Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsip

addikt

válasz DacMalac #8642 üzenetére

Gigabyte x570 gaming X rev 1.0: régi XMP-s RAM-ot új XMP-s RAM-ra csere utàn nem akart többet POST-olni. Cmos reset után bios-t behozta, XMP ki lett kapcsolva, restart után megint black screen.
    Kapott bios update-t (F40H, első alkalommal még bios-ból lefutott), majd első restart után feldobott egy warning-ot h. a TPM kulcs érvénytelen cpu csere vagy bios update miatt, és a bitlocker boot sikertelen lesz. Rányomtam No-t, azóta nem tud bootolni a gèp. Post-olni is csak táp lekapcsolás visszakapcsolás után tud elsőre. Következő soft-restart után már képet sem ad. Bios-ból újra updatelni ugyanazt a BIOS-t végigszalad 5 másodperc alatt 0-100%-ra, és azt írja completed.
    Ezután megpróbáltam Q-flash bios update-t is, és szerintem itt basztam el a dolgot.
    Ugye ezen az olcsósított szaron nem hátul a IO shield környékén van a qflash-plus gomb, hanem az alaplap legalján. Pendrive kicsi 4GB-os, FAT32, rámásoltam a bios file-t (ehhez a modelhez tartozót, F40H verziót). Benne van alaplapban a cpu, ram, gpu. Rádugom a BIOS feliratú usb portra a pendriverot, tápot BE állásba billentem, aztán megnyomom 2 másodpercre a q-flash-plus gombot. Látszólag a gép semmit nem csinál, viszont a pendrive led-je világítani kezd, majd 2-3 másodperc után elkezd villogni 5-6 másodpercig. Aztán többet nem villog, folyamatosan világít. Ekkor a gép magától bekapcsol, és ebben az állapotban nem post-ol, a ventillátorok pörögnek maxon, a gpu ventik viszont nem pörögnek csak az rgb világít rajta. Viszont mivel a fillérbaszó gigabyte nem volt képes egy rohadt 1 filléres led-et rakni a gomb mellé, fogalmam sincs h. elindult egyáltalán a folyamat, vagy valami nem tetszik neki a fájllal, és simán elindul flash-elés nélkül, ahol viszont megdöglik a post hiba miatt. 10 perc várakozás után lekapcsolom a tápot. Visszakapcsolva normál power gom-os bekapcsolásra sincs változás, nem post-ol.
    A kérdéseim:

- fat32 pendrive, rajta a filenév GIGABYTE.bin (de a fat32 nem case-sensitive csak case-preserving) szóval a kisbetű-nagybetűre érzékeny a q-flash-plus?
    - a cpu, ram, gpu nélkül is mennie kéne a folyamatnak. De ha benne van az alaplapban ezek, az akadályozó tényező, vagy nem számít?
    - a gagyi csóró q-flash-plus implementációnál, mint amilyen az enyém, van ennek a rohadt gomb-nak vajon led-je ami villogna ha ténylegesen elkezdené? És csak azért nem látom én villogni, mert el se kezdte soha?

Új hozzászólás Aktív témák