2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Maxell Retro DJ teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

5000-ért még semmi nem tett rám ilyen jó benyomást: találtam egy igazán jó hordozható fejest bagóért!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés:

Végighallgattam és birtokoltam is számos modellt a Sennheiser hordozható palettáról: HD218, HD228, HD238, PX100, PX100II, PX200, PX200II, PXC250. Volt PortaProm is, az AKG hordozható szériáját is sajnos ismerem. A K81DJ-től se voltam elájulva és nekem rendkívül kényelmetlen volt. A Beyer DTX300 is nagy csalódás volt. Volt szerencsém pár iszonyatosan borzalmas Pioneer, Panasonic, Sony, Denon, Skullcandy, Monster hordozhatóhoz is…

A HD25-re, ATH-ES10-re viszont sajnáltam a pénzt, így kipróbáltam minden értelmesnek tűnő lehetőséget, mielőtt végleg rászántam magamat arra, hogy in-ear fülhallgatót használjak. Sokáig nem akaródzott bedugni a fülemet. Ezt azóta már bánom.

Szóval egy ideje nem igazán van hordozható fejesem és eléggé hidegen hagy ez a lehetőség. A téma iránti érdeklődésem viszont töretlen és árcédula függetlenül meghallgatok bármit… hátha.
A viszkető kíváncsiság olcsó enyhítésére az áruházakban kitett, de semmihez nem csatlakoztatott fejesek kiváló alanyok. Mindig hurcolok magammal valami normálisabb forrást a tesztszámaimmal felvértezve, ha ilyesmi adódna. Ez most is így volt.

A fejes a sor végén volt és már eléggé untam a banánt a sok minősíthetetlen ”csoda” után és az árcédula és a Maxell felirat is azt sugallta, hogy jobb ha összeszorítom a fogamat, mert fájni fog… Aztán igencsak elkerekedett a szemem.

Végül némi vívódás után visszamentem és megvettem. Így is túl sok fejes és füles van már otthon, de ennyiért ezt a hangot nem lehetett kihagyni...

Maxell Retro DJ - katt a nagyért

Felépítés:

Zárt circumaural fejes. A párna kisebb alakítgatása után az én fülemet majdnem teljesen körülveszi. A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége igazán jó és bizalomgerjesztő. Létezik fehér színben is. A műanyagok nem recsegnek, az illesztések pontosak kétségtelenül nem úgy néz ki, mint egy 5eFt-os fejes. A fejpánt belseje fém.

A kábel szintén jó, mert könnyű, puha, gumis anyagú és összesen 1.3m hosszú.

A fejes ismerős volt nekem valahonnan és hamar be is ugrott, hogy ez a tajvani OEM cég, a Yoga Electronics egyik terméke (CD-68), amit most a Fischer Audio és a Brainwavz után a Maxell is úgy néz ki árulni kezdett a neve alatt.

Az FA-004 és a HM3 is jó véleményeket kapott nemzetközileg és igen jó vételnek számítanak a 70$ körüli árukkal is. A Maxell viszont nagy cég kiterjedt hálózattal, és nagy mennyiségben rendel, így kedvezőbb árakat kap... (és itthon is kapható.)
Valószínűleg ez történt és így lett a fejes a konkurenciához képest ilyen nevetségesen olcsó.

Kényelem:

A kagyló csak a körkörös pánt vonalán tud mozogni, más irányban nem, ezért a szorítóerő a fül alsó részén koncentrálódik és pár perc után az új fejes elég nagy fájdalmakat okozott. Némi nyomorgatás, alakítgatás és hajtogatás után és persze a viseléstől eléggé kitágult, felvette a fejem alakját, így már órák után sem zavar.
A műbőrszerű fülpárnán gyorsan lecsapódik a pára és az izzadtság, de nem irritáló.

Izoláció:

Hordozható fejesek között igazán jó. Simán szigetel annyit, mint egy sekély behelyezésű iem, miután sikerült úgy átmasszíroznom idővel a párnát, hogy beleférjen a fülem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.