Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
spati3 #45532 üzenetére
Jajj...
Ezek az értékek semmit sem mondanak a hangminőségről, csak a kapott hangerőről és a szükséges erősítésről. Az M30X is egy viszonylag könnyen hajtható darab. Ajánlom, hogy olvasgass még sokat, ha érdekel a téma, de a legcélravezetőbb a hallgatózás saját forrással.
-
Dorien
veterán
válasz
spati3 #45524 üzenetére
Ha nyitott is szóba jöhet, akkor inkább ez: IMG Stage Line MD-6800
Az adatok hibásak, a nettó súly az inkább 325g, a kábel pedig 3m. Plüss párnás, nagyon kényelmes és masszív fejes, árkategóriájában talán a legjobb hanggal. (Takstar HI 2050 klón) -
Dorien
veterán
válasz
Jimy83 #45505 üzenetére
Brútusz?
Ha nem létkérdés a vezetéknélküliség akkor inkább felejtsd el gyorsan.
A HD681 EVO-t nehéz überelni 15k alatt. Esetleg egy Takstar HI2050 külföldről, ha bírod a sok magas hangot: [link] [link] Anyaghasználatban, tartósságban, felbontásban, mély- és középtartományban szerintem egyértelműen veri az EVO-t.
-
Dorien
veterán
válasz
szupersanyi #45354 üzenetére
Superlux HD681 EVO
Takstar HI2050
Audio-Technica ATH-AD500X - ez a legkényelmesebb fejes, amivel eddig találkoztam, 30k-ért van egy aprón -
Dorien
veterán
válasz
demmer123 #45250 üzenetére
Az ALC1150 állítólag elég jó alaplapi chipset, de egy dedikált fejhallgató erősítő biztosan sokat javítana a hangzáson. Az én HI2050 fejesemnek a magasai a bántóak sokszor, szóval én csak egy sötétebb hangú forrást választanék elé, ami lágyítja / gyengíti a magastartományt. AVX-en van egy Bkercso-féle TPAmp [link], de nem tudom, hogy ez mennyire passzolna hozzá, ki kellene próbálni. Itt biztosan tudnak segíteni, de részletesen le kellene írni, hogy mi a problémád a jelenlegi hanggal: [link]
Godimodi: [link] [link]
Én egyik zárt Superluxot sem venném a HD2000 helyett. Félnyitott HD681 / 681B esetleg, ha meg tud barátkozni a sziszegős magasokkal. -
Dorien
veterán
válasz
Pete55555 #45230 üzenetére
Ha van HD2000 (főleg 7k-ért), akkor szerintem felejtsd el a Retro DJ-t. Kisebb, kényelmetlenebb és szerintem hangban is gyengébb kicsivel a HD2000-nél.
FreaK: Szerintem nem lesz komoly gond az E10-zel, én 300 ohmos Senn. HD650-et hajtottam vele és teljesen jó volt hozzá. Ha túl visítós lenne a hang, akkor meg veszel egy passzoló erősítőt a Beyerhez és csak DAC-ként használod az E10-et. Meg parametric EQ is van a világon - nekem a HI2050-hez tökéletesen bevált. Mindenesetre majd számolj be a tapasztalatokról.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Rain2013 #45218 üzenetére
Akkor egy circum zárt Pioneert javaslok a MediaMarktból 15eFt-ig. Ha nincs, akkor AKG vagy Sennheiser.
Runner: Az USB csatolósokban beépített hangkártya (DAC) van, jellemzően sz@rul szólnak. Ha otthonra kell akkor egy nyitott ATH-AD500X-et javasolnék, utcára/tömegközlekedésre meg egy zárt ATH-M40X-et. Esetleg olcsóbban Takstar HI2050 (nyitott) / Pro80 (zárt).
-
Dorien
veterán
válasz
demmer123 #45203 üzenetére
Szerintem 30k környékén nem kapsz a HI2050-nél jelentősen jobb hangzást (bár még mindig nem tudjuk, hogy nálad ez igazából mit is jelent), főleg nem újan. Használtban én inkább az 50-60k kategóriát nézegetném. (pl. Sennheiser HD600/650, Beyer DT880/990 Premium)
Én 30k-ból inkább vadásznék a HI2050-hez egy karakterben passzoló DAC-ot / erősítőt. Esetleg kipróbálhatod az ATH-AD500X-et, 2db-ot is árulnak Hardveraprón. 3D térben jobb, mint a HI2050, kevesebb mély és magas hang, szép középtartomány, baromi könnyű és kényelmes, könnyen hajtható fejes.
A HyperX Cloud 2 az egy Takstar Pro80 + mikrofon + valami USB hangkártya.
-
Dorien
veterán
válasz
Richie0116 #45197 üzenetére
Takstar Pro80 (Gemini HSR-1000, Kingston HyperX Cloud)
Audio-Technica ATH-M40X -
Dorien
veterán
válasz
dangerzone #45186 üzenetére
Valószínűleg az első. A 668B is megtáltosodik egy jó forrásról.
Meg a nyitottról zártra váltás mindig véleményes. -
Dorien
veterán
Superlux HD661 [link]
És még a hangja is f@sza!
-FreaK-: A HI2050-ben több a magas és jóval nagyobb a tér, mert nyitott. Fiio E10-zel nekem parametric EQ-val szenzációsan jó hangot produkál (erről már írtam párszor) - az AD500X a bokorban sincs vele szemben ugyanerről a forrásról. A Pro80 zárt, én csak akkor venném, ha fontos a zajszigetelés.
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #45149 üzenetére
Szerintem az AD500X a legkényelmesebb otthoni fejes (kb. észre sem veszem, ha a fejemen van), de ez fejmérettől / fejformától is függ. Ha túl laza, akkor a pántokra tekert gumiszalaggal lehet növelni a szorítóerőt. Viszont a DT990 mélyei és magasai sokkal erősebbek nála, az AD500X inkább a középtartományban alakít nagyot.
-
Dorien
veterán
Mármint mi okozna gondot?
Ha nagyon hangosan hallgatsz zenét, akkor lehet, hogy a max. hangerő is túl halk lesz az EVO-val.BigBlackDog: Egy zárt fejes sosem fog egy nyitotthoz hasonlóan szólni. Nyitottban van néhány ATH-AD500X aprón, meg lehet rendelni külföldről Takstar HI2050-et olcsón (DT880 koppintás). Zárt fejeseknél már a plüss párna is baromi ritka, kb. csak a Kingston HyperX Cloud (Takstar Pro 80) és a Beyer DT770 Pro jut eszembe 50k alatt...
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #45111 üzenetére
Tipp: FiiO Q1 fejhallgató erősítő DAC+AMP + Superlux HD681 EVO
Ha az említett "komolyabb darab" DAC-ot és fejhallgató erősítőt is jelent, akkor Beyer DT990 Pro.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45091 üzenetére
nlpK és Cassio1987:
Ha nagy fülpárna kell, akkor tudom ajánlani ezeket:
Takstar HI2050 (nyitott)
Takstar Pro80 (zárt) - Kingston HyperX Cloud, Gemini HSR1000
Ezeknél csak a fejpánt mérete ami kérdéses, nagyfejű embereknek a legnagyobb állásban is kicsi lehet...
A fülpárna kb. Sennheiser HD600 / HD650 méretű (ovális, 70/40mm). -
Dorien
veterán
válasz
Gubicaj #45016 üzenetére
Én vadásznék egy Beyer DT880 / DT990 600 ohm-ra, attól függően, hogy mennyire szereted a V karaktert. A DT880 enyhébb V, a DT990 erősebb. A múltkor volt egy eladó 40k-ért, de inkább 50-60k körül mennek ezek használtban. Sennheiser HD600 / HD650 is jó fejes (utóbbi erősebb mélyben), ezek 300 ohmosak és szintén 50-60k körül mennek használtban. Ezek egyértelmű előrelépések lennének szerintem, a 30k-s használt kategória viszont nem biztos. Használt DT990 Pro (250 ohm) szokott lenni 30k körül, ki kellene próbálni vele az erősítőt.
Mindenesetre ha meghallgatsz valamit, akkor plz. írd be ide a véleményed tapasztalatnak. Köszi.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45012 üzenetére
Otthonra én a keretedből egy Superlux HD681 EVO-t vennék a plüss párnák és a jó tere miatt. Ennek a magasai sem szúrósak, inkább finoman mélyorientált a hangképe. Viszont ez egy qrvanagy fejes: [link]
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45008 üzenetére
Mindkét fejes benn van az ajánlóban. Ha nem szereted a sok magast, akkor inkább az M30X-et válaszd. Én is azt venném, ha utazgatós zárt fejest keresnék 20k körül. Otthonra meg csakis valami nyitottat.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45001 üzenetére
Ezeknél a HD4xx Sennheisereknél vannak sokkal jobb hangminőségű fejesek az árkategóriában. (lásd DLL ajánlása) Ha a hangminőség másodlagos, akkor vedd őket nyugodtan, pár évig biztosan bírják a strapát.
Gubicaj: De mi a probléma a hanggal? Sziszeg, túl sok a mély, túl sok a magas, rossz a felbontás, nem elég dinamikus bizonyos zenékkel, nem jó a tér? Mi az ami zavar benne? Az hogy 15%-on áll a hangerőpoti az szerintem nem valós probléma.
-
-
-
-
Dorien
veterán
válasz
-FreaK- #44947 üzenetére
Takstar HI2050 + Fiio E10 pároshoz az alábbi parametric EQ kell:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3JRiver Media Center, de a Foobar-nak is van ilyen pluginja.
Utána qrvajó hangja lesz.caveman1: Jó fejes a HD660, de ha félnyitott is szóba jöhet, akkor otthon egy HD681 EVO-val jobban jársz. Plüss párna, kisebb szorítóerő, finomabb magastartomány, jobb tér.
-
Dorien
veterán
válasz
ViZion #44695 üzenetére
Anyaghasználatban biztosan veri a Takstar HI2050 a Beyer DTX710-et / DTX910-et, mert a DT880-ról koppintották (alu + rozsdamentes acél + műanyag). A DTX-ek kisebb, könnyebb, full műanyag fejesek.
Az én HI2050 példányomban alapból túl sok a magas, kell neki egy DAC/AMP, ami vágja / szelídíti a magastartományt, vagy parametric EQ. Ha ez megvan, akkor messze túlmutat az árán a hangja.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Elindítottam a barátnőm laptopján és a basszustéma kb. teljesen hiányzott a beépített prüntyögőn keresztül.
Sennheiser HD650-nel már "kicsit" jobb a hangzás.
Még ez nagy kedvencem tőlük: PT - Anesthetize (live)
-
Dorien
veterán
válasz
demars #44477 üzenetére
Király, köszi!
Worker: Szerintem a Sennheiser HD229 valami nagyon gagyi, törékeny on-ear fejes. Én biztosan a Superlux HD661-et venném helyette, ha utcára / tömegközlekedésre kellene valami.
ReSeTer: A 681 EVO-nak kicsit terjengős, brummogós mélye van, ami valamennyit azért elfed a középtartományból. A Takstar HI2050 / TS671 mélye pl. sokkal feszesebb nála. Viszont a 681 EVO magasa biztosan nem fogja bántani a füled.
-
Dorien
veterán
válasz
demars #44420 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Keith Caputo azóta nővé műttette át magát és sajna a zenéje / hangja is a múlté, de szerintem ez a "Died Laughing" album zseniális. A Collective Soul szám meg a "Disciplined Breakdown" album nyitója. Ezt érdemes végig flac-ban meghallgatni, mert ritka az ilyen dögös hangzású felvétel. [link]salytmasztor: Ha nem fontos a hangszigetelés, akkor inkább vedd a HI2050-et.
-
Dorien
veterán
Köszi, ezeket meghallgatom.
Nekem ezek a tesztelős zenéim a teljesség igénye nélkül:Porcupine Tree, Blackfield, Steven Wilson - Kb. az 1996-os Signify-tól kezdve az összes...
Akusztikus hangszerek:
Rodrigo y Gabriela - Re-Foc album [link]
Acoustic Alchemy - Against The Grain album [link]
Eric Bibb - Jericho Road album [link]
Karim Baggili - Kali City album [link]Elektromos gitár:
Collective Soul - Precious Declaration [link]
Keith Caputo - Honeycomb [link]Basszus:
Incubus - Have You Ever [link]
Steven Wilson - Luminol [link]btomi9:
AKG K550 - pár hete lehetett kapni 30k-ért, akkor sokan lecsaptak rá
Takstar Pro80 - ez szerintem már csak külföldről szerezhető be
ATH-M30X - ez középhangsúlyosabb, mint az M40X, én inkább az utóbbit venném -
Dorien
veterán
ContaxG egy Heed Canampról hajtotta, szerinte azzal tökéletes volt. Az én példányom a Fiio E10-zel elég bántó magasokat produkált néha (pl. Porcupine Tree - Signify album), de miután beállítottam ezt a parametric EQ-t a JRiver-ben, csak ámulok, hogy milyen jó hangja van:
-2dB @ 2100Hz BW(Q)=3
-7dB @ 7100Hz BW(Q)=3
-4dB @ 11000Hz BW(Q)=3 -
Dorien
veterán
Ütős basszushoz mindenképp valami zárt kell. Ezekben (viszonylag) sok mély van:
Superlux HD660, HD661, HD662, HD662B
Creative Aurvana Live
esetleg valami a Sony XB szériából - bár szerintem itt a sok mély mindenre rátelepszik, de van aki ezt szereti...
Magasabb árkategóriában Audio-Technica ATH-M40X, ATH-M50X -
Dorien
veterán
Szerintem nem. Nagy félnyitott vs kicsi zárt. Felbontásban lehet, hogy jobb a CAL valamivel, de az EVO sokkal természetesebben és jobb térrel szól. Ha csak elektronikus zenét hallgatsz, akkor tartom indokoltnak a cserét.
Én ezeket nézegetném: Takstar HI2050, ATH AD500X - ezek kb. mindenben jobbak az EVO-nál.
-
Dorien
veterán
Szerintem igazán a különbségek csak komolyabb rendszeren jönnek elő. Én a Takstar HI2050-ben találtam meg azt a hangot, amivel igazán elégedett vagyok (dögös mélyek, tiszta közepek, csilingelő magasok, realisztikus, természetes hangzás). Ugyanerre az olcsó DAC/AMP-ra (Fiio E10) kötve az AD500X vagy a Sennheiser HD650 jóval gyengébb összképet produkál.
-
Dorien
veterán
Hangkaraktert nem említettél.
A nyitottak közül újonnan én a Takstar HI2050 és az ATH AD500X-et javasolnám + egy hozzájuk passzoló DAC/AMP-ot. Ezeknél feljebb én leginkább a Beyer DT880 felé kacsingatnék, de az újonnan sehogy sem fog beférni a keretbe... Az ATH AD900X is nagyon kényelmes - de ezeket külföldről érdemes beszerezni.
Ha mindenképp zárt kell, akkor meg valami Beyer DT770 Pro vagy Edition - ezek plüss párnásak, ami ritka a zártak között. Olcsóbban meg valami plüss párnás Takstar Pro 80 klón. (pl. HyperX Cloud)
-
Dorien
veterán
válasz
pkaresz #44015 üzenetére
10 éves lányoknak a 5-6e Ft-os Maxell Retro DJ tökéletes.
Van belőle többféle színű és MM-ban is kapható. A Superlux HD661 is van több színben ill. a HD681 EVO feketében / fehérben. Bár ez utóbbi böszme nagy fejes, nem hinném, hogy ilyet szeretnének... A Beyer DT235 meg valami bűn randa. Szerintem ezt is hanyagold, ha nem akarod, hogy ilyen durcás fejet vágjanak ettől az ocsmány KGST dizájntól:
Tim82: Grat. ez tényleg elég fosul nézett már ki.
-
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #43980 üzenetére
A Pro 80 és 681 EVO belépő kategória, a K550 meg már inkább középkategória. Ettől függetlenül simán lehet, hogy az előbbi kettő hangja jobban tetszene neked az AKG-nál. Meg a K550-nél ott van a sokat emlegetett basszustartomány, ami fejformától függően vagy van vagy nincs. De ezen az áron be lehet próbálni, max. elállsz a vásárlástól vagy feldobod apróra.
-
-
Dorien
veterán
Fikázó véleményalkotás = fikázás, akárhogy is próbálod szépíteni. Én is fikázom a MM fejhallgatórészlegét, de szerintem ők rá is szolgálnak, mert többek között az ilyen Marley és Skullcandy retteneteket árulják a tudatlan vevőknek fejhallgató gyanánt. Ellenben a Nomono nem árul sz@rt, csak éppen nem a belépőszintre fókuszál, amihez szíve joga. "This is not for you!" [link]
A HD2000 zárt, a HD681 EVO félnyitott. Utóbbi plüss párnás, jobb a tere és több benne a mély.
-
Dorien
veterán
Na látod, ebben biztos vagyok.
A Sznobizmus Mekkáján és a Fejhallgatóplázán kívül ott van még az Árkádia is, ahol meghallgathatod a Superlux fejeseket - főleg ha ott is ilyen fikázással indítasz.13k-ért a HD681 EVO jó vétel otthonra. Nem a legtartósabb konstrukció, de kényelmes, könnyű és jó hangú darab.
-
Dorien
veterán
A Nomono-nál legalább jó fejeseket árulnak, míg a Media Markt-ban kapható cuccok 90-95%-a fos... Van aki félmillás Audeze-t hallgat, milliós rendszeren, mert megengedheti magának. Én meg tök jól elvagyok a kis Fiio E10-esemmel meg a 15-20k-s Takstar fejesekkel, amiket pl. máshol nem is árulnak az országban, csak a Nomono-nál.
-
Dorien
veterán
válasz
Kenpao #43799 üzenetére
Az M50X-ben több a basszus, de nem jobb. A kettő közül én biztosan a DT770-et venném, plusz ezen alapból plüss párna van. Ezekhez valami dedikált erősítő sem árt, különben kontrollálatlan lesz az egész hangtartomány. No meg ezek zárt fejesek - a nyitottak természetesebben szólnak, jobb térérzetet adnak és tovább viselhetőek diszkomfort érzés nélkül - viszont ki/be járnak a hangok.
-
Dorien
veterán
válasz
contaxg #43725 üzenetére
Lehet, de egyrészt a Fiio E10-re más fejest kötve nem volt ilyen probléma, másrészt nem hiszem, hogy aki 20k körül keres magának fejest, az 100k-s Heed Canamp-pal fogja hallgatni. De mondom, ez qrva jól szól így, eszem ágában sincs lecserélni, csak használni kell a parametric EQ-t a JRiver-ben. Nem egy nagy macera - AD500X-nél pipa ki, HI2050-nél pipa be.
-
Dorien
veterán
Hát én nem hiányolom ebben egyáltalán, pedig van egy AD500X-em is, ami leginkább középtartományban erős. A HI2050-nek nagyon realisztikus és ugyanakkor dögös hangzása van, pl. elektromos gitárt én még ilyen intenzíven megszólalni nem hallottam, csak élőben. [link] Mondom, egyedüli hibája a szúrós magastartomány, ami bizonyos felvételeknél zavaró lehet, ha nincs valami módon megzabolázva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- TKSTAR TK905
- OLED monitor topik
- Gitáros topic
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- EliteBook 840 G7 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- FireFly Delux Ultra BTF Gamer számítógép (Zsír Új! Számlás! Garanciás!)
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GT710 passzív videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest