Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #23681 üzenetére
Mennyivel fogyaszt többet HT ON a proci, amikor úgyis 0.96V-on megy? Szerintem az, hogy széthajtod a procit, jóval magasabb fogyasztást eredményez.
Ha veszek föl vmit tv-ből, és szerkesztem, átkódolom, 8 szál megy 65-85%-on, de pl. emellett tömörítettem még ISO-t is ISZ-be, szóval simán 100%-on megy mind a 8 (mégsem olyan forró semmi, mint LinX-ben). Mivel nem áll szándékomban mindennyiszer restartolni a gépet, marad. Dirt1-nek cseszett be, de az az újabb AMD meghajtókkal HT OFF sem megy.Laraxior: Mire vagy kíváncsi? Nálam P6TDlxV2 uazt tudta, mint az ASRock, csak min. kevesebb névleges feszen (azaz valamivel kisebb a Vdroop-ja még az ASRock-énál is), viszont 21X200-on be sem bootolt, ellentétben az ASRock-kal. Kb. ennyi a különbség köztük a gyakorlatban.
Látom már kaptál. Nálam is 1.3V kellett ASUSban, de gyakorlatban csak 1.28V volt. No de nálam HT ON volt, ha már van, mint szoktam volt mondogatni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #23927 üzenetére
ha photoshoppolsz akkor jobban járnál egy SLi-vel.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #23948 üzenetére
Már csak azért, mert az is HT-s, tehát valszeg szükséged is lesz rá. Akkor már a tri ch hatásosabb lenne. Órajelben meg szerintem alapból gondja lennének, ahogy nézegettem a topicját, elég gyérül mennek egy 930-ashoz képest ugyan azon az áron. Szóval nem értem, hogy miért érné meg jobban a gyengébb teljesítmény, tényleg magyarázd meg.
Annyira szánalmas, mikor LGA1156 cuccot hasonlítanak LGA1366-oshoz, és bemesélik maguknak, hogy az a jobb.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Lacc88
senior tag
válasz MPowerPH #23951 üzenetére
Ramokra 1 kicsit többet kell fizetni szerintem 1366-ba .
Normális 3*2gb 1600as kit 35től felfele van . (20-22ért van 2*2gb 1600mhz)
Alaplapból miért mindenki az ASrockot nézi ? De neked még sem ASRockod van .
Ennyi erővel nézhetem 1156-ba a 20 ezres lapokat .Ennyit akartam .
[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #23957 üzenetére
Mint írtam, nem az alapórajelek közti különbségre értettem.
Meg is nézheted, mert a 860-as a 4200-at 1,39V-on viszi faszán, igaz mint írtam a 920-as ezt kevesebbel is beéri, mondjuk 1,34-1,35V-al jobb procinál ez nyilván kevesebb, természetesen HT ON.
Nálam perpill a 860-as 4240-en megy(202*21), 1,4V-on stabilan HT on, és a noctua nem engedi full terhelésen 80 fok fölé, 20-21 fokos szobahő mellett.
A ramnál arra akartam kilyukadni, hogy a 920-as a tri ch.-el kb 1800-ig tudja stabilan hajtani a ramokat, míg a 860-as ugyan azokat a ramokat kb 2200-on, és volt teljesítmény különbség, nincs teljesítménykülönbség. Ha gondolod tolhatunk egy összehasonlító tesztet mondjuk 1800-on azonos időzítés mellett, kíváncsi vagyok mennyi a különbség.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #23959 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem ér semmit, hanem, hogy általános esetben, az s1156 kompenzálni tudja a magasabb ramórajellel a tri ch. nyújtotta sebességtöbbletet. Hangsúlyozom, általános esetben. Mindjárt csinálok én is egy ilyen tesztet. 1980-on cl9-ben.
Miért ne lenne egészséges? Nem kell fosni a fesztől. Amíg korrekt hőmérsékleten tudja tartani az ember addig nincs gond szerintem. idle 32-33 fok átlagban, load mondjuk ibt vel 74-76 fok, természetesen ht -on. Nálad hogy alakulnak egyébként a hőfokok? 4240, 1,4V
4200-en biosból 1,3875V (191*22), nem is megy terhelve 70 fok fölé.
Toljunk cinebenchet, ezaz.
Az, hogy 4415MHz-et 1,36V-on viszi, az dícséretes, és nagyon jó dolog. Tuti, hogy 4500-on használnám mondjuk 1,38V-on.
-
Lacc88
senior tag
válasz MPowerPH #23962 üzenetére
Van benne jogosság , de én meg vagyok elégedve az i5-750 nyújtotta teljesítménnyel .
Mod : Csípem az 1366-ot is , csak nekem az a + pénz full kidobás . most úgy néz ki , hogy elviszik a procimat , lehet belemegy egy 860-as .
[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #23980 üzenetére
Körülbelül hasonlóan teljesít a két proci, sőt ki is lehet mondani, hogy egyforma a teljesítményük. Futtattam az előbb egyet 2000 CL9-ben 4200-on, és 7,27 lett, elég érdekes, hogy alacsonyabb ramórajelen több, bár lehet, hogy az első tesztnél bekevert valami program. Itt pedig az én 24/7-es beállításaim érdekességképp :
subaruwrc:
Egy ilyen vadállat gulf mennyit tol winrar benchben? Mondjuk akár 4200-on?
-
-
ffodi
veterán
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #24017 üzenetére
az én asusomhoz képest kb 2szer annyi beállítási lehetőség van abban a lapban. csak nézünk mint a moziban,aham ennek adjunk,ennek ne
szép lap,de az az északi hidas téma. holott kb 3szor akkora borda van rajta mint a P6T-n.all: Bloodrage or P6T? megérné elcserélni ezt a lapot?
ill szétesne a raid0-tömb lapcsere után? Úgy gondolom nem"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24017 üzenetére
Hát nah kicsit halott a lap topikja, de visszaolvasgatván mindenki erre az egy dologra panaszkodott... 220-as bclk ugyan minek, én már szerény képességeimmel ennek is örülök , és bátran mondom ezt a kis tényt leszámítva amit egy kis venti megold, csak ajánlani tudom a lapot!
Nem ismerem RE3-at de ujjabb technika sokan ugy is azt mondanák vedd meg azt, én nem mondom, nekem kinézetre sem jön be annyira, az EVGA csak EVGA marad
Most kicsit megemeltem az uncort jelenleg 3847mhz-en pöfög 20*202-őn!
A biosbeállításaimról nagy vonalakban, kérlek kérdezzétek Laraxior fórumtársat ha kétségbe vonjátok, az albérlőm, látta már mi van a biosomban...
Tehát a procinak adtam 1.250v-ot, és a többi beállítást hogy ne legyen autón az utánna lévő alapra, és most így megyeget a cucc, napi 8órát mikor melozok és 13órákat mikor itthol vagyok fagyásom még nem volt! (Qpi-nek 1.1v van adva! )"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #24071 üzenetére
Ezért nem szabad arra alapozni a hűtést, hogy "úgyse használom 100%-on"..... Valószínűleg valami programkód végtelen ciklusba esett szerencsétlenen....
2 "jobban kiterhelt" (HT-s) mag nyilván jóval kevesebbet eszik, mint 4 teljes, ami fut mittudomén bő 75%-on....
A túlfeszelésről... A PLL majdnem alapon volt. A visszavétel, hogy nem működik, nem szép, de nem is "veszélyes" hiba a procidra nézve. A VTT-s "túlfeszelés" egyáltalán nem biztos, hogy túlfeszelés, a procifoglalatnak is és az oda vezető tápvezetéknek is van némi ellenállása, tehát ha ezt is beleszámítjuk, már mindjárt annyit kap a CPU, mint amit beállítottál.
(#24054) katt777: Nekem megvan mind a 4 magom, és opcióim se vesznek el a BIOS-ból... Fura egy lap az az Asrock... Letiltod a magokat, aztán letiltja az opciót, nehogy visszaállítsd....
Amúgy ebből a post-ból honnan jött le, hogy ezért procik mennek tönkre, hogy a Giga lap finoman túlfeszel? Egyetlen proci sem döglött meg Giga lapban, tudomásom szerint a topicból, még komolyabb tuning mellett sem.... Az UD5-öm egy kitűnő lap volt, rendkívül megbízhatóan működött tuningolva is. 2 barátomnak a mai napig ilyen lap dübörög a gépében, és mindkettőnek fülig ér a szája, és nem a procijuk dögledezik... (Pedig mindkettőjüknek közel 2 éve megvan a cucc kompletten)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ja, ki nem égett volna, a hővédelem 95 foknál elvileg felezi az órajelet (vagy 12-re veszi a szorzót, nem emlékszem) a feszt is leveszi üresjárati közelébe, ha ez sem segít és tovább melegszenek a dolgok, 100 fokon azonnal lekapcsolja a feszt a proci magáról, persze, csak ha nem kapcsoltad ki a megfelelő védelmi funkciókat... (Thermal Throttling, Thermal monitor, hasonlók...)
És az előző POST-om 2. és 3. bekezdése Qru-nak ment volna.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
No para, a belső hővédelem 103-105 fokos maghő körül lép közbe. Első körben visszaveszi az órajelet (meglassulási küszöb), ha ez sem segít, akkor feszt csökkent majd kilövi magát teljesen. Kipróbálni még nem mertem itt, de anno Core 2 E6300-nál 103 fok felett kapitulált a proci.
A HP-ban víz van, szóval nem kell csodálkozi ha befagy -14-ben. Noha elvielg az alulról jövő "forró" gőznek fel kéne olvasztani a fagyosabb részt. Elméletileg...
HSM: Most megnyugtattál, thx!
#nincsbennetarcsi
-
szacsee
nagyúr
A procid nem fog megdögleni, előfordul az ilyesmi. HSM amit írt az valószínű. XP-nél pl a win Update szokta néhanapján havernál kiakasztani a gépet... gondolom előfordulhat Win7-nél ezt is emberek csinálták.
Qru: A feszekkel kapcsolatban nem aggódnék, csak rámértek az okosok ott is a gyárban... amúgy nem ártana ha ránéznél Te is (ha módodban áll), de nálam GOOC-s deszka van azt meg fene tudja honnan kaparták elő az alkalomra...
ON:
Jut eszembe meg kellene rángatnom a procit. Anno volt 1-2 biosbeállítás amit elmentettem profilként. Azóta történt 1-2 dolog, no meg frissebb bios úgysem komálná.
Ha nekilátok tuningolni olyan procival, ami szereti kérni a QPI feszt, akkor kisebb CPU frekin is annyi feszt fog kérni a QPI mint magasabb CPU frekin ugyanakkora unkore-nál? -
katt777
félisten
válasz MPowerPH #24055 üzenetére
Bakker, ha mondom! Lehet, hogy ideig-óráig állnia kellett. Én sem értem, de megvan. Tegnap levettem 2 magra HT OFF, aztán szépen játszogattam mindenfélével, csak mert GTX460 topicban nagyon mondogatták, hogy 2 mag nem jó, játékra 4 magos kell, meg AMD, stb.
Mi az, nálad is van szellem a gépben? Legközelebb torrenttel fogsz stress-tesztelni?
Amúgy nyilván azért nevezik heatpipe-nak, nem pedig coldpipe-nak. mert forróságban működik, hidegben meg nem. (Nem véletlenül van itt smiley!)Qru: Miért nem állítod simán csak 2 magra? Vagy csak 1-re, az még kevesebbet fogyaszt.
Érdekes nálad ez az általad is nem feltétlenül logikusnak tartott vonzódás i7-920-hoz és a GB-hoz.AirBooms: Auto-n hagyva tényleg eszméletlen értékeket tud beállítani a legtöbb lap.
HSM: Én arra utaltam, amit főleg te is szoktál volt mondogatni a túlfeszelésről. Ha beállítod a max. 1.34V QPI-t és 1.65V RAM feszt, a lap meg hozzávág egy pár tizedet, nem nagyobb az esély a proci elhalálozására?
A lapomat illetően teljesen félreértetted a dolgot. Nem tiltottam le semmit, csak akartam, mert a bios frissítéssel tűnt el az említett opció. Lehet, kellett volna neki egy CMOS Clear, de bios frissítésnél mindig alapra szokta visszalőni az egészet, és látszólag most is így tette. De semmi baj, másnapra megjavult.szacsee: De jó, hogy nem torrentezek, és véletlenül sem engedtem soha semmilyen winnek önmagát frissíteni.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #24083 üzenetére
mondtam neki hogy cseréljük el,ráfizetek oszt majd nálam tud amennyit tud 1.35Von
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #24101 üzenetére
Ja, csak ha elkezdene tuningolni, és az 1600@CL9 kitből 1650 körül elfogy szufla, talán elmegy bő 1700-at Cl10-ben....
Egy CL7-es kit meg általában 1700 felett megy CL8-ban, és 1800-1900 körül CL9-ben. 1500-ért nem gondolkoznék az olcsóbbon... (Azért van pár alkalmazás, ami meghálálja a késleltetést, tömörítés, játékok pl.)
1200@CL6-on a ramom pariban van egy 1600@CL9 kittel.... Más téma, hogy tényleg érzésre nem venni észre különösebb különbséget, mivel a 920-as elég ritkán memória-sebesség limites a ma kapható átlagos ramokkal...Szerk: Nem is CL9-es kit... CL10-es... Az az első érték önmagában nem hinném, hogy túl sokat nyomna a latba, ha a többi ilyen gyengus... De valami memory expert biztosan majd leírja pontosabban....
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24131 üzenetére
Köszönöm szépen az elsimerést!
Terheltem bekapcsolt load line mellet 1.268-1.270v-közt ugrált! Tehát droppol a lap, de nem oly nagy mértékben, sőt egész egézségesen! A digitális PWM-ek teszik a dolgukat! Jelenleg most így is hagytam, melege nincs, de mondjuk a vízet ilyen tartós teszt alatt a reggeli bekapcsoláskor még 20 fokos vizet 26 fokig kergette, ami azért nem sűrűn fordul elő! Nézek majd ígérem egy egézséges feszértékekkel ellátott fullt is, de most elég volt ennyi a linxből, még a böngésző is meg meg makkant alattaOmbi5:
Na nehogy má ne legyen rajta borda milyen vicces lenne, nem egy ramról beszélünk!
Egy link a sok közül![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24136 üzenetére
G.Skill F3-16000CL6T-6GBPID - PID Series
Tri - 6GB (3x2GB) - 2000Mhz - CL6 - 6-9-6-24 - 1.65V -
Az én véleményem ez, én ezt venném ritka jó időzítés az már más hogy kicsit körbe kell nézni mert nem mindegyik proci hozná a 2ghz-t vele!
Nekem sem sikerült még eljutnom 2ghz-ig pedig a ramjaim cl10 2.2ghz-ig vannak hitelesítve, persze az már hogy a teszt után visszatettem 7-7-7-21 1T-be és így is megy 1680-on több nem is kell így korrekten húz a masína![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24138 üzenetére
Jó kérdés, mondták már hogy ne erőltessem a 20-as szorzót, és inkább kissebb BCLK és 21-es szorzó, lehet akkor menne, de valahogy jobban tetszik a turbó nélküliség De mondjuk majd ránézek a 21*200-ra hátha sikerül feljebb tornáznom, bár nemtudom sebességben jobb értékek jönnének-e ki?
A reggeli kis teszt után vacillálsz még a classified, és az asus közt?
A 12gb-hoz annyit fűznék hogy nekem még biztosan nem kell a gamek még ezt sem használják ki persze ha nagyon előre gondolkozol akkor lehet hogy jo-jobb választás lehet![ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz MPowerPH #24138 üzenetére
Amennyiben csinálsz memózabáló műveletet, akkor van értelme. Játékokhoz felesleges. Én cad-es alkalmazások esetében se tudtam megtölteni a 6GB ramot. (Pl azért, mert csak 4 GB-ot tud kihasználni max, ami felette van azt nem "látja".)
Amúgy 3 vagy 6 modulos megoldással jön ki az a 12 GB ram? Ha 6 db-os, akkor esetleg változhat a tuning...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz MPowerPH #24141 üzenetére
A 3GB-ról én is váltottam, de csak 6GB-ra. A PS pluginekkel mennyi ramot zabbant fel?
Ja, Bloodrage? Abba nehéz 6 modult betuszkolni 3 slotba.
dime27: Ilyen feszen az én procim meg se nyikkan 4,0+GHz felett... Szép.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ha nagyfelbontású (de tényleg nagy!) képekkel mahinálsz. Máshova nincs értelme a 12G-nek.
Egy 12-es kitet toltál be tehát ha az akkor azt.
6GB-ból meg a Tridentet veném. 1600 CL7-et tudja erősen valószínűleg az is, de az 1600-os meg nem biztos, hogy kocog 2000-en attól még hogy 1600-ot villantja CL6-ban (Mushkinnál ue.)
A Pi meg marha drága. Aránytalanul sztem.#nincsbennetarcsi
-
Sefi84
senior tag
G.Skill F3-16000CL6T-6GBPID - PID Series
Tri - 6GB (3x2GB) - 2000Mhz - CL6 - 6-9-6-24 - 1.65V - 67k+1 szavazat
ha lesz 6 magos akkor kihasználhatod 2400Mhz cl8 menni fog és az már nem gyenge!
12GB felesleges max az ember lelkének tesz jót a gépnek nemHázi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24154 üzenetére
Holnapra jön az eredmény! Ma már elígérkeztem, így nincs idő baszakodni, meg kell a gép délután, lehetőleg stabilan
Reggeli órákban eredménnyel jeletkezem, persze addig is írok majd , legalábbis szeretnék"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #24157 üzenetére
Nem sok hasonló lappal rendelkezőt ismerek én sem talán HSM kollágának is EVGA van csak a sima nem classified, és ezzel együtt még a lap topikja is döglött Igyekszem segíteni ha tehetem!
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #24109 üzenetére
Hmmm........4,2GHz HTon 1,31V-on, HSM kollégának is hasonlóképpen, és 80 fok alatt van, nekem ugyancsak 4200-on, 1,39V-on a 860-as olyan 75 fok körül van max terhelésen, igaz nekem NH-D14-em van, de a ti hűtőitek is a legjobb léghűtők közül valók, úgyhogy meg vagyok elégedve az eredményemmel.
Egyébként erre számítottam, hogy a magasabb fesz ellenére hasonló lesz a hőmérséklet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest