ''véletlenül'' betéved ide, akkor itt minden lelegyen írva, és vágja, hogy mihez kell tartani magát a PH!-n.
Kaptam több olyan értékelést pár napja a MODERÁTOROKTÓL, hogy annyi haszna lenne mint az alapelveknek. Ugyanis, ha az alapelveket elolvassa a reggelő, akkor van haszna, de ha át se futja, csak ki pipálja, hogy elfogadja a feltételeket, akkor annak sincs túl sok értelme. Annyi hátrányban van ez a topic, az alapelvekkel szemben, hogy az alapelvekre felhívják a figyelmet. Azt a javaslatot a #6-ban szerintem is érdemes lenne fontolóra venni, mert akkor Lord Zero kollégánk is nyugodt lehet, hogy felhívjuk erre a topicra a figyelmet.
[Szerkesztve] -
-
tiv83us
veterán
válasz
Lord Zero #15 üzenetére
Mivel manapsag nem divatos /pl az arckepes topikban sem/ elolvasni az elso hsz-t, igy valoban eleg necces az ugy. Viszont ha a delikvens netan regebben mar ''erre jart'' es el is olvasta, akkor ha arckephez fordul majd pl, akkor valami talan remleni fog neki, hogy feltetelekhez van kotve es talan hajlando is lesz utana olvasni az adott topikban, mielott faszsagokat ir. Maradjunk annyiban, hogy hatranya nincs ennek a szabalykonyv - topiknak es esetleg meg hasznos is lehet, adjunk neki egy par napot aztan kiderul.
-
Lord Zero
addikt
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
azokat az újításokat/javaslatokat tudom értékelni, amelyek életszerűek és praktikusak, ergo visznek valahova (előre, lehetőleg)
képzeld el, amint egy usernek eszébe jut, h egyéni arcképe legyen (nem feltétlenül kell frissen regelt tagra gondolni, bárki lehet, akire most jött rá az avatar-csere) - hová vezet az első útja? ide? kétlem (miért is ide jönne elsőre, logikátlan lépés)
elmegy a requestes topikba, ahol vagy meglátja ez első, vastagbetűs hszt (itt meg is lenne oldva a dolog), vagy nem, ez utóbbi esetben beírja, h szasztok, kő egy ávátár, micsinájjak - erre ott vki mit fog neki mondani? ezt a topikot linkeli, ahelyett, h a topicon belül irányítaná az odavágó szabályokat summázó hszra? nem sokkal ésszerűbb a topikon belül scrollozni? (arról nem beszélve, h az ideirányító tanácsadónak ismernie kell ezt a topikot is, ez plusz 1 feltétel)
de tegyük fel, h furcsamód mégiscsak kiirányítják abból a topikból, el ide
itt megnézi, elolvassa (azaz rákeres, mert ha nem legelöl van az #1 hsz - ugye, vesszőparipa rulez - akkor kénytelen megkeresni a neki kellő infókat - pedig mintha ugyanezt megtehette volna magában a requestes topikban is, nemde?)
ekkor rátalál a keresett és hőn áhított válaszra, és visszamegy oda, ahonnan elindult (vagy nem)
ráadásul biztos, h minden requestes regula-update alkalmával (és más szabályok változásakor) itt is updateolni fogjátok az #1 hszt, hiszen csak úgy van értelme, különben félretájékoztató lenne a topik
no, mennyire tűnik mindez életszerűnek?
szerk.
viktor #14: hoppá, a negatív hozzáállás is hozzáállás, kérem szépen
nem azt akarod sugallni, h csakis pozitívan és éltetően lehet ehhez a dologhoz hozzáállni, ugye? (mellesleg örüljetek, h uppolom a topikot)
[Szerkesztve] -
-
ALI_G
veterán
Lord Zero: Én pl. kombináltban használom, és én is elolvasom az 1. hsz-t, ha még nem ismerem az adott topicot. Ellenben egy újonc...kitudja. Ha magamból indulok ki, akkor még a PH szabályzatot is csak alig olvastam el (bocsi ezért, de még kezdő internyetező voltam). Viszont amikor már volt pár 100 hsz-em, elolvastam és azóta is igyekszem betartani. Senior tagságom óta mindenkit épító jellegű hsz-ekre buzdítok (benne is van az alapelvekben/szabályzatban mint konstruktív szó, de ezt nem szeretem), flame szinte sose, OFF ritkán, akkor is elnézést kérve írtam. Az új PH motorban pedig ezt privátban próbálom rendezni. OFF topicra próbáltam már terelni ilyen témát, de nem jött össze. (pont ma volt az XP topicban) Őstagságom óta pedig az eddig megszerzett tudásomat próbálom átadni, ha kérdezek egy topicban, akkor elolvasok pár hsz-t, hátha tudok segíteni, vagy pont ott van a válasz az orrom előtt (sajna régebben volt olyan, h ott volt, és már post-oltam előtte a kérdést -rossz tulajdonságom, elismerem, de igyekszem-). A felesleges hsz-eket próbálom kerülni. Jó irányba haladok ezzel itt a PH-n?
Na tessék, kicsit ez is off. sory.
Viktor0610: Lenne egy ötletem. Ezt a topicot be lehetne linkelni a PH szabályzat-ba mint kiegészítés. Talán többet érne, és lehet többen találnák meg, akiknek ezt szükséges elolvasni.
Az összes részét külön-külön már nem egyszer olvastam, de most is elolvastam végig. 1 év alatt azért csorbul mindenkinek az emlékezete.
[Szerkesztve] -
-
Lord Zero
addikt
tudtam, h ez a növekvő/csökkenő sorrend érv lesz (hiba volt részemről meghagyni ezt a kis rést, elsikkadt a lényeg, a hszomnak nem ez volt a mondandója) - akkor fordított sorrenddel meg ez az #1 hsz is utolsó helyre fog kerülni, ergo lényegileg ugyanott vagyunk, mindegy
az elgondolást értékelem, tényleg, remek összefoglaló, ettől eltekintve totál marhaságnak tartom (ezalatt azt értem, h nekem iszonyat feleslegesnek és groteszken önismétlőnek tűnik)
őszintén kíváncsivá tesz, hány olyan júzer fogja ezt olvasni (egyáltalán hogyan jut el ide - mert a ''Mégis csak nagyobb esély van arra, hogy betévednek egy olyan topicba, és elolvassák azt, aminek a címében ott lapúl a szabálykönyv kifejezés'' az vegytiszta illúzió, hidd el, hidd el, hidd el), akinek valóban szüksége lenne rá, h olvassa
mert az, h ide a péhát (és annak szabályait) ismerő péhások beírnak ezt-azt és jól megtaglalják a világ esszenciáját (t.i. ejh, milyen remek kis szabálygyűjtemény, de jó, de szépen össze van szedve, stb) egyhelyben toporgás (amennyiben csúnyán akarnék fogalmazni, akkor mr wolf örökbecsűjét idézném a pulp fictionből, miszerint egymás mijével mit csinálunk) - gondolom, nem ennek lett szánva a topik
de így nem a célszervhez jut el az eszköz (maga a cél is kérdéses), csak egy túlragozás(nak tűnik nekem)
látom, nem leszek túl népszerű ezzel a véleményemmel, elnézést, akkor is így gondolom
(talán azért, mert mindig igyekszem elolvasni mindenhol az #1 hszt) -
-
Hasek
Közösségépítő
A rangokkal kapcsolatos adatokat a PH! Rangok c. topic első hsz.-ből vettem, és megkérdeztem pár MODERÁTORT, hogy pontosak-e azok az adatok, és azt felelték, hogy igen. Most akkor pontos, vagy sem?
Egyébként THX a javaslatot!Pont ilyenekre gondoltam!
És THX a többi pozitív hozzáállást!
[Szerkesztve] -
Hasek
Közösségépítő
Mégis csak nagyobb esély van arra, hogy betévednek egy olyan topicba, és elolvassák azt, aminek a címében ott lapúl a szabálykönyv kifejezés, mint egy olyan topicban olvasnák el ezt, ahol semmi nem figyelmeztet, hogy a topicban szabály van érvényben(és nem minden felhasználónak esik egyből szemre az első hsz, ugyanis be lehet állítani, hogy csökkenő sorrenbe állítsa a hsz-ek sorrendjét. És gondolom rajtam kívül más is hasznája még így.)
Ja boccs! OFF!
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
hm
ha a topikok legelső hszát (amiben az egyes dolgokra vonatkozó szabályok vannak leírva és amiket te most sorban bekopipészteltél) nem olvassák el az arra járó (azaz az illető topikba belépő és annak #1 hszát óhatatlanul is látó) júzerek, akkor ezt itt (egy külün topikban, ömlesztve) biztosan el fogják?
''...ha valaki talál, egy ide be nem írt, de lényegesnek vélt szabályt, akkor azzal kiegészítse a topic tartalmát''
találtam: jobbkéz -
Hasek
Közösségépítő
A nagy PH! Szabály könyv, usereknek!!!
Az Alapelvek:(amit persze mindenki elolvasott regisztrációkor)
Kedves Olvasónk!
Örvendetes változásokon ment át az IT.news / PROHARDVER! / Mobilarena: nagykorúvá érett. Annak minden lehetőségével, örömével, gondjával, bajával. Az eddigi szűkkörű kamarahangulatból némileg kilépve igyekszünk továbbvinni a kitágult térben is azt a konstruktív, közösségi szellemiséget, amit képviselünk. Azonban immár szükség van az eddigi szokásjogok egyértelművé tételére, írásba foglalására, hogy mindenki tisztán lásson - s minél kevesebb súrlódás forduljon elő a jól összeszokott törzsgárda és az egyre gyarapodó számú újonnan érkezettek közt.
A fórum alapelvei:
• a fórum magánterület, tehát az itt tartózkodás elsődleges szabálykönyve az ALAPELVEK (amely természeten összhangban van a hatályos magyar jogszabályokkal)
• a regisztrációval, illetve a regisztrált nick használatával a felhasználó elfogadja az ALAPELVEKET
• a fórumot bárki olvashatja, de hozzászólni, topicot nyitni csak a regisztrált tagjaink tudnak
• a fórum moderált
• a hozzászólások tartalmáért a hozzászóló felel
• a hozzászóló fórumbeli hozzászólásai erejéig lemond szerzői jogáról: sem anyagi sem más jellegű követeléssel nem élhet. A felhasználónév nem adható el és nem ruházható át.
• a fórum szakmai színvonalát a moderátorok igyekeznek minél magasabb szinten tartani, azonban a Prohardver Kft. nem vállal(hat) felelősséget a fórumban található információk hitelességéért, megbízhatóságáért, felhasználásukból eredő esetleges következményekért
• a fórum nyelve a magyarA moderáció, a moderátor, a házigazda:
• a moderátor / házigazda elsődleges feladata a fórum területén (minden moderációs szabály alapja) a normális, emberi hangnemű, konstruktív beszélgetés lehetőségének, körülményeinek fenntartása
• a moderátor / házigazda döntése végleges, fellebbezhetetlen
• a moderátor / házigazda az IT.news / PROHARDVER! / Mobilarena felkérésére végzi munkáját, fórum szabályzatának megfelelően végzik feladatukat, azonban fórumbeli véleménye magánvélemény nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját
• a moderátorok és döntéseik a fórum területén egyenrangúak egymással és a házigazdákkal
• moderációról rendszerint annak helyszínén vagy a .[Miért moderáltuk] topicban értesítünk titeket
• moderációt kérni kizárólag a Moderátort keresek topicban lehet (emailben, privát üzenetben és egyéb módon nem)
• moderációval kapcsolatos kérdéseket a Jogos moderálás topicba várjuk
• moderátori szankciók:
o topic: bezárás, törlés, áthelyezés, cím javítása
o hozzászólás: törlés, javítás
o felhasználó kitiltása időlegesen vagy véglegesen
• amit tiltunk fórumunkban:
o minden olyan beavatkozás, mely hátrányosan változtatja meg a fórum megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát
o a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólások (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)
o ha a hozzászólás jogszabályba ütközik, jogszabálysértésre buzdít
o ha a hozzászólás faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért
o ''Wareztevékenység'', vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
- használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
- használatára buzdítás,
- segítségkérés ezek beszerzésében, használatában;
o flame: vagyis kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé
o 3 sornál hosszabb aláírás
o a _túlságosan_ off topicok: együtt örülünk, ha valaki apa lett, együtt szurkolunk az érettségizőkért, de ne nyiss külön topicot a bengáliai óriásdegukról. Vannak tematikus topicjaink (pl. Motoros topic, Digitális fényképeim) próbáld mondanivalód első körben azokban megosztani
o mértéktelen UP-olás: ne várd, hogy minden kérdésedre _azonnal_ választ tudjunk adni. Topiconként napi 2 UP megengedett!
o az Állásbörze témacsoportban tilos MLM-hez és piramisjátékhoz tagokat gyűjteni
o a fórum nem ingyenes felület vállalatok, vállalkozások számára. Médiaajánlatunk itt elérhető!
o tilos a következő termékek adásvétele: (lő)fegyver, kényszerítő eszköz, jövedéki termék (üzemanyag, alkohol, stb), vagy bármi más termék, melynek internetes árusítását jogszabály nem engedélyeziJótanácsok:
• a topic címét gondosan válaszd meg:
o kerüld a túl általános címeket (''Segítsetek plízzz!!!!!'') A cím pontosan, egyértelműen tükrözze azt, amit szeretnél.
o legyen olyan, amit később is megtalálnak a keresőben a fórumozók: ha azt írod, hogy ''Megdöglött azikszpém a radidrájverrel'', akkor azt senki sem fogja megtalálni, ellentétben azzal, hogy ''Nem megy az XP-m, mióta feltettem a Catalystet''
• a Hardver Piac / Mobil Piac / Szoftver Piac / Bolhapiac témacsoporoktra vonatkozóan:
o ha eladsz, lehetőleg minden paraméterét közöld a hardverednek, mert rendszerint úgyis töviről hegyére kikérdeznek
o egyes eladók rossz néven veszik, ha vásárolni ugyan láthatóan nem akarsz, de a terméket ''ócsárolod'' - inkább ne tedd
o mindig a legnagyobb körültekintéssel járj el az adás-vétel során. A Prohardver Kft. semmilyen formában sem vállal(hat) felelősséget az itt vett/eladott termékért és ellenszolgáltatásértAdatvédelem
Az IT.news.hu, a Prohardver.hu és a Mobilarena.hu házigazdái, moderátorai és technikai személyzete mindent megtesznek azért, hogy a hatályos törvények szerint, valamint az adatvédelmi biztos ajánlásai alapján maximális biztonságban kezeljék a fórumozók személyes adatait. A fórumozók adatait harmadik fél részére bírósági eljárás nélkül nem adjuk ki.
Szélsőségesen deviáns magatartás esetén (például életveszélyes fenyegetés) a fórum üzemeltetői azonban fenntartják a jogot, hogy mérlegelés után a fórumozó adatait állampolgári kötelességükkel élve esetlegesen továbbítsák a rendőrségnek.
Végszóként álljon itt keopsz első hozzászólása a 2000. november 20-án indult PLUSABIT fórumáról: Akkor hát messük el a virtuális nemzeti színű szalagot, ahogy Bástya elvtárs tette, amikor megnyitotta a Szocialista Szellem Vasútját! Ezennel Tietek a tér, tisztelt fórumni vágyók, legyetek bő beszéddel, és bő kritikával, magatok, és minden iránt! Előre!By: Az IT.news / PROHARDVER! / Mobilarena csapat
Arckép Request:[link]
A következő sorokat kérem mindenki olvassa el, fontos, hogy ne csak átfussa mert később az esetleges botlásért már nehéz lesz elnézést kérni.
Kedves felhasználók!
Ebben a topic-ban lehet egyéni arcképet kérni, és a feltételek teljesítése esetén kapni. Elbírálásuk és menedzselésük a Moderátorok hatáskörébe tartozik, Parci-t ne zaklassátok ilyen kérésekkel.
Szükséges feltételek:
- 600 napja reggelt nick és minimum őstag rang, de azután sem jár automatikusan (notórius offolók gondolkozzanak mielőtt kérnek) és a Modok
egyetértenek a döntésben
- a PH! arculatába illő avatar készítése
- a Topicba csak a képet illeszd, és mellé a kérésed írd
- a Témához nem kapcsolódo hsz-eket azonnal töröljük
- ha segítség kell a képek elkészítésével kapcsolatban azt itt kérdezd meg: [link]
- ha valakit elutasítunk akkor 60 napon belül nem kérhet újra avatart
- az offolokat figyelmeztetjük és ha nem elég akkor bannoljuk
- a Topicban az ''up''-olás tiltva vanA TOPIC KIEMELT MODERÁTORI FIGYELEM ALATT ÁLL!
- mindenki legyen tisztában a következmények súlyával a felesleges hozzászólások előtt
- mivel két ''idegenlégiós'' Moderátor is van (Bash és tiv83us), ezért a kívánt képeket legyetek szívesek ide [link] feltölteni
/tar.hu és egyebeket kerüljük mert ezek általában külföldről nem megjeleníthetőek.../A képekkel szemben támasztott technikai követelmények:
- elsőként álljon itt Parci hozzászólása: [link]
- illeszkedniük kell a PH! arculatába;
- nem lehet fénykép vagy logó-jellegű nonfiguratív ábra, céges ill. védjeggyel ellátott logó tilos!, legyen ''arcuk'' az arcképeknek;
- rajzos-mesés képek kellenek átlátszó háttérrel, stílusban leginkább az ICQ-s avatarokhoz közelítsünk (adatoknál az alsó harmad);
- preferált méret: 40x50 pixel ill. 16x20 pixel (a topic-listában megjelenő kicsi verzió), ezektől kis mértékben el lehet térni, nincsenek szigorúan meghúzott határok, szemre jó legyen és figyeljünk oda az arányokra;
- fontos, hogy a képek transzparens (átlátszó hátterű) gif-ek legyenek, melyeket #CDC5AF-re kell optimizálni.Aki úgy gondolja, hogy megérdemli és megfelel a követelményeknek, az töltse fel a képe(ke)t a fenti cimek valamelyikére, illessze be itt egy hozzászólásba, és kérését tömören megfogalmazva irja mellé. Legyetek türelmesek, rendszeresen figyelemmel kísérjük a topic-ot, idővel válaszolni fogunk.
Ha valaki nem boldogul a képszerkesztéssel, az a fent emlitett totyikban kérje meg a vállakozó szellemű usereket, hogy segítsenek elkészíteni a kívánt avatart.Fontos tudnivalók, jótanácsok, kéréseink:
- mindenkitől elvárjuk, hogy képes legyen feltölteni egy képet, és beilleszteni azt egy hozzászólásba (vannak ingyenes tárhelyek, képtárak, a legegyszerűbb az ImageShack szolgáltatása: [link]
- az egyéni arckép őstag rang felett sem automatikus, ez nem egy szolgáltatás, ami jár, csupán a régi tagoknak szeretnénk ezzel kedveskedni;
- ne legyen vita arról, hogy xy miért kapta meg, pedig még csak őstag, senior tag... tessék elfogadni, és arra törekedni, hogy értelmes, konstruktív hozzászólásokkal váljunk hasznos tagjaivá a fórumnak;
- aki egyszer már kért arcképet, és azt mondtuk, hogy nem, az ne jöjjön egy hét múlva megint, mert nem vesszük jó néven;
- nem vagyunk híve a ''lefoglalósdi''-nak, mert mire oda kerül a sor, addigra lehet, hogy 10-szer is megváltozik az ember véleménye.
- kérjük ne gratulálj mindenkinek külön hozzászólásban az új arcképhez, kerüljük az ilyesmi felesleges ''mondanivalókat'' a topik jobb átláthatósásga érdekében.
A legvégén ismételten megkérnék mindenkit, hogy ne rontsuk el úgy a dolgot mint múltkor.
By.: tiv83us
Arckép szerkesztő: [link]
Ez a topik azért jött létre, hogy az arckép request topik átláthatóbb legyen a későbbiekben. Ha az egyéni arcképre jogosultak esetleg nem tudják elkészíteni a kívánt formára, méretre az avatart akkor itt lehet majd egymásnak segíteni és új ötletekkel szolgálni.
Használjátok normálisan és a felesleges offokat itt is kerüljétek, mert ez a topik is kiemelt moderátori figyelem alatt áll.
Van már sok meglévő elkészített arckép is, melyeket [link] topikban találhattok meg.
FONTOS! Itt csak azok avatarját készítjük el, akik már a kérés pillanatában jogosultak.
Aki még nem jogosult saját arcképre, vagy egyszerűen csak van egy jó ötlete, azt a [link] topikban szeretettel várjuk.
A képekkel szemben támasztott technikai követelmények:
- illeszkedniük kell a PH! arculatába;
- nem lehet fénykép vagy logó-jellegű nonfiguratív ábra, céges ill. védjeggyel ellátott logó tilos!, legyen ''arcuk'' az arcképeknek;(azoknak a felhasználóknak, akiknek arctalan arcképük van, azok a szabály életbe lépte előtt kaptak arcképet!!!)
- rajzos-mesés képek kellenek átlátszó háttérrel, stílusban leginkább az ICQ-s avatarokhoz közelítsünk (adatoknál az alsó harmad);
- preferált méret: 40x50 pixel ill. 16x20 pixel (a topic-listában megjelenő kicsi verzió), ezektől kis mértékben el lehet térni, nincsenek szigorúan meghúzott határok, szemre jó legyen és figyeljünk oda az arányokra.
- fontos, hogy a képek transzparens (átlátszó hátterű) gif-ek legyenek, melyeket #CDC5AF -re kell optimizálniBy: I_Am
Új Rangrendszer a PH!-n[link]
Kedves fórumozók!
A következő pár órában beindul az új hozzászólás számlálás. Ezáltal a rangok is át fognak csoportosulni kicsit, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha tömeges ''lefokozásokkal'', illetve ''kinevezésekkel'' találkozunk a fórumon az elkövetkezendő időszakban.
Úgy gondoltuk, hogy ezentúl nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a rangok, illetve hozzászólások terén a szakmai oldalra.Mint láthatjátok, a motor az elmúlt órákban 3 csoportra szedte szét a hozzászólásokat az adatlapjaitokon.
Szakmai hozzászólások
Közösségi hozzászólások
Apróhirdetések és -hozzászólásokEnnek megfelelően a különböző főtémákba beírt hozzászólások különböző ''értéket'' képviselnek az összesített, ún. ''kombinált'' hozzászólások számításakor:
A szakmai hozzászólások teljes értékűek, a közösségiek 0.25-szörös súllyal, a piacosok pedig 0.1-szeressel fognak számítani.A képlet tehát a következő:
kombinált = (1 * szakmai) + (0.25 * közösségi) + (0.1 * piac)
Példa:
Szakmai hozzászólások: 200
Közösségi hozzászólások: 500
Apróhirdetéses hozzászólások: 700kombinált = 1*200 (szakmai) + 0.25*500 (közösségi) + 0.1*700 (piac) = 395
A rangok eléréséhez szükséges regisztrációs idő és hozzászólás szám nem változik, csupán ezentúl a kombinált hozzászólásszámot vesszük alapul.
Szakmai témakörök:
A fórum főoldalán a Prohardver!, IT.news és Mobilarena, valamint a Chip Magazin csoportokon belüli témakörökKözösségi témakörök:
Fáradt gőz, Proharver! Interaktív, LokálPiacos (apróhirdetéses) témakörök:
A fórum főoldalán a Keres-kínál csoporton belüli témakörökFAQ / GyIK
Eddig x hozzászólásom volt, most x-100 van. Miért?
Az újraszámolásnál a rendszer nem számolta a később törölt topikokba írt hozzászólásokat. Ezek számával van kevesebb hozzászólásod.
Folyomány: akik még a kettővel ez előtti rendszerben sok piacos hozzászólást gyűjtöttek, aztán ezek a topikok az elévüléssel törölve lettek, nekik valóban kevesebb hozzászólásuk lehet. Arról nem is beszélve, hogy a régi rendszerben gyűjtött x piacos hozzászólás az új rendszerben már csak x/10-nek számít.
Javítás: a későbbiekben az archiválásra kerülő törölt piaci topikok hozzászólásai nem fognak levonódni.Mi lesz így az egyéni arcképekkel?
Az egyéni arcképek követelményrendszere megváltozik, kb ugyanazok kaphatnak ezután is egyéni avatart, akik eddig jogosultak voltak rá.A Blogoszférában elkövetett hozzászólásokat mostantól egyáltalán nem számoljuk.
By: A Prohardver! Csapat
PH! Rangok: [link]
2004. augusztus 21-én délután megváltozott a Prohardver! forumán a felhasználók rangjának meghatározása.
Az új rendszer szerint nem csak a hozzászólások száma, hanem a regisztráció óta eltelt idő is befolyásolja a rangokat.
Tehát egy rang eléréséhez szükséges bizonyos számú hozzászólás és bizonyos mennyiségű eltelt idő a regisztráció óta.
Ennek valószínűleg az a legfőbb oka, hogy sokan csak azert szóltak hozzá egyes témákhoz teljesen értelmetlen dolgokat, hogy így minél hamarabb nagy rangokra tegyenek szert (tisztelet a kivételnek), mert így nem lesz értelme a tartalom nélküli ranghajhász hozzászólásoknak.Példa: Ahhoz, hogy valaki fanatikus tag lehessen legalább 402 hozzászólás, és 100 - a fórumon regisztráltként - eltöltött nap kell
1.eset, amiért még nem vagy fanatikus tag: Bár már régen regisztráltál és ez alapján megvan a 100+ eltelt nap, de még nem szóltál hozzá a fórum témáihoz a fanatikus tagsághoz szükséges 402 alkalommal - persze ez nem jelenti azt, hogy most akkor bele kell húznod.
2.eset, amiért még nem vagy fanatikus tag: Bár már kellő számú (402+)hozzászólással rendelkezel, de még kevesebb, mint 100 napja regisztráltál - varj türelemmel, az idő múlásával megkapod a rangod.Lefokozas: Az új rendszer velejárója, hogy egyeseket ''lefokozott'' a rendszer, mivel a változtatás utáni első hozzászólás alkalmával a rangok újraszámolódtak, ha pl. valaki már őstag volt 3000 hozzászólással, de ezt a mennyiséget 4 hónap alatt hozta össze, akkor visszalépett fanatikus taggá és az is marad, amíg el nem éri a megfelelő határt a regisztráció óta eltelt napok számában, s lesz ezáltal először senior-, majd ismét őstag.
Hozzászólások - Rang - Regisztráció óta eltelt napok
0-49 - Újonc - 0
50-99 - Lelkes újonc - 16
100-199 - Kvázi-tag - 31
200-399 - Tag - 61
400-799 - Fanatikus tag - 101
800-1749 - Senior tag - 181
1750-3499 - Őstag - 271
3500-5999 - PH! addikt - 366
6000-9999 - PH! kedvence - 451
10000-16999 - PH! nagyúr - 601
17000-? - PH! félisten - 851By: Sopi
Moderátort keresek!: [link]
Kedves felhasználók!
A moderátoroktól ebben a topic-ban lehet moderációt kérni.
Emlékeztetőül a moderátori szankciók:
- topic: bezárás, törlés, áthelyezés, cím javítása
- hozzászólás: törlés, javítás
- felhasználó kitiltása.
Szeretném megkérni a felhasználókat, hogy a kéréseket ne tegyétek ''off''-ba és egy linket szúrjatok be a problémás topic/hozzászólás-ra. A HÁZIGAZDA/MODERÁTOR csapatot pedig, hogy ha valaki teljesített egy kérést, akkor tegye ''off''-ba és aláírásával jelezze, hogy a feladat elvégezve. Ha olyan topicra hívjátok fel a figyelmet, amely fölösleges, mert már van másik topicja az adott témának, akkor legyetek szívesek azt a másik topicot is belinkelni, hogy ezzel is megkönnyítsétek a mi munkánkat, ne nekünk kelljen keresgélni.
Segítsük egymást gyerekek!Az új fórummotor lehetőséget ad privát üzenetek küldésére, de szeretnénk megkérni mindenkit, hogy moderálás kérésére, és esetleges reklamálásra ne használjátok ezt a szolgáltatást. Mindennek megvan a maga helye, kéréseteket, problémátokat jelezzétek ott.
Jogos moderálás: [link]
Ha valaki csorbulva érzi jogait, vagy nézeteltérése támad egy (vagy több) moderátorral, akkor megkérném, hogy kulturáltan, észérvekkel alátámasztva itt fejtse ki a gondját, baját: Jogos moderálás. Tőlünk telhetően megpróbáljuk orvosolni az esetlegesen felmerülő problémákat.
By: tiv83us
Egyebek:
- Ha valakinek gondja akad a PH! motorjával, akkor itt jelezze: [link]
- Ha valakinek ötlete van a PH! javítására, akkor azt itt ajánlja: [link]
- Ha PH!-s keresőre lenne szükség, akkor itt az összes PH!-s találmány, köztük a keresőkkel: [link]
- Ha valaki nem találja végképp a problémájának megfelelő topicot, akkor itt még kérdezzen rá, hogy létezik-e egyáltalán:[link]
- Amennyiben semmiféleképpen nincs olyan topic, viszont a problémája nem olyan eget rengető, akkor ide írja be azt, ugyan is ez direkt arra szolgál, hogy ne legyenek felesleges topicok:[link]Felhívás: Ez a topic nem arra hivatott, hogy itt vitassuk meg a szabályok értelmét, illetve hogy új szabályokat hozzunk létre, vagy a régieket módosítsuk. Ez a topic arra hivatott, hogy tartalmazza a szabályokat, illetve hogy ha valaki talál, egy ide be nem írt, de lényegesnek vélt szabályt, akkor azzal kiegészítse a topic tartalmát, illetve a késöbb születendő újabb szabályokkal.
[I][Utoljára szerkesztette Kidus 2006.05.10-en, 16:13-kor][/I]
[ Módosította: Racecam ]
Aktív témák
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H NVIDIA T1200 32GB 500GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Ultrasharp U4025QW Monitor, Alza gari: 2027.11.
- Thinkpad L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest