- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Néztem Prime 95 -öt, és majd jobban fűt, mint a LinX.
Eddig nem ez volt a tapasztalat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #29653 üzenetére
Nekem már volt extrém tuningból procim, méghozzá tapasztalt user -től. Egy E8600 ES példány volt, ami nem egyszer, nem kétszer kapott a fejére. Én már 2 éve eladtam, azóta egy másik tulajnál teljesít, hibátlanul.
Egyébként a részedről értem a mondanivalót. Én vállaltam ezt a kockázatot, mert tanultam is, és kíváncsi is voltam mit tud. Ellenben normálisan csináltuk.
Én azt nem mertem bevállalni, hogy Vantage alatt 1.55v-at adjak neki léggel, meg vízzel 1.67v-okat. Szerintem ezek ugyan olyan károsak lehetnek, mivel ilyenkor a hőfokok nem nagyon tarthatóak, hiába van kint nagyon hideg.Egyébként a processzor teljesítménye erősen alaplap függő is lehet. Pl. egy Bloomfield alá tervezett alaplapban, mint a Bloodrage messze nem hozta azt, amit az R3E-ben mutatott.
-
MPowerPH
félisten
Jaj mester, taníts, had okosodjak.
Na, ezt nem folytatom, ilyen zseniális elmékkel nem szabad leállni.
Én is tudnék Neked olyat mondani a gazdaság működéséről, amiről életedben még csak nem is hallottál. Ez nem arról szól, hogy ki a fasza gyerek, nem kell úgy elszállni, nem az Intel mérnökcsapatához tartozol, és ha jól sejtem nem is fogsz.
Ezt csak a hangnem miatt leírtam.A degradált proci meg az én dolgom, volt itthon egy Athlon64-esem, amit szükségesnek éreztem kinyírni.
Mielőtt még ezt is kiforgatnád, szánt szándékkal csináltam.
Na, nem bájolgok itt tovább, gondolj amit akarsz.
-
MPowerPH
félisten
Szerintem amit írsz, az egy vicc.
Sajnálom, hogy így látod. Amit Te tapasztaltál az a saját baklövésed volt.
"sok önjelölt tuningolónak, akik minimális szaktudással, 0 speciális műszerrel, 0 méréstechnikával, de nagy lelkesedéssel állítják, hogy az 1,5V-os kúra után is hibátlan a procijuk... "
Hehh, ezt leírnád egy ilyen témával foglalkozó fórumon, vagy ecsetelnéd egy nevesebb embernek a témában, kiröhögne, és kapnál egy nyalókát a kezedbe, már ne haragudj.
mod: Jah, nézd meg a külföldi oldalakat, és nem mondasz több butaságot.
Ne magyar tárcában gondolkozz. Mint mondtam, nevetséges, én nem fogok semmit bizonygatni, időm sincs erre, meg kedvem sem. Menj, és traktálj ezzel egy hardcore tuningert, és meglesz a nyalóka. Erre nem tudok mit mondani, ennyi hülyeséget rég hallottam. Ez az állításod meg külön vicc. "Azt, hogy a tulaj számára egyenlőre nem tapasztalható hibás működés. Ez aztán a biztos infó."
Találkoztam már degradált procival, tudom mit csinál.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #29644 üzenetére
Hát nem tudom, a Gulfok már régóta kint vannak, és sokaknál megy így a vétel óta. Ez tán jelent valamit.
Az extrém tuninghoz annyit, hogy ki lehet ott is nyírni a procit, ha ész nélkül csinálja az ember. Ott is vannak határok, amit ha túllépsz, ugyan úgy károsodik, mint léggel.
-
MPowerPH
félisten
Igen, a szavukra. Ha egy proci döglődik, akkor nem csak egy programban csinálja. Ráadásul a degradáció elég jól észrevehető tüneteket produkál. Szóval ebben nem értünk egyet, és szerintem nem is fogunk. Az ilyen 1.37v-s VCore meg sem kottyan a Gulfiknak, ráadásul hőtermelés tekintetében is majd 10C-vel jobb mint a Bloom, ami sokat számíthat ilyenkor.
Túl van ez dramatizálva, nem kell így túllihegni. Egyébként az 1.39v-s VTT tényleg magas egy kicsit, azt nem vitatom.A volt 930-asom Uncore része sem azért döglött meg, mert nagy feszeket kapott. Mivel akkor még nem volt hozzá memóriám. Egyszerűen gyengébb darab volt. Ilyen előfordulhat, más nem igen. Bírják a strapát, nézd csak meg az SB -et, hiába a 32nm, 1.4v+-okat küldenek neki brutális terheléssel, és nincs velük probléma.
Jah, és én dolgozok is a géppel, játék már alig van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Windows NT #29610 üzenetére
Én nem ezt venném.
Már kifutott vén jószág.
-
MPowerPH
félisten
Ott lehet, nálam biztosan nem.
Igaz, most pihenőn van, sokat melózott a tegnapi nap folyamán, így most 1V alatt járatom.
Egyébként friss FPO-s 980X vagy 990X ugyan az, nem oszt, nem szoroz.
HSM: Köszönöm a pontosítást.
Végül is logikus, olcsóbb letiltani, mint egy másik gyártósort csak ezért fenntartani.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #29608 üzenetére
Nem tudom miért van ez, de látod, specifikációk terén ugyan az a Xeon és a Gulftown.
Annyi, hogy a Xeon -ban van ECC memória támogatás, és alapból a memória részleg más, szerver piacra kihegyezett. Meg ugye van 2db QPI link. A Xeon tudja az Intel® Demand Based Switching -et, és az Intel® Trusted Execution Technology -t.
980X vs. X5680 -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #29600 üzenetére
Gulftown-ra is ugyan ezek a specifikációk, mint amit Te linkeltél Xeon -ra.
Az Uncore -nak mindegyiknél mehet több fesz, mint Bloomfield -nél, ellenben a VCore -al jobban kell vigyázni, mivel 1.4v van megadva maximumnak, míg a Bloom talán 1.55v.
-
MPowerPH
félisten
De nekem a legjobban a minőségi POSCAP tantalum kondenzátorok tetszenek. Ez nagy húzás volt tőlük, nem is értem másnak eddig miért nem jutott eszébe a drágább lapokban.
mod: Persze, de mindenképpen jó pont.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #29553 üzenetére
12 fázisú digi, ez mondjuk már előrelépés náluk. Ami még plusz kiemelés, hogy megkönnyítették a szigetelést. OC-s lapnál ez egy pozitívum is lehet akár. A többi csak süket marketing szöveg.
Qru: Azért mondtam, hogy szerintem is az lehet a probléma.
Elég gyakori. Csak a srác sietett, 21x191-et kellett volna rápróbálni még. De legalább a VTT mostanra nem kap 0.15v-al többet, mint amennyi kellene.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #29535 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a memória rész dobja e el.
Most ráadásul visszavette a QPI-t nem is kicsivel, ha ott lett volna a gond, el sem indult volna. Az is lehet, hogy a túl sok fesztől nem volt stabil. Szerintem egyszerűen kevés a Vcore neki, ezek alapján persze.
4GHz-n leszünk okosabbak, azért írtam 3Gb ramot, mert így gyorsabban lemegy a kör, mivel még siet. Majd utána tud tesztelgetni hosszabban is, ha több ideje lesz.PLL voltage mennyin van?
-
MPowerPH
félisten
válasz
laci503 #29512 üzenetére
Az Uncore mindig legalább a ramsebesség duplája. Ebben az esetben 3200-on kellene állnia. Mennyin van? Jöhetne 2db cpu-z ablak ezekről. 3200-as uncore -hoz elég lenne 1.3v is a VTT-nek, szerintem. Memória tuti stabil. Proci szorzót vedd vissza 1-el, így lesz 19x200-on. Mást ne állíts. Így indíts el egy LinX-et. Ha így is eldob, akkor nem a proci. Ha nem, akkor azt később ecsetelem.
És ne Prime -ot használj, hanem LinX -et. Vantage meg nem jelent stabilitást.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29493 üzenetére
Nyáklap javításon esett át. 1 csatorna volt csak elszakadva, 2 csak súrolva. Kitöltő anyaggal meg lett forrasztva, fóliázva, majd ment rá lakk. Eztán fél napot töltött valami szárítóban. Meglátszik, de tökéletes az állapota.
-
MPowerPH
félisten
Vááááá, müxik.
-
MPowerPH
félisten
Itt figyel a Rampage mellettem, lassan rápróbálok müxik e. Imádkozok.
-
-
MPowerPH
félisten
Alaplapot most sikerult bevinnem a muhelybe, sajnos a srac akivel leveleztem, es aki csinalni fogja nem volt bent. Igazgatoval beszeltem, soron kivul beveszik. 20 percen belul varom a hivast, akar ma is kesz lehet a serules fuggvenyeben. Megneztek, elvileg feluleti serules, retegek nem karosodtak, tehat nem csavarhuzo. Ha megis egy helyen nagyon mely lenne, akkor gond van... Majd leirom akkor mi a teendo, de addig nem kisertem az ordogot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #29416 üzenetére
No igen. Én ezt addig tartom, amíg tartja az árát. Bukni én sem akarok vele, tehát április végén szerintem megy eladásra. Bulldozer miatt félek, az robbanthatja az árakat. A 6-8 magos SB még arrébb lesz szerencsére.
gyurczy: Lapodon nincsenek mérőpontok? Az megkönnyítené a helyzetet, tudnád mennyit kap pontosan.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #29411 üzenetére
Én nem inogok.
Igazából hidegen hagy, hiába 5GHz, és hiába 5.3GHz, ahol megy a sok szál, ott nincs esélyük. Ahol meg nem, ott valszeg annyira nem is fontos a proci.
Egyébként ennél pl. XaraX procija jobb. Ez a példány sem kellene, jó nagy fesz, óriási maghővel párosítva. 32nm -ről beszélünk, ne már jobban bírja, mint a 45...
Kezdem azt hinni, hogy a 980X-es dolog is túl van lihegve. Számos tesztben látom, hogy jóval 1.4v fölött megy a LinX, páran meg azt harsogják, hogy 1,45v-től már degradálódhat terhelésre. Sok ember jóval 1.5v fölött nyomja a Vantage -et normál hűtéssel, szintén semmi baja nincs a prockónak. De az is lehet, hogy ezek az új darabok ennyire jól bírják a strapát, mert az első szériások elég szépen döglődtek. Talán ennek érdemes lenen utána járni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29396 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29394 üzenetére
Te mit művelsz?
Már azt hittem jön az SB.
-
MPowerPH
félisten
válasz
helkis #29365 üzenetére
QPI az csak az alaplap, processzornak nincs hozzá köze. QPI -hez 1.35v-s VTT/QPI fesszel meg kell nézni, meddig stabil. Az órajelek nem számítanak, 4GHz körül elég megnézni, nem kell széthajtani.
BCLK -hoz már kell a proci is. Slow QPI modban jó csinálni. PCI-E ferik mehet 112-ig, teljesen biztonságos. 120-tól van az a határ, amikor nem kell tovább erőltetni. Ilyenkor a procinak magasabb VCore kell, BCLK kicsit megterheli. Ez is mehet alacsony szorzón, nem az órajel a lényeg.Keldor papa: Igen, ez elég szép. Igaz tudásban ugyan ott van, mint az elődje. De talán jobb a hűtése.
Ezek az új Giga lapok nem nagyon fognak meg, főleg az AK-s design nem, tiszta giccsparádé. Egyébként szerintem az is ugyan az, mint egy UD9. A Rampage a legjobb X58-as lap, ez tény. Még ha egyes tulajdonságokban van nála erősebb is. Itt félelmetes a procikezelés, na meg a tápkör. -
MPowerPH
félisten
válasz
helkis #29352 üzenetére
Helkis, tudnal nekem nezni a lapodon maximum QPI-t, amin meg hyper pi stabil a cucc? Johet bclk is, ha mar probaltad. Mert az majdnem hihetetlen, hogy a Bloodrage ezen a teren ennyire eros. Mellesleg megemlitem, hogy magas bclk-hoz a rampage is igenyli a pci-e freki noveleset. Valszeg igy van ez minden lapnal. Kart ugye az nem okoz.
Qru: na igen, megesik sajnos. Itt is ez tortenhetett, hoto felfogatas kikezdte. Csak nem volt lathato, be volt feketedve.
45k-t meg javitva is er majd a lap szerintem, foleg ha ugy fog mukodni, ahogy eddig tette.
Na most suli, szaros english lesson, de utalom...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29357 üzenetére
Az lehet a mázli, hogy csak felületi a sérülés, nincs nagy benyomódás. Azért mondtam, hogy nincs köze hozzá, mert láttad subaru, és láttad az én eredményeimet is. Óriásiak. Nekem kellett 1 nap rászokás, és akkor még most sem ismerem 60%-ra sem. Jó lesz az, csak sikerüljön megcsinálni. Ha igen, akkor lehet megboltolom mégis.
Azért design -ben a Bloodrage mellett eltörpül, máig gyönyörű ez a lap.Egy Bloodrage Rampage ötvözet ütne mindent, mármint teljesítményben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29355 üzenetére
Ó, dehogyisnem.
Mondtam, piszkosul megy a lap. Ez csak egy infocsatorna, ha sikerült megcsinálni, akkor ugyan úgy fog menni, mint új korában. Most is durva, ahogy a procit kezeli, emelem kalapomat előtte.
-
MPowerPH
félisten
Gari alapból nincs is rá. Elvileg javítható, nem is drága, 2500Ft-os az óradíj, és egy tapasztalt műhelyről van szó, akik nyáklapok javítására szakosodtak. Hétfőn tudom csak vinni, addig izgulok mi lesz. Mert egyébként tökéletesen működik.
helkis: Az, ott tudtam elérni, hogy legyen fény, de mellette ne tükröződjön.
Cybertrone:
-
MPowerPH
félisten
Közben csináltam pár képet. Itt megnézhetitek. Nem tom mi lehetett, de az utcsóknál a megvilágítás nem stimmel, pedig ugyan az volt az üzemmód. Vagy lehet mégsem...
Ott van a képen a Rampage sérülése is. Nem volt észrevehető, mivel alaposan be volt koszolódva. A maszat a nyákon nem kosz, hanem vízálló lakk. Szóval a pára nem árt neki elvileg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #29332 üzenetére
Félre ne értsd, nem számonkérés akart ez lenni. Nálam mikor kiderült, hogy rossz a lap, a volt tulaja egyből ugrott, megnézte mi van. Elvitte magával megnézetni, és felajánlotta, hogy visszaveszi, vagy megcsináltatja nekem, persze ezt a pénzt feleztük volna. Segített mindenben, számomra itt hibázott a Ti esetetek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #29330 üzenetére
Nálam megy a lap... Már 250-es BCLK-n vagyok.
Én voltam buta, elfelejtettem a 'load optimized default' -ot benyomni elemkivétel után.
Az, hogy mi az én véleményem, inkább nem ecsetelem. Az a lap rossz, és csak úgy mint az én esetemben az R3E, nem az új tulajnál romlott el.
-
MPowerPH
félisten
Nah, két észrevételem. Bloodrage QPI-ben nagyon izmos, 4GHz fölött is bírja a LinX-et, BCLK-ban ugyan csak best. A Rampage -ben ellenben kevesebb feszt kér a proci adott órajelhez. Bloodrage e mellett alig melegszik, de hülyén kezeli a Gulfot...
Pro és kontra, mindegyik erős valamiben. -
MPowerPH
félisten
Na, úgy néz ki meggyógyult. Valamiért megakadt post közben, vagy 86-ot írt, vagy nem világított a post kijelző. Mintha az uncore/mem beállításokat nem szerette volna, amit a cmos clear után adott magának. Optimized default egészen más értékeket állított be. Pedig már örültem, visszavittem volna gariba, és mivel már nem kapható, így maradt volna a kp.-s kifizetés.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29322 üzenetére
Ez nem az. Eddig ok volt, volt már benne 980X.
-
MPowerPH
félisten
Na, hazahoztam a Bloodrage -et. És eddig valami nem stimmel vele, nem akar elindulni, BIOS fail -al mindig megáll, vagy be sem röffen.
Alapon végre sikerült elindítani, de valami nagyon nem stimmel. Eddig nem volt ilyen problémám.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29315 üzenetére
Hogy mi? Sandy-t igen, egyszer tuti kipróbálom. De nem ezt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29313 üzenetére
Dehogy...
Én nem panaszkodom.
mod: most nézem, f@szán leírtam az előző postomban egy mondatot, magam se tudom mit akarhattam.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Shkiz0 #29311 üzenetére
Ez igaz.
Én is számolgattam anno, nekem is ez jött ki. Annyit hozzáfűznék, hogy AVX-el már annyira nem hűvös. Láttam mit művelnek, minden téren brutális.
Mondjuk ha tényleg 0 Ft ráfordítással tudnál cserélni, tényleg nem vérnék. Számolgatva azért ez egy kicsit nagyobb összegbe fáj, mint egy i7-es.
Én még várok kicsit. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29302 üzenetére
Az biztos.
Játékokra nekem sem kell az UK, ott nem melegszik úgy a proci. Konvertálásra szoktam felbiggyeszteni az egyiket.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29297 üzenetére
Na mind1, imádkozok, hogy ez most ami fut ne dobja el magát. Azért jó kis lap ez az R3E. Bloodrage -ben hétvégén nézem meg, mit mutat. Lesz összehasonlítási alap.
mod: ahogy leírtam eldobta a 10. körben.
Lehet a hibás slot miatt dobál el, kicsit visszaveszek a memókból.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #29295 üzenetére
Házban hűvösebb.
Ott van szellőzés, asztalon nincs, csak a prociventi. Passzívan itt nem tudom használni a True -t, míg házban lazán tudtam, persze defaulton.
Egyébként nem olyan vészes, szól a zene.Egyébként darabonként 133.60 CFM a légszállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- E-roller topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 26
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Adobe Photoshop
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest